2008-05-20

Hej då, City

Uppdaterat inlägg 22/5-08:

När jag skrev min första krönika i City 2004 var jag så lycklig. Med fjärillar i magen kikade jag i tidningen flera gånger för att smälta att det var jag på bilden. Kärlek! Jag älskade tidningen, jag älskade läsarna och jag älskade att skriva.

Nu har snart halva 2008 passerat. Nestius maler på om att jag skulle ha gått med på ursäkten för krönikan (1/9-06), ja jag var till och med ”drivande”, skrev han i ett mejl 18/5-08. I dag ändrar han det till att jag till och med "skrev ursäkten". Inte bara extremnationalistiska turkar drivs av historieförnekande.

Ord har stått mot ord, hittills. I förra veckan gjorde Nestius sitt sista försök att sätta bilden av mig som en slarvig och osaklig "åsiktsjournalistist", som Alquist från Fokus kallade mig i den osakliga repliken som ensam såg ut som en rättelse. Att Nestius saknar gränser i sin iver att inte nagga sin version i kanten står klart för mig nu. Jag ser därför ingen annan utväg än att offentliggöra mejlväxlingen (se nedan).

Kanske borde jag ha offentliggjort den för länge sedan. Eller så var jag bara naiv: skulle City be mig om ursäkt? Om jag bara gav dem lite tid? De vill ju trots allt att jag skriver för dem!

En fråga jag ofta har fått är varför jag inte hoppade av för snart två år sedan. Redan innan Fokus-incidenten har chefredaktören alltså bett om ursäkt för min krönika om Turkiet, satt mitt namn under en ursäkt jag inte gick med på, plockat bort krönikan från tidningens hemsida, hotat med sparken om jag bloggar om att jag inte gick med på ursäkten och att jag ogillar tidningens censur och eftergifter för en grupp extremnationalister.

Svar: jag ville inte ge efter för påtryckningar. I turkisk press spreds osanningar om att jag hade fått sparken, att den svenska kungen hade bett Turkiet om ursäkt för mitt fräcka handlande och liknande uppblåsta lögner. Inget hade gjort "kränkta" turkiska nationalister gladare än ett avhopp från mig. Och jag har alltid älskat mina gratistidningsläsare. Löjligt mycket.

Men, men. Det här är varken första eller sista gången en skribent behandlas illa. Jag tror heller inte att Nestius har något emot mig personligen. Han är bara den sortens publicist som ger efter för påtryckningar så fort "tillräckligt många" skriker tillräckligt högt. Att han sedan fortsätter att ljuga om mig, och publicerar repliker i syfte att sätta bilden av mig som räddar skinnet på honom, är mer än bara ett slarvigt misstag eller missförstånd.

Jag har varit som en naiv tonårsbrud i ett dåligt förhållande. Efter fyra år är det dags att göra slut.


Det är på tiden. Publiceringen av ursäkten föranleddes av ett telefonsamtal mellan mig och Mikael Nestius kvällen innan (telefonsamtal 31/8-06 och ursäkten publicerad 1/9-06). Under samtalet gjordes det klart att jag kunde sträcka mig till att beklaga att texten sårat människor som missuppfattat min text. Jag gjorde det tydligt att jag inte vill be om ursäkt för texten och dess innehåll utan tvärt om står för varenda ord. Efter samtalet skrev jag ett inlägg som bekräftade min hållning. Så Nestius. Ska du ljuga bör du göra åtminstone göra det bra. Som Ricky Gervais säger i Extras "If your'e gonna lie, lie well". Redan 2006 stod det för övrigt klart för de flesta hur det låg till. Förutom för Nestius.


Mejlen från dagen då ursäkten publicerats och framåt numrerade (1-6) med röd färg och med understrukningar (Läs varje mejl nerifrån och upp, följ numreringen):


Första mejlet dagen då ursäkten publicerats. I stället för en ursäkt för det som publicerats i mitt namn utan mitt samtycke får jag ett mejl där han skriver att Turkiska riksförbundet "trots allt" vill ha en replik.
Jag svarar att jag måste fundera på min roll som krönikör på City och att det inte alls känns okej för mig personligen.

Han ber om ursäkt men jag skriver att "ingen ursäkt i världen förändrar Citys faktiska agerande." Jag skriver "Att ni - med tanke på dagens publicering - väljer att ta bort texten från hemsidan förvärrar ytterligare. Det hela är oerhört pinsamt." Vidare skriver jag "ingen spalt i världen är viktigare för mig än att behålla min integritet. Det här var helt utan att överdriva, bland det mest kränkande jag har råkat ut för i vuxen ålder." Lite väl gnälligt från en krönikör som "skrivit ursäkten" och varit "drivande" i att få den publicerad, kan tyckas.


Han förklarar varför "han" (inte jag eller vi) har bett om ursäkt. Jag svarar att jag vill fortsätta som krönikor och att jag tycker det är "jobbigt" när City, inte vi tillsammans, "i efterhand offentligt kritiserar det som har publicerats och det jag faktiskt står för." Det jag står för. Hmm. Mystiskt att jag så gärna ville be om ursäkt för något jag står för. Mycket mystiskt.

Här förklarar han också sin syn på hur kränkta grupper ska påverka innehållet i tidningen.
Det senaste mejlet fick jag häromdagen. Se hur det låter då:Ljuger man i mejl bör man inte byta historia under resans gång. Sanningen har en tendens att hinna ikapp.

------------------------------------------------------------

Den svensk-kurdiska nättidningen, som jag för övrigt var med och startade för en herrans massa år sedan, har gjort en intervju med mig om turerna kring tidningen City.

Mattias Svensson om getter och fårskallar.
Fredrick Federley: Håll käften!
Mikael Nestius: Absurd uppsägning.
Federley igen: Sakine vs City.
Magnus Andersson: Nestius är naken.
Fajaf blog: Nestius korta minne.
Johan Ingerö: Nestius avklädd.
Magnus Betnér nämner snabbt, gott nog.
Maria Byström: Enough is enough.
Fredrik Malm: Sakine och City.
Ökenvandring: Denne Nestius.
Kamferdroppar: Viljan till makt.
Rola Brentlin: Roligast på länge.
Gunilla's travelogue Dissa inte alla krönikor

55 kommentarer:

Anonym sa...

Den där bilden var riktigt bra. Är det Kurdistan i bakgrunden?

sakine sa...

Tack - nej den är faktiskt tagen i delstaten New Mexico! Ruggigt likt Kurdistan.

nazli sa...

Sakine,
Du det var pinsamt och feg av Mikael Nestius tyvärr maktens metoder likadan. Din bästa kröniken var pippi krönikan. jag märkte att sedan däss du kunde inte skriva de hetaste nyheter till.ex turkiet och EU relationen eller kraftiga angrep för kurdarnas rättigheter.
Stå på dig du har inte förlårat så mycket. men du har haft jätte erfarenhet för framot. det finns så enorma behöv av dig och dina kunskaper som en skarp och utåtriktad tjej vågar bryta tiraditioner.
Stå på dig gå vidare vi(elaka gränslösa tjejer) älskar dig!

Daniel M sa...

Skall bli skoj och läsa dig i Expressen i sommar igen, till skillnad från vissa av skribenterna på ledarredaktionen behärskar du mer än ett ämne (*host*skogsbruk*host*feminism*host*).

sakine sa...

Nazli, tack! Ja just Pippi-texten var extra speciell. Kanske för att jag verkligen avskyr obehaglig extremkemalism, inskränkt yttrandefrihet och inte minst för att jag var väldigt personlig i texten. Jag beskrev det land min familj flydde från.

Att se ursäkten för krönikan i mitt namn var bland det värsta jag upplevt.

Daniel, tack för att du ser fram emot mina texter! Roligt att höra. Jag ska göra mitt bästa.

Johan Hedin sa...

Beklagar. Du har rätt och Citys- ledning fel. Hoppas du återkommer på annat ställe.

En vanlig $vensson sa...

Tråkigt. Jag har tipsat konkurrenten http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.2667324, men jag skulle kanske inte hålla andan. De vill inte ha "politiska" liberaler, utan "opolitiska" krönikörer som Göran Greider.

Anonym sa...

Härligt Madame Madon (Madon är en flod i sydöstra Frankrike så det är naturligtvis en bra kombination)!

Riktigt roligt att läsa en intervju med dig. Jag har nämligen aldrig tidigare gjort det. Finns det några fler (dvs tidigare) på "lager"? Du var enligt min mening ytterst personlig och häpnandsväckande saklig i din objektiva subjektivitet.

/Johan K

sakine sa...

Johan, tack! Det löser sig nog.

Mattias, ha ha! Ja, nej men vad säger man...
Tack för att du har tagit dig tid att förstå fårskalleturerna. Jag gillar inte att tjata strukturer, men kombinationen ung + kvinna + invandrare + liberal/ej vänster + självständiga åsikter laddar revolvrar. Då blir man snabbt "bråkig", "gapig", "slarvig" och "åsiktsjournalist". Senast hörde jag att jag är "högljudd", på frågan om vad jag hade för fel i en text. Och det verkar vara oerhört svårt, omöjligt ter det sig, att sätta sig in i mitt "gnäll" (snälla Sakine det har nästan gått två åååår!) om att inte ge efter för "kränkta grupper". Och integritet? Nej, snälla.

Ett intressant fenomen alltför vanligt inom medievärlden. Rand skulle ha satt eld på världen. Låt oss luncha/öla och liberalkufa vid tillfälle.

Johan Hedin sa...

Sakine:
Det är väl rätt uppenbart att Nestius är en klassisk psykoperande-chef. De skall bestämma själva och hatar när någon annan kommer dragande med jobbiga saker som vad som är "rätt". Då kommer ofelbart omdömen som: "jobbig, gapig, gnällig" etc.
Samma gamla härskarknep som alla makt-chefer alltdi har haft.
Stå på dig!

Ol' Dirty $venne sa...

Jag har nu läst City för sista gången. Jag kan inte stödja en chefredaktör som tar så lätt på yttrandefriheten.

Du kan vara stolt Sakine!

Charlotte W sa...

Vad tråkigt att du slutar på City... Men jag förstår dig. Verkligen.

sakine sa...

Johan, Svenne, och Charlotte, tack!

Ja då, jag har fått nypa mig själv i armen mer än en gång från den dag ursäkten var publicerad och jag grät i floder. Jag skriver i ett mejl till Nestius den dagen att det var "bland det mest kränkande jag har råkat ut för i vuxen ålder". Han svarar då på varför _han_, inte "vi", bad om ursäkt.

Sanningen kommer ikapp. Alla kan göra misstag, men det här var inget misstag från Citys sida. De kletade dit mitt namn under den patetiska ursäkten för krönikan och struntade fullständigt i vad jag hade sagt. Nu i efterhand kan jag le åt allt. Tragiskt, men ändå lite komiskt. Ett fult konstverk, kanske Vilks skulle säga (jag ska fråga honom på facebook!).

Och jag är glad att jag bloggade, det var ju så det spreds, tack vare underbara bloggare. Ett blogginlägg jag inte tvingades radera är
inlägget strax efter mitt och Nestius samtal (http://sakine.blogspot.com/2006/08/s-gr-det-nr-man-kastar-kttben-till.html) då vi diskuterade de hundratals reaktionerna mot tidningen. Verkar jag vara den som just "varit drivande" (ja, han påstår det nu, jag tjatade - !! - för att få ursäkta krönikan) i att få be om ursäkt för texten? Jag skriver dessutom tydligt i kommentarsfältet: jag ångrar inte texten.

Den här stunden hade väl kommit redan under förra året om det inte var så att jag pausade från City (och bara jobbade på Expressen). Det var alltså en tidsfråga. Alla som följt det hela vet hur det ligger till, och det är väl egentligen det enda viktiga.

Men Charlotte, skriv inget om antisemitism eller om något som kan "uppröra" någon :) Hoppas redaktionen i Malmö är bra! Som jag sagt: gratistidningsläsarna är underbara.

Anonym sa...

Ang uppsägningen, bra gjort Saki! Såna chefer är endast värda förakt.

...o nu ska jag endast plocka metro med mig till jobbet i fortsättningen :)

Intervjubilden borde du f ö använda som bloggarbild :)

Charlotte W sa...

Jag tror på Malmöredaktionen! Men förr eller senare får jag väl testa den lite.:)

Marcus sa...

"Jag och Sakine skrev en gemensam ursäkt eftersom vi båda ville påpeka att vårt syfte på intet sätt var att kränka någon."

Så sjukt att han blåljuger rakt upp och ner utan att skämmas.

Anonym sa...

Marcus:

Så sjukt att han blåljuger rakt upp och ner utan att skämmas.

Japp, men du får betänka att han är chefredaktör, att ljuga är primärrekvisita för chefer inom journalistbranchen.

Hursomhaver, City förtjänar inte en krönikör som Saki.

Anonym sa...

Saki: Du hedras även i "lilla" E-tuna.

http://frykman.blogspot.com/2008/05/saki-sparkar-hrt-och-trffskert.html

Jag hade själv inte kunnat sätta en bättre rubrik på posten.

Keep up!

/Johan K

Anonym sa...

Vem vet du kanske ljuger, kommer till Sverige och gör falsk PKK-propaganda.

Du har aldrig skrivit något positivt om Turkiet, vilket jag tycker är konstigt. Jag som svensk älskar Turkiet och har bara positiva erfarenheter när det gäller turkar och Turkiet.

Din falska propaganda fungerade helt enkelt inte på City.

Celine J

Anonym sa...

Bäste Celine J:

Betänk inledningsvis att Sakine med familj tvingades lämna (läs: fly!)Turkiet för ett flertal år sedan. Hur kan man i efterdyningarna av denna ytterst tragiska händelse (och efterföljande situation) kräva att hon ska kunna och klara att förhålla sig "objektiv" gentemot denna nation och därigenom "dess folk"? Du känner väl till att det fortfarande föreligger starka motsättningar mellan exempelvis norrmän och tyskar? Eller hutuer och tutsier i stora delar av central Afrika?

Om du enbart har positiva erfarenheter av turkar och Turkiet som "helhet" så lovar väl det mycket gott naturligtvis. Men du känner förhoppningsvis även till att vi alla åtminstone indirekt filterar våra intryck, åsikter, stimulis och responser genom erfarenheter och aktuell situation? Du ser vad du "vill" se och utelämnar därigenom det övriga bortom din aktuella begränsade horisont. I dagarna firades staten Israels 60-års dag med pompa och ståt. Här såg man ochså det man önskade att se så och inget övrigt. Ockupationen var som bortblåst. Även fast båda sidor givetvis bär ett stort och tungt ansvar för denna och måste upphöra med kränkningar av de mest grundläggande mänskliga rättigheterna.

Du skriver och jag citerar:

"Vem vet du kanske ljuger, kommer till Sverige och gör falsk PKK-propaganda."

Ja, vem "vet"? Däremot så kom hon (dvs Sakine) som 5 åring till Sverige, så jag tvivlar på att hon självmant kommit för att "gör falsk PKK propaganda".

Därefter skriver du och jag citerar:

"Din falska propaganda fungerade helt enkelt inte på City."

Vad händer här Celine J? Finns det nu helt plötsligt adekvata bevis för "falska propaganda"? Tidigare inledde du som bekant med "kanske". Och avslutningsvis. Sakine sade inte upp sig till följd av ideologiska, religiösa och/eller personliga skäl, utan därför att hon blivit förtalad av sin egen arbetsgivare.

Mvh Johan K

Anonym sa...

Efter att läst igenom alltihop så kan jag bara säga att jag inte tänker läsa City mer, samt att du Sakine har min djupaste respekt.

Johan Ingerö sa...

Du är så jävla bra. Nestius är en sopa och en patologisk lögnare.

Kram.

Anonym sa...

vad är Turkofobi? Herregud nu har det gått överstyr. Så fort man är kritisk emot något så har man en fobi. Folk borde slå upp ordet i ett lexikon. Detta visar klart att Vissa grupper av Turkar inte anser att andra människor har rätt till sina åsikter.
Roberth Ström

Anonym sa...

Något sådant patetiskt var det länge sen jag såg. Jag hoppas andra medarbetare på City läser det här, för det här lär inte vara det enda fallet då han agerat på det här sättet.

Jag läser väldigt sällan City, men så länge Nestius är chefredaktör kommer jag aldrig mer att plocka upp tidningen.

Anonym sa...

"Ljuger man i mejl bör man inte byta historia under resans gång. Sanningen har en tendens att hinna ikapp."

Han/hon ljuger inte. Personen var säkert vi skivandet stund helt övertygad om att du var drivande för ursäkten, samt att det nu var du som inte kunde hantera sanningen. Många uppför sig så när dom har gjort något om går emot deras egen moral. Dom masserar minnet av vad som hänt tills man kommer ihåg en alternativ händelsekedja där dom inte gjorde nåt fel.

Insikten att man inte alltid gör rätt är för jobbig för dom flesta människor, dom föredrar att fantisera ihop att dom är goda starka människor som aldrig gör fel och aldrig faller för grupptryck. Det krävs nog ganska mycket styrka för att erkänna att man gjorde fel utan att skylld på okunskap eller omständigheter.

Han/hon ljuger alltså inte för nån annan sän ig själv.

Anonym sa...

Inser efter vidare läsning i frågan att han/hon, som du ju har skyddat genom att svärta över, är Mikael Nestius. Han är alltså en person som är rädd för andra människors upprördhet, och helt enkelt låter dom som skriker högst vinna.

Det är OK. Problemet är att han samtidigt inbillar sig att han är en stark och god människa som står det det rättas sida, när han i själva verket bara är en fegis. Inget man kan göra nåt åt. Man kan vara en bra chefredaktör ändå. Men inte om man har krönikörer som skriver om politik. :-)

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Sakine, är det fel på min dator? Jag får inte upp alla de inscannade sidorna, medan samma sida däremot återkommer flera gånger.

Anonym sa...

Turkofobi haha till och med lite roligare än islamofobi :]

Tobias Struck sa...

Sakine. Wow, nu börjar du likna mig: Bitter underdog. Jag har kommenterat länge att du inte förstår hur styrd man är som avlönad skriftställare. Självklart är det samma för dig på Expressen som på City, det är bara det att du inte har varit så jobbig där än (men det verkar som att du flyttades ned ett snäpp även där - kanske för att du skall bli mer "ödmjuk"?)

Jag blir stressad av oskuld och naivitet hos sådana som jag gillar. Det är därför som jag har retat dig så ofta. Men nu kommer jag att skriva stöd för dig på min blogg. Sådana larviga hänsyn som Nestius tar är så ovärdigt för den fria världens press, egentligen, att jag undrar hur han kan kolla sig i spegeln ens.

Han skall inte tysta dig för att fjäska för vissa grupper. Han skall släppa fram en mångfald av uttryck och åsikter, som speglar verkligheten utan att tysta NÅGON röst. Det hade förresten varit mer kommersiellt i längden, än detta fyrkantiga apspel som han nu hänger sig åt. Nobbar City hädanefter.

Tobias Struck sa...

JK. "Du var enligt min mening ytterst personlig och häpnandsväckande saklig i din objektiva subjektivitet."

Jag har börjat att äta antihistamin för att klara av att läsa dina kommentarer utan att få utslag, JK.

Hur gör du?

Anonym sa...

Celine J

"falska propaganda"??

Det är väl känt att den kurdiska delen av befolkningen har förtryckts i Turkiet sen många år tillbaka.
Den kurdiska minoriteten i landet är fortfarande förföljd och förtryckt.
Två miljoner människor har drivits på flykt och evakuerats från kurdiska områden.
Ungefär 5000 byar har gjorts obeboeliga och bränts ned av turkisk militär.
I dag finns det lagar i den turkiska konstitutionen som förbjuder åsiktsfrihet och demonstrationsfrihet.
Partier, organisationer och tidningar som vill ha en fredlig lösning har stängts ute och tystats ner av staten.
Som nyliga exempel kan nämnas ökad tortyr och misshandel.
Vid demonstrationer i bland annat Diyarbakir, Batman, Mardin i turkiska
Kurdistan attackerade turkisk militär civila kurder.
Vid demonstrationen i Diyarbakir arresterades 217 barn som var på väg till skolan.
De är nu frisläppta men står fortfarande åtalade och ska ställas inför rätta.
Författare arresteras därför att de lyfter den kurdiska frågan och folkmordet på armenier med flera 1915. Barnböcker av Astrid Lindgren som översatts till kurdiska släpps inte in i landet utan anses vara ett hot mot den turkiska staten och förolämpa Kemal Atatürk.
Bland andra exempel kan även nämnas att aktörer som använt sig av tortyr åtalas sällan och rättsmedicinrapporterna är inte tillförlitliga eftersom polis eller säkerhetsorgan fortfarande deltar under själva läkarundersökningen som ska fastställa om tortyr har förekommit.

Byggaren sa...

kan väl bara stämma in i lovorden, Sakine. Kul att se s.k publicister tappa byxorna när de spänner magmusklerna.

Dock så undrar jag vad man egentligen förväntat sig av tidningen City. Det är inte The Economist vi pratar om här utan en gratistidning som ligger snäppet över ViIVasastan. Chefredaktörerna är inga f.d skjutjärnsjournalist med ett magsår och cynism som bara botas med whiskey, franska cigaretter och scoop. De är f.d trainees från en nordisk mediakoncern eller liknande som inte riktigt platsade som affärsutvecklare och vars mål egentligen bara är att vara chef och köpa en villa i Bromma. Hade Nestius varit öppen med detta så hade han haft min fulla respekt. Det är när han hycklar med det som det bara blir patetiskt.

Anonym sa...

City är en aptrist tidning där du varit enda behållningen. När du drar... tja, det blir bara det aptrista kvar. Stå på dig. City behöver dig, du behöver inte City. :)

Anonym sa...

Madon: Karl som jiddrade med dig är inte ens värd en spark på kronjuvelerna. Håll i hatten och kör på vidare!

/Hamid

Unknown sa...

Grattis Sakine,

Du har tagit ett viktigt och rätt beslut.
Genom att stå på dig och inte ge efter har den djupa respekten till dig bara ökat.

Detta blir en mycket bra, givande erfarenhet i framtiden ska du se.

När det gäller Fegius Ljugius motsäger han sig själv så fort han skriver några rader. Hoppas att även han kan dra lärdomar av händelsen.

Anonym sa...

Hej Sakine
Jag tycker du gör rätt i att offentliggöra korrespondensen med Nestius.
Som läsare till dina krönikor och City uppfattar jag hans agerande som fegt och oansvarigt gentemot ert yrke som journalister/skribenter och oss som läsare.
Men se det här som en erfarenhet. Och de bästa erfarenheterna är tyvärr de som svider.
Ser fram emot att läsa fler uppriktiga, personliga och ”högljudda” krönikor från dig.
Tycker förresten att det är komiskt att Nestius behövde googla Ataturk.

Varma hälsningar
Ashna

Tim sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tim sa...

Shit,

vad det ska bli jidder mellan dig och blaskan hela tiden... aja, nu har Nestius lirat på två planhalvor, som yttrandefrihetens frontfigur och dess ryggradslöse bödel, en gång för mycket.

Nu slutar jag läsa blaskan, gratis eller inte. Tog mig också friheten att knåpa ihop en sån där banner som var så poppis i bloggosfären för ett par år sedan, för den som gärna visar Citys potentiella annonsörer (eller andra med för delen) att man inte är intresserad av en fegisblaska.

Bara att lägga in på valfri plats i koden, för den som önskar:

<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.vardag.nu/citybanner/citybanner.js">
</script>

Jonas N sa...

Rio Grande i bakgrunden, och Sakine framför, och båda bara i början av sin långa bana mot större mål ...

Härligt att se!

Och jag hoppas att läsa dina krönikor i seriösa tidningar framöver. Jag har aldrig begripit vitsen med somliga av dom andra i City, och har väl pga av detta missat några av dina. Den om Fokus-undersökningen läste jag dock!

Anonym sa...

Det här rabaldret belyser en yttrandefrihetsfråga som har hamnat i skymundan: Att det är väldigt styrt vem som får komma till tals och på vilka villkor. Tidningsägare och redaktionschefer har tystat många röster...

Yttrandefrihet: for make benefit of the glorious revenue of the big Bonnier media conglomerate.

Anonym sa...

Stödjer dig då som nu. Det vet du...

Anonym sa...

En vanlig Svensson: just det, eller andra opolitiska skribenter som Johan Staël von Holstein eller Stephan Mendel-Enk...

Tobias Struck sa...

Apropå censur: DN plockade bort denna länk.

http://tobiasstruck.blogspot.com
/2008/05/svenskhet-med-frhinder.html

Den var där först, sedan var den borta. Emellan hade en admin från DN loggat in på min sida, det såg jag på logglistan.

Bekämpa lössen som styr!

Jonathan Leman sa...

nicklas eriksson,

skulle Stephan Mendel-Enk vara liberal?

sakine sa...

Tack alla som har skrivit och bloggat! Jag uppskattar allt stöd. Det är nästan så man blir rörd.

Får man en usel arbetsgivare måste man byta eller bli sin egen. Det är egentligen inte värre än så, nu när jag fått besvara hans lögner. Livet går vidare.

Ha en underbar helg och tack igen!

Anonym sa...

good riddance.

Anonym sa...

Nestius var väl tidigare på tal för chefsjobb på DN. Det säger väl det mesta om den självsegregerade innerstadselit som styr våra medier.

Är Nestius bättre eller sämre än majoriteten av hans kollegor?

Och vad är det för fel med att valla get? Kom isåfall gärna med ett bättre aktivitetsförslag för en totalanalfabet och fembarnsmor från Somalia som flyttat till den östra sidan av skandinaviska halvön.

Kafir

Anonym sa...

Skönt att vi kunnat hjälpa dig Saki även om en del kanske lider av en alltför konform ambulansmoral och endast väntar på nästa uttryckning för att lätta på sitt samvete och hjärta.

Du glömde Frykmans rubrik: "Saki sparkar hårt och träffsäket"

http://frykman.blogspot.com/2008/05/saki-sparkar-hrt-och-trffskert.html

Trevlig helg på dig och alla andra.

/Johan K

Anonym sa...

Såg du vad Isobel påpekade?
Två av bilderna är dubletter... något fel i länkningen?

Tobias Struck sa...

JK. Ja, konform ambulansmoral är ett stort problem i samhället, JK. Tur att det finns tänkare som du, som kan höja nivån för alla från dagisbarn till nysvenskar och pensionärer. Jag såg dig förresten tala i Örnsköldsvik. Där köpte jag även din bok "Pluttifikationstabellen". Fantastisk! Härlig! Du är ett geni.

sakine sa...

Martin, sorry jag var tvungen att be någon hjälpa mig (här har man bloggat i över tre år men inte kan fixa bilder i bloggpost ordentligt).
En del verkar inte kunna klicka upp alla bilder heller.

Anonym sa...

Tja Sakine,

Måste bara framför en eloge till dig som vågade vågade vara stark och valde att publicera dessa mail....inte alla som skulle vågat göra en sån sak, trots att det är självklarhet för vissa....

/Emre.G

Anonym sa...

Go girl! Jag vet inte vad som ar mest patetiskt, termen "turkofobi" eller redaktoren Nestius.

//Carl-Mikael Teglund

sakine sa...

Emre, kände inte riktigt att jag hade ett val....jag tycker förstås att det är genant att en konflikt mellan vuxna människor går så långt. Har aldrig varit med om något liknande. Hoppas det går bra med ungdomarna förresten! Jag jobbade som fritidsledare i Botkyrka tidigare.

Teglund, tack!

Josef Boberg sa...

Tja - Sakine - så här fungerar det ju i en Domon-KratiDiktatur - som dessutom har en 6000-årad historia (= tiden för MaktElitens religioners påhitt) med Qvinnoförtryck/Qvinnoförnedring, tyvärr tyvärr...