2006-03-08

Yeah, grattis alla feminister

Speciella dagar fyller väl ett syfte: få oss att tänka lite extra på en person, ett helgon, satan, en grupp människor eller ett bakverk.

I dag är det ju internationella kvinnodagen och då får man ju tänka lite extra på medsystrar som har det tufft. För den som är intresserad av liberal feminism finns en del pressmess och artiklar hos Luf. (Till höger har bl a jag skrivit om abort).

Så: uppför er riktigt könsneutralt i dag så gör ni en supergärning. Själv ska jag i för sig på tjejmiddag i kväll, men kan säkert passa på att spida lite feministisk propaganda till mina älskade väninnor.

9 kommentarer:

sakine sa...

Detsamma!! Grattis Krohnish :-)

Anonym sa...

Jaha är det sånt idag. Jag har inte hängt med riktigt vad det handlade om, men då fattar jag varför sekreterartjejen på jobbet förde ett jäkla liv och inte ville diska efter lunchen på jobbet :o)

Fredrik Lindholm sa...

"Speciella dagar fyller väl ett syfte: få oss att tänka lite extra på en person, ett helgon, satan, en grupp människor eller ett bakverk."

8/3 -ett socialistjippo som har samma tyngd som kanelbullens dag.

P.S. Tacka vet jag flanellskjortans dag!

Fredrik Lindholm sa...

Det är inte en hädelse, utan en omöjlighet.

sakine sa...

Va! Har satan ingen egen dag? Då måste vi hitta på en.

Rl, hoppas hon fortsätter i den stilen...

Magnus, du verkar ju ha lite...hrm..spännande tankar. Men varför är du (och Lindholm) så jävla säkra på att män och kvinnor nödvändigtvis är så olika? Och vad har det för betydelse i et modernt samhälle skillnader i procent fett i underhud eller andel muskelmassa individer av olika kön har generellt?

Anonym sa...

Rl, hoppas hon fortsätter i den stilen...

Nja, nu rullar hon barnvagn igen, så det är lugnt :o)

Fredrik Lindholm sa...

"så jävla säkra på att män och kvinnor nödvändigtvis är så olika? Och vad har det för betydelse i et modernt samhälle skillnader i procent fett i underhud eller andel muskelmassa individer av olika kön har generellt?"

Ytligt, alltför ytligt.

sakine sa...

Magnus, okeeej. Jo, visst har jag hört talas om djävulsdyrkarna. Hatade av muslimer.

Jag bestämmer mig inte att tycka och tänka utifrån unkna normer i omgivningen eller i historien, dock...

Lindholm, äg...du har ju inga vettiga argument.

Fredrik Lindholm sa...

Såklart inte! Mina argument är ju per definition dåliga.