2006-03-16

En sak har Imam Kielan och Ung Vänster gemensamt...

...de hälsar inte i hand med mig. Nåja, inte alla kommunister är så, men somliga. Debatten var bra tycker jag. De flesta var väl vettiga demokrater, och det märktes ganska tydligt på stämningen och frågorna. Även i diskussionerna efteråt. Imamen ("Leffe", jag lär mig aldrig hela hans namn) körde några fula - men genomskinliga - försök att få mig att verka ohövlig, men det var bara till min fördel. Han ville inte ta i hand, jag sa att det var helt okej. Han sa att jag inte sa hans namn, jag sa att han inte sa mitt. På frågan om intervjun där han uttalar sig underligt om kvinnor och homosexuella sa han att han var felciterad av den elaka tidningen och många andra journalister. Muhamad Omar, poeten, var faktiskt vettig just i den här debatten. Han tyckte att man lugnt kunde ignorera virrpannor, i stället för att ropa efter förbud. Jag fick in yttrandefrihet, sekularism och lagen hets mot folkgrupp, medan Nima kompletterade med att religioner är olika, karikatyrerna var inte så farliga & sådant.

Allt som allt: bra debatt, heta känslor och jag fick nog fram precis allt det viktiga.

8 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Ja, att igenkännande föder förakt.

sakine sa...

Lindholm? Varför skulle det göra det.

Jonas, ah...en annan gång :o) Det var nån kille som kom fram och sa att han brukar läsa mig blogg. Annars var det nog en blandad publik, både svenskar och andra.

Två retorikstudenter spelade in debatten, jag undrar om det finns att få tag på...Jag lyckades inte haffa dem.

Jag lärde mig några saker om mina medmänniskor, Imamen blev lite sur för att han kände att alla var mot honom. Han vägrade svara på oskyldiga frågor.

Omar gav ett trevligt intryck men sa inte alls mycket.

Det fanns en rolig kille i publiken från latinamerika som sa att han tyckte att karikatyrerna var skitroliga. Han ville lyfta fram humorn i samhället...hehe..

Anonym sa...

Han ville inte ta i hand

Se det positivt istället, då slapp ju du ta den fyrafruars-snuskgubben i hand :)

Jag lärde mig några saker om mina medmänniskor, Imamen blev lite sur för att han kände att alla var mot honom.

Jaha, så imaner blir också sura när det inträffar, mycket märkligt :o)

Fredrik Lindholm sa...

För att det gör det. De bittraste striderna är över de minsta skillnaderna. Igenkännande föder förakt.

sakine sa...

Rl, heh...jo, men jag förstår honom. Inte lätt att försvara sig när en drös publik hackar.

Problemet är hur han lägger fokus och försvarar muslimska länder och muslimer oavsett. Det blir knepigt då, och eftersom det fanns många iranier och andra som flytt från muslimska länder upprörde han många.

Jag har absolut inget mot att folk inte vill ta i hand med mig, kvittar vem. Han förlorade på att försöka göra en grej av att jag hade varit så fräck och (det var fanimej artigt) frågat om han ville hälsa eller ej.

Det fanns en massa härliga mellanösternkvinnor på plats som ställde kniviga frågor mot Islam/religioner, det var väldigt bra.

Anonym sa...

..jo, men jag förstår honom. Inte lätt att försvara sig när en drös publik hackar.

Nej det kan ju inte vara så skoj när kreti o pleti börjar ställa frågor, och dessutom 'fel' frågor, han vill nog hellre sitta och mysa i tv-soffor där ingen 'journalist' vågar avvika från pk-linjen.

Han förlorade på att försöka göra en grej av att jag hade varit så fräck och (det var fanimej artigt) frågat om han ville hälsa eller ej.

Ok, fast det behövde du väl inte frågat, så gör vi ju här ...och hälsade på kvinns gjorde även 'Leffe' innan han bytte till outtalbart namn och svepte in sig i det där täcket :o)

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Rl, din smygmobbare ;)

Nämen skämt å sido: Han får väl leva precis hur han vill. All respekt för det. Det är snarare lite tufft att han tar sig den utmaning som det ändå innebär, att försvara Islam i Sverige. Sen om han gör det så bra alla gånger kan man ju fråga sig...