2006-03-19

S(k)öndagar

...är så bra. En dag i veckan att fixa alla måsten, innan en ny vecka tar fart. Eftersom mitt internet kommer att försvinna snart (och jag måste vänta på att det åter är igång) passar jag på att blogga intensivt så här i slutfasen.

I går var jag på en ganska kul debatt i Hallunda på Ungkulturdagarna. Gringo Dan - brushan - Blomberg och en trevlig teatertjej var moderatorer. Erik Slottner (förra Kdu-ordföranden), F!-Sofia, den där lilla Alex från Grön ungdom, en ganska snäll ungvänstrare, ssu:are, en tjej från junilistan med flera var på plats. Vi fick klä oss i likadana T-shirts. Efter några rundor skulle publiken gissa vilket parti vi tillhörde. Mufaren var den enda de gissade rätt på. Slottner blev folkpartist och F!-Sofia blev nog sosse. Det fanns en joker med också, och den trodde publiken var jag (!). Allt som allt: teaterungdomar från landet. Den stora frågan var varför inte mer satsas på kulturen.

I går var jag även på fest i Aspudden. Ganska skoj, sjuka diskussioner. Vännen Krohnman tvingades showa några danssteg och Redaktörn visades vara en antifeminist. Någon skulle springa maraton och smålänningarna pratade om...ja, säg det. Förmodligen inget viktigt, eftersom jag totalt glömt bort det.

I dag har jag varit ute och sprungit (rekomenderas inte) i slask och gegga.

16 kommentarer:

sakine sa...

hehe...mot sju vittnen? Tss...

Anonym sa...

Uppenbarligen har du något emot människor från "landet". Skulle vara kul att veta vad?

Anonym sa...

Antifeminist? Näppeligen Saki. Det var inte det diskussionen gick ut på. Det var att lösningarna så ofta övergår i kollektivistiskt kräkmedel när man pratar feminism. Det var det jag vände mig emot... annars tar jag tillbaka allt och hävdar motsatsen.

/Redaktörn

sakine sa...

Anonymous, nej då - så länge de låter mig och mina pengar vara i fred.

sakine sa...

Redaktörn, kan du inte bekräfta Krohnis danssteg i stället för att blubbla om små detaljer :P

Anonym sa...

Saki: jag kan säga att jag ärligt inte har en aning om vad det där handlade om, alltså dansstegen. När inträffade detta? Jag flög mellan kök och vardagsrum en hel del.

Dessutom höll du med mig i lördags om kollektivistiska lösningarna som alltid åberopas, även inom de liberala feministernas kretsar. För säkerhets skull. Jag är feminist, så behöver vi inte bråka om det mer. Se strukturer men vägrar bli en del av kollektiva lösningar där jag som man ska ta ansvar för vad andra män gör.

//Redaktörn

sakine sa...

Redaktörn, jamen visst fan. Du hade en vettig hållning.

(Men varför gnällde Jenny...?)

Tack i vilket fall för en trevlig fest i en mycket trevlig lägenhet. Bara uppförsbacken var hemsk. Och nedförsbacken på väg hem när man var tvungen att se till att en viss person inte rullade ner för hela backen ;-)

Anonym sa...

Jag kräver upprättelse! ;) Hur fick du för dig att jag var antifeminist?

Jag vet inte varför Jenny gick igång så där men det var nog mest missförstånd under inflytande av rejäla doser alkohol.

Tackar tackar. Ni är mer än varmt välkomna typ när som helst. Jag var tidigare föreståndare för festlägenhet numero uno. Sedan kom det där med förhållande i vägen men nu känner jag att jag har en sådan lägenhet som lämpar sig för fest så bara att säga till när ni är sugna så kör vi. Tror jag kommer med en ny inbjudan när solen tittat fram lite mer.

//Redaktörn

sakine sa...

Åh, det låter lovande. Jag ville väl ha någon antifeminist att hacka på. Roligare finns inte ;-)

Anonym sa...

Förklara för mig hur man kan vara feminist och samtidigt förespråka sämre levnadstandard, lägre välfärd och en otryggare tillvaro, vilket faktiskt är resultatet alliansens politik.
PS
Dra inte någon vals om "jobb åt alla" eller "fler jobb", vill ha fakta inga jädra spekulationer.

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Jippi, en vänstermänniska! Jag uppskattar era inlägg så pass att jag nästan skulle kunna gå med på kvotering :-)

Nä, men här får du ett försök till seriöst svar:

Att se varje människa utan olika föreställningar (moderna eller konservativa, könsbaserade, klassbaserade, nationellt baserade - whatever) gör liberalismen. En stor del av 'svenskheten' går ut på att generalisera ihjäl sig - i går var det klasser - i dag är det svenskhet/blatteskap eller könsförtryckt/könsförtryckare.

Oavsett vad det handlar om måste vänstern kollektivisera. Svart eller vitt, ont eller gott. Min verklighetsbild av verkligheten stämmer inte överens med vänsterns. Till viss del har alla teorier något att framföra, men i stora drag köper jag borgerlighetens verklighetsbeskrivning hundra gånger om. Varför tar jag då upp det här? Jo, för att synen på människan förklarar hur vi väljer politik och politiska samhällslösningar. Att fortsätta med socialism och socialdemokrati på ett samhälle som det svenska är bara att förlänga tiden för dödsryck. Att offerstämpla stora grupper i samhället blir fel: i stället borde vi se hur värdefulla människor är. Speciellt drivna människor från världens alla hörn (läs på Hax eller ledarsidan på DN om somaliser som får jobb utomlands, men inte i Sverige). När det gäller kön har jag aldrig begripit varför kvinnor skulle lämpa sig sämre än män på 99% av alla moderna arbetsplatser.

Överlag tror jag också att männsiskor är mer kapabla till ansvar om de bara tillåts ta ansvar. Med ansvar kommer frihet! Sen finns det alltid människor som råkar illa ut av olika skäl - dem ska vi hjälpa. Så som det ser ut nu är Sverige ett enda bebisdagis. Och värre tycks det bli, med tankte på yngre [bortskämda] generationer.

Jag skriter ganska rejält i kön, klass eller etnicitet. Det gör borgerligheten också mer än vänstern. När det gäller feminism skulle jag gärna skrota KD, men bortsett från dem är det mesta grönt. Obs: jag är liberal, aldrig konservativ. Men hellre 3 liberala partier och en pyttelitet konservativt, än noll liberala och tre (eventuellt 4 med F!)socialistiska.

Kolla bara in vänsterlösningarna på olika problem. Det är mer bidrag, kvotering och ytterligare mer bidrag. Jag tror att det är fel väg, och det gäller även på området 'jämställdhetspolitik'.

Jonas, jag funderade på ett helt huvudinlägg där ett tag :-)

(Ursäkta alla raderade inlägg, hade/har lite problem med internet).

sakine sa...

Öööö...en motfråga förresten:

"Spekulationer" behövs inte, det räckte med 6 små kvällspoäng i makro.

Vad menar du hjälper jämställdheten med dagens sketna politik? Alla miljoner till tramsprojekt som "Flicka"?

Berätta mer är du gullig. Jag är nyfiken på om det verkligen finns något 'bra'.

...delad föräldraförsäkring verkar sossarna knappast våga införa, ändå.

Anonym sa...

Vad gissade de att tjejen från Junilistan kom ifrån?

sakine sa...

Vänsterpartiet, tror jag. Hon såg faktiskt ut som en jättesnygg vänstertjej med piercings och kolsvart hår.