2006-03-06

I går, i dag, i morgon

I går avslutades ännu ett politiskt förbundsstyrelsemöte. Vi (Luf) kom inte fram till så himla mycket den här gången. Mest bara att spika gammalt arbete och slit. Vi har en jämställdhetspolicy, gillar Kosovo och planerar kampanjer. Träffade även distriktsordföranden runt om i landet, sånt är alltid kul. Någon vägrade jobba med andra borgerliga ungdomsförbund för att deras representanter var sååååå fula, en annan tyckte att medlemstidningen borde skickas ut tidigare.

I dag har jag jobbat på det nya, tredje dagen. Fortfarande kul, medarbetarna verkar trevliga. Efter jobbet sprang jag till banken innan de stängde och fick hjälp av en trevlig 81:a (han sa det när han fick mitt id-kort) att betala av studielånet. Inte för att det var en stor summa, men ändå. Alltid skönt att vara fri, som Persson så fint påminde oss om.

Väl hemma framför datorn. Konstigt nog hittar jag mig själv här: http://www.bgf.nu/underkastelse/12.html Visst är det trevligt (och självklart) att man är demokrat, men jag hoppas alla har klart för sig att jag gillar mångkultur. Någon kanske har fått för sig att jag tycker precis som Ayan eller liknande.

Nog om i dag. I morgon ska jag jobba som vanligt. På onsdag är det kvinnodagen. Jag ska sitta och fika med två söta tjejer som heter Siv och Erika. För ungefär ett år sedan träffades de på min 25-årsfest och sedan dess har de lärt känna varandra (fantastiskt, helt utan att jag behövt göra något mer, tänk om alla var så).

På torsdag och fredag ska jag på studiebesök i Sigtuna med gamla jobbet. Gud vad mossigt. För att studera demokratiprojekt eller nåt. Jag får se till att bråka med vänsterns politiska sekreterare Petteri och min efterträdare. Två finnar. Kan aldrig bli fel.

24 kommentarer:

Wille sa...

Vi (Luf) kom inte fram till så himla mycket den här gången.
Är inte det definitionen på politiska organisationer?
Större delen av tiden är det mest meningslös diskussionsklubb, men när det väl händer något, så händer fel saker.

Fredrik Lindholm sa...

Vad gör du på samma lista som Ayaan Hirsi Ali? Fattas bara att du är på samma lista som Chuck Norris.

sakine sa...

Wille, du har ju hajat precis. Man engagerar sig för att det är kul & party.

Fredrik, tack för att du håller koll på stavningen! Hmm...du ställer en klurig fråga. Måste bero på att både hon och jag har svart hår och är riktigt snygga.

Fredrik Lindholm sa...

Jag blev bara smått perplex?

Åh, så ni gillar Kosovo/Kosova/ytterliggare en avkrok som Chuck Norris inte har styrt upp? Så fantastiskt! Varför tar ni i FS inte och suspenderar det utrikespolitiska engagemanget för en månad? (Om några ledamöter vill skicka böcker till Kuba så kan de göra det privat.) Att de tribalisterna slår varandra i skallen för dialektala skillnader och tron på marken som något heligt och inte en handelsvara an-går in-te oss!

Peter sa...

Klev Saki möjligen på ett överfullt södergående pendeltåg idag (måndag) klockan 18.15? Kan fan svära på att det var du. Om det var du blir jag din första blogg-stalker.

Fredrik Lindholm sa...

Chuck Norris förföljer inte folk. Han kollar bara att de är där de var när han kollade sist.

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Lindholm...eeeh...jag bollar över dina frågor till andra lufare. (Kom igen, hjälp till latmaskar!)

doyobi: Jaaa! Jag dog. Hälsa dina miljöpartistiska polare att det här är värre än alla djurtransporter de kan avslöja.

Jag hade mössa fast jag inte ville. Stod vid äckliga rökare som flåsade fast jag inte ville. Jag läste Gringo fast jag inte ville. Mina sinnens fungerade fast jag inte ville.

Var stod min kära blogg-stalker?

Anonym sa...

...gillar Kosovo och planerar kampanjer

Gillar Kosovo!? ...gillar luf flera gudsförgätna har-noll-att-göra-med-civilisationens-utveckling-platser?

Låt istället avkroken vara serbiskt, om dom nu tvunget vill ha det ;o)

Gud vad mossigt. För att studera demokratiprojekt eller nåt

Ja det där med 'demokratiprojekt' verkar ganska mossigt, det hade väl varit roligare om ni åkte till Sigtuna och gick på krogen? ...Sigtuna är ju en riktigt fin och svensk stad ;o)

sakine sa...

RL, Luf gillar hela världen, vi är så söta & snälla så.

Min gamla studiekompis, serbiske Daniel, håller nog med dig om resten...

Jamen vad trodde du att vi skulle göra i Sigtuna egentligen?! ;)

Anna, Fair and True sa...

Lyllos dig som betalat av studieskulderna! Jag lär nog betala resten av livet... :(

hrm sa...

Inte så konstigt att Sakine lyckats betala av sina studieskulder. Hon är väl, som alla andra liberaler, född med silversked i mun?
;)

Peter sa...

Sakine:
1. Jag kan stolt hävda att jag inte känner en enda miljöpartist. Och kollektivtrafiken är ond i dessa dagar (skulle åka från arlanda till sthlm södra idag.. bussen pajade, hälften av det försenade tågets vagnar pajade och fick kopplas bort och sedan var det signalfel mellan solna i karlberg som gjorde att vi stod stilla i ett gäng minuter). Men jag ska inte klaga...

2. Jag gick ut ur vagnen just som du försökte ta dig in i den. En skäggig filur med långt lockigt hår dolt under en mössa och med en gitarr i högsta hugg. Vi fick till och med ögonkontakt i någon kort sekund medans jag försökte förstå varför du såg så bekant ut. Men i och med att du inte har en aning om hur jag ser ut så var jag bara en jobbig person i kaviartuben. Därför känner jag mig som han i filmen The Fan.

sakine sa...

Doyobi, hrmm...minns inte riktigt. Vet bara att jag var rädd att inte "få plats" i boskapstransporten. Kul! Stockohlm är litet.

sakine sa...

Anna, nää ge inte upp :-) Jag tog faktiskt inte så mycket lån. Jobbade så mycket, missade dessutom ofta att söka studiebidrag varje termin också.

Hall, hehe...ofta ;) Uppväxt med en ensamstående farsa och två jobbiga syskon. Inga silverskedar här inte. Tala för dig själv, snobbliberal :p

Anonym sa...

Hmm

Anna skrev: ...Jag lär nog betala resten av livet... :(

Sakis svar: Anna, nää ge inte upp :-) Jag tog faktiskt inte så mycket lån. Jobbade så mycket, missade dessutom ofta att söka studiebidrag varje termin också.

Strör du salt i såren här eller är detta en 'mångkulturell språkförbistring'? :o) Anna lär väl knappast vara hjälpt av vetskapen att du hade flyt och inte tog så mycket lån när hon måste pröjsa sitt resten livet

hrm sa...

Vafalls? Är inte alla fattiga människor socialister? Hela världen känns plötsligt upp och ner...

sakine sa...

Rl, sluta att ifrågasätta min superdolda ssu-mobbning :oD

Henrik, förlåååt. Jag ser till att bli rik så har vi problemet ur världen.

Anonym sa...

när jag läser om det du sysselsätter dig med om dagarna
får jag intrycket av att du gömmer dig i en byråkratisk labyrint av policys, regelverk och fina ord för att just inte behöva jobba.
känner också politikerföraktet ökar stadigt!

sakine sa...

Anonymous, jo men jag har ju snart slutat jobba där! Bra att du oroar dig för offentligt jox, du har en hel drös med byråkrati att bli sur över och engagera dig emot. Läs inlägg tidigare i månaden om du är intresserad av att veta vilken sektor jag befinner mig i.

Allmänt: STOR sorg. Västerpartisten följer inte med till Sigtuna. Då är studiebesöket verkligen inte så mycket att se fram emot.

hrm sa...

Tack, tack. Det skulle faktiskt underlätta en del. Vi kan ju inte springa runt med en massa klassförrädare i leden ;)

Anonym sa...

Henrik:

Vafalls? Är inte alla fattiga människor socialister?

Jo, fattiga korkade människor är socialister, de andra fattiga begriper att det inte är socialismen som kommer att lösa deras fattigdom :o)

Fredrik Lindholm sa...

"Gillar Kosovo!? ...gillar luf flera gudsförgätna har-noll-att-göra-med-civilisationens-utveckling-platser?"

Ja, ställen som Chuck Norris inte har hunnit styra upp än. Nog finns det värre saker än kristendom, jeans och roundkicks att råka ut för.

Tyvärr så får Kosovo vänta tills Norris har styrt upp Kurdistan, jomen.

Fredrik Lindholm sa...

P.S. Det är uppenbart att LUFs förbundsstyrelse inte ser Västerlandet som den skinande staden på kullen, utan som ett bollhav i botten av en stor grop. Att man måste k-ä-m-p-a sig upp för att folk skall fatta vad som är bra.