2006-03-01

Carlshamre + F! = sant

...egentligen inget förvånande. Rykten har ju gått ett bra tag om att F! har någon borgerlig feminist på g. Vem annars? Carlshamre är koncentrerad på EN fråga. Hon är en mycket bra politiker, en väldigt bra retoriker.

F!:s toppkandidater till riksdagen föreslås bli just Gudrun Schyman, Maria Carlshamre, Devrim Mavi och Sofia Karlsson.

Det kan faktiskt bli väldigt spännande. Jag begrep aldrig vad Carlshamre skulle till EU och göra (exportera sexköpslagen - öh...). Hon kommer att passa perfekt på riksplan, och perfekt i ett parti som F!. Man får lov att gratulera båda parter så här en vecka innan kvonnodagen.

Eller, man får kanske gratulera en part till. Folkpartiet.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Hon är en mycket bra politiker, en väldigt bra retoriker.

När har hon visat det? Det enda jag tänker på när jag hör Carlshamres namn är hur hon inför valet till Europaparlamentet skällde ut Stig-Björn Ljunggren i TV eftersom han var man och därför på något sätt var medskyldig till att hennes ex-man slagit henne. Det var ett besynnerligt skådespel.

sakine sa...

Äh, jag får inte heller helt felfria minnesbilder med Maria & EU-valrörelsen. Men hon är en bra politiker, och hon lyckas som politiker. Detsamma gäller Gudrun.

Du får skilja på åsikter och politiskt spel, vännen.

Anonym sa...

Konstiga fruntimmer som dragits till det däringa folkpartiet ...har hon också varit med i luf?

Du får skilja på åsikter och politiskt spel

I valet av dessa två föredrar jag alltid åsikterna, det politiska spelet är till för valboskapen :o)

Anonym sa...

Fast hon är ju inte en grym politiker. Hom hade ju flera personliga sammanbrott under EP-valet. Jag vet, jag var där :-)

Vart hade hon varit utan partister som ständigt stödde "en av sina toppkandidater" då? Hur många gånger kan hon böla ut i media igen?

Nej, hon suger som politiker, var det något folk röstade på i hennes fall så var det ju just hennes PERSON.

Men jag konstaterar att det är helt rätt. Hon hör hemma hos F! och Fp ska vara glada.

Fredrik Lindholm sa...

Good fucking riddance och äntligen!

Nu skall jag på dass.

sakine sa...

RL, nä hon blev ju medlem först lite mer än ett halvår innan hon valdes in som eu-parlamentariker! Det kallar jag bra politiker ;)

Hon var förstås inte i luf-ålder då.

...och glöm inte att det är valboskapen som styr! :o)

sakine sa...

Lindholm, antecknat!

Sia, politiker MED PERSONLIGHET är "bra" ( = de lyckas). Hon är ett sjukt bra exempel på det.

Sen kan Olle Schmidt och kan klick liberaler som diggar honom gå och rösta bäst de vill. Men de vinner inte i konkurrens.

(Själv röstade jag för övrigt på nr 52 på fp-listan juni -04)

Anonym sa...

RL, nä hon blev ju medlem först lite mer än ett halvår innan hon valdes in som eu-parlamentariker! Det kallar jag bra politiker ;)

Det kallar jag isf ett naivt parti.

Ett parti med noll koll på vilka rättshaverister, mytomaner eller fyllon som frikostigt listas i rullorna

Fredrik Lindholm sa...

Det var inte meningen att göra en toablogg av din blogg. Jag ville bara illustrera att man kan lämna saker som inte är bra bakom sig och gå ifrån dom.

Anonym sa...

Det var inte meningen att göra en toablogg av din blogg. Jag ville bara illustrera att man kan lämna saker som inte är bra bakom sig och gå ifrån dom

Och jag som tolkade det tidigare inlägget som att du åter fått toan öppnad :o)

Anonym sa...

...och anonymous var RL.

Jäkla skit med dessa koder som måste skrivas in :o(

Fredrik Lindholm sa...

Madon-logik: Mussolini, Hitler och Codreanu karismatiska och framgångsrika politiker. Alltså skall man se dom som förebilder och inte låtsas om petitesser som "ideologi" och "historiskt sammanhang".

Och här är en FB-tråd och en till.

sakine sa...

Lindholm, folk SER vad jag tycker, du behöver inte papegoja dej.

Rl, äh nu överdriver du väl lite. Folkpartister är ju i vanliga fall tiktiga torrbollar som gör allt RÄTT och prydligt.

Carlshamre var väl knappast den värsta av "nya medlemmar".

Fredrik Lindholm sa...

Äh, den enda värdemätare du har är hur väl en person lyckas relativt dennes värderingar (alternativt känslor.) Alltså var Codreanu en bättre politiker än vad Reinfeldt någonsin kommer att bli.

Fredrik Lindholm sa...

"Fast hon är ju inte en grym politiker. Hom hade ju flera personliga sammanbrott under EP-valet. Jag vet, jag var där :-)"

Vad hände, flög det ölglas genom luften?

P.S. Har bloggat om denna lyckliga tilldragelse, att Carlshamre skall få sitt genombrott efter bokföringsbrotten. Brott som brott.

Anonym sa...

Carlshamres flytt från FP till FI gör att IQ-nivån stiger i båda partierna.

Anonym sa...

Carlshammars utbrott och böl är bara trevligt. Fram för en mer karismatiskt politikerkår. Spänning är vad sveriges politik behöver för att attrahera soffchillare und so weiter.

Anonym sa...

felstavning behövs också

Anonym sa...

För varje liberal är rättsstaten och dess ansvar att upprätthålla respekt för grundläggande mänskliga rättigheter central. Men denna rättsstat har konsekvent diskriminerat kvinnor, och gör så än i dag. Allra tydligast blir detta när det gäller våldsbrott. Det våld som kvinnor utsätts för, i huvudsak i privata miljöer av en nuvarande eller tidigare man eller pojkvän, beivras inte med samma kraft som de våldsbrott som män typiskt utsätts för i offentliga sammanhang. Kvinnors väldokumenterade rädsla och bristande tillit till att de kommer att få rättvisa innebär att vårt samhälle är odemokratiskt: halva befolkningen saknar grundläggande rättssäkerhet på grund av sitt kön.

Vad bra skrivet hon har sagt vad jag skulle säga tack Maria Carlshamre

sakine sa...

Politruck, jo jooo. Men politiker verkar bedömas olika - kvinnor lite vl hårt. Det är störigt.

Anonymous, förstår inte din sista mening riktigt, men annars har du säkert en poäng i det där med att män och kvinnor behandlas olika. Staten är ju en del av ett samhälle med delvis rubbade strukturer.

Däremot är det ju tveksamt med brott mot den stat man trots allt får ut sin lön från. Eller det parti, eller det företag osv.

Anonym sa...

Siavosh har rätt! frågan är bara om han vet HUR rätt han har? Stora delar av mina sex månader i Bryssel fick jag, tillsammans med kansliet, ägna åt krishantering - politiken kom alltid i andra hand. Hennes politik var något som vi ibland fick ägna oss åt - om vi hade tur, annars handlade det för det mesta om hennes privata ekonomi etc.

Nu har kansliet i bryssel äntligen fått utrymme för politik - politik och återigen politik....Cecilia Malmström-politik!!

sakine sa...

Ronnie, stackare. Du verkar inte ha haft en rolig tid hos Maria.

Det är klart att politik är bra och det gillar jag med, men: folk väljer sina representanter och får stå ut med sina representanter. Röstar de fel, får de rösta om nästa gång. Det är ju ganska naturligt att en enfrågepolitiker som Maria väljer F!. Fint så.

Sveriges bästa feminist finns ju ändå hos Fp och sitter redan i riksdagen.

Fredrik Lindholm sa...

"Sveriges bästa feminist finns ju ändå hos Fp och sitter redan i riksdagen."

Ja, Nyamko Sabuni rockar stenhårt!

P.S. Nyligen så diskuterade Chuck Norris och MacGyver om vad som är den bästa universiella problemlösaren -rundsparkar eller schweiziska arméknivar. Då gick Carlshamre förbi på väg till F! och de blev knäpptysta.

sakine sa...

Jag syftade, förstås, på Birgitta Ohlsson.

(Men Nyamko är säkert också bra på jämställdhet).

Fredrik Lindholm sa...

Nej! Ohlssons oskuldsfulla biståndskramande kommer att hålla kvar mottagarländerna i ytterliggare fattigdom och dumhet. Därför är hon, när man räknar ihop allting, reaktionär visavi kvinnofrågan.

För hon kan hålla på och öronmärka och vikta och rikta och styra biståndet enligt vilka kriterier hon vill. För så länge de länderna drabbas av bistånd så kommer de inte att utvecklas ekonomiskt och således så hålls kvinnorna kvar.

Ronnie sa...

sakine said...
Ronnie, stackare. Du verkar inte ha haft en rolig tid hos Maria.


Roligt? jooo det var super roligt, ingen dag var den andra lik =)... det kunde handla om allt ifrån sparkade privatrevisorer, uteblivna resor, rättegångar och skulder till planerande av Moldavien delegationer och politiska utspel. Vad jag menar är att politiken tyvärr hamnade i andra rummet.

//Ronnie

sakine sa...

Lindholm, ööö...jaja.

Ronnie, det låter lärorikt =) Aja, hon lär som sagt passa perfekt i F!. Men de är starka personligheter både hon & Gudrun, så vi får väl se...om de lyckas hålla sams.

Fredrik Lindholm sa...

Och dessutom har ju Sabuni sett hur det är i de länder som drabbas av bistånd. Empiri slår alltid populism och de Utvaldas Vision.