2006-03-23

Toppkandidaten Klara

...läste med glädje mail i dag från Klara från SVT:s Toppkandidaterna. Hon har gått med i Liberala ungdomsförbundet och intresserar sig för feminism, queer & HBT. Huuur bra som helst! Framförallt: viktigt att fler ungdomar som ifrågasätter identiteter.

Heja Klara (& alla andra härliga Lufare förstås), ser fram emot mycket skoj samarbete inom och utanför förbundet.

24 kommentarer:

Anonym sa...

och intresserar sig för feminism, queer & HBT

Ja dessa tre 'sakfrågor' verkar ju numera vara oskiljbara ...kan man inte hitta på ett gemensamt namn, så man slipper skriva alla tre orden? :o)))

Förresten 'toppkandidaterna', var det den där pk-grejen med vänsterungdomar som svt skulle köra?

sakine sa...

RL, din anti-feminist, sluta retas! :o)

Japp, det var en massa vänstertokar och en konservativ kille som ville satsa på knarkhundar. Och så Klara då da, som var klart bäst (men som typiskt nog kom sist i omröstningen). En kille från försvaret var väl liberal också, men ganska...vanlig. Vi får se om de andra tävlande går med i partier nu.

Anonym sa...

RL, din anti-feminist, sluta retas! :o)

Vadå retas? Det är väl alldeles uppenbart att många feminister idag är mera intresserade av folks allehanda sexuella böjelser än av praktiska frågor som t ex vem som ska diska efter maten :o)

...en konservativ kille som ville satsa på knarkhundar

Oh herregud! Knarkhundar, vilken jääättetung fråga, ...och en kille från försvaret som var liberal, *suck* var finns dom riktiga männen inom försvaret? ...försvaret bör f ö byta namn till Krigsmakten :o) Tur man inte såg spektaklet.

sakine sa...

Så ja, så ja, praktiska frågor ryms också in >:-)

Knarkhunds-killen är nog i din smak i övrigt, tror att han var smålänning (jaja, sydsvensk iaf), konservativ och såg svensk ut.

(Jag röstade ifs på honom i finalen, men det var mer utifrån pribncipen "min fiendes fiende...".)

Om det inte hade varit SVT som ordnade det hela hade fler och bredare åsiktsfält kunnats drabba samman - så jag gillar grundidén. Kul, för oss politikernördar som tycker Big Brother och sånt är för oseriöst :o)

Anonym sa...

bra för luf. klara var den enda jag gillade, röstade på henne typ fem gånger. det hjälte ju inte. i finalen röstade jag inte alls, jag har noll intresse i att rösta fram knarkhundar, mina fiender har så konstiga fiender..

Björn Brändewall sa...

Sakine sa:
och intresserar sig för feminism, queer & HBT

...varpå RL sa:
Ja dessa tre 'sakfrågor' verkar ju numera vara oskiljbara

Ja, det är väl inte så konstigt - alla tre går ju på temat att man inte ska dömas/särbehandlas pga sitt kön.

sakine sa...

Bearwalk, just så.

Johannes, jaaa...men det är ju så typiskt att majoriteten svenska ungdomar inte kan smälta feminist + liberal. Om inte hon hade deltagit hade jag klagat på programmet för att de bara tagit in bimbo-tjejer.

"Jag vill att unga ska leeeeka!!!"

"Jag tänker på alla svaga människor!!!"

Jises Ch.

Anonym sa...

Sakine sa: "men det är ju så typiskt att majoriteten svenska ungdomar inte kan smälta feminist + liberal"

haha Kan det kanske bero på att den politiska termen liberal motverkar mycket av det som feminsim står för?! Exempelvis marknadsliberal där näringslivet för agendan och det sociala skyddsnätet är obefintligt.
Mamma + Karriär? Glöm det!

sakine sa...

Anonymous, ääh. Låt mig förklara kort:

Liberalism = att befria individer.

Liberal feminism = att befria individer från könsroller.

Man behöver inte vara Freud för att inse att människor styrs av mer än drifter och positiv reps. negativ betingning.

Det är självklart att liberalism hör ihop med den sortens feminism som vill motverka onödigt kollektiviserande och grupperande. Grundtanken är inte att sudda ut roller, grundtanken är att människor ska vara fria att ta sig an de roller som passar just dem.

Marknadsliberalism & feminism? Ja, marknaden är ras-, och könlös. Den blir vad vi gör den till.

Vad menar du med socialt skyddnät obefintligt (var tror du att stålarna kommer från?, Från Ohlys sparbössa?).

För övrigt vill alla inte bli mammor. Bestämmer man sig för att bli förälder får man ta sig en funderare på frihetsinskränkningar (det är en naturlig konsekvens). Det gäller både mammor och pappor. Varför det skulle vara så feministiskt att bli morsa begriper jag inte. Förklara gärna.

Anonym sa...

Vad jag menar är att högervindarna som blåser i sverige nu kommer drabba arbetarna mycket hårt då våra rättigheter inskränks av en borgerlig politik. För det andra exkluderas solidaritet ur agendan
och det drabbar sjuka/arbetslösa osv, det blir alltså ett hårdare klimat, ett sämre sammhälle med andra ord. Beträffande feminism menar jag att jämstäldheten på arbetsmaknaden alltid förlorar på en liberal marknadsekonomi då profithungriga abetsgivare gör spelreglerna.

Anonym sa...

Beträffande feminism menar jag att jämstäldheten på arbetsmaknaden alltid förlorar på en liberal marknadsekonomi då profithungriga abetsgivare gör spelreglerna.

Varför det, för att kvinnor skulle vara underlägsna? Inte kunna konkurera med män? Du får väldigt gärna förklara varför kvinnor skulle må sämre på en mindre reglerad marknad?

Liberalismen och John S Mill var först med feminismen, bara så du vet.

Angående resten av ditt resonemang finns det hur många sätt som helst att bevisa hur de svagaste i Sverige lider av socilademokraternas politik. Ett exempel är den höga arbetslösheten som beror av att facket håller lönerna oproportionellt höga. De som får stanna kvar får ju faktiskt inte högre lön för det, eftersom mer går till de andras a-kassa. Två argument bara där.

Men för att göra det väldigt lätt för dig: Vem har givit "arbetarna" rätten att bestämma över alla andra samhällsklasser? Visst kunde ni göra det medan ni var i majoritet, men då har jag nyheter för dig. För bara två månader sedan kom siffror som visade att SACO och TCO tillsammans har mer medlemmar än LO. Tjänstesektorn har, som sig bör i en kunskapsbaserad ekonomi, gått om industrisektorn. Så även om vi borgerliga inte vinner detta val, så ser utveckling väldigt bra ut får framtiden och vi lär vinna 2010.


Mvh,
Siavosh Zarrasvand

Fredrik Lindholm sa...

"Hon har gått med i Liberala ungdomsförbundet och intresserar sig för feminism, queer & HBT. Huuur bra som helst!"
Allting som motarbetar/inkräktar på den hysteriska internationalismen är bara av godo.

"Framförallt: viktigt att fler ungdomar som ifrågasätter identiteter."
Jepp! I en annan värld hade du varit en grå varg. För, som dom säger, beauty is only skin tight, eller hur det nu var...

Anonym sa...

Baerwalk:
Ja, det är väl inte så konstigt - alla tre går ju på temat att man inte ska dömas/särbehandlas pga sitt kön.

Tja vad queer o hbt har med kön att göra begriper jag inte, för mig är detta sexuella läggningar.

Saki:
Liberalism = att befria individer.

Liberal feminism = att befria individer från könsroller.


Det där luktar nya dogmer lång väg. Liberalism borde istället vara att skapa förutsättningar för att förhindra att människor i framtiden skulle känna behov av att behöva befrias. ...och även ge individer rätten att hålla fast vid könsroller om dom nu gillar detta.

Anonymos:
Vad jag menar är att högervindarna som blåser i sverige nu kommer drabba arbetarna mycket hårt då våra rättigheter inskränks av en borgerlig politik.

Utmärkt! Då får vi arbetare lära oss att jobba igen, jag är jävligt trött på arbetskamrater som skiter i sina sysslor. Jag har inget tillövers för slappskallar som vill leva på bidrag ...och för dessa vänsterröstande embryon finns 0 ’solidaritet’.

Ps det sistnämnda skrivet under inverkan av skattefri importerad tysk rusdryck :o))

sakine sa...

Lindholm, du är ju bara för vilsen. Diskutera med folk på din våglängd, typ Tant Marie.

Alla glada - alla nöjda.

sakine sa...

RL! Fan. Det är det enda som saknas: dricka på jobbet.

Ha en rolig fredag du...

Anonym sa...

RL! Fan. Det är det enda som saknas: dricka på jobbet.

Ja, fast idag blev det inget jobb-dricka, lite för farliga arbetsuppgifter för sånt idag.

Men efteråt har naturligtvis strupen 'fuktats' :o)

Ha en rolig fredag du...

Detsamma, och ha även en trevlig lördagnatt ...om du nu är uppe och ränner kl 02.00 som du skrev att du brukade göra :o)

sakine sa...

Jaaa, tack :o) Jag har ju mitt älskade internet nu så det ska nog funka hela natten.

Anonym sa...

Jag har ju mitt älskade internet nu så det ska nog funka hela natten.

Men vad säger grannarna när du dundrar runt i högklackat nätterna igenom? :o)

sakine sa...

...högklackat har jag sällan. Grannarna är gapiga barnfamiljer, så om jag nu låter bör jag göra det ordentligt ljuuudligt.

Fredrik Lindholm sa...

För väl önska dig och den berömda slipsen så riktigt roligt då. Varför inte brodera "Är du mot abort va!" på den?

sakine sa...

Lindholm, va?

Så berömd är den väl ändå inte. Jag den blåa oftare nu.

Fredrik Lindholm sa...

Är du säker på att du har mer än en slips? Det är inte så att du går i sömnen och vänder in och ut på den svarta slipsen? Har du någonsin sett dina två slipsar samtidigt?

Och så en liten haiku:

Gemensam bekant
träffade kloka Marie.
Tillsammans skrivs det.

sakine sa...

Den dagen jag går omkring med en ful hatt kan du återkomma.

Anonym sa...

"Japp, det var en massa vänstertokar och en konservativ kille som ville satsa på knarkhundar. Och så Klara då da, som var klart bäst (men som typiskt nog kom sist i omröstningen). En kille från försvaret var väl liberal också, men ganska...vanlig."

Intressant karakteristik. Programmet hade sex deltagare, varav tre - dvs hälften - var uttalat höger. En deltagare, Petter, var uttalat vänster, medan de andra två var allmänt politiskt diffusa.

Detta blir i geniet Sakines (?) ögon ett program som dominerades av "en massa vänstertokar". Ibland gör dumhögern skäl för sitt namn mer än vanligt.