2006-01-17

Madde & självständigheten

Prinsessan Madelene ska till New York! Hon ska dessutom ta med sig "hela sitt tjejgäng". Efternamnen: Arp, Gottlieb och De Geer. Av någon anledning ska alla dessa tjejer lalla runt där, samtidigt och tillsammans. "Hon är oerhört uppspelt och pratar med alla oss i kompiskretsen om hur kul det ska bli, berättar en nära vän", står det i en Expressen. "De har pratat om det här i över ett år och nu har alla fått det att stämma. De är verkligen överlyckliga."

Herre jösses vad brudigt, osjälvständigt och töntigt.

Hjälp. Reagera åtminstone på att de framställer er som idioter!

Victoria kanske stannar hemma för att banta på order av Tarras-Wahrberg inför "nya" Fröken Sverige?

Stackars stackars stackars tjejer.

F! kom tillbaks...på allvar :o(

21 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Tycker du synd om henne? Otroligt! Bördan av deras officiella plikter vägs upp mer än väl av apanaget. Det är lätt att uthärda noblesse oblige på dagen när man kan svira på Kharma på kvällen.

Hushåll med känslosmeten, va?

sakine sa...

Lindholm, vad vet du om sånt här?

Vilken tjej som helst skulle få störningar av en dygnet-runt-mentor som haggan Tarras ständigt i hälarna.

Klart det är synd om tjejerna. Det är synd om många tjejer, speciellt de som växer upp i mossigt reaktionära hem.

Fredrik Lindholm sa...

Om medlemmarna av kungafamiljen tröttnar på tillvaron som kunglighet så kan de abdikera. De skulle mycket väl kunna göra det och förhandla till sig en summa pengar.

Madeleines själsliv är prioritet 100000.

sakine sa...

Men hörru.

Och?

Jag pratar om problemet som existerar i ett sammanhang. Att relatera till andra livsval och säga "Jaja, men hon kan dö, hon kan rymma, hon kan abdikera, hon kan blablaaaaa...blabla" är ganska ointressant.

Hon/de skulle också kunna behandlas & uppfostras som fria individer.

sakine sa...

BTW, hon skulle inte undgå dålig kultur utanför slottet, direkt.

Fredrik Lindholm sa...

Om du vill avskaffa monarkin så börjar du helt enkelt i komplett fel ända. Det finns inget standardliv som man kan utgå ifrån. Gratulerar till årets bleeding heart liberalism!

sakine sa...

Jonas, jag kollar ju på ett helt annat problem.

Svält är fel oavsett, men frivillig svält är mer intressant. I det här avseendet.

Med ert tankesätt måste man alltid tänka på "svältande i Afrika"?

Varför inte tillämpa den policy i allt man skriver om?

sakine sa...

Lindholm, jag argumenterar inte för eller mot monarki i inlägget.

Men visst är jag republikan. Att sessorna skulle slippa att uppfostras till mesiga töntbrudar vore bara ett stort plus vid sidan om.

sakine sa...

Jonas, jag håller inte riktigt med. Det kan finnas många hinder i ens liv. Jag tror att anledningen till att så många tjejer får störningar i form av pedanteri, anorexi med mera handlar om KONTROLL. Känner man sig ständigt styrd, pressad och kontrollerad av omgivningen är man ingen fri människa!

Madde kanske är nöjd, jag har ingen lust (som sann subjektivist ;) att tala för henne. Men jag tror inte att det är en slump att syrran fick ätstörningar, att kändiskvinnor insjuknar och att de flesta muf-tjejer jag känner har diverse fixeringar.

Märker ni inte av att många tjejer mår dåligt? Det är ju sorgligt. Och då spelar det ingen roll om de är prinsessor eller inte.

Jag tror snarare att könsrollerna är starkare hos överklass.

Fredrik Lindholm sa...

Vad har ätstörningar med Madeleine att göra? Ja, Viktoria har haft det. Jättesynd om henne. Ojvoj!

Europas kungahus är i samma sits som SVT. De finns till för att de skall vara något förmer än pöbeln. Men för att få legitimitet så måste de bli mer folkliga, vilket gör att de förlorar existensberättigande. Att kronprinsessan haft ätstörningar är ett billigt pris att betala för monarkins tillbakagång.

Dessutom är införandet av förstföddes tronföljd ett praktexempel på modernistisk fisprogressivism. Skall det vara monarki så skall det vara manlig tronföljd. Endast i undantag skall Sverige ha en drottning.

Dessutom hade man, om jag inte missminner mig, på 1800-talet bättre behandlingsmetoder mot anorexi än idag. Man drog slutsatsen att de var för uppspelta och åt för lite. Så de ordinerades handarbete, typ brodyr, näringsrik mat och vila.

Idag skulle väl den behandlingen falla på att brodyr förstärker könsroller, eller något annat genussocialistiskt. Hursomhelst så är dödligheten i anorexi mycket högre än då. Men vad gör det? Vi har ju ett smörgåsbord av psykoterapismet.

Och att cannabis ökar aptien är bara en myt. State skulle hellre låta hundratusentals dö i anorexi än att en har botats av marijuanacigg.

sakine sa...

Lindholm, ser du inte sambanden?

Det här är som att diskutera en bild med en helblind.

Resten.....ehh...uu...äh.

sakine sa...

Jonas..

Vissa killar tycks aldrig förstå.

Mitt exempel var exemplariskt ur ett FEMINISTISKT perspektiv.

Jag har inte sagt att det är ett problem som politiken/det offentliga kan lösa. Det här tillhör det civila samhället om något. Men vad händer när inte ens liberaler tar det på allvar?

Fredrik Lindholm sa...

Du skulle ju kunna inleda ditt viktiga feministiska anförande med "Detta är en viktig liberal princip att..." Ett kodord för att folk inte skall opponera sig och ifrågasätta. Lite som när kommunisterna inledde med "Det är allmänt känt att..."

Själv har jag ungefär samma perspektiv på utveckling som Stig Malm och John Rawls (jodå.) Så länge de som har det sämst ställt får det bättre så är det inte så mycket att bråka om. Att förbättra för de som redan har det väldigt bra är meningslöst. Dessutom tappar man anhängare på den politiken.

Jag förstår precis vad du menar, Madon. Problemet är bara att ditt fantastiska feministiska perspektiv med fingertoppskänsla får dig att brista ut i...meningslösheter. Lite som resten av LUFs styrelse som skulle kunna starta värlskrig för att hjälpa vänsterhänta albinomestiser i norra Argentina. Men vad kan man förvänta sig av en blogg som har urartat till "Ditten och datten om personer jag såg på teve"?

sakine sa...

Lindholm, Lindholm, Lindholm.

Meningslösheter för dig, kanske.

Och klaga inte på min blogg. Jag struntar väl i vad du tycker eller inte tycker. Ditt problem. Det man inte tycker är värt att läsa/kommentera läser/kommenterar man helt enkelt inte.

Exit.

Fredrik Lindholm sa...

Missförstå mig rätt. Jag tycker att din blogg är rolig. Och här har vi en trevlig tråd från Flashback: Kungabarnen-smarrigt skvaller. Det skall visst inte ha varit för lite mat, utan för mycket av vitt pulver som ställde till det för Viktoria...

louisep sa...

Förlåt, Sakine, men vad pratar du om? Exemplarisk feminism? Hur då? Exemplarisk feminism på liberalt vis är det då inte. Det är inte synd om sessorna för ett frivilligt yrke och status. De eller deras mamma kan säga ifrån vilken dag som helst. De ä rvuxna och har alla resurser att göra vadhelst de vill. Och gissa vad, de vet antagligen om det.

Exemplarisk feminism på liberalt vis är att inte se offer där inga finns.

Fredrik Lindholm sa...

Real Life Knugahuset.

sakine sa...

Louise, jag menar ju precis som jag har skrivit. Exemplariskt exempel ur ett feministiskt perspektiv, där jag pekar på ett problem (för tjejiga tjejer i ett sammanhang).

De är uppenbarligen offer om de inte kan äta normalt utan svälter. Likt många andra "kändisar". Visst kan det ses som ett lyxproblem, men jag ser det i första hand som ett jämställdhetsproblem.

sakine sa...

En sak till.

"De eller deras mamma..."

Mamma som är fullt upptagen med att skönhetsoperera fejan och vara Süper-Königin.

Alltså, jag säger inte att sessorna inte har lösningen i egna händer. Men deras uppfostran och den kultur de lever i är STÖRD. Den gör människor sjuka.

sakine sa...

Lindholm...jag ska kika in länkarna senare.

Vitt pulver? Om det nu vore så väl.

Fredrik Lindholm sa...

Ja, vad tror du annars att man åker till specialkliniker i Schweiz för? Dessutom var det bara Viktoria som gjorde det, så stäng av psykoanalysen av Madeleine.

Att kungabarnen har små erfarenheter av att köpa frimärken eller äta blodpudding verkar ju inte ha skadat dom. Trade-offs...