2006-01-27

Mer Fp...

...Rojas-frågan rör faktiskt fler än honom (tydligen). En folkpartiledning som står bakom och uppmuntrar till utspelen - är inte bra. Inte bra.

Min kompis Siavosh har en utmärkt artikel i Aftonbladet i dag, måste läsas!

Och Jan Björklund föreslår tydligen betyg i ordning & uppförande.

Vad är detta? Barnaga nästa?

Suck...

20 kommentarer:

Anonym sa...

Det vore bra med betyg i ordning och uppförande. Då fick barnen åtminstone ett skäl till att uppföra sig bättre. Det var bättre ordning i skolorna förr när dessa betyg fanns. Fysiska straff som aga tror jag inte på, men skamvrå med dumstrut kanske vore ett bra straff för bråkiga elever.

Anonym sa...

Rojas-frågan rör faktiskt fler än honom (tydligen).

Jasså, gör det? ...så länge inte hans tv-framträdanden textas kan dom inte röra alltför många :o)

En folkpartiledning som står bakom och uppmuntrar till utspelen - är inte bra. Inte bra.

Dom kanske också behöver tolk och textning ;oD

Och Jan Björklund föreslår tydligen betyg i ordning & uppförande.

Jaha, What's the problem? ...det är väl bra om skolungarna lär sig lite hut ;o)

sakine sa...

Krok, inte barnaga? Näheeee??

Klart man inte tror på barnaga, trams & ociviliserat.

Jonas, du har nog rätt om Leijonborg. Han duckat själv då och då, men puttar fram herrarna strax under för att ta alla mosade tomater.

Annars är folkpartisterna absolut härligast. Det enda som fattas är lite skrik och klös =)

sakine sa...

RL, eeehehe! Elaking där. Om till och med SD välkomnar honom har buskapet gått fram alltid.

Lära sig hut, gärna för mig. Men de ska inte få några MVG:n för att de mesar.

Och lärarna får ta och skärpa sig. Är man lärare så jobbar man på zoo eller valfri kriminalanstalt. Bara att kavla upp ärmarna. Det brukar gå efter en lektion om man gör rätt.

Anonym sa...

Men de ska inte få några MVG:n för att de mesar.

Vadå 'mesar'? ...det är väl de elever som inte hänger på 'innegängets' bus- o mobbingprylar som SKA premieras.

...men ok, jag förstår din missunsamhet, du tillhörde väl 'innegänget' :o)

Är man lärare så jobbar man på zoo eller valfri kriminalanstalt.

Japp, på vissa förortsskolor är det ingen mening att ens anställa lärare, bättre att anställa avlagda cirkusartister typ lejontämjare.

Fredrik Lindholm sa...

Gratulerar. Vänsterns flumpedagogik har genomsyrat alla så pass mycket att "liberalerna" tror att det är deras egna tankar när de häcklar Björklund.

Anonym sa...

Som föredetta lejontämjare i en förortsskola och med en flickvän som haft sådant betyg i hemlandet, menar jag att betyg i ordning och uppförande är en bra idé.

Den som spelar pajas och driver med läraren åker i de flesta fall inte ut från klassrummet eller på något annat sätt får någon konsekvens. I stället blir man tuffa killen/tjejen inför kompisarna.

Ringer man hem till föräldrarna så säger de oftast att de ska säga till barnet och så, och att det ska bli bättre. Det blir det dock sällan, eftersom sådana barn inte bara är kung i klassen, utan också kung hemma.

De föräldrar från andra länder som räknar med att skolan med sin auktoritet ser till att barnen studerar och inte beter sig som pajasar blir lurade.

Olika skolor har förstås olika behov. Vissa skulle bli bättre med ett betyg i ordning och uppförande, och medföljande förklaringar på flera språk, om vad betygen betyder. T.ex: "IG i ordning och uppförande betyder att barnet betett sig illa och inte respekterat skolans regler".

Men hur kommer man till rätta med alla de barn -- de blir fler, och de är från alla sociala miljöer -- som kunde vara trevliga ungar men utvecklas till små bråkmakare? Om man kastar snöboll i korridoren och inget händer, då kan man ju fortsätta att ha så kul, resonerar säkert många bråkmakare. Det är som om att föräldragenerationen frånsagt sig föräldraansvaret här.

Läs Roque Falcóns Jonny blir kriminell, vet jag, om ni tycker det är okej att barn tillåts göra lite vad som helst utan konsekvens och utan att vuxna drar en gräns.

Anonym sa...

Vänsterns flumpedagogik har genomsyrat alla så pass mycket att "liberalerna" tror att det är deras egna tankar när de häcklar Björklund.

Hahaha, Bullseye!

...fast luf:are borde ju kunna skylla på ungdomligt oförstånd :o)

Anders Wallner sa...

Hm. När hade ni tänkt att folk ska kunna börja rösta på LUFs liberalism istället för galningarna i (fp)?

Anonym sa...

Snart, vi ska bara ersätta lite pundhuvuden först :-)

Anonym sa...

Anders Wallner said...
Hm. När hade ni tänkt att folk ska kunna börja rösta på LUFs liberalism istället för galningarna i (fp)?


Det bästa är att vänta några år tills dom blir vuxna innan det blir aktuellt at rösta på dom.

Anonym sa...

Det bästa är att vänta några år tills dom blir vuxna innan det blir aktuellt at rösta på dom.

Några år?! ...minst 50+ gäller för mig innan jag röstar på några som helst politiska stolle-wannabees

Fredrik Lindholm sa...

"...fast luf:are borde ju kunna skylla på ungdomligt oförstånd :o)"

Ah-ah. Ibland är luf:are lite väl förståndiga, tro mig. Problemet är för lite alkohol, ja rentutav total torrläggning samt för dåligt gräs. Om fler fimpade cigaretterna och åtminstonde började röka minicigariller, ta sig regelbundna glas whisky, spelade dataspel och byggde lego så skulle mycket vara bättre.

Själv ser jag 35 som en minimiålder för att rösta på en viss kandidat. Och då skall "allt" (utbildning, familj, karriär och gärna militärtjänst) vara avklarat så att personen har fått perspektiv på saker och ting. Jämför det med den där sillmjölken till pajas med den spända rösten i Miljöpartiet. Hans lilla eskapad när han (efter trejde försöket) blev haffad nere i Israel sabbade mer för palestinierna än vad deras värsta fiende skulle ha lyckats med.

Men, säger någon. Det är ju en skillnad mellan honom och gapjäntorna i Pirata RC eller Kakor är mord-brandbombarna.

Ja, han har en riksdagsplats.

Fredrik Lindholm sa...

P.S. Under ett år på 90-talet så arbetade min kusin som lärare i England. Då det landet har ett totalt snöpt och skitnödigt mentalt klimat så var det förbjudet för lärarna att vidröra eleverna. De fick alltså inte ens sätta pekfingret på bröstbenet för att sedan väsa "sätt dig" till en störig elev som stod upp och störde. Och det utnyttjade de små skitarna till max.

sakine sa...

Andreas, jag har också varit lejontämjare här ute i hooden. Problemet är att många vuxna/lärare inte sätter skarpa gränser. Ut från klassrummet? Vilken lyx! De skulle bli glada om de kom undan med det, när jag var vikarie.

Man skulle i betygsdokumentet kunna ha ett meddelandefält för att påpeka att somliga elever tycks lida av damp, men att baka in det i betygsgenomsnittet blir ju snurrigt. Dessutom frågar jag mig om lärare är bra bedömmare. Kritiska och uppnosiga elever med friskt tänk skulle säkerligen få känna av ett uselt betyg, medan smöriga mesar skulle kamma hem ett mvg utan problem.

Gränser är a och o för att barn ska klara sig.

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Anders...det undrar jag också :o)

Peter Ahlström sa...

"Man skulle i betygsdokumentet kunna ha ett meddelandefält för att påpeka att somliga elever tycks lida av damp, men att baka in det i betygsgenomsnittet blir ju snurrigt."

Läs rapporten och kom sedan tillbaka och gör avbön.

Fjortisliberal. :-)

sakine sa...

"Fjotisliberal"..? :-O

Äsch! Jag tror att man kan tygla ungar utan en massa krångel. Kunskap ska betygsättas, inte graden av tysthet & fjäsk. Sådetså :-)