2006-01-29

Jag är nästan impad...

...jo, jag är det.

"Jag har aldrig sett en tjej veva på det sättet."

Då var det på tiden.

19 kommentarer:

hrm sa...

Hohoho, det här förgyllde min morgon :-) Arbetarklassen har väl sånt uppförande i blodet.. tss tss

sakine sa...

Det är nästan så att man tycker lite synd om dem. Anna är ju gammal rugbyspelare.

Aja...jag är i a f lite impad över att hon klöser ifrån!

Anonym sa...

Dom rör sig i rätt kretsar i alla fall, bland det fina folket på överklasskrogarna vid Nybroplan. Det är visst den bråkigaste platsen i hela Stockholm.

Anonym sa...

På den här sekvensen kan man se Sjödin på träningsläger i USA, hon har verkligen en grym retorik.


http://www.filecabi.net/video/cage-woman-vs-man.html

Peter W

Jonathan Leman sa...

http://www.ungvanster.se/pressmeddelande.asp?do=visa&id=465

Det är intressant att en egenskap som man föraktar hos män nu blir något att beundra. Är folk som blir fulla och löser sina tvister med våld något som ska belönas? Det är intressant att någon som inte var där är så säker på vad som hände

Det är allmänt kännt hur orättvist behandlad man kan bli i krogköer och inne på krogar. Vakter behandlar gäster på ett oartigt och godtyckligt sätt. Det förekommer misshandel. Kanske är detta ett sådant fall, stämmer Annas berättelse är det bara att berömma att hon stod på sig, men nu står dock ord mot ord och vittnet som refereras till i artiklarna är partiskt. Det kan lika väl vara så att hon var rejält full och betedde sig illa. Att hon kallade vakten för svartskalle och slog till honom när han skulle avlägsna henne.

Det är omöjligt för oss att veta vilken version som är den riktiga men jag tror att det för många är svårt eller till och med omöjligt att se en kvinna som våldsverkare eller ett omdömeslöst fyllo som börjar slåss när någon säger emot.

I fallet med Per Bill var man ju mer eller mindre på väktarens sida. Antagligen däröfr att de inblandades kön denna gång var omvänt, värt att tänka på.

Jonathan Leman sa...

hur som helst känns det mest troligt att skuldbördan ligger på vakterna. Alla vi som har erfarenheter av väktares maktmissbruk kan ju känna igen oss i att väktare gärna behandlar en som skit och sen ljuger och hittar på en del. Hände mig häromveckan på Debaser. Sen är det inte vilket ställe som helst utan det sunkiga Crazy Horse vi talar om

sakine sa...

Ni har nog rätt. Ung vänster tycks helt bortse från att Anna sagt rasistiska grejer till vakterna? Det går därför inte att säga att hon eller de har rätt eller fel (då de kallat henne blondinslödder eller liknande). Lika lika.

Det enda jag tyckte var lite kul var att hon som tjej har så pass mycket skinn på näsan. Det behöver inte vara "rätt"...men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite coolt. Också för att Anna Sjödin är den man minst förväntat sig det från. Hehe...

Killar bråkar ju varje helg, och nu blossar man upp det extra för att hon är tjej. Det är töntigt.

"jag har aldrig sett en tjej...sådär"

Nähe? Stackars dig då.

Även töntigt att helt och hållet försvara hennes agerande, bara för att hon är tjej.

Jonathan Leman sa...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=517174&previousRenderType=6

har ni sett den här artikeln. Henrik Brors tar i så han nästan spricker. Han låter som en (modern?) marxist. Dessutom var det ju inte ett stureplanshak som companiet eller spyan. det var ett sunkhak som råkar ligga i de kvarteren. Brors tycks tro att det är ett ställe som prinsessan madelene hänger på

sakine sa...

Äsch...jag kollade på nyhetsmorgon. Känns som om båda parter överdriver.

Pinsamt...

Anonym sa...

Känns som att vakten pajar sin trovärdighet lite när han säger att hon kallade honom jävla svartskalle, jag har ärligt talat lite svårt att tro det. Å andra sidan häver ju folk ur sig de mest osannolika saker på fyllan, men va fan. Det är nog bäst att vänta på vittnen innan man hoppar ut och dömer folk...

/ Henrik Hall

Anonym sa...

Känns som om båda parter överdriver.

Ganska självfallet att dom gör, båda sidor riskerar ju att fällas.

Men nu kommer antagligen detta att ältas fram och tillbaka i media så det ska bli intressant att se hur det utvecklas opinionsmässigt. Kommer svensson att 'sida' med det svenska (sosse)fyllot eller med den utländske läkarstuderande batongsvingaren?

sakine sa...

Henrik, ja det är skumt, men ja...svårt att veta. Låter ju för typiskt för att vara sant.

RL, jag tror faktiskt att svensson kommer att hålla med 'sossefyllot'. Faktiskt. Eller åtminstone falla för 'offer'-prylen: full stackars misshandlad kvinna. Inget tyder på ngt annat.

sakine sa...

Jo, och det talar ju för att vakten inte sprang omkring med en batong och letade efter blondiner att spöa upp.

Anonym sa...

SSU-pampar fulla som alikor verkar inte stå högt i kura hos folket. I Aftonbladets web-fråga vem man tror på så leder Babak stort.

Vem tror du på?
Babak Jamei (62.8 %)
Anna Sjödin (24.5 %)
Båda (12.7 %)
Totalt har 41986 personer röstat. (kl. 11.52)

Om Anna inte hade varit politiker hade nog siffrorna sett annorlunda ut. hade hon dessutom varit såpass nyjter att hon hade haft vettet i behåll, hade situationen aldrig inträffat.

Fredrik Lindholm sa...

Quod licet Jovi, non licet bovi.

sakine sa...

Hmmm...ja, det är väl politikerprylen hon kanske tappar lite på.

Jag måste medge att jag inte heller gillar det där offersnyftandet, och där tycker jag mig se en skillnad. Anna satsar aningen för hårt på "stackars-full-svensk-kvinna"-prylen. Det hade varit häftigare om hon hade sagt att "Den där jäveln var otrevlig mot mig vid baren, och han tiggde spö! Så enkelt är det."

:-)

Fredrik Lindholm sa...

Hon kan lika gärna säga 1 + 1 = 3 till sitt försvar.

Anonym sa...

Sakine

RL, jag tror faktiskt att svensson kommer att hålla med 'sossefyllot'. Faktiskt. Eller åtminstone falla för 'offer'-prylen: full stackars misshandlad kvinna. Inget tyder på ngt annat.

Det tror jag också. Och offer-prylen tycks iaf blogägrinnan själv ha fallit lite för, en del av de tidigaste 'impningsinläggen' om vevande tyder iaf på det :o)))


Krohnman:

Att en politikerbroiler i Annas klass skulle ha använt sig av ord som "jävla svartskalle" förefaller mig mer än orimligt.

Det enda som förefaller orimligt är att hon visar sig vara så 'odresserad' att hon säger det på krogen (fast hon är ju trots allt sosse), mellan skål och vägg kan det bland 'broilers' förekomma betydligt tyngre saker.

sakine sa...

RL, det var en liten feministreflex som ploppade fram. Jag gillar ju att hon klöser, men inte att hon spelar mesigare än vad hon är. Då faller liksom det jag impades av :o(