2006-01-24

Liberala ungdomsförbundet om Rojas

Rojas borde från början inte ha blivit integrationspolitisk talesman för Fp. Då var det inte många som lyssnade på mitt gnäll. Virrpannorna i "vägval socialliberal" irrade runt och förvirrade mer än hjälpte. Nu - äntligen - reagerar Liberala ungdomsförbundet. Lyssna på Fredrik Malm här.

Under det gågna året har Rojas hjälpt till att skämma ut liberaler, framförallt nyliberaler, genom sina utspel. Det är inte mycket till nyliberalism i sosseförslag som "solidaritetsbanker" med räntefria lån, med "områdesutvecklare", "mer föreningsstöd", alternativt en sic retorik där man fräser om "missbrukad gästfrihet".

Att en så duktig och jävligt smart politiker kommer med vilka utflippade påståenden som helst (invandrare bär kollektivt ansvar, bär på "sociokulturellt brottsarv" etc), är synd.
Vad som däremot inte är synd är att Luf ryter till. Inte en dag för tidigt.

31 kommentarer:

hrm sa...

Inte en sekung för tidigt! Hoppas att han får sparken från Timbro också, är det något borgerligheten inte behöver så är det fler exempel där väntern enkelt kan kategorisera höger == främlingsfientlighet.

Fredrik Lindholm sa...

Om ni i förbundsstyrelsen älskade kunskap mer än ni avskyr Rojas så skulle ni idas läsa: Öppna gränserna men nita tjuvarna av Boris Benulic.

sakine sa...

Jonas, jo I know. Men man måste väl ha ngt speciellt program för direktlänkande? Har försökt men inte lyckats...ska testa igen. Thanx.

sakine sa...

Hall, ja jag förstår inte varför inte Timbro har funderat över det hela. Jag måste dock säga att Rojas seminarier på stureakademin var väldigt bra. Men då var han liberal! :o)

Kanske är det där han hör hemma och inte i politiken, vad vet jag.

Som det nu skadar han borgerligheten ja. Det är ju inte heller så att vi saknar vettiga integreationspolitiker i fp.

Linhdolm, ska läsa socialistens text (inte så konstigt att just Boris skriver ngt sådant).

(Och "hat" kan ju stå för dig & dina likar.)

sakine sa...

Tack Jonas för hjälpen, nu tror jag att jag gjorde rätt :-)

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

"(Och "hat" kan ju stå för dig & dina likar.)"

Ni i FS kanske borde ta och pröva på lite mänskliga känslor. Det skulle göra er gott, era teknokrater som är fullständigt blinda för något så banalt som socialförsäkringarna.

Ni är precis likadana som det moderparti ni gör en karriär på att gissla -närsynta populister med ett vått finger evigt mot skyn.

sakine sa...

Det här har fanimej inget med våta fingrar att göra. Inte för egen del iaf. Det är en principiell fråga och en fråga om anständighet. Jag (/Luf) har gnällt om integrationspolitiken länge, och det vet du. Nu ger det äntligen lite utdelning.

Socialförsäkringarna är inte min hjärtefråga, nej.

sakine sa...

Och så det väntande: Sverigedemokraterna välkomnar Rojas & ogillar Luf, förstås.

http://www.newsdesk.se/view_pressrelease.php?id=76836

Fredrik Lindholm sa...

"Det är en principiell fråga och en fråga om anständighet."
Ta inte stora ord i munnen. Det är som om Tinkerbell skulle vilja bli polishund.

"Jag (/Luf) har gnällt om integrationspolitiken länge, och det vet du."
Ja, jag vet att ni hellre skulle låta er göras blinda med glödgat järn än att se att tillsammans med de svartmuskiga versionerna av Kristina och Karl-Oskar så kommer det landsmän som vill parasitera på dom.

"Socialförsäkringarna är inte min hjärtefråga, nej."
Nej, det är ju en fråga som bokstavligen talat rör miljoner människor dagligen. En fråga som är fullständigt oglamorös. Ett system som förr eller senare kommer att kollapsa om ingen gör något.

Låt oss hellre tala vackert kom konsumentmakt och värna om våra små skyddslingars själsliv.

sakine sa...

Lindholm, gå och lägg dig.

Eller gå över till SD direkt i stället för att förpesta den anständiga liberala sfären.

Vad hindrar dig? (GLÖM INTE SVARA)

Du argumenterar inte i sak, du blajar bara och gillar av någon anledning att människor "vågar säga det ingen annan [svenskar] vågar säga!". Men hurra så bra för dig då.

Mes.

Fredrik Lindholm sa...

"Eller gå över till SD direkt i stället för att förpesta den anständiga liberala sfären."

Menar du samma sfär som upptas av dig med din superytliga utseendefixering och dina dödfödda personangrepp? Tinkerbell tror att hon är polishund, märker jag.

Om du inte känner igen ett sakargument, trots att jag har länkat till en artikel som är ett enda långt sakargument så vet jag inte vad jag skall göra. Man kan leda en häst till vatten, men man kan inte få den att dricka. Och du vet lika mycket väl som jag att den officiella sosseretoriken har i alla år sagt att invandring är jättebra utan att problematisera det minsta. Och visst, i stort sett är den det. Men om det gör mig till rasist för att jag inte köper det typiskt svenska att hylla allt som är osvenskt ("Ååhh! De är så öppna och spontana och naturliga!") och andra självhatande former av exotism: Guilty as charged.

Själv tycker jag att du kan köpa en enkel biljett till Långtbortistan och gå med i PKK eller någon annan mysklubb.

Anonym sa...

Störtlöjligt uttalande, "högt i tak" o allt sånt, yeah right!

Hittade dessa fina rader om kollektivt ansvar på en personlig hemsida:
"Det finns en fras jag alltid starkt har vänt mig emot, det är talet om kollektiv skuld. Det finns ingen kollektiv skuld. Ingen grupp är skyldig till individers handlingar. Men det finns något annat, och det är kollektivt ansvar. Män har ett kollektivt ansvar för hur mäns våld mot kvinnor ska kunna bekämpas"

Signerat....Fredrik Malm.

Kollektivt ansvar existerar alltså för Luf, men bara i politiskt korrekta sammanhang. Annars är det dumt och fel. Så när Rojas tar upp det i sammanhang om brottslighet är det fyy. När han gjort det tidigare i sammanhang som större företagaranda är det dock helt i sin ordning.

Dubbelmoralismen och den politiska korrektheten lever vidare hos luf.

sakine sa...

Lindholm, nu yrar du som aldrig förr. Kan du fan ta och kolla datumet på dina pillerburkar i år?

sakine sa...

Gordon, det uttalandet får ju stå för Malm. Jag tycker att "med kunskap föds ansvar", inte med könstillhörighet eller någon annan slags kollektiv tillhörighet.

Inse dock en sak: Ett fel gör aldrig två fel mer rätt.

Är du själv med i luf?

sakine sa...

PS. Lindholm, ingen har sagt att du är rasist. Freudian slip från din sida? Däremot fattar jag inte varför du inte går med i SD om alla dina åsikter hör hemma där. Det är ungefär lika opraktiskt som om jag skulle hamna i VPK, PKK eller UV. Bättre då att smita till rätt place. Ds.

Fredrik Lindholm sa...

Klart att du hör hemma i PKK: De vill ha ett självständigt Kurdistan och har en ideologi som är en ondskefull fruktsallad. Däremot så är de inte så bra på livsstilsliberalism och HBTBHQLG-frågor.

Hatten av för Gordon som satte fingret på hyckleriet. Sopa framför egen dörr innan du sopar framför andras, Madon.

Själv anser jag att alla som ursäktar, ja rentutav hyllar kriminalitet som t.e.x Siduri Poli gör, har var och en ett individuellt ansvar.

sakine sa...

Mja. För röda för min smak, och dessutom har de gett upp det där med ett självständigt Kurdistan. De motverkar t o m det (& kurderna i söder som faktiskt gör något vettigt).

Men du då ditt pucko, om du nu kritiserar anti-liberala uttalanden: varför håller du käft när Rojas är igång med sitt kollektiviserande?

F.ö vet du att jag gör mitt bästa för att bli av med kollektiviserandet framför egen dörr.

Ber dig en sista gång att kolla datum ;-)

Flippo.

Fredrik Lindholm sa...

Så dom har äntligen funnit den rena nihilismen? Vad trevligt! Själv önskar jag allt ont åt de marktjuvar och valfuskare som förpestar tillvaron för folk som hade oturen att födas som araber eller turkmener.

Jag orkar inte bry mig så mycket om Rojas. Däremot är det vidrigt att se en skock människor vråla över att han har en snorkråka i mustaschen när de själva inte har tvättat håret på flera veckor, s.a.s. Och uppenbarligen gör du inte tillräckligt mycket för att bli av med kollektivismen.

Datumvadå? Sluta upp med personangreppen, va? Du är en genuint korkad person som tror att hon är rolig och smart.

Anonym sa...

Det finns ingen kollektiv skuld. Ingen grupp är skyldig till individers handlingar. Men det finns något annat, och det är kollektivt ansvar. Män har ett kollektivt ansvar för hur mäns våld mot kvinnor ska kunna bekämpas.

Signerat....Fredrik Malm.

Kollektivt ansvar existerar alltså för Luf, men bara i politiskt korrekta sammanhang. Annars är det dumt och fel. Så när Rojas tar upp det i sammanhang om brottslighet är det fyy. När han gjort det tidigare i sammanhang som större företagaranda är det dock helt i sin ordning.

Dubbelmoralismen och den politiska korrektheten lever vidare hos luf.


Hehehe, detta var ju nästan för bra, (...jag satte efterjobbet-starkölen i halsen av skratt).

Fast denna dubbelmoralism kunde iofs lika gärna kommit från något av de andra ogligarki-partierna i riksdagen eller från någon karriärskribent på någon av sveriges pk-blaskor.

sakine sa...

"Du är en genuint korkad person som tror att hon är rolig och smart."

JA, jag är ju "världens bästa subjektivist", inte sant? ;-)

Klart jag är JÄTTEROLIG. Faktiskt. Smart vetefan. Men normalbegåvad + lite till, skulle jag gissa.

Jag kanske borde bli ståuppare.

sakine sa...

RL, "efterjobbet-starkölen" :oDDD

"Fast denna dubbelmoralism kunde iofs lika gärna kommit från något av de andra ogligarki-partierna i riksdagen eller från någon karriärskribent på någon av sveriges pk-blaskor."

Blablabla! Äh. Vet inte i vilket sammanhang Malm skrev det där och det är ju bara att kolla upp. Han fick pris i går på kurdgalan som "Årets kurdvän" för övrigt ;o) (Darin blev ju "årets kurd").

sakine sa...

Jonas, God morgon...det är ju det som jag i a f stört mig mest på: Rojas kollektivistiska analyserande.

I en artikel om händelserna i Ronna gapade han sig hes om just det: att alla invandrare skulle vara tacksamma och inte vara tysta, utan TA ANSVAR för vad idioter gör. Stört.

Han hade för övrigt fel om BRÅ-prylen och smet helt från debatten när bomben hade släppts.

Det är som en annan folkpartist sa till mig angående det här med "vargen kommer".

"Nästa gång måste Rojas säga att alla invandrare ska sättas i gaskammare om han ska få uppmärksamhet".

Anonym sa...

Äh. Vet inte i vilket sammanhang Malm skrev det där och det är ju bara att kolla upp. Han fick pris i går på kurdgalan som "Årets kurdvän" för övrigt ;o) (Darin blev ju "årets kurd")

Ok, han kanske skrev dubbelmoralistiskt för att öka sina chanser att vinna just det priset? ;o) ...Vem är förresten 'Darin'?

sakine sa...

RL, nää...det var ju råfeministiskt, attraherar nog inte kurder särskilt ;-)

Darin är ju lillskiten som kom tvåa i TV 4as "Idol" i fjol. Han har vunnit lite annat också (årets manliga artist bl a), poserar slajmigt med tanter för MQ:s julkampanj mm. Målgrupp: fjortisar.

Anonym sa...

Darin är ju lillskiten som kom tvåa i TV 4as "Idol" i fjol.

Jaha, han tävlade alltså i någon slags PK-tävling i tv, men vad var det för sorts utlänning som då vann denna tävling? ...är det också någon med konstigt namn som man 'bör känna till'? :o)

sakine sa...

RL, folk ringde in och röstade. Vinnaren var nog svensk, minns ej namn.

Jonas, det finns så mycket. Jag sökte snabbt på nätet. Eftersom jag följt skiten regelbundet sitter en del fast. Bla at han pratar om:

"invandrare missbrukar gästfrihet"
"invandrare bär kollektivt ansvar"
"syrianer är lata"? (Men det har jag ej hittat själv.)
"invandrares sociokulturella arv bakom brottslighet"

...och mycket mycket mer. Eller ta den gången när han skrämda upp folk med "automatisk utvisning av utländska brottslingar". Det hade inget med mörka män från mellanöstern att göra. nästan alla berörda brottslingar var nordbor.

Han försöker hela tiden vinna poäng på att sprida redan befintliga myter och föreställningar bland svenskar. Det är löjligt att så många svenskar faktiskt går på hans skitsnack.

Om Ronna står det bla här:
http://www.folkpartiet.se/upload/50406/Integration%20S%c3%b6dert%c3%a4lje.pdf


Eller sök vidare...om jag säger så här: Sverigedemorkater välkomnar honom och många liberaler får ont i magen så fort att ploppar fram i rutan.

sakine sa...

Problemet med BRÅ-rapporten är att han saknade belägg för sina lösa påståenden.

sakine sa...

Du får över femhundra träffar på att säka på:

"mauricio rojas rasist"

De flesta texter där han "spårat ur" dyker upp.

sakine sa...

Man får ju visst upp DN-debatt-texter mm.

?

Om du sedan tycker att det är helt okej att en liberal politiker uttalar sig som Rojas, och föreslår de förslag jag gång på gång skrivit om, får det stå för dig.

Märk väl att jag inte påstår att han är rasist. Jag påstår att han inte bör sitta kvar som integrationspolitisk talesman för Fp.

Vad gäller BRÅ, har du läst rapporten ens? Eller har du alltid din utgångspunkt i det Rojas påstår och skriver?

Helt missat kulturdebatten?

sakine sa...

Jonas, okej. Jag har motionerat mot hans integrationsförslag, sla leta upp punkterna med saklig kritik. Det är en hel del.