2006-01-22

Flyga? Då jävlar ska det bli dyrt.

Flyger miljöpartister? Jag hoppas inte det.

I går läste jag i Aftonbladet att Peter Eriksson beklagade sig över att man mobbar nya partier. "I dag hackar på feminister, i går kallades även miljöpartister för "virrpannor"." Men Peter, det gör vi än i dag. Virrpannor.

Snart åker jag till Holland. Och nej, det är inte för att röka gräs eller balla ur på andra konstigheter. Min systerdotter Lori fyller år & stort kalas väntas. En sak som jag la märke till nyss när jag beställde biljetter för 2 pers:

Baspris för en resenär, exklusive avgifter :
Vuxen - 859.00 SEK
Biljettpris för alla resande, inkl. skatt:
3314.00 SEK
Serviceavgift: betalas för beställningen.
359.99 SEK
Totalkostnader (biljettpris + kostnader) :
3673.99 SEK

Hur mycket av detta är grönisarnas "gröna skatteväxling"? (Gröna skattehöjning). Runt hälften går ju till skatt?!

Har någon miljöpartist funderat på hur det vore med skattelättnader för alternativ man borde främja, i stället för ständig skattehöjning? Har någon miljöpartist tänkt på att vi behöver energi till minsta lilla skada? Det här är ju stört.

Grönröda virrpannor.

27 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Alltså, Sakine, grön skatteväxling kallas just -växling för att det går ut på att höja skatter på miljöfarlig verksamhet och sänka andra skatter, som t ex arbetsgivaravgifter. Flyget däremot har vi inte rört - än. De skatter du får betala är framför allt hyran av flygplatserna som flygbolagen betalar. Vill du avskaffa den?

sakine sa...

Anders! Vaaa! Menar du att ni ska göra det ännu dyrare? Är inte flyget i så fall jäkligt hårdbeskattat redan (allt kan ju inte gå till arbetsgivaravgifter)?

Så det grundpris flygbolagen visar upp inkluderar inte arbetsgivaravgifter?

Hyran av flygplatser...eh...P-platser vid landningsbanan? Eller de vi sitter på? (I så fall: varför en hyra på det?!)

Anonym sa...

Vem avgör vad som är miljöfarlig verksamhet?
MILJÖ FUNDAMENTALISTER
Anti Humanister
Anti vetenskap och teknik
Anti handel anti kapitalister
Anti företag
Anti civilisation

miljön är det tillhygge som används för att bromsa välståndsutveckling.

Idealet för desssa pajsare är att bo i hyddor med tak av blad och undra om vi ska klara en vinter till.

vattenmeloner!

Peter W

hrm sa...

Vafalls, den stora behållningen med Holland är ju att man kan röka gräs utan att farbror blå slänger in dig i en cell för att du är en samhällsfara. Resten är ju bara väderkvarnar, tulpaner och klapprande träskor.
Ja, i vissa fall även systerdöttrar då..

Anonym sa...

Jag håller med GU i denna fråga. Flyget är, jämfört med hur mycket det skräpar, lågt beskattat. Det borde bli mycket dyrare att flyga, ändast de som har väldigt bråttom ska bli motiverade att flyga...

sakine sa...

Peter W, jaa! Typ så. :o)

Jag röstade faktiskt på Mp som förstagångsväljare, men ser man till vad de faktiskt gör på miljöområdet är det inte alla gånger. Idealism är fint, men realistisk idealism är bättre.

Varför stänga ner kärnkraft utan bra alternativ? T ex. Att bara höja skatter är inte heller friskt. Speciellt då pengarna troligtvis försvinner i det dunkla hålet.

sakine sa...

Hall...jag får supa och ha för mig i London i stället, månaden efter.

Holland...jag skulle vilja lägga till FULA KLÄDER också. Fiii fan vad fult klädda de är.

sakine sa...

Sia: JAG HAR JÄVLIGT BRÅTTOM eftersom jag jobbar heltid och mer därtill, tillskillnad från lata studenter som lallar runt och softar dagarna i ända.

Vad hjälper det att vi måste hårdbeskattas så fort vi gör ett val/konsumerar? Du resonerar ju som så att vi betalar "okej" hög/låg skatt i dag. Varför utgå från socialistisk nivå?

Anonym sa...

Man behöver ju inte ens GÖRA något speciellt för att bli robbad!
Bara bo i sitt gamla vanliga hus, så, vips, är man av med 25 tusenlappar per år.
Vad använder ledarna kosingen till?
Köpa makt såklart!
Makt tycker dom är tom bättre än kosing, har man kosing kan man köpa makt har man makt behöver man inte kosing, bara att peka på de man vill ha.
Sakine: Jag misstänker att inom miljörörelsen är det inte idealister som är tongivande, idealisterna får vara med i periferin som nyttiga idioter. Öh.. tongivade är då förståss socialisterna.
"välstånd gör ingen lycklig",
"vi måste sträva ett uthålligt samhälle", "vindkraft är det enda riktiga" , etc etc
tror en m^3 brännolja kostar ungefär hälften i Tyskland jämfört med i Sverige, (5600kr mot 11000kr), de e jätte häftit! så kan vi muta barnfamiljerna till o rösta på oss, tycker Mona.
Stämmer detta citat som jag hittade nyligen?

"Tillväxt har för socialdemokrater bara funnits som en mjölkko,
för att departementen sedan ska fördela den som goda gåvor."

- Mona Sahlin, DN 29 oktober 1998 (Tack Mattias)"
på nån blog

Peter W

Anonym sa...

Ta tåget då. Lat student kan du vara själv...

Vadå socialistisk nivå? Om du skräpar ner min miljö får du betala för det, det är högst marknadsekonomiskt...

Anonym sa...

Klart som fan man skall beskatta flyget hårdare. Senaste gångerna har jag flugit har det varit en massa jävla arbetare med planet. Vilka tror de att de är? De skall sig hemma och inte resa runt.

Det är mycket farligt att låta arbetarklassen resa då de kan se saker som de inte smälta och detta kommer medföra sociala problem i sverige.

Så, skatten på flyg bör höjas ordentligt. Helst skall man vara markägare för att få resa, som på den gamla goda tiden.

Anders Wallner sa...

Sakine: Flygbolag äger ju flygplan - inga flygplatser. Alltså måste de pröjsa för att landa, lyfta och sköta incheckning på någons flygplats. Därav tar de ut ett biljettpris för sin egen del och skatter som går till hyra av flygplatsen. Några miljöskatter på flygresor finns knappt, men införs i år. Då blir det dyrare för flygbolag att flyga, men billigare att anställa. Förhoppningsvis låter de inte konsumenten betala.

Anonym: Det som är miljöfarlig verksamhet är t ex användning av oförnybara bränslen och utsläpp av miljöfarliga ämnen. Inget anti över det. Jag tycker bara att det kan finnas en poäng att spara lite jord till kommande generationer.

Sia: Skönt med lite liberalt medhåll. Grön skatteväxling (och trängselavgifter, ännu mer!) är marknadsekonomiskt. "Skräpar du ner vår gemensamma miljö så får du pröjsa."

sakine sa...

Anders, jaja som du vet är jag principiellt inte mot "trängselavgifter" eller beskattning av diverse miljöfaror. Det jag vänder mig mot är att ni hela tiden höjer skatter (allt är relativt, varför inte sänka skatt på 'mindre farliga' grejer? & att ni går emot allt vad utveckling och realism heter.

sakine sa...

Peter. Eller hur!

Di jävla packet. Stanna hemma för fan, eller färdas med buss & sena sj-tåg i all evighet. För tid har ni väl. Arbetslösa fattiglappar!

Anonym sa...

Sakine: Det är häftigt att vara rabiat radikal och uppkäftig. Men inte när man ska fylla 26, då är det cirka 15 år för sent :-)

Anders Wallner sa...

Sakine: Det är ju det vi gör, det finns en växling planlagd för 2001-2010 som rullar på. Hälften av växlingen är sänkningar. På 'mindre farliga' grejer.

Tim sa...

Gåta: Vad är det för likhet mellan en miljöpartist och en vattenmelon?

Svar: Grön utanpå, röd inuti.

Anders Wallner sa...

Åh, den var ny. Kom du på den nu?

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Sia, i Iran kanske kvinnorna blir vuxna och torra när de fyller tolv och ska gifta sig. Inte här.

(& glöm inte det viktiga datumet: 23 feb!)

Tim, glömde en grej: De svarta söta ANARKISTISKA små kärnorna
;-)

hrm sa...

Sakine: Hm, London är ju en riktigt trevlig stad, och få saker går ju upp mot en Guinness på en pub där män i lustiga dialekter säger "mate" och "lad" till varandra.
Angående klädselsen så antar jag att det hör ihop med träskor.. givetvis ackompanjerade med flätor och röda kjolar.
Lite som drottningens folkdäkter, kan jag tänka mig..

sakine sa...

Henrik, London låter som en finfin stad. Jag har endast besökt flygplatser med dyr och äcklig mat, än så länge.

Njaa...holländarna har lite schystade landsdräkter än tyskarna tror jag. Tyskar är så fruktansvärt fula.

Men när det gäller modern klädsel är holländarna sjukt sunkiga. Tidigt 90-tal, fast utan de coola åttiotals/tyska detaljerna. Så det är inte cool för fem öre, bara osmakligt.

hrm sa...

Tss tss, flygplatsen är ju där man spenderar minst tid. Eller ja, flyger icke-Ryan Air så är säkert Heatrow något att se men Stansted är ju lagom kul..

90-talet är nog det fulaste kläddeceniet någonsin, 80-talet är nog det coolaste bara för att allt var så flippat. Misstänker att de har att göra med allt kokain folk använde..

sakine sa...

Heathrow var det nog. Spyäckligt käk...mådde illa hela vägen ner till South Africa.

Kokain till folket! Bara vi slipper dessa 90-tals inslag :o(

Holländarna verkar ha stannat till vid lättare sorter...så nu får vi en osmaklig röra.

70-tal kan också vara sjukt snyggt.

hrm sa...

Tja, engelsmännen är ju inte direkt kända för sin kokkonst, även om världens bästa resturang tydligen ligger i England, och flygplatser har väl heller inte nåt superrykte så at äta där verkar ju osedvanligt korkat :)
Alltså, jag tror faktiskt att vi något på spåren här. 90-talet präglades väl av heroin, något som är fett osexigt och därmed fick vi grungeeran. Kokain däremot är faktiskt jäkligt sexig och gav det skönt skruvade 80-talet. Och cannabis ger väl en känsla av att allt är supersoft så jag behöver inte vara sexig. Detta måste man gräva djupare i...

PS. På tal om 70-talet så är jag Mick Jagger-smal. Det skall tydligen gå ibland the ladies. DS.

sakine sa...

Mick Jagger-smalhet? Nä. Snarare att han ser så där mysigt ruffig ut i ansiktet, tror jag.

Eller vadå, märker du av att tjejer klänger på din kropp?

hrm sa...

Kanske inte lika mycket som de klänger på Jagger, men det är lite svårt att tävla mot någon med en "Fuck you, I'm a rockstar"-attityd. Att dessutom är en rockstar har väl hjälpt lite det med.
Nu har jag i och för sig snott det från Eric Forman i That 70's show, men det talar vi tyst om, någon cred måste man få.