2008-08-15

Panelen på tv4

Klippet finns här. Vi diskuterade rysshat, OS och folk som lägger upp bilder på nätet.

Som vanligt började dagen med att någon frågade mig om jag var från Dagens Arena. Haha! Men nu när jag och Nisha har suttit bredvid varandra i TV så kanske folk kan se att vi faktiskt inte är samma person. Om inte annat var vi oense om hur många gränser världen bör ha. Fler än i dag, tycker jag. Nisha säger "Det hela [konflikten Ryssland-Georgien-Sydossetien] är sprunget ur den korkade konstiga idén att varenda folk ska omge sig av gränser..."

Visst vore det trevlig om världen saknade gränser och om mänskliga rättigheter respekterades! Problemet är att det finns en realitet.

7 kommentarer:

Ulf Larsson (FP) sa...

Ja, din soffgranne kanske skulle säga nåt annat om Sverige vore en rysk provins...

Anonym sa...

Som du nämnde tidigare, bristen på debatt mellan "panelhönorna" i tv4-panelen gör det hela tyvärr till en gäspövning ...jag noterade annars att du tycks byta frissa inför varje panel ;)

sakine sa...

RL, jo...jag är ju särskilt förtjust i debatt. Men det är samtidigt trevligt att bara diskutera ibland. Och uppenbarligen finns det ju tittare som också efterfrågar gäspövningar!

Ulf, ja och varför inte se te x de kristnas situation i Mellanöstern. Frågan är ju vad minoriteter ska göra när deras MR _inte_ respekteras.

Rysk provins, hmmm. Inte så lockande kanske, men ryssar är vackra.

Anonym sa...

Varför det nu skall kallas rysshat att dra de ounvikliga slutsatserna av att ett näbeläget land håller sig med trettio pansadivisioner och 23000 stridsvagnar.

Anonym sa...

...ett näbeläget land håller sig med trettio pansadivisioner och 23000 stridsvagnar.

Åja dom har lugnat sig lite, 1941 (när tyskarna anföll) hade dom ju 24000 mot tyskarnas 3600 :D

Anonym sa...

RL: Hade dom (rödingarna) verkligen dessa (tanksen) vid inledningen av "Operation Barbarossa"? Vad jag vet så tog produktionen av tanks rejäl fart senvintern år 1941 till hösten år 1942. Man ställde helt enkelt om produktionen av jordbruksmaskiner i form av traktorer och skördetröskor till toppmoderna T34:or mfl övriga tanks vilka massproducerades, utan att mista i kvalitetsmässigt avseende.

Nåväl, man vet dock aldrig med ryssen bortsett från att de är vackra då förstås (källa: Saki).

/Johan K

Anonym sa...

RL: Hade dom (rödingarna) verkligen dessa (tanksen) vid inledningen av "Operation Barbarossa"?

Ja, redan 1939 hade dom fler tanks än hela västvärlden (inkl Tyskland) tillsammans, förvisso inte mer än 500 T-34 o KV-I:or (dessa började massproduceras först 1940/41)

Det otroliga med 2vk var inte att rödingarna vann, det var att tyskarna nitade 110 000 pansarfordon för dem.