2008-08-24

Och så kom det magiska ordet: husneger

Som vanligt från vänstern. Kritiserar man en höjning av studiemedlet, lattekonsumtionen bland medelklasstudenter, är man inte bara en vanlig liberal - om man har invandrarbakgrund (och dessutom är kvinna). En liberal vars åsikter kritiseras av folk som inte håller med, det räcker inte. Min "negerhet" måste givetvis kommenteras. Ironiskt nog av så kallade antirasister.

"Skicka henne till Iran eller nån skit så att hon kan klaga. Seriöst gör det med alla som säger att 'vad har du att klaga på här som e så bra!' det är ju det dom fjollorna vill! Utan kritik, utan arbete utan strävan efter en bättre värld får vi den skit vi lever i. Men åtminstonde Sakine är lycklig... Husneger som hon är."

Om vänsterrasismen skrev jag redan förra sommaren.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Vänstern är brun!

Se bara på israelhatet och hur de bråkar kring synagogan i tid och otid och fantiserar om "israellobbyn", Bonnier etc. Eller hur de reflexmässigt alltid tar ställning för våld och diktatur och verkar avsky demokrati och den fria världen. De haröverfört sin sympati för Sovjetunionen på Ryssland men de väntade typiskt nog tills förhoppningarna om demokrati grusats.

Det verkar som den korrekta definitionen på Vänster i svensk politik är "vad som hellst som är bekämpar demokrati och frihet" eller dess företrädare.

sakine sa...

John, ja antisemitismen har de uppenbara problem med. Demonstrationen utanför synagogan är ett bra exempel. Varför inte masa sig till Israels ambassad om det är Israels politik man vill kritisera?

Det som förvånar mig är att annars tappra antirasister plötsligt vägrar erkänna eller se rasismen i de egna leden.

Antirasism handlar om att inte nedvärdera människor på grund av etnicitet. Vad är det för skillnad när en nationaldemokrat ber mig åka tillbaks till Mellanöstern som när vänstern gör det? Vad är det för skillnad när högerrasister anspelar på min bakgrund, och när vänstern gör det?

Ingen.

Anonym sa...

Man kommer oftast inte fram till Israels ambassad. Polis är där på studs, avspärrar området och så slipper förnäma israeliska diplomater se omvärldens protester i vitögat. Bara så att ni vet, eftersom jag tvivlar på att ni skulle få för er att smutsa ner era skor för att visa missnöje med apartheidpolitiken Israel utsätter palestinska judar och muslimer för.

Kuriosa: Samma förutsättningar gäller för den som vill protestera utanför Colombias och USA:s ambassader i Sverige. Bara så att ni vet.

Fredrik Westerlund sa...

I den första kommentaren till Ohyrans post går Nicklas Eriksson till attack mot Johan Ingerö, Johan Hedin och "cp-queerliberalen Dyslesbisk. 'Vi föddes till utanförskap, men vi har besegrat sosseriet och klarar oss ändå'... Noll analys, noll verklighetsförankring".

Husnegrer är vi allihopa och det jag inte har i huden får jag har i benen?

sakine sa...

Janne, så därför är det okej att skrika på judar utanför synagogan?
Tänk dig exiliranier som flytt från Iran, som skrek på folk utanför moskéer. Smakligt?

För övrigt avslöjar du bara dig själv när du utgår från att jag aldrig varit på Palestina-demonstration. Det kan inte vara kul för vettiga palestinier att ha vänner som er.

sakine sa...

Freddi, ja den där kommentaren var ju "mitt i prick". Alla liberaler som inte är vita heteromän i frack är det "något fel" på.

Hur instängd är man inte med den uppfattningen?

Fredrik Westerlund sa...

Saki,

Jag undrar vilka liberaler de gillar, för de gillar väl inte ens vita heteromän i frack om de är liberaler?

Wille sa...

Det mest beklämmande är ju ändå den totala bristen på självinsikt, se "Janne" ovan, ung:
"Alla Judar är representanter för staten Israel".

Avd. "Alla ryssar är representanter för Putin-regimen", "Alla araber är militanta islamister"?

Anonym sa...

Israel förtrycker själva judar som bor i Palestina. Är det smakligt?

Anonym sa...

"Israel förtrycker själva judar som bor i Palestina. Är det smakligt?"

Va?

1) Vilka judar förtrycker Israel?

2) Om det nu vore sant hur rättfärdigar det att ni skuldbelägger judar i Sverige för Israeliska tillkortakommanden?

Anonym sa...

"Om vänsterrasismen skrev jag redan förra sommaren."

Hmm det verkar som diverse problematik återkommer på bestämda datum eeller säsong. Även 11 September hävdas vara ett "olycksbådande" datum sedan länge.

Ja, det finns onekligen nationella drag inom vänstern. Vi har tidigare diskuterat Farc, ETA och PKK. Den svenska vänstern verkar vara "antirasistisk" så länge det inte rör judar, Israel eller etniska svenskar (bortsett från hbt tomtarna förstås).

/Johan K

Anonym sa...

Nu tycker jag ingenting om hasch, men jag kan konstatera att det aldrig har varit så extremt mycket droger (ekstasy, kokain, amfetamin) på Möllan sedan det blev trendigt att bära palestinasjal till Ed Hardy T-shirten. Varenda arabaffär har minst tio olika jointpapper o ölpriserna har eskalerat fullständigt i takt med miljonärsvänsterns intåg och högskolans öppnande.

Kafir

Anonym sa...

En sak till. Enligt vänstereliten så är allt till höger om sossarna synonymt med rasism och inhumanism.
Vilket gör att man inte "behöver" debattera med dem ens, helst bara slå dem på käften. Läs tex SAP finaniserade Expo o kolla retoriken.

Kafir

Anonym sa...

Kafir:

Var rör vi oss för att beskåda dessa fenomen?

Tror inte att hasch mfl preparat du uppräknar är signifikant synonymt med nordiska studenter, snarare bland vissa av de nya nordborna vid våra högskolor/universitet.

/Johan K

PS. På min tid var det en 0.5 l Norrlands eller Prippen som gällde för 20-25 bagis på det lokala kårhaket.

Anonym sa...

Johan, de "nordiska" studenterna,. Vanligtvis 08or och smålänningar knarkar som aldrig förr och de umgås enbart med varandra när de "slåss för arbetarklassen o mångkulturen".

De självsegregerar sig o sitter o stirrar på araberna ute på torget bakom staketen på uteserveringarna.
Jag har aldrig sett en AFAit umgås med nån invandrare, (el local) undantaget nån afrikan som leker att han är från Jamaica.

Vill du fika rasrent och ariskt i Malmö så skall du söka upp tex cafe Glassfabriken fiket på simrishamnsgatan där de "intellektuella" sitter på dagarna.
De enda som bär palestinasjal i malmö är just dessa studenter. Man ser aldrig nån arab ha det.

Dessa personer har absolut ingenting gemensamt med det de hyllar så kraftfullt. - DN barn.

Anonym sa...

Upps Kafir skrev ovan.

Anonym sa...

hmm det kanske inte var så snällt att använda epitetet husneger och ärligt talat är det bara 2 människor som verkligen förtjänar att kallas för nåt sånt och det e rashetsarna Mauricio Rojas och Nyamko Sabuni.

Någon husneger eller Onkel Tom är du inte Sakine men däremot är du ibland jävligt irriterande med dina äckligt moraliserande "ta dig i kragen och jobba 20 timmar om dygnet 7 dagar i veckan istället för att gnälla om att du har för lite pengar"-krönikor.

Det är bara nyliberaler som pallar med att jobba så mkt. Man måste helt enkelt vara arbetsnarkoman eller miljardär för att tilltalas av den ideologin. Låt oss andra som faktiskt har ett liv utanför jobbet behålla 40 timmars veckan tack

Anonym sa...

Fyfan jag trodde inte det fanns sånna människor på riktigt! Din krönika var bland de bästa du skrivit, och äntligen säger jag bara.

Anonym sa...

"Jag har aldrig sett en AFAit umgås med nån invandrare"

Jag känner några AFAiter bland dom ett par chilenare så nog fan finns det invandrare i AFA iallafall här i Stockholm

sakine sa...

Santiago, hmmm, men långt från alla som håller med mig är liberaler.
Och mina idéer om arbete har jag snarare fått från ett vänsterhem.

Anonym sa...

Hmm varför radera att Afa är slödder? Antidemokrater hela bunten!
Roberth

Anonym sa...

När det var en antirasistisk demonstration i Gefle för något år sedan så stod AFA, ungvänster och resten av alla vänstersympatisörer (därbland även syndikalister och RKUare)på ena sidan gatan medan nazisterna samlats ihop på andra, det roliga var att ett gäng "invandrare" stod tillsammans på dengatan nazisterna stod och skrek till AFA killarna att dem skulle ge upp med deras fula maskerad, att dem skulle joina en cirkus och att dem såg ut som idioter. Det som var sorligt var att nazisterna började asflabba och att det inte stod en enda invandrare förutom någon adopterad indie i demonstrationståget..

föresten Sakine, du skriver så bra!!

Anonym sa...

Tack och lov för intelligenta människor som Mustafa Can.
För er som missat hans brillianta artikel finns den här:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1194&a=822256

Anonym sa...

"I den första kommentaren till Ohyrans post går Nicklas Eriksson till attack mot Johan Ingerö, Johan Hedin och "cp-queerliberalen Dyslesbisk."

Freddi, jag hade för mig att du kallar dig så på din egen blogg? har jag fel?

Sakine, du är trots din utbildning en väldigt historielös struntliberal som inte kan bemöta husnegerargumentet med annat än att börja gråta om rasism. Jag tror att du vet bättre. Dragan Klaric och annat kvasifascistiskt pack förväntar jag mig det ifrån. Men om jag skulle ha fel kan du ju kolla in det här klippet med Malcolm X:

http://www.youtube.com/watch?v=znQe9nUKzvQ

Fast... det kan ju vara det att du skäms för att vara en house negro djupt inne? Det verkar i alla fall Klaric göra.

roberth sa...

Nicklas vad är du då? En utdöende art som kallas kommunistus maximus. Dragan är till skillnad från dig till gagn för Sverige du är bara en bitter liten liten människa. Vad handlar det om då? Om inte rasism. Vänsterns brölande emot liberala invandrare och invandrare som är med i Sd. Du är så tragisk.

Fredrik Westerlund sa...

Nej då, Nicklas, du har alldeles rätt. Citattecknena avser inte mitt epitet, utan hela citatet.

Anonym sa...

Men gud vilka människor som hänger här.
Jag hade en debatt med en karamelltant och hon sa att man inte skulle lyssna på såna här muppar.
Och jag håller med er. Ni är ett levande bevis på att flumskolan finns. Öppna ögonen och skaffa er ett liv för helvete. Att sitta i små mörka hörn och se vänsterns konspirationer överallt är patetiskt.
Det här var bland dom fjantigaste bloggarna jag träffat på. En virituell sandlåda.

roberth sa...

Daniel vilken tur du kom med så mycket konkret då i denna "sandlåda"

Unknown sa...

Tack för länken - jag har kallat Gunde Svahn husneger också men han vägrade länka till mig det otacksamma aset.

Om du vill bli upprörd sa jag att du inte förtjänade dina äggstockar i ett senare inlägg... Just a heads up.

Freddi: jag som trodde du gillade mig ;)

Så här - jag känner att jag är pådyvlad lite grejer jag inte förtjänar här - jag har nog aldrig skrikit på judar utanför synagogan (jag har hängt på mina polare till den och, så vitt jag vet, skreks där ingenting)
Jag har dock skrikit åt iranier (eftersom jag jobbar med två på lagret) - jag skrek nåt i stil med "för faen din jävla handduksskalle kan du bestämma vad du ska ha från McDonalds snart eller?". I mitt försvar hade han kallat mig gniden jude innan och med tanke på Israel/Palestinakonflikten som ni högerpopulister (för kan nån av er nåt om er egen ideologi - hilfe ni e som tonårsvänstern ungefär) tänder så satans hårt på så ville jag backa upp de mina lite antar jag.

Skitsamma, Sakine om det gör dig lycklig och uppfyller din världsbild: sieg heil. Sieg Heil och Puss.