2008-08-11

Dagens "smarting"

Förbjud rasister

4 kommentarer:

Wille sa...

Förbjud dumhet och idioti.
Vi kan börja med att låsa in 349 personer som till vardags jobbar i Riksdagen.

Anonym sa...

Rubriken är missvisande. I texten står det inte någonstans att rasister ska förbjudas, däremot organisationer som är rasistiska.
Det är en dum, ironisk och hånfull rubrik och den är aftonbladet som har valt den. Hela tilltaget hamnar i samma kategori som artikeln om den somaliska kvinnan som kände sig kränkt för att hon inte fick gå på kasino. Svenska medier väljer ut de tokigaste diskrimineringsfallen och publicerar förment objektiva artiklar som egentligen är hånfulla ding ding-värld storys.
"Ha. Kolla den fula beslöjade somaliern som känner sig kränkt. Läs det här och storkna över hur mycket invandrarna gnäller!"
De allvarliga diskrimineringsfallen sållas alltid bort, liksom all seriös forskning om rasism och diskriminering. "Alla vet ju redan att det finns rasism i Sverige, varför ska vi då skriva om det" är ett ständigt återkommande argument som är så dumt i sin förnekelse och totala brist på samhällsengagemang.
Svenska medier har valt hånfullhetens väg i debatten om rasismen. Det bäddar gott för sd. Snart är de representerade i riksdagen, och då ska det bli intressant att se om det svenska debattklimatet kommer att ruttna som en dansk korv i ett trasigt kylskåp. Ska även bli intressant om några debattörer kommer ut som smygsympatisörer till sd...
Hatet är på frammarsch.

Anonym sa...

Hatet är inte på frammarsch däremot realiteten!
Roberth S tröm

Anonym sa...

"När svenska skolböcker beskriver muslimer och islam handlar det ofta om militant islamism. Sådan ensidig information riskerar att stärka snarare än motverka islamofobi."

Så vi skall inte få kritisera islam?
Helt otroligt. Islam är ju inte ens sekulär, islam är i högsta grad politik då den gör anspråk på grundlagen. Man upphör aldrig att förvånas vilka naiva och okunniga människor det finns.

Kafir