2008-05-05

Journalisthat & mitt skatte(verket)hat

Nåja, inte riktigt, men:

- Det är XX från skatteverket, du hade talat med min kollega och bett oss ringa upp.
- Ehrm, ja, det stämmer! Jag har en enskild firma och vill se att ni fått min deklaration, jag deklarerade via nätet.
- Men du. Jag kollade lite snabbt på ditt namn och du är debattredaktör på E...
- Eeee...aaaha, jo. Men jag ringer i egenskap av privatperson, alltså.
- Jamen man måste ju fråga. Så du ska inte använda det här för en intervju eller så?
- Nej! Jag vill bara deklarera som privatperson.

Sedan hann hon säga några få saker innan samtalet BRÖTS. Jag vågar inte ringa Skatteverket igen, men får pralla mig till kontoret på Söder och försäkra mig om deklarationsjäveln. Enligt Skatteverket är min firma inte registrerad trots att jag tidigare ringt och trots att man tycket att Bolagsverket borde samverka med Skatteverket. Men exakt var man jobbar och vad man jobbar med vet de däremot.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Symbios kallas det....
Roberth Ström

Anonym sa...

Varför är det så viktigt att veta att den kommit fram/rätt. Man märker ju ändå om det smäller till senare.

/Johan K

PS. Varför tog du inte tillfälle till akt och frågade bruttan hur hon känner det när hon snor våra surt förvärvade slantar.

Anonym sa...

Om du går till skatteverket får du väl ta med dig en flarra vin, eller två och muta fogden med :D

Btw snyggt layoutlyft på bloggen ...o nya bilden mycket bättre än den där svartvita radikalfeministiska där du körde med slips :)

sakine sa...

RL, bra idé! Synd bara att det bara jobbar rätt-ska-vara-rätt-tanter på skatteverket. Och eftersom de av någon anledningen vet exakt var man jobbar så håller de sig i skinnet när det gäller mutor. Fan!

Den där mutan får nog gå till en kompis i stället. Jag borde ha läst lite mer ekonomi, men egentligen är det inte det som är problemet. Det är att jag får ångest över alla ONÖDIGA blankettjävlar man tvingas fylla i. Skatteverkets personal ger mig ångest. Jag var på kontoret på Söder i dag igen, det var typ proppat med en massa stackars förvirrade invandrare. Vilken mardröm att inte ens kunna prata förståeligt (en del bloggläsare tänker kanske "rätt åt dem" men jag tycker nog att byråkratin är det stora problemet).

Kul att du gillar nya bloggen! Ja den gamla kändes verkligen off. Har ju haft blogg i snart 3 och ett halvt år, det var dags att byta fotot som inte ens liknar mig.

Anonym sa...

RL, bra idé! Synd bara att det bara jobbar rätt-ska-vara-rätt-tanter på skatteverket. Och eftersom de av någon anledningen vet exakt var man jobbar så håller de sig i skinnet när det gäller mutor. Fan!

Jag har en kompis på skatteverket (som inte e en tant) som jag brukar anlita, en flaska whisky brukar fixa min deklaration :)

Men själv har jag, som företagare, iofs bara 2 blanketter förutom den gula som ska fyllas i. Egentligen skulle jag nog kunna fixa det själv ...men whiskyn brukar hjälpa till o räta ut ev frågetecken ;)

Men visst byråkratin är det stora problemet, detta år hade dom verkligen krånglat till det med byte av en blankett :((( ...det funkar dåligt ihop med alla dessa politiker som pladdrar om att förenkla för företagare.

Tobias Struck sa...

Sakine. Glöm ej att lägga in koden från bloggtoppen i din nya mall. Jag kunde se att du var väck från listan, genom att du senast låg strax under mig. Kul att du har samma mall som jag nu! Lycka till med bytet.

sakine sa...

Anonyma inlägg raderas.

RL, ja jag förstår inte vad Maud sysslar med. Så svårt ska det väl ändå inte vara att krympa byråkratin & krånglet?