2008-05-04

Legrain på DN Debatt

Philippe Legrain på DN Debatt om invandring. Bra text, även om jag inte gillar fluffigt prat om att "motverka diskriminering". Då får man skriva vad exakt man menar. Det är en sak att se till att våra skatteslantar inte slösas på diskriminering (dvs att en sämre meriterad anställs), men är det en korkad företagare som vill slösa pengar är det hans/hennes problem.  

26 kommentarer:

Tobias Struck sa...

http://tobiasstruck.blogspot.com/2008/05/dn-balanserar-sandelin-med-brittisk.html

sakine sa...

Tobias, det här är ingen reklamskylt. Kommentera inlägg (och länka) eller låt bli att länka.

Anonym sa...

Kanada är ett föregångsland när det gäller integration.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1206303.svd

Åk dit på nästa semester.

/Johan K

Tobias Struck sa...

Sakine. Legrain är ett skämt. Detta är hans poänger: Invandrare från fattiga länder är "framgångssökare" vars strålande karriär som vårdbiträden skall rädda oss svenskar från förnedring under ålderdomen. De kommer inte alls hit för bidragens skull, för det är bara de mest företagsamma som orkar sig hit. Det är bra att Sverige fylls av fattiga invandrare som kan göra skitjobb, för vi vill väl inte att unga svenskars drömmar skall krossas så att de behöver ta dessa jobb? Dessutom ger de många lagom fattiga skattebetalarna och konsumenterna oss tillväxt utan prishöjningar och inflation. Min slutsats är att (håll i hatten nu) det faktiskt är läge att dra fram ett gammalt kärt ord, som jag tycker har felanvänts mot mig för att jag motsätter mig just denna politik som råder och som Legrain vill intensifiera i Sverige från sitt låtsade inifrånperspektiv (han är engelsman och bor i England): Legrain är en såld själ, en RASIST och en rikemansflicka. I anden öppnar jag gylfen, men inte för att göra någon glad, utan för att tömma mitt urin och fullständigt haverera över hans fula fittansikte. Nöjd?

Anonym sa...

Tobias Struck: Tobias, nu tycker jag du går litet väl långt här! Saken är den att Legrain blandar bort korten. Han använder sig av nyliberal retorik men medicinen är globaliserad socialism enligt honom.

Han nämner "lyckade Somalier" i USA men inte ett ord att dessa somalier har "lyckats" bättre än somalierna i Sverige på grund av att USA saknar ett välfärdssystem utan det handlar snarare om att "rasismen" i USA är mindre än den i Sverige och därför lyckas somalierna bättre i USA än i Sverige.

Legrain är väl ingen "fitta" han är bara rätt förvirrad som de flesta som står till Vänster om Dick Cheaney, John Bolton och George Bush(Provocerande, absolut)

Tobias Struck sa...

Reza. Nej, käre Reza, Legrain är tekniskt sett ingen fitta. Och han är som du noterade heller ingen nyliberal. Han är köpt av den korporativa penningfascistiska elit som styr EU och USA. Han är en själshora, det är den kliniska termen. Därför får hans ansikte en märkligt muterad fittkaraktär, som piss från en folkets vän som jag passar utmärkt på. Detta är en kosmisk sanning, som måste få ta tid att sjunka in.

Notera att jag i två år har profeterat på internet att storstaten och storkapitalet i allians har de skäl för massinvandringspolitiken, som Legrain anger som positiva. Han är deras spindoctor. Kolla hur han skriver: "Våra sjuka." Tsss... Han är engelsman och bor i England.

Drama i en replik:

- Jag heter Sakine, Legrain är jättesmart. Legrain får pengar från samma korporativistiska familj som jag. Därför är han jättesmart. Hurra! Skall vi jämföra nagellack nu?

Anonym sa...

Kanada har ju intelligenstester vid invandring och det kryllar av tex rika och välbärgade kineser.

Sverige tar in analfabeter från mellanöstern o afrika.

Om vi bytte ut alla muslimer mot tex thailändare o japaner så skulle Rosengård genast bli attraktivt att bo i, även för svenskar.

I Sverige tar vi in ca: 6000-7000 pga av "humanitära skäl". Ju mer läkarintyg du har på hur fysiskt och psykiskt sjuk du är (arbetsoförmögen) desto större chans för PUT. Vi tar in tusentals åldringar varje år för en ytterst oförjänt gratispension.

Bara en totalidiot jämför invnadringen till Kanada med den svenska. USA har tex ingen integrationsminister. Tvivlar på om Kanada gar det heller. Vi har en "anpassa muslimerminister"

"Shit in, shit out" som man säger i programmeringsbranchen

Skrev den där Kafir

Anonym sa...

Bäste Kafir:

Jag skrev ju att Kanada var ett bra exempel att efterlikna för vår de. Läste du inte artikeln? De har en effektivt kombinerad arbets- och flyktinginvandring. Mer flyktingar och eftertraktad arbetskraft och mindre anhöriga.


Tobias Struck: Skönt att se att du håller formen.

/Johan K

Anonym sa...

"Low-skilled workers from outside the EU have been barred for the forseeable future."

http://news.sky.com/skynews/article/0,,9...65,00.html

Inga fler tattare, slödder och analfabeter till Storbrittanien alltså. Och inte helt oväntat så anser inte DN, att läsekretsen bör känna till detta. Man har alltså aktivt valt att INTE tala om detta.

Sveriges regering har alltså aviserat en RAKT MOTSATT politik för arbetskraftsinvandring jämfört med Storbritannien.

kafir

Anonym sa...

Jag förstår inte hur någon kan tycka att LeGrains artikel är intressant överhuvudtaget. Karln är en som sitter o gissar hur invandringen ser ut och har exakt samma naiva PK-vinkel som en mainstream DN redaktör. Han ljuger dessutom rakt ut om GBs invandringspolitik. Britterna har ju klart och tydligt sagt totalstopp för låg och outbildade.

LeGrain är säkert jättepoppis i Stockholms innerstad, men knappast utanför. Han serverar vad innerstadarna vill läsa till ostmackan.

Om nu invandring är så väldigt bra för välfärden som DN påstår. - Kan vi inte då skicka 20 000 Somalier till Kurdistan? I rent bistånd.
Vi behöver dem defenitivt inte, vi klarar oss mycket bra utan dem.

Varför skall vi ta in fler när vi redan har hundratusentals arbetslösa invandrare redan?
Den punkten berör LeGrain överhuvudtaget inte.

Karln är ett ljugande skämt och det är väl därför hans texter passar så himla bra in på DN Monolog, - för någon uppföljning och mothugg (sanning) kommer näppeligen att publiceras.

Vem som helst kan såga hans infantila resonemang i bitar på nolltid. - OM MAN TÄNKER TILL LITE SJÄLV.

Vi måste inse att vi är för korkade att hantera massinvnadringen från jordens mest islamiserade delar. Vi klarar det ju inte.

Kafir (lite arg på korkade PKiter och DN debatt just nu) - puust!

Anonym sa...

"Och pengarna som invandrare skickar hem - cirka 300 miljarder dollar per år officiellt, kanske lika mycket till inofficiellt - överskuggar de 100 miljarder dollar som västländernas regeringar ger i bistånd. Återvändande invandare tar också med sig kunskaper och nya idéer."
---------------------------------

LeGrain missar helt att dessa pengar som skickas hem går till privat lyxkonsumtion och INTE till vård, skola och omsorg av gamla, vägbyggnationer och dyl.
Pengarna används ofta till vapeninköp, tex som i somaliska dagishistorien.

De pengar som skickas "hem" skapar ofta bara mer problem och stärker vissa klaner och förvärrar situationen i "hemlandet"...

På intet sätt gynnas tex skola och demokratin av dessa hemsändarpengar.

De största och flottaste kåkarna i Kurdistan tex ägs ju av tyska och svenska "flyktingar". Kurdernas Nomenklatura/makthavare har flyktingmössan på här och är näppeligen intresserade av massinvandring från tex afrika till Kurdistan.

kkk KurdKluxKlan
Kafir. - Allah über alles -

Anonym sa...

Kära Kafir:

Dissa DN och läs Svd istället.

/Johan K

Anonym sa...

Det är ju måttlig mening för sakine att ens läsa bloggkommentarena hon får när de bara kommer från två haverister och en stalker.

Anonym sa...

Jonas, - Det enda du roar dig med på detta forumet är att mobba och stämpla andra människor. Så avtändande och infantilt.

Vad är det som kniper egentligen?

Om Sakine har få som kommenterar så beror det väl på innehållet. JJag är övertygad om att hon vill ha nya ideer och reflektioner. - Du försöker skrämma iväg folk från Sakines blogg.

Vad gör du för nytta här?

Kafir

Anonym sa...

LeGrains debattinlägg, dvs monolog är ett beställningsjobb från Mats Bergstrand. Redaktör på DN. Han säger öppet att han beställer ca 30% av alla debattinlägg.

----------------------------

"Legrain har på uppdrag av regeringens globaliseringsråd utrett om fri invandring går att förena med en generös välfärdsstat och kommit fram till att öppna gränser oftast är en plusaffär för alla inblandade."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=744439

- LeGrain är alltså en välbetald lobbyist (anställdes på Görans tid) Legrain hade "de rätta åsikterna"

Det är alltså ett beställningsjobb av en politisk organisation där han fått i uppdrag att producera globaliseringsvänliga "utredningar." Hur objektivt detta blir framgår ju tydligen när både "rådet", "utredaren" och media som villigt sprider propagandan.
Och, brukar inte media låtsas att de "granskar" makten? Här är man ju återigen en maktens megafon.

Kafir

Anonym sa...

Kafir:
Jag vet inte vad du tror jag har för övernaturliga krafter, men jag kan inte mobba tre personer på egen hand. Jag retar mig dock på att folk inte har vett nog att skilja på kommentarsfält på en blogg och reklampelare.

Men visst, jag vore jätteglad om jag lyckades "skrämma bort dig" och du slutar tramsa SD-propaganda här. Skaffa en egen blogg istället.

Anonym sa...

Det beslutet kan nog Sakine ta alldels själv. - Sverige är ett jämnställt land. -Hon kan posta här eller maila mig, jag tror hon har
min mail fortfarande. Jonas är du släkting eller nåt? Eller en som kanske är lite sotis?

Anonym sa...

Det där är nys! Vad vi behöver är färre invandrare eftersom vi så gott som bara får in invandrare. Flyktingar står för 7% av de som kommer hit. Vi kommer aldrig få någon arbetskraftsinvandring! Vi kan inte locka med löner. Vi kan inte locka med klimat kort sagt vi har inget att locka med. Tokstollen på DN borde resa ut i Sverige och se verkligheten inte sitta i Sthlms innerstad och taja!
Roberth Ström

Anonym sa...

Philippe Legrain hävdade på DN Debatt att “fler invandrare räddar svenska välfärdsstaten“. Hur ska man överhuvudtaget kunna ta hans utspel på allvar om han inte ens nämner att arbetskraftsinvandringen maximalt står för en femtedel av alla beviljade uppehållstillstånd?

Skrev en artikel igår med siffror från EU som talar om att 89 % av uppehållstillstånden i Danmark 2007 beviljades på grund av arbete eller studier. I Sverige var det runt 15 % som var arbetskraftsinvandrare eller studerande.Migrationsverket: 9 859 fick uppehållstillstånd av arbetsmarknadsskäl. 542 av dessa fick permanent uppehållstillstånd. Till detta kommer 8 884 EU/EES-medborgare som registrerat uppehållsrätt p.g.a. arbetsmarknadsskäl.

Legrain nämner att Sverige tar emot fler irakier än USA (15 200 irakier invandrade hit förra året) men att den stora skillnaden mellan länderna är att irakier i Sverige sällan arbetar eller startar företag utan istället hamnar i bidragsberoende.

Anledningen är givetvis att vi inte har någon arbetskraftsinvandring från Irak utan istället beviljar uppehållstillstånd till lyckosökare som tagit sig hit med hjälp av flyktingsmugglare för att leva på svensk välfärd.


Roberth Ström
hämtat från falkblick.nu

Anonym sa...

"Det beslutet kan nog Sakine ta alldels själv. - Sverige är ett jämnställt land."

Inte för att kön har nåt med saken att göra, men hon uttrycker ju ideligen att hon inte vill ha massa nonsens postat på sin blogg.

"Hon kan posta här eller maila mig, jag tror hon har min mail fortfarande."

Ja, sant, hoppas hon gör det. Som det ser ut just nu betvivlar jag dock att hon ens orkar läsa alla kommentarer hon får, med tanke på att de ser likadana ut heeeela tiden. "Blabla, jag är sverigedemokrat som inte har en egen blogg, blabla"

"Jonas är du släkting eller nåt? Eller en som kanske är lite sotis?"

Nej, och nej. Jag vill bara att kommentarerna ska vara vettiga. Tycker litet synd om henne som får sitt kommentarsfält helt sabbat. Men främst vill jag se vettigare kommentarer.

Anonym sa...

Är det någon som ordbajsar här så är det väl du? Du är totalt Off Topic o ägnar dig åt atta "vakta de andra" som en självutnämnd politisk polis.

Jag tror mest att mina inlägg retar dig eftersom du blir totalt svarslös.

Kafir

Anonym sa...

...Ja, oh store Kafir, du gör mig helt svarslös med din allsmäktighet, det är det som stör mig...

Men visst har du en poäng i att jag är "off topic". Det är ju helt meninglöst för mig att skriva saker till dig, så jag ska ge mig. Dock tycker jag det är synd att Sakines kommentarsfält är lekplats för ett antal besvärade personer med tvivelaktig mental hälsa snarare än något annat. Jag kan läsa inläggen och skratta - ungefär som när jag ser galna saker på TV - men alla försök att kommentera på vettigt vis kommer ju dränkas i dynga.

Anonym sa...

Ordbajsar? Jag är Sverigedemokrat och har en egen blogg! Roberth
http://surabloggen.wordpress.com/

Tobias Struck sa...

Det är precis som jag trodde: Även Legrains kritiker har lurats av artikeln till att tro att han är svensk eller bor i Sverige. Det spelar ingen roll att jag har berättat att han är britt och bor i England. Han SKRIVER JU I DN om "våra" gamla och sjuka! Jisses, vilka enkla knep som de rika använder sig av för att lura enkelt folk. Jisses, jag vet inte om jag skall vara glad eller ledsen att jag är så smart och samtidigt så empatisk för de fattiga - att de rikas spel avslöjas inför min blick och äcklar mig så.

Notera alltså att kritiken av den korporativistiska invandringspolitiken har resulterat i att de rika lägger korten på bordet för att kunna skönmåla sanningen istället för att dölja den med lögner. Deras sanna motiv till den svenska massinvandringspolitiken går alltså ut på att flöda ut svensk underklass. Detta för att svenskar föder så få barn och för att Sverige är ett så bra konsumtionssamhälle att det vore synd att inte utnyttja hela strukturen till att få upp tillväxten utan att priserna stiger. Priserna hålls under kontroll om man ökar konsumentmassan men håller deras köpkraft under kontroll. Nu skall tydligen de som styr Fort Europa sluta att ljuga om att det bara är flyktingar som får hjälp i Sverige (trots att det bara är 7 % av alla invandrare som kan kallas flyktingar och trots att bara 1 av 10 flyktingar når Europa och trots att Sverige återsänder tusenden varje år och trots att det är omöjligt för flyktingar att komma in i Europa laglig väg).

För den uppmärksamme är det uppenbart varför makthavarna inom den korporativistiska eliten fram till nu har ljugit om hur humanitära de är: De vill ha med sig folket. Det är ju demokrati, gubevars. Men de har hela tiden vetat att de infödda skall tröttna på motsättningar och segregerade kulturenklaver med medeltidsideal.

Jodå, så de har återinfört dödsstraff för revolter mot staten och redan lagt fram förslag om att den som sprider "rasistiska" texter (kan vara vad som helst som är kritiskt hållet till den muslimska massinvandringen och dess konsekvenser) skall kunna dömas till fängelse. Likaså den som leder en "rasistisk" organisation skall kunna dömas till fängelse i det nya Europa, den nya feodalismens Europa, där riktiga rasister som Legrain kallar vänner av den lilla människan, flykting som infödd, rasist och främlingsfientlig i kör med den förvirrade vänstern.

Anonym sa...

Skit på er jävla idioter!

Gryggo

Anonym sa...

Om invandringen skall bli till värde för Sverige måste vi börja att göra som Australien, Kanada och Nya Zeeland, gallra hårt och bara släppa in dem som har ordentliga förutsättningar att fungera bra i Sverige.
Lågutbildade från gamla hederskulturer och med islamistisk grundsyn på tillvaron kan aldrig bi lönsasmma i ett modernt västerländskt land.