2007-06-09

Idag 14.00-19.00

Jag ska träffa Christoffer innan för att hämta ut nummerlapp och förbereda oss. Vi kommer att irra runt hysteriskt vid stadion och få panik av minsta lilla skråma som kan påverka löpningen.

I ungefär 2 timmar. Sedan, när klockan är 14.00, ja då smäller det.

Fy. Varmt ska det bli.

Förra året fick jag det riktigt svårt mil tre, sedan släppte magvärken. Dessutom gjorde jag det klassiska misstaget att springa för fort de första två milen. Hängde efter farthållare med tiden 3-timmar något. Jag ska försöka att hålla 4-timmar så långt det går. I år är jag mest rädd för pollenbesvären (att springa i innerstan är dock inget mot förortsgrönskan). Och så värmen, förstås.

Wish me luck.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Viel Glück!

Jag blir kränkt om inte du vinner.

Tobias Struck sa...

Sakine. Detta får du väl läsa när du har kommit hem: Men hoppas att det gick bra!

Unknown sa...

Vara ute och springa idag? Jag blev helt utmattad av att gå till Ica.

Lycka till!

sakine sa...

Halloj!

Nej, det gick..."sådär" ;)

Jag bröt efter 15 km.

Andningsbesvär, värre än vanligt. Det gör ont även nu efteråt, speciellt när jag hukar ner mig och reser mig. Eller andras in djupt.

Förra året fick jag ont i tredje milen (men det blev bättre fjärde och inga problem att ta sig runt), nu började halsen och bröstkorgen rassla redan första.

Bättre då att bryta. Funderade ju på att dra mig ur tidigare, men ville försöka.

Man vet ju faktiskt aldrig hur kroppen är just tävlingsdag. Det som känns lite surt är att jag nog aldrig har varit så vältränad när det gäller långdistans, som nu. Häromveckan sprang jag ju 3 mil på 3 timmar utan några som helst problem.

Bläääh.

Men jag ska cykla till och från jobbet i sommar (minst 4 mil/dag) och sedan får jag se om jag kan bli av med andringsbesvären (det är säkert astma?). I så fall testar jag säkert halvmaran eller Lidingöloppet i höst.

En sak till: jävlar vad äckligt varmt det var.

Anonym sa...

Bra kämpat! Du gjorde helt rätt. Själv satt jag och latade mig i publiken ;-)

sakine sa...

Maria, tack. Och bra val av dig! :-)

Det var första gången jag bröt ett lopp, känns lite konstigt måste jag medge. Men helt rätt.

Jag och bland andra en tjej från Malmö bröt samtidigt, hon bröt p g a värmen. Hade sprungit maran i NY och i Berlin tidigare. På väg tillbaks till Stadion hann vi prata lite om hur svårt det är som envis tävlingsmänniska att inse att resultatet kommer att bli halvdant (p g a svårigheter att springa). "Visst kan man lunka i mål, men varför då? Vi har ju redan klarat bättre".

För egen del är jag mest glad att jag bröt i tid. Måste fungera till på måndag när nya jobbet börjar :-)

Anonym sa...

Jag bröt efter 15 km.

Jahapp då blir det alltså en fega-ur-debatt ...själv har jag istället ägnat dan åt att pimpla öl (tyskimorterad) på balkongen :)

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
sakine sa...

Men RL då, att fega är väl ändå att inte försöka!

Pimpla öl på balkong...åh, jag vill också. Men jag har varken öl eller balkong.

Det får duga med tyrkisk peber-karameller ikväll.

Mina betydelselösa pollentabletter från Apoteket kan spolas ner någonstans. Jag får skaffa mig en sån där makapär som man andas igenom sådär desperat och blå i ansiktet. Som en person som håller på att dö.

Fattas bara.

Anonym sa...

Men RL då, att fega är väl ändå att inte försöka!

att fega ur är att inte f-u-l-l-f-ö-l-j-a :o)

Pimpla öl på balkong...åh, jag vill också. Men jag har varken öl eller balkong.

Det är ett tillstånd som följer på att bo nära kontinenten :)

JMT sa...

Snacka med en läkare nästa gång o se om du kan få någon lite fetare form av antiinflamatoriskt eller vad det nu kan vara du skulle behöva.

Anonym sa...

Tjena Saki!

Härligt att höra att du gjorde ett helhjärtat försök, trots vetskapen om de eventuella komplikationena vilka ibland dyker upp.

Du gjorde självfallet helt korrekt i att avbryta, inte minst mot bakgrund av tilltagande smärtor i bröstkorgen. Detta vet jag att samtliga idrottslärare, läkare och professionella atleter ständigt varnar för. Om dessa inte går över efter nga timmar efter ansträngningen bör man absolut kontakta sjukvården.

Värmen ja, jag såg er "solkrigare" på TV (nyheterna och sporten) och visst, såväl publik som atleter hade det tungt, tom en hyfsat vältrimmad mörkhyad snubbe tog sig för pannan och sträckte sig förtvivlat efter vattenflarran.

Men ingen verkar tack och lov ha avlidit i årets lopp, detta har förekommit tidigare bla under de många extremt varma somrarna under 90-talet.

Anonym sa...

Jo, jag glömde följande, förlåt mig!

Saki!

"Det får duga med tyrkisk peber-karamellerikväll".

TYRKISK peber- karameller?

EgentligenTURKISK PEPPAR?

Men det är nog bäst att vi alla ser upp, Centrum FÖR rasism och co kanske är på jakt igen!

Tidigare har det gällt Nogger black, 88:an, Kina puffar, Whiskas och chokladbollen osv.

Pilsner är absolut fina fisken, inte minst nu i denna värme!

RL!

Svep en bira för mig ochså!

/Johan K

Anonym sa...

Sakine, hoppas att det gick bra!

Min cykelsemester blev löjligt kort (kom bara till Holland), tyvärr. Har börjat lägga upp lite text och bilder på min sida så förklaring kommer till varför det blev som det blev.

Jonas V sa...

Sakine,

du har ju dessutom visat att du klarat av att springa en mara. Själv har jag sprungit en gång, 1994. Då fick jag extremt ont i knäna efter 30 km så jag gick sista milen för jag ville för allt i världen inte bryta. Jag visste redan då att jag aldrig mer skulle springa en mara...

Anonym sa...

Det var riktigt jäkla jobbigt, så det är ingen skam att bryta. Lyckades masa mig i mål för första gången sedan 2005 efter att ha brutit både marathon och lidingölopp. Ingen vidare tid men i alla fall (precis) under fyra timmar.

Hoppas du inte är lika trasig som jag är. Vacklade som värsta bajenfyllot efter målgång, fullständigt slut.

/Mattias $

sakine sa...

Mattias, det är ju skitbra!

"Ingen vidare tid", skojar du?

Jag är inte ett dugg trasig, kunde cykla några mil utan problem i dag.

Men jag har ännu inte kollat upp astma-prylen...får väl göra det om det ska bli mer träning i sommar. Och om det ska bli något marathon nästa år för min del.

Ville ju så gärna springa i år för att ta mig runt på en bra tid.

Kanske siktar jag på något av de mindre loppen i höst som någon slags tröst...

Anonym sa...

Spring Lidingöloppet! 30 km terräng är betydligt skonsammare för knän och leder, men ett obönhörligt konditionstest. Mycket mindre och mysigare än SM med långa passager i skog utan publik. Före 30/6 är det lite mindre dyrt.
http://www.lidingoloppet.se/start/start.cfm

Och jag bjuder på en adrenalinteaser för en femmiebrud som du. De har ett "tjejlopp" på 10 km dagen efter det riktiga loppet. Kan du ju haverera om i spalterna när det blir sommartorka och få klapp på huvudet av blöta socialliberaler ;-)
(Jaaa, jag är avundsjuk som f-n på ditt jobb. Ha kul!)

sakine sa...

Mattias, ha ha! Får se om jag anmäler mig. (INTE till tjejloppet som du förstår. Usch! Hemskt skämt hörru).

Vad roligt att du är sotis, gissa vad jag blev när du "skulle bli kulturminister" ;) Skämt å sido: det ska förstås blir en riktigt kul sommar på Expressen men jag vet ju inte riktigt än hur det kommer att gå. Man tycker ju alltid att det är så kul att skriva och att man själv är så förträfflig. Men det är ju inte jag som ska bedöma det. Tyvärr :o)