2007-06-20

Jag heter Sakine

Ess. A. Kå. I. En. E.

Hur svårt kan det vara? På sidan 6 i pappersblaskan hittar jag både Sakine, Sadine och Sabine. Mejladresser blir fel, allt krånglar. Kanske beror det på att namnet är "halvsvårt", och att folk därför inbillar sig att de skriver rätt trots att de inte gör det?

Ibland vore det skönt med något vanligt.

Men kul hur som helst med all reaktion på ledarkrönikan häromdagen.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Hörru Sekine… blir du mobbad nu igen?

sakine sa...

Åååh, hatar "Sekine". Vanligt bland mellanösternfolk att säga så. Latinos måste däremot ALLTID ha ett "a" i slutet på kvinnonamn. SakinA eller som vissa säger; SchakirA.

Alltid mobbad. Kallades för Saki (med elaka avsikter) som barn.

Anonym sa...

Du kan ju byta namn till Maj-Britt. Hahaha!!!

Anonym sa...

S.A.K.I.N.E

Jag tror jag klarade det?

Själv trodde jag att det vanligaste var problem med efternamnet då man har utländskt påbrå.

Varifrån härrör Sakine?

Tobias Struck sa...

Kära Sakojne. Jag lider med dig.

Anonym sa...

Äh, va fan ...jag kommer att fortsätta att kalla dig Saki ...eller vill du hellre att jag återgår till 'saki-bäjb'? :oDD

ogeretla sa...

Sardine.. eller kanske Sahlin.. ;^) Näää, de va dumt!

Tobias Struck sa...

Ogeretla. Ogeretla... Det var lätt att komma ihåg. Tänk om Sahline ändå kunde heta Ogerelta!

Eklindh sa...

S.A.K.I.N.E....R

Jag klarar det inte! Det är för svårt! Jag kallar dig för Greta istället. Tacka vet jag de gamla hederliga "svenska" namnen.

Anonym sa...

haha Sako, klagar DU ?
Mitt är ett 8 bokstävers helvete med ljud som inte finns i dom svenska klangerna.. Bara upprepa mitt namn en 3 gånger så har du mindre att gnälla om. ;)

sakine sa...

Sakine är ett arabiskt namn...som jag ärvde från en tjej som sköts i huvudet.

Long story.

Kiwi, det är sant, jag ska verkligen inte klaga! O, vad glad jag var att jag inte fick ditt (min systers) omöjliga namn. Stackare.

Jag retades för att vara "lill-Kiwi" av dina klasskompisar (på lågstadiet) om det är någon tröst.

Anonym sa...

ogeretla...alterego :D

Tobias Struck sa...

Anonym. ola salo...olas alo.

Anonym sa...

Sakine,
Sakine var en modigt självständigt tjej och var skolledare(förtoendevalda av elever i skolan) militeren skött henne efter en demostration på en öppetgata...
Du har faktisk ärvd den mod och självständigthet av henne...jag läste en stor artikel om en annan Sakine i Frankrike som har fått namnet efter samma tjej hon är också en modigt tjej som kämpar för mänsligarättigheter, ytrandefrihet bara en sak skilljer är hon är vänster du är höger:)
Kiwi(KIVILCIM) du har också ett fint vackertnamn som betyder GNISTRA eller orginalen ISKRA förmig så lätt att använda:)
gul

Anonym sa...

Helt otroligt!

Jag kunde aldrig tro att ett förnamn var så avgörande för ens på "förhand givna" plats bland "fåren", dvs vem som är eller kommer att bli herde, medlöpare och "revolutionär" osv.

PS. Undrar hur msk som heter: Adolf, Joseph, Idi eller Saddam osv är funtade och/eller vilken plats i "samhällsshierarkin" de eftersträvar?

Anonym sa...

johan k,

ingen herde här inte, tar snarare plats mellan lammen ;) Vilket skämt haha, våra namn var nog resultatet av våra föräldrars tillfälliga mentala tillstånd.. och nog har jag lidit många timmars huvudvärk vid gränskontroller pga det.

Äh, vaddå Saki, "lill-Kiwi" är väl bättre än "saki-bäjb" iallafall ;) :D

Anonym sa...

Bäste Kiwi!

Ingen allvarlig skada skedd, hoppas jag?

Jag känner (tyvärr!) inte din syster personligen, endast ngt/lite grann genom denna blogg, press samt e-post, självfallet bättre än ingenting alls!

Hon verkar dock onekligen ha "rejält med skinn på näsan", i varje fall då det verkligen behövs/gäller, som vid att tex fixa det ultimata/optimala sommarjobbet osv.

PS. "Kiwi" är min favorit frukt, oftast väldigt söt men ibland även väldigt sur, precis som livets berg och dalbana är och måste vara!

Niklas Frykman sa...

Glöm inte heller de små svarta kärnorna som knastrar mellan tänderna...

sakine sa...

Gul, ja jag har bara hört bra saker om Sakine också.

Kiwi, "tillfälliga mentala tillstånd" - mitt i prick ;)

Ja ja, lill-Kiwi är faktiskt helt okej i jämförelse med Saki-bäjb. Men jag är varken liten eller bäjbig.

I går var det en norrlänning som gapade "Sååakinä" efter mig.

Unknown sa...

hahahaha sååkinä låter mer som en gammal maras-tant

Anonym sa...

Skämt åsido ..för alla er som undrar: Sakine (den förste) var fortfarande ett barn när hon modigt deltog i en protest demonstration mot den militära juntan i Turkiet, (som härjade som värst när våran Saki föddes). Hade nyss bytt skor med sin kompis i en slags byteslek, några ögonblick senare låg hon på gatan mitt på dagen med hjärnan utspridd på asfalten, fortfarande med hennes jämngamla kompis skor på fötterna, ståendes bredvid. En sniper med tydliga order tog hennes liv från ett tak i staden Adana. Mitt i pannan sköts hon, ”hotet” mot Staten.

Johan, K,
Skadan som skedd är att alla vi syskon inte klarar av att vara likgiltiga , men Saki´s skinn på näsan är nog Firat och jag ansvariga för hehe :D (tar till mig den stolta äran). Man gror lätt extra skinn uppväxandes i förortens Sverige med tydliga mellanbarn syndrom född efter mig och före lillebror :)


Glad midsommar Saki!!
Nu blir det nubbe, veteöl, matjetårta, grillad aborre med färskpotatis , dans och krans ;)

Anonym sa...

...jämförelse med Saki-bäjb. Men jag är varken liten eller bäjbig.

Tja, du var väl ganska 'bäjbig' i tv4:s pajkastarprogram nyligen

...fast du sa väl kanske en och annan vettighet, men jag såg det bara sporadiskt eftersom jag groggade med mina svågrar ...och i de lägena kollar vi mest på klädsel och former :DD

Unknown sa...

Hur uttalas Sakine Madon?

Anonym sa...

madon är en flod i nordöstra frankrike i lorraine regionen.

Anonym sa...

jag heter lövkvist... det är tydligen också svårt. jag struntar i hur folk skriver det när jag bara muntligen sagt vad, jag heter, men om jag anmäler mig skriftligen till något, varför registrerar de mig inte under det namn jag angivit? Läser de min intresseanmälan, går på lunch och knappar sen in det i datorn utan att titta på lappen?! jag har hetat Löfquist, Lövquist, löfqvist, Lövqvist, Lööwkvist, Löfkwist, Lööfquist, Lööfkvist....
ja varienterna är många, säker 20. Därför kan väl folk titta på lappen hur jag faktiskt skrivit själv...