2007-06-13

Förjävligt

Det här.

Men ingenting nytt. "Du får rösta. Men bara rösta som vi vill att du ska rösta", brukar det låta i diktaturer.

17 kommentarer:

Anonym sa...

ja vet, deprimerande!
tror Ferderly borde fundera på att skjuta ut sig, tror han kommer att klara det bra. Det kommer att skaka om lite iaf.

Tobias Struck sa...

Sakine. Det där är väldigt intressant: Det är en minoritet som framställer förslag att rösta på. Därefter röstar partiet och majoritetens val gäller. Och om någon inom riksdagen sedan röstar mot partiets majoritet, så är den personen illojal? Illojal mot vilka - mot de som polariserade saken från början, eller? En person som har röstas in genom personval, bör tillåtas vara lojal främst mot den grupp som har röstat in honom/henne.

Vad bra du skrev i Expressen igår, förresten! Varför inte länka?

http://www.expressen.se/1.717718

Du håller i längden, Sakine, för du har intellektuellt samvete och moraliskt patos. Jag hoppas att jag en dag kan bli mer käck, stringent, normal eller något och också få skriva i Expressen...

Jonathan Leman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tobias Struck sa...

Jonathan. Tja, långvarigt debatterande på internet ökar eller dödar självdistansen, skulle jag vilja säga. Kul med uppskattning!

Anonym sa...

Din text i Expressen var riktigt bra!

Jag skulle iofs kunna mala på i timmar om hur skattepengar slösas men tänker inte göra det just nu eftersom jag nu ska fortsätta arbeta så att staten ska få in ännu mer av mina pengar att kasta bort på trams.

Intressant läsning:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=659472

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=660203

sakine sa...

Tack för alla snälla ord. I morgon kommer en text på samma tema som bloggposten.

Kom till jobbet med viss huvudvärk (fest i går), men det var bara att sätta sig ner och knappa. En mugg vatten. En kaffe.

Peter W, jag tror inte att de blir av med honom så lätt. Partierna behöver skakas om rejält, det är sant. De gör ju inte det, tyvärr, av att självständigt tänkande människor med visioner droppar av.

Tobias Struck, jag håller med Jonathan. Men alla är vi konstiga, jag har då aldrig känt mig särskilt "normal". Du skriver ofta intressant, du har ju egna tankar. Det här är en subjektivistisk blogg som gillar det.

Juggen tack, och tack för länkarna! Det finns väldigt många frågor man vill skriva om, jag kommer som tur är att hinna med väldigt många texter :)

Tobias Struck sa...

Sakine. Tack för uppmuntran, kompis. Du har varit med och lärt upp mig på internet från början. När jag får Stora Kuf-priset eller vad nu etablissemanget har till oss som tänker på snedden, så skall jag tacka dig.

Daniel Tell sa...

"Du får rösta. Men bara rösta som vi vill att du ska rösta"

Till Federley säger man ju till och med "Du MÅSTE rösta, och du måste rösta som vi vill att du ska rösta"

sakine sa...

Tell, ja det är groteskt dåligt hanterat av centern.

Vilket är lite trist när allt prat om "ideologiskt liberala centerpartiet" var...just bara prat och inte mer än så.

Alla partier i riksdagen piskar friskt. Den som inte låter sig påverkas måste ha en mycket stark ställning i och även utanför partiet.

Daniel Tell sa...

Som centerpartist så måste jag säga att mitt förtroende för ledningen helt klart har fått sig en törn, men jag har inte gett upp hoppet om (c) som ett liberalt alternativ.

Vad jag har hört ska CUF iaf komma med någon kommentar till stöd för Federley och Annie imorgon.

sakine sa...

Tell, okej. Bra av Cuf!

Anonym sa...

Äh, man ska följa partipiskan, allt annat är illojalt. Sabla fjant att sitta där och fjolla sig om att rösta efter sitt samvete. Kan han inte gå emot sitt intellektuella samvete i omröstningar skulle han aldrig ha blivit politiker.

Dessutom spelar han Kartellen i händerna. Har han invändningar får han ta dom internt. Men Federley är en ytlig nolla, det bevisar han gång efter gång.

Sen har han fel i sak - minskad brottslighet är viktigare än diverse flummigt och obestämt snack om "personlig integritet".

Anonym sa...

Sakine:

Jag mailade Maciej, som skrivit artiklarna, med några synpunkter. Dvs. om du är instresserad och har en massa dötid (min vana trogen så är det alldeles för långt). :)

Finns publicerat på bloggen.

Ha det gott!

Anonym sa...

Tja, nu tycker jag iofs inte att detta är någon big deal, detta visste han väl innan han partiprostituerade sig? ...och det går att trycka på 'fel' knapp om han så vill.

Ps
I själva sakfrågan tycker jag det är helt ok om FRA får kolla de svenska ledningarna ...för det gör förmodligen redan CIA och FSB, så varför ska inte sveriges egen underättelsetjänst få göra det?

Anonym sa...

Fredrick behöver allt stöd han kan få. Att göra det rätta är inte alltid lätt. Vi har fått en illustration av varför det starka partiväsendet behöver försvagas. Rena personval, som vi hade för hundra år sedan, är mer demokratiskt.

Anonym sa...

Anonym skrev:

...Rena personval, som vi hade för hundra år sedan, är mer demokratiskt...


Ja, självklart ...fast vad ska alla kanslister, sekreterare och annat löst meningslöst påhäng då syssla med i partihögkvarteren? :D

Ps
Använd gärna fortsättningsvis ett nick, Saki brukar, vettigt nog, köra 'etnisk rensning' på inlägg som skiter i att fylla i nickrutan

Anonym sa...

Partipiskan är definitivt inget nytt fenomen i Svea rike, tvärtom. Sossarna körde med detta i såväl EU valet 1994 som EMU 2003.

Men det nya kanske är det tillämpas allt oftare på mindre och kanske i ngn mening "mjukare" områden, som tex denna fråga.

Det vore mkt intressant att höra hur diskussionerna inom M går just nu när det gäller förslaget om könsneutral äktenskapbalk?

M är ju milt sagt splittrade i frågan. Kanske behövs piskan?