2007-06-18

Min lägenhetsdröm

En liten lya. 30 kvm vore en dröm. Nära Gullmars. Kanske Gröndal. Solna. Vad som helst som inte ligger en evighet från stan. Balkong vågar jag inte ens drömma om. Nu när jag åter jobbar i stan blir jag lite extra sotis på folk som har hyreslägenhet i Stockholm. Ställde mig nyligen i evighetskön. Bättre sent än aldrig. Kanske kan man få flytta till typ Högdalen om några år.

Jippi.

"Men köööp dååå", säger folk. Problemet är att jag inte ens vet vad jag ska göra det närmsta året.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske skall aktivera dig i jagvillhabostad.nu? Det är ett nätverk som verkar för bra och billiga bostäder åt alla, kolla in!

Anonym sa...

Sakine!

Varför vill ha du en så liten lägenhet som möjligt? Är det en prisfråga ytterst eller gäller det städningen? Det sista är dock inget problem med vår nya regering, för max trehundra spänn får man golvet och resten av lyan Super cleant, så man nästan tror att det Sheraton man kommer hem till.

Jag har själv stått i bostadskö/er i Sthlm sedan 2001 men tyvärr inte fått ett enda erbjudande hittils. Man brukar beräkna att det tar ca två till tre år när det gäller förorter/ytterområden och arton till tjugo i innerstaden. Om du ställer dig i kö nu så kan du i varje fall kallt räkna med att erhålla ett seniorboende när du fyller 55, i inerstaden alltså.

Viktigt!

Stammarna! Om du ändå väljer att slå på stort och göra big bussines, så tänk på att kontrollera om stambyte eller andra stora renoveringar är genomförda. Dessa kostar massor, ca hundra till hundrafemtiotusen kronor per lägenhet, vilket givetvis tillfaller de boende i fastigheten, via hyreshöjningar. Det är främst objekt uppförda mellan 1945-65 som är aktuella för dessa åtgärder. Enligt DN pågår det en riktig "stambytesboom" i Sverige idag.

ogeretla sa...

Äh, ta ett bostadslån vetja, du behöver inte "bli vuxen" bara för det.. De är rätt bra att ha en fast bas att utgå ifrån, (som går att hyra ut) även om man är ute på äventyr../ligheter emellanåt.

sakine sa...

Deas as a dodo, very funny ;)

Kikade in på din blogg och hamnade sedan på Nimas blogg. Du förstörde min morgon!

Johan K, ja jag är inte rik direkt. Åh, så trevligt att vänta till pensionen. Då lär vi inte ens ha kvar några hyresrätter i innerstaden.

Ogeretla, ja du har nog en poäng där. Man kan ju faktiskt hyra ut. Dyrt till och med.

Jag har tre lägenheter som jag är nyfiken på, ska nog gå på visningarna. Det är bara det att jag blir så deppig när priset alltid passerar min absoluta smärtgräns :)

Anonym sa...

Och vad är det för fel på Sundbyberg nu då?
Du borde flytta hit, det skulle va grymt.

Anonym sa...

Ett tips är att kolla i Spånga/Bromsten
12 minuter till 8 minuter till Karlberg, 12 till centralen.
Betydligt rimligare priser än tex Sumpan.

Unknown sa...

Alltså vilken smärtgräns är det du snackar om? =D

Inte särskilt stor risk att priset på din lägenhet kommer dunderrasa, och så länge den inte gör det förlorar du ju inga pengar? det enda du betalar är en låg hyra (jämfört med hyrorna på hyresrätt) och lite ränta.

Sen kan du ju hyra ut stället för ett dyrare pris än vad hyran ligger på, och vad du betalar i ränta. Du kan när som helst sälja lägenheten, och säkert göra dig en slant på det med.

Hade jag kunnat få bostadslån hade jag inte tvekat en sekund. Man blir ju för fan rånad på hyran, när man hyr lägenhet.

Anonym sa...

du får bo hos mig ;)