2007-06-27

Kvällspasset i P3 i kväll

Jag ska vara med och diskutera politisk korrekthet. Underbart tema. Programmet börjar kl 18.00, men jag kommer in först runt kl 19.45.

Uppdatering: 40 minuter in i andra halvan/andra timmen av programmet!

27 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, på Kvällspasset, en av den politiska korrekthetens bastioner. Gick en seriös serie om detta på Tendens för några månader sen.

Behandlingen av Sd är ett bra exempel på hur oerhört mäktiga dom politiskt korrekta krafterna är, och på vilka smutsiga metoder dom inte drar sig för att använda. Sverige är idag inte en fullvärdig demokrati.

Jonathan Leman sa...

grue

Ni sverigedemokrater användeer begreppet "politisikt korrekt" på ett slarvigt sätt. Alla som inte ser invandring som vår tids största problem är politiskt korrekta.

Sverigedemokrater använder ett fult maktspråk precis som de som inte vill ha någon debatt om invandring. jag tror inte för fem öre att sverigedemokrater är intresserade av ett samhällsklimat med högt i tak. det känns mer som att ni vill utfroma den politiska korrektheten själva.

Förresten, när kommer Sverigedemokraternas vitbok om det mörka 90-talet? Tycker du att ni gjort upp med ert förflutna.

Anonym sa...

Alla som inte ser invandring som vår tids största problem är politiskt korrekta.

Vår tids!? ...nu ska du inte ta i, men Sveriges största ekonomiska problem är det.

Skit förresten om vitböcker om det 'mörka' 90-talet innan vi sett några vitböcker om det nattsvarta 68.

Unknown sa...

Lysande skrivet Jonathan! Bara att applådera.

Anonym sa...

Nej, det gör vi inte. Läs gärna den här genomgången av PK-begreppet, samt hela tråden om du har lust med det:

http://www.flashback.info/showpost.php?p=7151154&postcount=76

"jag tror inte för fem öre att sverigedemokrater är intresserade av ett samhällsklimat med högt i tak. det känns mer som att ni vill utfroma den politiska korrektheten själva."

Naturligtvis kommer du bara med massa lösa beskyllningar utan några som helst belägg - det är första klassens PK-argumentation om nåt - och nåt Sd får utstå i i stort sett varje debatt.

Sd bemöter anklagelserna här:

http://www.sverigedemokraterna.net/artikel.php?action=fullnews&id=197

Speciellt gillar jag den här delen:

"Hur kan man påstå att ett parti, som:


Försvarar mänskliga fri- och rättigheter.

Respekterar gällande lagar.

Konsekvent tar avstånd ifrån våld.

Ovillkorligt sluter upp bakom demokratiska principer.

Förordar en politik som redan är praktik i våra grannländer, Finland och Danmark...
... är odemokratiskt? I sådant fall måste, i konsekvensens namn, också Finland och Danmark vara odemokratiska länder!"

Anonym sa...

Grue

Herrejävlar ...är detta något sorts SD-partiprogram-light, ...eller?

Men för fan, jobba lite.

Säg som jag, befintliga halv- eller helsocialistiska-partier skiter i mig, alltså röstar jag på något som är minst dåligt för mig.

Unknown sa...

RL,

Du har nog missförstått. Att kriminella människor använder rasism för att roffa åt sig från politikens köttgrytor brukar inte vara till vanliga människors fördel.

Därför åkte NyD ur senast det begav sig, Le Pen har förlorat inflyttande i Frankrike, samma sak med högerextrema i Holland och Norge. Enda parti som, vad jag förstått, inte tappat rejält är Danske Folk(e)parti och det kan bero på flera orsaker. De fick ju verkligen hjälp av muslimska fundamentalister i samband med karikatyrbråket...

Men visst, är det någon gång SD ska in i riksdagen för att sedan åka åt så är det väl 2010-2014. Då kan de förstöra för sossarna, istället för att sabba för borgarna som de gjorde senast.

Anonym sa...

"Kriminella" - förtal som vanligt, PK förnekar sig sällan. Ekots och Expos undersökningar visade att Sd:s kandidater var bara hälften så brottsbelastade som riksdagspartierna.

Sd vill införa samma politik som i Danmark och Finland, i stora drag - en politik stora delar av svenska folket skulle ställa sig bakom (ca hälften vill att invandringen ska minska, plus att en del är osäkra). Det är helt enkelt inte sant att dom är ett sånt extremparti. I ett europeiskt perspektiv (tänk Sarkozy, t ex) är det snarare dom andra svenska partierna som är extremister.

Le Pen har förlorat inflytande för att Sarkozy tagit över delar av hans idéer. Dom flesta Sd-väljare skulle va mer än nöjda om vi fick en liknande utveckling i Sverige - att Sd:s idéer anammades av t ex de borgerliga partier vars väljare i mycket stor utsträckning ansluter sig till Sd:s idéer om invandringspolitiken.

Anonym sa...

Till samtliga!

Flera forskare och journalister har hävdat att SD går framåt, från val till val beroende på att de rekryterar från säväl "höger" som "vänster". Bla abortmotståndet och homofobin har bidragit till att många KD väljare och medlemmar övergett sitt tidigare alternativ till SD:s fördel. Vidare har tanken om det forna folkhemmet attraherat framförallt äldre arbetare. SD är således inget enfrågeparti längre.
Även rekryteringen av nysvenskar pågår för fulla muggar, inte minst till följd av kritik av islam. En del assyrier i bla Södertälje såg SD:s framgångar i fjol som "messias" återkomst.

Att ständigt svartmåla och förtala SD hjälper absolut inte ngn i fölängningen. Detta förfaringssätt ger inte minst SD oförtjänta extra poäng, då lögnerna avslöjas.

Jämför gärna med historierevisionism. Att fysiskt eliminera, fängsla eller på annat kränka individer vilka hävdar att tex Förintelsen, Halabjamassakern eller Rwanda 1994 är en propaganda myt är ytterst att spela dem i händerna, helt oberoende av var sanningen egentligen ytterst ligger. Msk börjar i detta läge reflektera över vad det är som är så "farligt" att det inte tål att lyftas fram i ljuset.

Att förfölja, förtala och/eller fysiskt misshandla nationella individer, till följd av att de tex ibland hävdar att Reza är en potentionell våldtäktsman, medan Magnus är den högsta kärleken personifierad spelar just och endast dem i händerna, oberoende av hos vem sanningen slutligen ligger.

De kraftfullaste vapnen för rättvisa, tolerans och objektivitet ligger i en öppen och fri debatt, oberoende forskning och ständig självreflektion hos oss alla!

Anonym sa...

"Kommer svenskarna bli en minoritet i Sverige? Frågan låter ju absurd. De flesta tänker nog att det inte finns den minsta chans att svenskarna skulle kunna bli en minoritet i sitt eget land. Det finns dock folk som har räknat på detta som har en annan syn på saken. Frågan är inte om vi kommer bli en minoritet i vårt eget land, frågan är bara när det sker."

http://www.freewebs.com/minoritet/

Unknown sa...

Grue,

Vilket skitsnack. Att SDs medlemmar skulle vara hälften så brottsbelastade som andra partiers medlemmar är en stor lögn.

Men fakta och verkligheten brukar ju inte vara SD:ens starkaste argument. Gissar att den här debatten slutar någon gång när Grue gör en Jimmy Åkesson och erkänner: "Eh...siffror är inte min starkaste sida"...

Anonym sa...

Det är ingen större skillnad på Sivert Öholm (han som ville bannlysa hårdrock på 80-talet) och finfeminister. På 50-talet var Elvis farlig. Hysteriskt komiska typer alla dessa "rätttyckare".

/Anders

Unknown sa...

Elvis var inte kriminell på 1990 talet, han samarbeta inte med nazister så sent som 2004 och näppeligen satt han och fabricerade rapporter dagarna i ända. Sånt gör bara rasisterna i SD.

Men det märks ju att ni killar verkligen har på fötterna när ni debatterar =)

Anonym sa...

Min kommentar rörde den farliga "Dunka mej gul och blå" låten. Inte SD. Jag borde skrivit det.

/Anders

Unknown sa...

Hehe, jo, jag trodde att du syftade på Sd. Passade in bra i deras självömkan.. =)

Jonathan Leman sa...

RL

"Skit förresten om vitböcker om det 'mörka' 90-talet innan vi sett några vitböcker om det nattsvarta 68."

Ahh, jag tolkar det som att du försöker med någon typ av kålsuparteori. Inom vänstern finns iaf exempel som Janne Josefssons granskning av vp(k). får vi se något liknande? om sd vill bli uppfattade som annat än kostymrasister vore steg ett att iaf göra ett försök till att göra upp med sitt förflutna.

Grue

du bevisar verkligen min tes.
"Naturligtvis kommer du bara med massa lösa beskyllningar utan några som helst belägg"

mina belägg är dina kommentarer i var och varannan blogg, inte minst den här. Det är uppenbart för alla som läser att om man inte går med på svergidemokraternas problemformuleringar är man politiskt korrekt. Försök inte påstå något annat.

"Försvarar mänskliga fri- och rättigheter.

Respekterar gällande lagar.

Konsekvent tar avstånd ifrån våld.

Ovillkorligt sluter upp bakom demokratiska principer."

Helt otroligt. Tycker du själv att det är trovärdigt?

1. Jimmie Åkesson opponerade sig aldrig under de åren då rasismen var glasklar inom partiet. Han har tillhört toppen av partiet i mer än tio års tid, ändå svär han sig fri från tiden då nazistkopplingarna stod som spön i backen.
2. Jimmie Åkesson var högst delaktig i att ta emot pengar från en belgisk antisemit inför Europaparlamentsvalet 2004. Åkesson betecknade honom själv som rasist, pengarna var han dock inte emot att partiet skulle ta emot.
3. Jimmie Åkesson har börjat få en vana för att ljuga i direktsända debatter. Han gjorde det vid flera tillfällen när han mötte Lars Leijonborg i Sveriges Television. Senast i debatten med folkpartiets Erik Ullenhag i programmet ”Adaktusson” på TV8 ljög han medvetet, när han förnekade att det franska fascistpartiet Front National bekostade partiets valmaterial 1998.
4. Jimmie Åkesson lät för mindre än tio år sedan nästan som en stalinist när han propagerade för partiets politik.
5. Jimmie Åkesson satt i många år i en partistyrelse som faktiskt ville kasta ut alla invandrare som kommit hit senare än 1970.

(Ur följande artikel: http://www.expressen.se/debatt/1.646196)

sakine sa...

Men hörrni, för att återgå till PK-temat lite: nog finns det bland svenska patrioter en tendens att fixera sig vid kopplingen PK-Invandring/mångkultur?

Grue, vilka andra frågor tycker du är Pk i dag?

Anders, instämmer!

Ps. Skriv ej anonyma, jag raderar hädanefter (och skriver varningstext synligt på bloggen strax). Ds

Anonym sa...

Nåja, visst, debatten handlade om PK inte om Sd endast. Jag vill bara bemöta två felaktigheter. Sd:s kandidater är visst hälften så brottsbelastade:

http://sr.se/Ekot/arkiv.asp?DagensDatum=2006-09-13&Artikel=937718

http://www.expo.se/2006/48_1709.html

Att Åkesson "ljugit" om Le Pen är en övertolkning å det grövsta - se själva programmet med Ullenhag och Åkesson.

Sakine/ Det fördes en intressant debatt om ämnet på Flashback förut som jag försökte sammanfatta i länken ovan. Pk-begreppet kunde enligt den referera till tre företeelser:

1) En politisk ideologi, som vissa beskrivit som "kulturell marxism"

2) En metod när man debatterar - flitigt bruk av vad Jonathan Friedman i Tendens utmärkta serie om PK-begreppet kallar "lösa associationer" - vilket betyder guilt-by-association, ad hominem och halmgubbar en masse.

3) Ett (felaktigt) skäl att omfatta en lära. Enligt denna idé är man PK om man t ex är marxist när såna vindar blåser och feminist när såna blåser. Man tror saker, eller säger sig tro saker för att det betjänar ens karriär, snarare än för att ens samvete säger att dom är rätt.

Det har varit starkt PK att va feminist men det har försvagats något på senare år efter debaclet med Evin Rubars program - "män är djur"-citatet, etc. Men det finns förstås mycket annat som hänger ihop med det problemformuleringsprivilegium sossarna haft och som du pratade om i radioprogrammet.

Vidare tycker jag att folk ska akta sig för att underskatta detta fenomen så länge folk faktiskt diskrimineras för sina politiska åsikter i Sverige - vilket hänt med Sd i synnerhet men även i andra fall som i fallet Kristian Gerner. I synnerhet ska man akta sig för att underskatta det om man inte blivit utsatt för det själv - då är ens insikter om det med nödvändighet begränsade.

Unknown sa...

Sd:s kandidater är visst hälften så brottsbelastade:

http://sr.se/Ekot/arkiv.asp?DagensDatum=2006-09-13&Artikel=937718

http://www.expo.se/2006/48_1709.html


Jag har läst båda artiklarna. Ingenstans står det att SD skulle vara hälften så brottsbelastade som övriga partier. Däremot framgår det väldigt tydligt att Sverigedemokrater gärna misshandlar folk medan moderater åker dit på någon miss i deklarationen.

Seså Grue, bara att erkänna att ni är mest kriminella av alla..

Anonym sa...

Det står att knappt 10 % av Sd:s kandidater var brottsbelastade, medan 19 % av dom stora partiernas kandidater var brottsbelastade. Av det följer det att Sd:s kandidater är hälften så brottsbelastade som övriga partier. Hade du varit läskunnig och haft basala kunskaper i matematik och logik hade du begripit det.

Unknown sa...

Grue, du har helt fel.

Men innan jag mosar dina lögner, beskåda detta:

Jag har MVG på 3 och VG på 3 av grundskolans mattekurser, jag har pluggat matte på KTH och jag har läst statistik på Södertörns högskola.

Således, bespara mig negativa påståenden om mina matematiska kunskaper.

------------

SAKFRÅGAN:

För att man ska kunna dra slutsatser från två olika undersökningar krävs det att de är jämförbara. Det finns ingenting, ingenstans, inte minsta stavelse, i någon av undersökningarna du hänvisar till, som visar att de är jämförbara.

Snarare tvärtom, i slutet på EXPO artikeln står det:
Sedan expo.se utförde undersökningen har Sverigedemokraterna inkommit med valsedlar i fler kommuner. Därför stämmer inte antalet kommuner och kandidater med dagsaktuella siffror.

Expo väljer själva att inaktualisera sin undersökning i samma veva som de presenterar den. Således kan INGEN dra slutsatser från den artikeln eftersom den är inaktuell.

Hade det funnits läskurser i fängelset hade du kunnat inse detta själv...idiot.

Anonym sa...

Det är inte samma undersökning men det finns långtgående likheter. En vetenskaplig undersökning med samma kriterier för Sd som för andra partier skulle troligen komma fram till liknande - om än en exakt samma - slutsatser som de jag dragit.

Anonym sa...

"om än ej" ska det förstås stå.

Att du känner dig tvingad att skryta om dina akademiska "meriter" säger mer om dig än om dina matematiska kunskaper.

Unknown sa...

1. Gäsp. Alla har insett att du ljuger vid det här laget. Som vi svenskar säger: "Bättre fly än illa fäkta".

2. Du säger först att jag inte kan räkna och sedan när jag bevisar att jag kan räkna bra mycket bättre än dig säger du att jag skryter. Det är humor...

3. Kan inte du och dina SD-polare göra en akademiskt undersökning som visar på det du säger istället för att proffsblogga?

Det finns vissa kriterier för att en undersökning ska vara akademisk men ingen av dem baseras på vilket politiskt läger man tillhör.

Gör ni en akademisk undersökning med regelrätt faktakontroll och värdig tesuppbyggnad så ska du se att folk accepterar det ni säger.

Problemet med just rasism är att man utgår från hudfärg och lite annat trams som kriterier när man gör så kallade "akademiska" undersökningar. Problemet är bara tt för eller senare kommer det en kille som jag och mosar skiten ur ens lögner.

Anonym sa...

Sacine: lägg in en länk till programmet så att man kan titta

Anonym sa...

Whatever, tro vad du vill. Är man tillräckligt uppblåst lyssnar man helt enkelt inte på argument.

Siffrorna visar 10 % Sd-brottsliga, 19 % brottsliga från övriga partier. Undersökningarna är mer eller mindre lika.

Tobias Struck sa...

Linda Rosing gör en PK in absurdum i denna videos tredje minut:

KOLLA HÄR

Kul att veta att Linda gör mjukporr för Berth Milton för tillfället och funderar på att vresa fittan ordentligt i en riktig porr-rulle. Inget ont om det, men dubbelmoralen...