2006-01-30

Dagens vänsterbebis: Kalle Larsson

Detta står på Kalle Larssons blogg, "Alltid rött":

"Citatet: "en så duktig och jävligt smart politiker" - Sakine Madon, förbundsstyrelseledamot Liberala ungdomsförbundet, karaktäriserar på sin blogg Mauricio Rojas. "

Ja Kalle. Du ser "alltid rött". Av någon underlig anledning vill Kalle få det att verka som om Sakine Madon från Luf gillar Rojas politik. Mycket underligt. Till saken hör att Kalle mycket väl vet att jag kritiserar Rojas sedan tidigare, så man kan undra varför han klipper ut citatet ur detta sammanhang, en bloggpost jag skrev bara för några dagar sedan:

Liberala ungdomsförbundet om Rojas
Rojas borde från början inte ha blivit integrationspolitisk talesman för Fp. Då var det inte många som lyssnade på mitt gnäll. Virrpannorna i "vägval socialliberal" irrade runt och förvirrade mer än hjälpte. Nu - äntligen - reagerar Liberala ungdomsförbundet. Lyssna på Fredrik Malm här.Under det gågna året har Rojas hjälpt till att skämma ut liberaler, framförallt nyliberaler, genom sina utspel. Det är inte mycket till nyliberalism i sosseförslag som "solidaritetsbanker" med räntefria lån, med "områdesutvecklare", "mer föreningsstöd", alternativt en sic retorik där man fräser om "missbrukad gästfrihet". Att en så duktig och jävligt smart politiker kommer med vilka utflippade påståenden som helst (invandrare bär kollektivt ansvar, bär på "sociokulturellt brottsarv" etc), är synd.Vad som däremot inte är synd är att Luf ryter till. Inte en dag för tidigt.

----------
Ni som följer min blogg känner ju igen inlägget. Det är mycket roligt att även Kalle läser här och citerar mig. Vad som nästan är ännu roligare är hur barnslig karln tycks vara. Riktiga bebisfasoner. Okej om någon snorig ungvänstrare eller psykiskt labil stackare gjorde det. Men Kalle Larsson, riksdagsledamot i Vänsterpartiet? Tja, tappat fotfästet har han sannerligen.

Vad är poängen, liksom? Letar man Rojas-anhängare är det inte direkt brist på dem i Luf eller Fp. Så Kalle, vad är poängen? Fick du inte busa tillräckligt som barn?

9 kommentarer:

sakine sa...

Han får dock lite snabbhetscred, detta svarade han på sin blogg:

"Jag tycker det är intressant att se hur liberaler reagerar på den typen av citatteknik vänstern brukar bjudas på i liberala media. Inte svårare än så. Men det visste du ju redan.

Skrivet av: Kalle Larsson | januari 30, 2006 07:17 EM "

Herre G. Snyftvalser om hur vänstern behandlas i media? Herre G.

sakine sa...

Jonas, det underliga är snarare att han verkar vilja förvränga det en Rojas-kritiker säger.

Jag ska ge ett exempel. Låt säga att jag ogillar vänsterpartistisk politik/politiker. Jag tycker att vi ska acceptera fri rörlighet mellan EU-länder. Då går jag knappast på en vänsterpartist som HÅLLER MED MIG i frågan och lögnaktigt försöker få det att framstå som om han/hon har motsatta åsikter. Vad skulle jag tjäna på det? Och varför skulle jag sjunka så barnsligt lågt? Jag skulle skämmas.

Är man däremot helt borta i huvudet och har problem med att det faktiskt finns vettiga liberaler som kritiserar integrationsblajeriet agerar man som Kalle. Jises. Vänsterpartister verkar bli mer och mer labila med Kalle i täten.

Det lär bli en rolig valrörelse.

Wille sa...

Lögner, vanföreställningar och halucinogena svampar är enda sättet att få ihop en kommunists tankevärld. Så då kan man väl ta och ljuga, saxa och missrepresentera lite utan problem.

sakine sa...

Ja, det är fantastiskt så kreativa de är :o)

Nåja. Gärna rabiata kommunister så att man vet var man har dem.

Anonym sa...

Men du, jag fattar inte hur du kan tillmäta denne figur en sådan kvinnlig hönsgårdsbetydelse? ;o) ...Han e ju för fan kommunist?!

Men ok jag kan iofs förstå om du suktar lite pga av din radikalfeministtid ;oDDD

sakine sa...

Jonas, ok.

RL, det kvittar väl vad man är för något, sånt här tillhör vanligt hyfs. Politisk hederlighet. De flesta vänstermänniskor jag känner har ändå en ganska hygglig inställning till sånt här, i synnerhet 'religiösa' kommunistister (lite som med 'religiösa nationalister').

Och ja, något måste man ju hitta att tjäbbla om ;-)

Nämen seriöst, hade en folkpartist förvrängt det någon UV:are skrivit på det dättet skulle jag be även honom/henne kolla in datumet på pillerburken. Pinsamt om inte annat.

Anonym sa...

Herregud! Hur kan du bli så upprörd över Kalles (faktiskt väldigt roliga) något skämtsamma citerande av dig? Kanske skulle du försöka skaffa dig ett sinne för humor? Jag lovar dig att livet blir betydligt lättare att leva då... :-)

sakine sa...

Simon, det var inte första gången pajasmänniskan "missförstod" vad jag anser.

Jag brukar tolka det mesta som humor, hej å hå. Men störda som bryr sig om 'Sakine' lite väl mycket (både på höger och vänsterkanten) bör ägna sig åt annat.

sakine sa...

Jonas, jamen visst är det så. Han är en ohederlig kommunistpajas.

Helt enkelt.