2009-11-12

Veckans kränkta

Mahmud Aldebe, alltså. Nu gråter han ut i Expressen och påstår sig hoppa av kandidaturen på grund av "islamofobi" och "häxjakt" mot honom. Sanningen är att han inte fick medlemmarnas stöd. För er som inte vet: inför partiernas listor inför val sker provval där partimedlemmar röstar fram kandidater till en valberedning som får ta hänsyn till resultatet. Där han han alltså inte fått tillräckligt stöd. I stället för att respektera det låter Aldebe som en omogen tonåring. Grattis C för en medlem mindre!

Abir (C) skriver bra:

Jag finner Mahmoud Aldebes utspel om att dra tillbaka sin kandidatur väldigt märkligt. Nomineringskommittén hade redan gått ut och berättat i ett pressmeddelande att Aldebe inte kommer att stå på någon centerpartistisk lista.

Jag vill inte vara småaktig, men Mahmouds försök att spela martyr är patetiska och allt för lika Jimmie Åkessons försök att vara svenska medias lilla martyr som aldrig får vara med och leka.

4 kommentarer:

Fredriksson sa...

"Jag kommer aldrig ses som en vanlig människa, säger Aldebe som nu funderar på att starta ett eget parti."

Jag hoppas att den gode Aldebe startar ett eget parti. Det skall bli intressant att se partiprogrammet. Det kommer att visa hur "vanlig" han är.

Peter sa...

Det är absolut inget som säger att valberedningen rättar sig efter vilka som haft stöd i provvalet. De säger naturligtvis att de ska göra det, men det finns ingen regel. Inget svenskt parti kör med något bindande primärvalssystem; alla som varit med i politiken ett tag vet att nomineringarna ibland är toppstyrda. Såvida du inte sitter på insiderinformation från just detta provval - och det gör du nog inte - så bluffar du bara.

sakine sa...

Peter men du begriper väl att om Aldebe saknar stöd i medlemsomröstningen (vilket han bevisligen gör, ingen insiderinfo), så saknar han därmed chans till en bra placering? Valberedningar pillar och pusslar förvisso, men i det här fallet är det uppenbart att Aldebe efter medlemsomröstningen insåg att loppet är kört.

Är du grinig för att partiet inte ville ge honom på en topplacering trots medlemsomröstningen?

Bulten i Bo sa...

De centerpartister som, liksom Aldebe, önskar flexibel civilrätt behöver dock inte sörja hans avhopp för mycket.

Kvar finns ju Frederick Federley som uttalat sig för att "giftermålet ska regleras i avtal mellan de parter som ingår det". Vilket ju öppnar för att muslimer som så önskar kan gifta sig med sharialagar som frivillig avtalsgrund. Läs mer om det här

Med Federick öppnas ju också upp för månggifte och även för fullt legaliserad prostitution. Åke Blomquist kanske kan ta platsen som Aldebe hppade av från