2009-11-23

Thailandsresor i plural

Rayman har en viktig poäng här. Hon citerar MP:s Maria Wetterstrand som skriver: "Jag tror att människor mår minst lika bra av mer tid och en latte än av en extra resa till Thailand. Livet är större än materialismen.”

Aha, det är DET som ligger bakom det ökade stödet till MP. Ångesten över att ha för mycket pengar. Men då kan väl alla MP-sympatisörer med grav "konsumtionsångest" bara skänka bort den där extra Thailandsresan? Jag har aldrig åkt på en enda sådan.

I förra veckan twitterfrågade jag om någon ledande Miljöpartist bor utanför tullarna i Stockholm. Inget svar. Att Miljöpartister finner latteliberaler på det lokala fiket är därför inte konstigt. Frågan är bara hur annars "petiga liberaler" har så lätt för att smälta MP:s antiliberala drag. Från idépolitik till livsstilspolitik?

Uppdatering: Tomas Melinen, MP, tror att en stor majoritet i MP:s ledning bor utanför tullarna. Från Twitter: "Jag har inte stenkoll på var alla bor, men jag tror att det är cirka 5-1 till fördel för utanför tullarna."

Då kanske någon kan tala om för språkröret att det finns gott om folk som inte konsumerar Thailandsresor som barnfamiljer konsumerar mellanmjölk.

Uppdatering 2: Sanna bloggar igen och summerar kort. Rydå på UNT skriver också, och riktar udden mot FP och C som inte gör ett bättre jobb som liberala partier. Det ligger en del i den kritiken, men att FP och C gör ett dåligt jobb är ett riktigt uselt argument till varför man ska krama ihjäl ett parti som MP.

5 kommentarer:

Liz sa...

Om inte annat så är det rätt inskränkt attityd att döma ut resande som "materialistiskt" (Åh, denna trötta hippieterm... kunde den inte dött ut med kärnkraftsomröstningen) enligt min mening. Visst, standard Stig-Helmer charter kanske är så förbannat berikande men tar du dig någonstans där du kan träffa nya människor, ta del av fantastiska sevärdheter och få nya perspektiv på livet så kan väl det knappast jämföras med att köpa nån jävla Gucci-väska för 100 lax. Skulle det vara höjden av "antimaterialistisk idealism" att bara sitta på sitt arsle i samma socken hela livet á la Sverige för tre generationer sen?

Åh, jag har så svårt för Maria Wetterstrand för jag kan svära på att det är precis vad hon inte gör. Hon och hennes snubbe åker bergis till Barcelona och kollar in arkitektur och konst, precis som Peter Eriksson kör stadsjeep...

sakine sa...

Liz, delar dina misstankar!

Och så Thailandsresor också...tror att de som vill dra dit har råd med EN. Efter lite helg- & svartjobbande.

Anonym sa...

MW bor iaf i Tullinge...

Liz sa...

Min polare drog dit när han fick sparken från jobbet, det går visst bra att stämpla under tiden så länge man håller käft om det, haha...

Iof så hade han en del besparingar att ta av också.

Steffo sa...

Och dina lama försök att tänka längre än näsan räcker är en minst sagt dålig ursäkt för att lyssna på dig, Sakine.