2009-11-11

Ian Wachtmeister 2010?För någon vecka sedan läste jag ut Wachtmeisters bok Rebellerna (T Ficher & Co). I boken får man läsa om hans uppväxt och liv, människor han har träffat genom åren och hans inställning till det mesta. Han har provat gräs och undrar när marijuana ska bli lagligt, han gillar Ara Abrahamian och säger sig ha träffat "fler invandrare än alla Sveriges riksdagsledamöter tillsammans". Oavsett vilket, och oavsett hur svag man är för bråkstakar som går emot strömmen, letar man förgäves efter kritik mot tidigare uttalanden och gamla partikollegor. Mer om det, och säkert även om boken, längre fram.

Jag frågade Wachtmeister om jag kunde få ställa några frågor om vad han planerar till 2010, det framgår nämligen i boken att han tänker dyka upp i valrörelsen. Han gillar Alf Svensson och KD kanske inte är helt fel. Det är förstås för tidigt att säga särskilt mycket. Det här svaret, som jag har fått tillåtelse att publicera, kom på mejlen:

Jag kommer inte att starta ett nytt parti, men jag tror att media motvilligt kommer att vända sig till mig i vissa lägen. (Därför att jag vet vad de inte vet).
Valet 2010 kan mycket väl bli en kritisk granskning av vad de etablerade partierna gjort sig skyldiga till, vad gäller problem och motsättningar i Sverige.
Alltså inte en kritik - som de vill - av SD m.fl. utan en kritik vänd mot dem själva.
Vilket är solklart välförtjänt, om Du frågar mig.
2010 kan bli ett viktigt år!

4 kommentarer:

NejTack! sa...

Kan du ta och ge dig och skriva vettigare saker som att Ehsan Fettahyan avrättats och att den iranska regimen begår brott mot mänskligheten eller du tycker kanske att det är övertjatat...

Unknown sa...

Tröttnar aldrig den där mannen

sakine sa...

"NejTack", har du läst bloggposten strax under? Kommentera där om du vill säga något mer. Har skrivit om Ehsan på andra ställen.

sakine sa...

Bawar, nej och det gör väl inget om han vill ha sitt sagt?

Den som är emot får argumentera emot.