2009-11-11

Iran

Nima Dervish har skrivit flera läsvärda inlägg om Ehsan Fattahian, tydligen kurd och ateist, som kommer att avrättas idag. Här ett inlägg om mejlbombning. Jag är som vanligt cynisk och tror inte att det hjälper med mejl och symboliska påtryckningar, men det skadar kanske inte att försöka.

Uppdatering: han avrättades igår. Mer info på Beyan.

7 kommentarer:

NejTack sa...

Folk läser din blogg och det vet du och det enda du gör är att skriva typ "kolla Nima" inte mer. Varför inte skriva lite mer som att Iran bryter mot de mänskliga rättigheterna istället tycker du att det är intressantare att skriva om man ska bada topless eller inte. Jag hade full respekt för dig innan Sakine men jag tycker du lutar dig mer åt fjanteliten numera efter att du har fått en "högre" post som journalist. Tråkigt att se!
Min kommentar är ingen attack utan bara min personliga åsikt.

sakine sa...

NejTack, varför bloggar du inte själv? Jag är tyvärr ingen Iran-expert. Syrien och Iran är två länder jag har sämre koll på, Turkiet och Irak har jag bättre koll på.

"Fjanteliten" var ett fyndigt ord! :)

På City skrev jag om lucia, att folk flörtar för mycket och att föräldrar borde lära sig hyfs.

Tack för dina höga tankar om mig, men du får läsa mig bättre och ta ditt eget ansvar.

NejTack sa...

Sakine jag arbetar 15 timmar i en restaurang varje dag min resterande tid vill jag ägna åt min familj. Sånna som du har en påverkande röst och jag tycker inte att du använder din röst på rätt sätt. Glöm inte att det var din artikel om Turkiet som gjorde att många av oss höjde rösten för din skull. Man behöver inte ha stor koll på Iran. Att Iran bryter mot mänskliga rättigheter vet alla och det kan du nog skriva 3 meningar om!

Lycka till med ditt arbete.

sakine sa...

NejTack, höj ingen röst för MIN skull - höj rösten för att du tror på mänskliga rättigheter.

Som du säger vet alla att Iran är en vidrig diktatur (att bara skriva meningar om att det är så ger tyvärr inte mycket).

Du behärskar uppenbarligen förmågan att skriva, då är det - ursäkta - billigt att skylla på "familj" och annat. Som om vi som har en spalt saknar det.

Kan du mycket om Iran finns debattsajter som Newsmill och även tidningarnas sidor. Alltså: ta ditt ansvar om du besitter kunskap. Jag lovar läsa och lär mig gärna mer om förtrycket mot kurder i östra Kurdistan.

sakine sa...

Ps. Lycka till du också med arbetet! Ds.

NejTack sa...

Tack så mycket! =)

David Munck sa...

Satans mördare! (Irans regim alltså.)