2008-11-13

Ordning och reda-fobi

Dokument inifrån har "granskat" rektorer och lärare som påstås överdriva ordning & reda i skolan. Men gång på gång överdriver programmet "skadan" som antas drabba barnet som skickas ut från klassrummet.

Vid ett tillfälle säger reportern, med gråten i hals, att det kanske inte är "tioåriga flickor" vi tänker oss som får gå ut från klassrummen. Eh, ursäkta..? Som om mellanstadietjejer inte kan vara pratiga och störa i klassrummen. Som barn fick jag lämna klassrummet vid åtminstone två tillfällen. Jag lovar: värre trauman än så kan man ha. Ännu sjukare blir det när programmet drar paralleller till barnaga i England.

Björklund förtjänar ofta kritik, jag är inget större fan. Den innehållslösa kritiken mot betyg på lärare är ett exempel på det ständiga fjäskandet för lärare. Inte heller gillar jag överdriven diciplin. Men när kommer Dokument inifråns Erik Sandberg göra ett granskande program om det pedagogiska etablissemang som försökt avskaffa betyg? Dokumentären "Förgrymmade barn" är ungefär lika nyanserad som ett skräckavsnitt av brittiska Super Nanny.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men vad i herrans namn är det för fel med: 'Ordnung muss sein'? ...det är ju sånt som bygger civilisationer

:)