2008-11-05

Obama

Wow, han vann alltså. Jag har varit ovanligt oengagerad (eller lugn, kanske är ett bättre ord) inför just det här valet; det finns drag hos såväl Obama som McCain som jag gillar. Jag har helt enkelt haft svårt att välja kandidat. Förra valet tyckte jag att det var på tok för tidigt för USA att dra sig ur Irak, och hade därför lättare att välja.

Det ska bli spännande att följa Obama framöver. I synnerhet i den internationella politiken. Joe Biden har dessutom en vettig syn på Kurdistan/norra Irak.

Ps. Berlin är en bra stad på nästan alla möjliga sätt. Tack, ni som gav bra tips inför resan. Ds.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag tror inte att deras utrikespolitik kommer att förändras speciellt drastiskt... om inte annat kommer de inte att släppa taget om oljan i Irak. Men jag är glad att Obama vann.

Om McCain hade vunnit hade det blivit en större splittring än med Obama. Jag tror Obama kommer att få mera stöd från omvärlden än vad McCain hade fått - speciellt med tanke på vad Bush & Co har ställt till med under sina åtta år.

T.o.m. ett par dagar innan krashen kläckte han ur sig att "marknaden" klarar av att ta hand om effekterna av krisen. Jo, jo...

Se bara vad en fri okontrollerad marknadspolitik i USA har lett till!! Det är löjligt att påstå att marknaden kommer att ta hand om alla - tvärtom - i århundraden har det bara gett herrar och slavar - för i ren marknadsekonomi existerar inte ett sådant begrepp som "solidaritet". Det är Darwins lag som gäller[.]

Jag har en väninna i USA som är 210cm lång. Hennes föräldrar fick ta ett banklån för att kunna rädda hennes liv (hon hade en tumör på hypofysen). Och de är INTE låginkomstagare och de är INTE oförsäkrade! Efter åtta år av rutten politik har amerikanerna visat att de har fått nog. Tack och lov.