2008-11-16

Hörstadius om brandkåren

Läs Erik Hörstadius. Hehehe. Långt ifrån lika humoristiskt, om än på ett liknande tema, skrev jag om här. Polisutbildningen ska inte bara genusanpassas - den ska kulturanpassas också! Det är tydligen jätteviktigt att människor från en kultur där det inte simmas eller pratas svenska blir poliser. Diskriminerande är också för kvinnor, som vill bli poliser, att....springa.

3 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Jag håller det inte alls för omöjligt att Palme-utredningen under Holmers tid hade föbättrats om det funnits några kurdiska kollegor i ledningsgruppen.

Simkunniga eller inte - det tror jag inte hade spelat så stor roll!

sakine sa...

Bulten, intressant exempel - men det finns inget som säger att dessa kurder inte skulle kunna simma eller prata svenska.

Anonym sa...

Antingen kan man bli polis i Stockholm eller i Malmö. I Stockholm är det hälften så många brott per capita men dubbelt så många poliser som i Malmö!!

Antingen hjälper man gamla tanter i kortslutna hissar i Stockholms innerstad och ser till att miljonärsvänstern kan dricka sin 50 kr pilsner ifred. Eller så agerar man väpnad escort åt brandkår och ambulans i Malmö i 6-7 år gamla volvobilar.

Underligt nog så är alla dessa polis/brandkår/kustbevaknng dokumentärer vi kan se på TV alltid inspelade i innerstan/skärgården eller på Gotland! - Aldrig i Malmö.

Ta tex kustbevakningsdokumentäreren som går nu, de kör omkring i enorma "Miami vice" båtar och tillrättavisar fylltrattar i miljonklassbåtar och släcker friggebodsbränder bland eliten o rikemansfolket. I ett avsnitt såg jag hus 5 st!! båtar ingrep för att en grill tagit eld i en friggebod. - Resurserna är alltså näppeligen solidariskt fördelade och man behöver knappast arabisktalande poliser i innerstan och stockholms skärgård.

Kafir