2008-06-26

Vad är det för fel på folk?

"Strejkar för att slippa sälja porrtidningar". Aldrig funderat på att byta jobb för att slippa sälja porrtidningar?!  

24 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, mycket lustigt. Ungefär som när postanställda vägrade att dela ut SD:s och ND:s valmaterial. Självklart måste man ha respekt för att människor kan ta illa vid sig av diverse material som säljs eller delas ut. Men frågan är ändå var man drar gränsen? Skall man ta bort cigaretterna från ICA bara för att någon anställda kanske har en anhörig som dött till följd av lugncanser och därmed mår dåligt av synen på cigarettpaket? Eller om någon anställd på "bolaget" inte gillar USA:s eller Israels politik, skall vinerna bort då?

/Johan K

Johan Hedin sa...

Jag tycjer han missar målet lite i sin kränkthet. Porr är ju bara en liten droppe i havet jämfört med allvaret i klimatfrågan - och vad bidrar hans arbetsplats, macken, med i den frågan; Jo de vräker ut koldioxid genom att sälja bensin!

Om det vore lite stake i Syndikalisterna borde de snarare blockadhots-kräva att macken slutar sälja bensin.

PS: Samt givetvis fett-bildande godis.

Anonym sa...

Johan K:

..Eller om någon anställd på "bolaget" inte gillar USA:s eller Israels politik, skall vinerna bort då?

Det där påminner lite om när pk-maffian tyckte att vi skulle bojkotta allt franskt (jag tror dom hade testat en atombomb eller liknande), bl a genom att 'solidariskt' hälla ut alla franska drycker i rännstenen.

Det var många skojiga bilder på vänsteridioter som stod o hällde ut 40kr-vinare samtidigt som dessa givetvis gömde undan de dyra årgångarna samt Konjaken och Calvadosen i spritskåpen.

Anonym:

Hade han vägrat sälja homoporr skulle han hängts ut i media som homofob.

Hehehe, mitt i prick!

Anonym sa...

RL:

Precis, jag tänkte ochså ta det exemplet. Det en atombombssprängning ja. Och vilka dubbelmoralister som inte dumpade sina Remy Martins för 499 kr utan bara billiga tetror i 49 kronors klassen.

En annan sak inträffade på AMS för en tid sedan. Det var en kvinna som hade blivit anvisad till ett arbete på "donkan". Om hon inte tog det skulle a-kassan ryka. Men hon vägrade. Orsak? Jo, hon var vegan och tyckte att restauranger vilka serverar animalisk föda var att likställa med koncentrationsläger eller slaktplatserna i Kambodja. Jag har tyvärr inte lyckats följa upp händelsen men antar att de inte godtar detta som ett adekvat skäl för att slippa knega.

/Johan K

Anonym sa...

"Hade han vägrat sälja homoporr skulle han hängts ut i media som homofob."

Nu framgick det ju iof inte huruvida han vägrade sälja homo-eller heteroporr eller bådadera. Men jag antar att han finner båda sorterna lika stötande annars är han väl något av en hycklare.

/Johan K

sakine sa...

Inga anonyma inlägg! Skärpning.

Hedin, eller hur :) Bensinmack låter verkligen som ett jobbigt ställe...
Bara våldsamma tv-spel fattas.

Tobias Struck sa...

JK. Vad godtar de för skäl att du skall slippa knega?

Själv har jag precis fått jobb. Skälet? Jag sa att jag säljer det som de vill att jag skall sälja, så länge det är lagligt.

En SAC-medlem i Piteå får med sig sin fackförening i blockad mot OK-macken där han arbetar, bara för att han "tvingas" att sälja porrtidningar. Men bensinen säljer han gärna eller? Olja direkt från de globala storföretagens erövring Irak och rakt ut i atmosfären för att öka klimathotet, tjolahopp, tjolahej, det är ingenting att bry sig om? Men visst vore det ännu roligare om han vägrade att sälja bensin och tog dit sin lilla mobb för att slippa? Säljer han godis förresten? Folköl? Fan va god han är ändå, va? Jag tycker också att det säljs mycket skit och att många gör sig rika på det, men jag tror inte på terrrorism i min morals namn. Jag undrar när islamistiska fackföreningar skall gå i blockad mot affärer där deras anställda "tvingas" att sälja griskött...

Anonym sa...

Ungefär som att säga till en invandrare att åka hem om han eller hon inte tycker om den politik som förs i Sverige.

Du älskar yttrandefrihet, Sakine. Det har du skrivit tusen gånger. Well, det finns ett område där yttrandefriheten är särskilt hotad i vårt samhälle och det är i arbetslivet. När ska du ta strid för anställdas rätt att våga säga vad de vill på sin arbetsplats utan att riskera att få kicken?

Man ska inte hålla käften och gråta inombords när man ser något man tycker är dåligt. Inte på arbetsplatsen och inte som invandrare i ett nytt land.

Tobias Struck sa...

Nick. Invandrare som inte gillar den politik som förs bör rimligtvis bilda opinion och rösta fram en annan politik. Eller menar du att "instängd gråt" är ett slags licens för att sätta sig på tvären mot demokrati, avtal och lagar?

sakine sa...

Nick, usel jämförelse. Bensinmacken ägs av en annan person (ledsen för chocken, men allt ägs inte av staten), vad som ska säljas eller ej avgörs av lagstiftning, men framför allt av ägare och kund.

Privat marknad. Inte i din och dina kommunistpolares ägo, med andra ord.

Att förbjuda porr har ingenting med yttrandefrihet att göra. Var du ironisk där?

Anonym sa...

Intressant det där, Sakine, att yttrandefriheten upphör att gälla på ett företag som man själv inte äger genom staten.

Med den logiken var det helt okej av Nestius att tysta ner dig. För så vitt jag vet är du inte ägare av tidningen Stockholm city.

Ägarrätten är tydligen viktigare än yttrandefriheten i din värld. Först FRA-lagen, nu denna insikt. Liberal är ett lustigt ord...

Tobias Struck sa...

Nick. "Med den logiken var det helt okej av Nestius att tysta ner dig. För så vitt jag vet är du inte ägare av tidningen Stockholm city."

Nestius gick bakom ryggen på Sakine och ljög i tidningen om vad hon hade sagt. Det är ett avtalsbrott. Dock är det avtalsenligt att personalen i en butik skall sälja de artiklar som saluförs via butiken, så länge det är lagligt att sälja dessa. Den som inte vill detta, får helt enkelt byta jobb.

Menar du att så fort något strider mot min privatmoral, så upphör ett avtal som jag har ingått att gälla? Du bekräftar verkligen de värsta fördomarna om anarkister. Ni tycks tro att människan är naturligt god och att lagar och avtal hämmar detta naturligt goda. Men människan är en maktvarelse - och utan lagar och avtal blir det kaos. Problemet med kapitalism är inte kapitalism, utan att eliterna inom stat och kapital samverkar för att förmera sitt eget kapital och inflytande. Men det problemet löses inte via kaos, utan via folkets upplysning och dess val av upplysta ledare.

sakine sa...

Nick, tidningar får välja att inte publicera mina texter. Men när de ber om ursäkt i mitt namn passeras en gräns. Startar du upp en egen tidning är det du som avgör innehållet.

Självklarheter.

Anonym sa...

"Jag undrar när islamistiska fackföreningar skall gå i blockad mot affärer där deras anställda "tvingas" att sälja griskött..."

Det är bara en tidsfråga. I Danmark har redan imaner och andra kritiserat affärer där muslimer arbetar just därför att de i egenskap av just anställda tvingas sälja, dvs betjäna kunderna med alkohol, griskött och "västerländsk" litteratur.

/Peter

Anonym sa...

Nick:

...det finns ett område där yttrandefriheten är särskilt hotad i vårt samhälle och det är i arbetslivet.

Ja det har du rätt i, det har ju bl a varit ett antal SD:are som fått kicken från sina jobb, trots att de inte ens sagt vad de tyckt på sina arbetsplatser.

Anonym sa...

Rl + anonym:

Porra på, grabbar. Låt mig inte ge er några samvetskval.

Anonym sa...

Haha, sköna kommentarer

Sakine och gänget vs. Nick: 10-0

Måste vara jobbigt att var kommunist idag :-)

Anonym sa...

Någonsin hört talas om fackligt arbete? Strejker? Förhandlingar? Rätten att tycka till om vissa saker på sina arbetsplats?

Självklarheter i Sverige.

Det kanske är svårt att vara kommunist i Sverige i dag. Det vet jag inget om. Lägg ifrån er porren en stund och öppna en historiebok. Läs om hur fackföreningar har haft det i kommunistiska länder.

Jag kan ge er svaret redan nu: Fackföreningar har behandlats precis så dåligt i kommunistiska länder som ni vill att de ska behandlas här i Sverige.

Hoppsan! Där hade vi ännu en likhet mellan svenska liberaler och totalitära dinosaurier. Det kan inte vara lätt att vara liberal i dag...

sakine sa...

Nick du hoppar från a till ö. Facken gör mycket bra, inte minst Syndikalisterna (papperslösa). Men att tvinga företag att följa unken nymoralism är lagom friskt.

Det förvånar mig att folk på allvar kan tycka att det är riktigt.

Tobias Struck sa...

Nick. Många skulle nog ha moraliska invändningar mot att det säljs cigaretter på macken (cancer, kol m.m). Är det en fråga för SAC? Och kan du svara på varför det inte borde vara en facklig fråga att det säljs bensin på macken (klimathotet, statligt garderad kapitalistisk krigsimperialism) och godis (karies, övervikt, diabetes). Skall muslimer slippa att sälja skinka? Är det så att den där gråten över det som uppfattas som omoraliskt skall styra? Kan du bara svara principiellt utan en massa trams om att vi sitter och runkar framför porr. Porr är en genre. Bara ett fåtal som medverkar är utnyttjade, bara ett fåtal som konsumerar det förnedrar kvinnor. Den porr som säljs på en mack är dessutom laglig och om privatmoralen och inte lagen skall gälla, så undrar jag: Gäller det alla slags privatmoraler - eller bara din lilla gulliga feministhärva? För jag har nämligen hört talas om en nazist som arbetar på ett OK, där han tvingas att hyra ut filmer från Hollywood... Han gråter nu. Han säger att det bara är bögar och judar som gör film i USA. Tycker du synd om honom också?

Anonym sa...

Det kvittar p blaskorna blev borttagna. jag är så sjukt less på dessa idioter i syndikalisterna fy fan. Uppmuntra till svartjobb och annat.
Roberth Ström

Suecae Sounds sa...

Jag har inget emot porr, men vissa måste också förstå att arbetsmarknadskonflikter som dessa ÄR acceptabla enligt gällande lagstiftning. Det gäller att hålla flera bollar i luften samtidigt, Syndikalisterna som helhet har inga åsikter om porr öht. Likväl konfliktade nyss en av deras medlemmar kring den här frågan och vann mot macken. Fair play i Sverige, även om vissa vill ha det på andra sätt...

Ulf Larsson (FP) sa...

Det skulle vara intressant att se om någon nykterist kunde få anställning på bolaget och sen strejka fram säljstopp på alkoholhaltiga drycker. Eller för en rättrogen muslim som tvingar biblioteket att ta bort skrifter som kan tolkas som hädiska mot islam. Eller kanske en kemalistisk reporter som fixar så att det inte får tryckas artiklar som är kritiska mot Turkiet...

Anonym sa...

Ulf, mitt i prick.

Eller varför inte ett jehovas vittne som vill stoppa alla blodgivare på sjukhuset där han knegar. Eller ateist som vill ta bort alla kristna symboler på gravplatsen där han sommarjobbar som vaktmästare.

/Johan K