2008-06-17

Vilken rysare

FRA-debatt i riksdagen nu. Rykten om hur illa ledamöter som vill avvika från partilinjen behandlas. Bra skrivet av Karl Sigfrid (m).

Uppdatering: Sigfrid ska visst inte rösta nej längre och Federley bloggar om enigheten i hans parti. Läs kommentarerna till inlägget. Hårda ord. Men det är så det blir: man kan inte samtidigt ha (stöd från sina väljare) och äta kakan (assimileras in i partiet). Nu vet vi åtminstone var vi har våra liberaler i riksdagen. Bättre nu än senare.

Uppdatering 2: Isobel skriver så bra i dagens tidning.

"För bara några veckor sedan lade de borgerliga ledamöterna i grundlagsutredningen fram ett förslag ihop med miljöpartiet om fördjupat personval. Nu måste man fråga sig varför i all världen de vill ha det."

19 kommentarer:

Anonym sa...

Var är alla "liberaler" nu?
Federley, Malm och Olsson cementerar storebrorsamhället om de röstar ja. Ush vilket hyckleri från höger, lycka till i nästa val.....

Anonym sa...

matte:

Sluta snacka goja! Avlyssning är av vikt för rikets säkerhet mot elaka muhammedaner och ultra-nationalistiska turkar som lurar lite här och var.

sakine sa...

Matte, visst är det så. Det är riktigt tragiskt.
Att sakna integritet ingår i att vara politiker i Sverige. Partierna har makten över din politiska karriär (glöm personval!) och då rättar sig "folkvalda" (partivalda, alltså) - som förmodligen har mindre glamorösa alternativ på arbetsmarknaden - efter partipiskan.

Nu får vi ju se hur det hela slutar, men det är sorgligt hur lite makt - och även hur lite ryggrad - det finns i riksdagskorridorerna.

Anonym sa...

Partierna har makten över din politiska karriär (glöm personval!) och då rättar sig "folkvalda" (partivalda, alltså) - som förmodligen har mindre glamorösa alternativ på arbetsmarknaden - efter partipiskan.

Jag kommer iaf inte att hjälpa detta etablissemang på traven 2010...genom att inte rösta på ett nuvarande riksdagsparti :o)

sakine sa...

RL, det lär inte heller jag göra. Har ibland funderat på centern som ett alternativ, men efter det här satte de spiken i kistan.

Anonym sa...

RL, det lär inte heller jag göra. Har ibland funderat på centern som ett alternativ, men efter det här satte de spiken i kistan.

Problemet med FRA-lagen är egentligen att den är 10 år efter sin tid, de som lagen är till för att komma åt begriper redan att koda sin trafik. Det hela är alltså helt meningslöst och drabbar bara den personliga integriteten hos vanligt folk.

Att rösta på politiker som inte fattar sådan elementär fakta är att bete sig lika korkat som de som genomdrev lagen.

Att rösta på de vänsterpolitiker som motsatte sig lagen är lika korkat ...för dessa element är inte intresserade av någon som helst säkerhet.

Anonym sa...

Akta er liberaler Hr Slätt är på krigstigen och kör med sina vanliga och AFAit aktiga hotsom han alltid haft mot "oliktänkare". Nu jagar den gamle Afaiten L i b e r a l e r.
Det är bara en tidfråga innan han börjar avlyssna liberalernas e-post. Slätt anse sig ha den makten...

----------------------------------
"Redaktör Slätt said...
När jag kommer hem från Malaysia Fredrick så ska jag ta fram banden från förra omröstningen och posta allt råmaterial på min blogg. Då kommer alla se att du på riktigt svikit dina ideal.

På riktigt: Du kan dra åt helvete!

Jag hoppas bara någon borgerlig ledamot röstar nej, annars har jag lagt min sista röst någonsin i ett riksdagsval och jag är jävligt arg på att jag lade den på dig - en påstått liberal människa.

Föraktet jag har känner inga gränser.

den 18 juni 2008 11:43"

Kafir

Tobias Struck sa...

Detta är en pseudodebatt. Om staten får ökade möjligheter att avlyssna hit och dit har ingen betydelse för vanligt folks liv. Vanligt folk tycker vad eliten vill att den skall tycka - från Sakine Madon till Camilla Johansson. Det har den massiva propagandan med alla sina kanaler sett till (SVT, Aftonbladet, Expressen, DN, den kommunla skolan etc.) Här oroar sig liberalerna över att avlyssnas, som om de har någon systemkritik på riktigt eller utgör något hot mot elitens planer! Skrattretande.

Anonym sa...

Säpo Itexperter ja alla instanser säger att lagen är verkningslös. Vad innebär det? Jo att staten vill kontrollera sin medborgare. Nej fy fan individen ska vara fri inte kvävd under statens iaktagande öga. Slätt ska nog knipa käft han avlyssnade Sverigedemokrater och sålde det till Expressen jävla rättshaverist!
Roberth Ström

Anonym sa...

Struck du kanske inte vet att uppgifter kan föras vidare? Registreras och läggas i stora register? Lycka till att med att komma in i Usa om du tex mailat en kompis om hur du hatar Usa hur dumma de är där eller att dina mail innehåller ord som terror, bomber osv. Allt går att komma åt!
Roberth Ström

Tobias Struck sa...

Roberth. Och vem skall ha tid eller pengar att uppföra sådana åriktsregister över varenda kotte? Det finns ganska mycket utbyte av information, som du säkert förstår. Tror du inte att du redan är kontrollerad? Du är kontrollerad i ditt huvud av elit efter elit generation efter generation tillbaka. Eliten skapar diskurser, som sedan förs vidare mellan människors sociala kontroll av varandra. Du har memer i din hjärna som styr ditt beteende kvar från Gustav Vasas tid. Om du vill bli fri, så börjar din resa i ditt eget sinne.

Storkapitalet (som är den egentliga makthavaren, även över staten) kan kontrollera dig bättre via reklam än de kan via massövervakning. Det kommer inte att ske någon massövervakning, utan principen kommer naturligtvis att användas när någon redan är bestämd för galgen.

Och det finns redan lagar i EU som gör att ledare för "rasistiska organisationer" eller spridare av "rasistiska texter" kan dömas till fängelse - dessutom kan "upploppsmakare" dömas till döden - även i fredstid. Varför har inte tidningarna skrivit om det? För att ni skall få avreagera er på en helt obetydlig förändring av statens befogenheter istället: FRA-grejen.

Ni babblar och allt jag hör är: "Kvittdevittkviddevitt, jag är en burfågel som tror att jag är cool och fri."

Anonym sa...

"Åh! dumma elaka etablissemanget lurar alla och förtrycker de stackars svenskarna!"

Fy fan vad tråkiga, korkade och tröttsamma ni är.

Noterar att Tobias Struck slutligen kommit ut som SD-sympatisör. och hur kan man bättre göra det än genom att lägga upp "Blåsippans väg" på sin blogg? Grattis sd och grattis Struck, ni förtjänar varann.

Anonym sa...

Struck istället för att flumma iväg undrar jag använder du droger`
Roberth Ström

Tobias Struck sa...

Roberth. Nej. Den är förresten gammal. Kom med något nytt. Eller har programmet hakat upp sig? Det är du som tror att staten är ute efter dig bara för att du laddar ned 16-åringar utan bh. Så jag antar att du projicerar när du bedömer mig som flummig och pundig.

Vem har förretsen kommit på att du skall stava ditt namn som om du är en liten rynkig primadonna?

Anonym sa...

Jounalistkåren är rasande och "folkstormen" är nog mest hos journalisterna. I alla år har politikerna i Sverige lydigt följt DN kulturs och riksjouralisternas anvisningar. Annars blev det "folkstorm". *Äntligen törs svenska politiker stå emot mediamakten.

FRA-lagen är en sekundär nödvändig effekt av vårt nya samhälle där identiteslösa i hundratusentals ges nya identiter. Det har tom varit debatt på BBC om Sveriges flitiga passkastande på "vemsomhelst". Vi vet inte ens vad det är för några. Det enda vi vet är att bla Hamas och Hizbollah har många supporters i våra förorter.

Jag är tryggare med FRA lagen än utan. Tyvärr.

Kafir

Tobias Struck sa...

Kafir. Instämmer. Vill någon arkivera mina åsikter på köpet är jag bara tacksam (även om jag knappast tror att de bryr sig om mina åsikter): Eftervärlden kommer att tacka FRA för att de bevarade framtidens idéer för - framtiden.

Anonym sa...

Struck du kanske skulle försöka få något rätt. Det handlar knappast om 16 åringar som ser på nakna tjejer på nätet. Att du inte tagit till dig vad experter från a till ö säger om FRA är bara beklagligt!Mitt namn har jag fått vad kommer ditt ifrån? Kafir snälla hur ska FRA ha möjlighet att kontrollera om Achmed är från Turkiet eller Irak?
Roberth Ström

Anonym sa...

Struck du vill marknadsföra Sd säger du? Du när vanligt folk ser din blogg kommer de göra såhär: Skaka på huvudet och sucka över en kopp kaffe! Det är för invecklat för ofattbart och för svårt att greppa för herr Svensson 45 i Malmö!
Roberth Ström

Tobias Struck sa...

Roberth. Jag har erbjudit SD mina tjänster som rådgivare. Min blogg är mitt eget projekt, ett slags experimentverkstad. Ingen kan ta ifrån mig att jag har lyckats skapa uppmärksamhet åt mig. Så jag vet tydligen något, som inte du vet, eftersom det är jag och inte du som nådde topp 10 av 932 politiska bloggar.

På det Burger King där jag var tillsynschef, så ökade jag försäljningen av bacon och ost med 100 % (en nettovinstskillnad på över 100.000 kronor/år) bara genom att skapa en standardfråga till kunden: "Vill du ha ost eller ost och bacon på din Whopper?" Du kan fundera på vad det geniala är. Jag är ett geni som aldrig har fått den riktiga chansen, eftersom jag är född på botten och saknar kontakter samt vägledning. Så du skall inte döma mig, för jag har inte fått chansen att misslyckas än (dock har jag nyss fått jobb igen).

Den som vill bli rik, kan jag göra rik. Mitt eget projekt är dock mycket komplicerat och kommer att ta lång tid att förverkliga. För genier tycker om motstånd.