2008-06-22

Fotboll utanför plan

Och så en liten filmsnutt om något helt annat än vad bloggen är van vid. Jag lyckades haffa min sju år, nästan åtta år, yngre lillebror på bild och ljud. Synd att det var så länge sedan jag var bättre.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!

En garanterat potentiell ny Zlatan. Hur går det övningskörningsfronten förresten?

/Johan K

Anonym sa...

Han hejar på Turkiet i EM va???

sakine sa...

Skulle tro att han hejar på Spanien eller Ryssland kanske...jag lutar åt Ryssland.

Anonym sa...

Åhå, min man är så snygg!

Anonym sa...

Jag håller på turkarna men mest för att kompensera för historierevisionismen förstås.

Vilka håller ni själva på?

/Johan K

sakine sa...

Sandra, :o)

Anonym sa...

Sakine:

Hur i Heliga Hannas namn kan du inte hålla på Turkiet? Det är ju ditt andra hemland!

Spanien är bra! Åker Turkiet ut så hejar jag också på Spanien. Gillar deras finlir och så Spanien som land. Ryssarna är hur grymma som helst! Deras holländska tränare har verkligen hittat rätt spelare på rätt plats!

Johan K: Du håller på rätt lag! Turkiet är långt från det bästa laget i detta EM, men deras kämpainsatser är värda all beröm.

Anonym sa...

Osman: Precis! De (turkarna) ger vad de kan och det räcker ofta långt. Självklart så skulle jag hellre sett att Sverige gått vidare men nu är det som det är. När det gäller Ryssland så har jag även påbrå därifrån (ingermanländskt)men det känns som Putin lurar någonstans i bakgrunden.

Undrar om Saki höll på Sverige så länge de fanns med på plan?

/Johan K

Anonym sa...

Herrejävvlar!!! Nu blev jag tårögd. Jag börjar sprida på facebook bums. ;)

Vi hejar alltid på Nederländerna, så det så. Och eftersom Hiddink är kvar i spelet så hejar vi på honom.(även om ryssarna är groteskt fula)

Anonym sa...

Kära Kiwi:

"Herrejävvlar!!! Nu blev jag tårögd. Jag börjar sprida på facebook bums. ;)"

Sådan syster sådan syster! Vad menar jag då? Jo, språkbruket naturligtvis! Ingen iman, rabbin, präst eller äldstebroder skulle våga närma sig er två med mindre än en milsradie. Men det är ändå lugnt, på fotbollsplanen och på dess läktare kan man vara rasande, patriotisk och vild som en oxe eller ännu värre, självklart!

När det gäller ryssar: Är de fula till utseendet eller till spelsättet menar du?

Tycker själv att de är något "osvenska" i sina taklingar osv men deras brudar slår det mesta bortsett från kurdiskor förstås!

Mvh Johan K

sakine sa...

Kiwi, ;)
Det finns ett klipp när jag frågar vad han vill hälsa dig (han vägrar säga något till båda oss så jag testade en mer realistisk variant), då säger han "Hej Kiwi"!

Han får skicka över alla klipp så du kan se.

Anonym sa...

Johan K:

Typiskt svenskt är när man har ett jävla fotbollsförbund som envisas med att ha svenska tränare hela jävla tiden. Varför kan vi inte ha en utländsk tränare för en gångs skull? Vad tror du om iden? Se på Hidding vad han har gjort med ryssarna! Varför tror du att turkarna har orkat hålla ut under hela EM mot bättre lag? Svaret är att dom efter 25 år har lärt sig att spela taktiskt och det har inte varit turkiska tränare som har lärt dom det. Visst är Terim en grym tränare som tränat både Milan och Fiorentina, men taktiken var det utländska tränare som lärde ut i början av 80-talet.

En utländsk stjärna säger jag, vad säger du Johan?
Kul att du har ryssblod i dig! Ryssar är ett härligt släkte. Varför har dom en sådan fetischsim för "den starka ledaren"?
Träffade en ryska som var jurist en gång här nere i Malmö- Hon var smart, snäll och vacker tills vi kom in på rasism och då sa hon så här till mig:

" I hate racists, chechens and jews"

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag asgarvade istället och sen drack vi upp en halvflaksa vodka tillsammans och däcka.

Anonym sa...

Osman:

Jag håller med dig angående tränaraspekten. Titta på Svennis insatser utomlands, inte dåliga eller hur? Varför inte byta och göra likadant för Sverige?

När det gäller ryssar så har jag ochså funderat över detta med den starka ledarprofilen och dess innebörd. Vanligtvis så tänker man ju på Der Fuhrer och tyskar eller på Mussolini. Kanske även på den före detta rwandiske presidnten Juvenal Habyarama som kallades hutuernas mwami (dvs kung). Rasismen idagens Ryssland är mycket utbredd och omfattande till sin karaktär. En trolig delorsak kan vara en stark frihetslänktan efter nästan hundra år av diktatur. Vi såg ju liknande saker i stora delar av Afrika i början på 1960-talet.

Vodka är aldrig fel så nog är de/vi ett härligt släkte. Men jag tror att de i flera avseende är mer besläktade med finnar än svenskar, rent kulturellt vill säga.

/Johan K