2008-06-24

Yttrandefrihet och EU går inte alltid ihop

Hax bloggpost är nödvändig läsning. Nu är jag inte särskilt förvånad, förra året fick parlamentet för sig att det är en god idé att förbjuda förintelseförnekande och förnekande av andra folkmord. Och när jag frågade svenska parlamentariker hur de röstat kunde inte en enda av dem jag fick tag i ge ett rakt svar. Jo, en: "Ja, det röstade jag för! Vi har väl en sådan lag i Sverige. Väl?"

19 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl självklart att det måste finnas en lag som förhindrar att bloggare kan vara anonyma.
Annars kan ju vad som helst få sägas och avslöjas.

Hur ska man annars få bukt med problemet med medborgarna som inte insett att politikerna alltid har rätt och att det är fullständigt meningslöst att komma med åsikter som ej överensstämmer med deras åsikter.

Det finns även en annan stor fördel, och det gäller bloggarna själva. Jag tycker det är oerhört viktigt för samhället att kunna få tag på dessa förvirrade bloggare som inte vet sitt eget, och samhällets, bästa och sätta dem i något slags skola där de får lära sig vad som faktiskt är rätt och riktigt i ett totalitärt samhälle!

sakine sa...

Pweuh! Trodde du var allvarlig tills jag läste sista meningen.

Anonym sa...

Ibland fundrar jag om jag bor i Sovjet och året är 1968. vad var det Björn R sa om Norge?
Roberth Ström

Anonym sa...

Det stämmer sakine, jag var naturligtvis inte allvarlig.

Jag önskar även att det inte fanns de som på allvar yttrade dessa åsikter, eller åtminstone snarlika sådana.
De skulle väl förmodligen inte skulle kalla sina samhällen totalitära. Snarare skulle de väl kalla dem utopiska då de väl skapat en illusion av fred och jämställdhet, helt utan bråk och protester ifrån oliktänkande.

Jag ska dock inte gå så långt som att kalla det för ett 1984-samhälle. Jag tycker snarare Djurfarmen verkar vara betydligt mer passande.

Det skulle vara ytterst spännande att få läsa vad samhällsvetarna om 500-1000 år har att säga om vår tid.

Anonym sa...

En sådan lag kanske kommer att sätta dit all terrorist-propagandan och provokation som görs av vissa bloggare och du toppar högst bland dessa.

Tycker Sverige ska ta efter Tyskland som jagar alla terror-organisationer i landet som driver och stödjer terror genom att göra falsk propaganda.

Nej till terror och DIG som gör propaganda för terror!
Ni kan göra det vart ni vill men inte här i SVERIGE

Johansson

Anonym sa...

Johansson är du vid dina sinnes fulla bruk? Menar du att Sakines etniska bakgrund gör henne till terroristkramare? Herregud vilka spån det finns.
Roberth Ström

Anonym sa...

E de ett skämt det här?
Verkar som att politikerna seriöst försöker bygga ett 1984-samhälle.

Victoria sa...

Scary shit! Hur långt ska det få gå?!?

Hos HAX idag:
http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/06/fjellner-om-eu-och-bloggarna.html

sakine sa...

Inlägg som inte har att göra med bloggposten raderas.

sakine sa...

Spam är inte OK.

Att "Osman" gärna hittar på vad och vem jag sympatiserar med är inget nytt. Sådant får han pyssla med på annat håll. Hos diverse turkiska extremnationalistiska pajasföreningar tex.

Anonym sa...

Sakine:

Du borde skämmas som raderar mina kommentarer! Inte nog med att du hänger dig åt censur, så smutskastar du mig också.

Vilken nationalistförening har jag samröre med?

Och varför blir du så förbannad när jag skriver att jag uppfattar dina skrifter som försvar av terrorism(PKK)?

Anonym sa...

Osman vad du uppfattar som försvar kanske igentligen är något annat? jag har uppfattat dig som en idiot men det kan vara fel det med....
Roberth Ström

Anonym sa...

Robert Ström:

Alla får vi ha våra egna uppfattningar. Jag har svårt att förstå hur en liberal tar en nationalistisk marxist gerilla (PKK) i försvar som är terrorstämplad i både EU och USA.

Trist att du uppfattar mig som en idiot herr Ström. Du har ännu inte gjort några intryck på mig. Men det kanske kommer ;)!

Anonym sa...

Osman du verkar förstå vad jag menar och det glädjer mig ännu mer att svenska staten har insett problematiken med det jag skrev tidigare.
Sverige toppar högst bland de länder som har mest koppling till terrororganisationer via föreningar och falsk propaganda.

Sakine, du kanske är bra och tänker bra, men man har ju märkt på vilke sida du står på när det gäller fred eller terrorism.

Vill man stödja terrororganisationer som PKK, ETA och Hamas ska man göra det i ett annat land, tror inte Sverige är det rätta landet för sånt.
Förstå mig rätt nu, vi svenskar vill inte ha terrorister och fundamentalister i vårt land som stödjer terrorism!

Staten bryr sig inte om vad en Peter får för mail eller skickar, lyssna på mina telefon samtal det gör inte mig något, eftersom jag ändå inte har någonting att dölja.
De vill komma åt allt som är olagligt och det tycker jag är ett steg framåt till ett bättre Sverige :-)

Johansson

Anonym sa...

Johansson:
Vem är det då som ska bedöma vad som är falsk respektive sann propaganda?

Anonym sa...

Ulf:

PKK har läger i Europa där personer utsätts för politisk hjärntvätt samt får utbildning i gerillakrigsföring. Sen skickas dom ner till läger i norra Irak/Kurdistan och spränger soldater men även civila i luften i Turkiet.

I Sverige åker PKK medlemmar runt och samlar pengar till terroraktiviteter i Turkiet. Detta vet Säpo men väljer att hålla sig lugn.

Nu har ROj TV förbjudits att sända i det digitala marknätet. Anlednigen är att kanalen spyr ut terror propaganda.

Libanesiska Hezbollah har flera medlemmar runt om i Sverige.

FRA lagen behövs mer än vad vissa vill tro!

Ulf Larsson (FP) sa...

Fast det var väl inget svar på frågan om vad som är sann eller falsk propaganda? Dina exempel låter mer som utpressning. Kanske det inte är propagandan som borde hållas efter i så fall.

Anonym sa...

Ulf:

Vad folk lägger i begreppet propaganda får vi lämna åt akademikerna. Jag vet att PKK finns över både EU:s och USAs terrorlista och att organisationen har använt Roj TV för att spy ut propaganda om organisationen. Bland annat har man uppmanat folk till att ansluta sig till ett gerillakrig mot den turkiska staten.

Propaganda sysslar alla politiska rörelser med.

PKKs politiska propaganda uppmanar till våld och terrordåd.
Då säger jag NEJ!

Anonym sa...

Ulf:

Det är inte bara PKK som ägnar sig åt terror. Den turkiska militären tror att man kan bekämpa terror med statsterrorism.

Här får du en lysande krönika av en turkisk liberal:

Bomb the Kurds, curb the Muslims, save the Republic!

http://www.turkishdailynews.com.tr/editorial.php?ed=mustafa_akyol

Nu snackar vi verkligen om propaganda,men den står inte en marxist leninistisk nationalist gerilla för,utan NATOS näst största arme.