2008-04-10

Får tillbaks nästan 4 lax

...i år, hurra! Förra årets deklarationsblankett var däremot inte så rolig. Det var då jag bestämde mig för att använda enskild firma i större utsträckning, och att inte jobba så förbaskat mycket.

Tänk om fler hade Stormares inställning till staten.

6 kommentarer:

Fredrik Westerlund sa...

Jag får tillbaka drygt 18 och då kändes det plötsligt helt okej att ha betalt in typ en kvarts miljon. Att revolutionen aldrig kommer kan bero på att vi är alldeles för lättlurade och lättköpta.

sakine sa...

Eller hur! Vore staten smart så skulle alla få tillbaks några ören. som ett lockbete liksom. Svartarbetandet skulle försvinna bums.

Bra skrivet om Stormare och svt-tanten btw. Jag skrattade högt åt nervositeten som spred sig i den annars så gulliga morgonsoffeatmosfären.

Fredrik Westerlund sa...

Ja, det är väl så det där beramade barnbidraget är tänkt att fungera ;)

Stormare var fantastisk! Det är ju inte så där SVT tänker sig att ett litet ofarligt prat om en film ska ta fart in i någonting helt annat.

Tim sa...

"Hurra"?

Man kan verkligen se olika på saker och ting... jag skulle, innan jag satte in min avdragsarmé, få tillbaka typ 5. När jag redan betalt in över hundra-jävla-tusen. Ge hit mina pengar... var inte tacksam, dra av mer!

niklasp sa...

Det är jätteroligt att få tillbaka på skatten - ända tills man inser att det var ens egna pengar redan från början..

Jonas Barkå sa...

Att få tillbaka på skatten är inget att bli glad över. Det betyder bara att staten lånat pengar av dig till ingen eller mycket dålig ränta.

Vill man minimera skatten så ska man betala in den så sent som möjligt.

Men du kanske tycker att det är roligt att betala skatt :) :)