2008-04-21

Who cares?

I Stockholms kringliggande kommuner vet folk knappt i vilken kommun de bor i. Och framförallt: ingen bryr sig. Nu har det varit folkomröstning i en kommundel åt helvete i min kommun. Hade jag bott där hade jag röstat för en kommundelning, mest för att motargumenten i lokaltidningen är så löjliga (världen går under om Trångsund/Skogås bryter sig loss, typ). Det är något speciellt med den lilla klick som "brinner för" (ett fånigt uttryck som Aftonbladets ledarsida gärna använder) kommunpolitik.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är inte just Skogås en riktig rövarkula? ND och SD har bedrivit ett flertal kampanjer just där.

/Randor

sakine sa...

Jo, några idioter sköt ju en turkisk kille i Skogås för flera år sedan (därefter dödades killen i Salem).

Jag skulle jobba på en fritidsgård i Skogås (för ca 5 år sedan nu) var det tänkt, men tackade nej på grund av det avståndet från en kommundel till en annan. Jag gillar inte buss. Då började jag på Huset i centrala Huddinge i stället. Där finns det ju också spänningar, men det har nog dämpats på sistone.

Anonym sa...

Jaha, på så sätt. Jo, jag minns något om att de jämförde morden i sina kampanjer. De tyckte väl att "invandrarna" som mördade svensken fick för låga straff medan de som fimpade turken fick för höga typ. Men Salem, ligger inte det betydligt längre bort? Jag bor ju själv inte i Sthlm.

/Randor

sakine sa...

Jo, Salem är ju andra pendellinjen (mot Södertälje), medan Skogås är i riktning mot Nynäshamn.

Men alla möjliga slags gäng strör väl runt häromkring på Södertörn.

Usch, minns det där Salem-mordet. Jobbade då på en fitidsgård där en tjej var kusin med den omkomna killen.

Anonym sa...

Jaha, nu har du lärt mig lite till om Stockholms geografi. Usch ja, måste varit tufft för både dig och kusinen. Du var väl ganska ung då ochså om jag hajat rätt. Tråkigt med allt eskalerade ungdomsvåld oavsett vem som är offer och förövare. Ju mer uppmärksamhet falleen får desto tyngre det antagligen för de anhöriga. Tänker på tex Engla. Märkligt egentligen. Killen i Salem bodde väl i Västmanland. Vad gjorde han så långt hemifrån mitt i natten. Kanske det var kusien han skulle hälsa på.

/Randor