2008-04-15

Dagens krönika

Om oansvariga föräldrar. (Konstig rubbe...).

Vart du Sakine hämtar dina fakta ifrån vet jag inte men jag kände iallfall inte igen mig . Att dra alla i en grupp med lös eller ingen sammhörighet över samma kam är en obehaglig retorik som ofta användas av rätt inskränkta människor.

Well...

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ja Sakine, du är ju helt... empatilös ;)

Skämt åsido så kan jag inte annat än att hålla med dig. Även om många föräldrar har koll på sina barn så är det väldigt många som låter dem springa vind för våg och helst vill att "andra" ska hålla koll på dem eller att miljön ska vara anpassad så att de själva inte behöver göra det.

Ett exempel är vasaparken där de byggt en jättefin öppen lekplats men inte tog det lång tid innan föräldrarna vill hängna in den med massa staket som en liten borg därför att de tycker att det är jobbigt att hålla koll när deras barn leker så att de inte sticker iväg någonstans. För gud bevare oss om föräldrar måste hålla reda på dem själva och inte i lugn och ro kunna sitta med sin latte och tidning.

sakine sa...

Men jaaa! Precis så.

Jag vet inte hur det är för killar, men som ung kvinna antas man ju älska barn. Även främmande barn.

Det är nog därför föräldrar tror att de ska komma undan genom att le mot en när deras unge är igång: "Du måste ju tycka att det är charmigt med lite lera på byxorna!"

Men värst är när de utgår från att omgivningen är dagispersonal och blänger surt när man nonchalerar dem.

Anonym sa...

Fi fäääään Sakine ditt kjoltyg! Du vet mycket väl att man gifter sig runt 18 års åldern i vår kultur och ännu är du en ogift höna. Vad är detta? Gör du uppror mot våra seder och traditioner?

Jag kräver att du omedelbart kontaktar din far som hittar en bra man åt dig. En kvinnans plats är i hemmet.

Dags för du att ta steget ut i vuxenvärlden och börja avla barn.

Anonym sa...

Bäste Dan Banan:

Det är fullt möjligt att ni i "er kulturkrets" har som praxis att ingå äktenskap vid 18 ärs ålder. Men detta är Sverige och här har vi ända sedan den sena vikingatiden eftersträvat jämlikhet, frihet och individualism. Redan på forntiden med dess ytterst avancerade runalfabet kunde en majoritet av befolkningen läsa och skriva (även kvinnorna). Det fanns kvinnor som var välrenommerade krigare och de som bryggde öl (läs:mjöd) åt gubbarna. Läs vilken bok som helst om det fornnordiska Sverige/Norden.
Många av nysvenskarna har inte längre (eller har aldrig haft) adekvata asylskäl eller är eftertraktad arbetskraft. Dessa borde rimligtvis återvända då/om de inte upplever och anser att våra ideal är något att eftersträva. I den egna kulturen har de ju möjlghet att välja helt efter eget tycke och kynne. Sakine, Nyamko Sabuni, Evin Rubar, Dilsa, Nalin Pekgul, Gulan Avci och Dilsa mfl representerar alla den moderna nysvenskan. Detta är positivt då fler kan ta efter.

Mvh Johan K

Anonym sa...

Johan K:

När dra åt helskotta säger jag! Va fan är du stolt över dina vikingahistoria pojk? Det enda dem varbra på var att segla runt i Nordsjön och ha ihjäl folk. Kvinnorna i vikingasamhällen skickades runt bland männen som dockor.

Och varför klagar du på att folk gifter sig vid 18 år ålder? Är du galen! Vad jag vet så får man tom bli statsminister i det här landet om man är 18 fyllda.

Du sitter och yrar om jämlikhet, frihet och individiualism men vill ändå pracka på mig ett levandssätt som du anser vara den bästa. Du säger emot dig så jag inte vad vart jag ska ta vägen.

En sak ska du ha klart för dig: Jag en person som inte diskriminerar honkönet beroende på etnisk bakgrund eller åsikter, men min fruga ska vara en hemmafru. Det kommer hon få klart för sig innan jag ger mig in i ett äktenskap. Om jag tjänar pengar så kan jag mycket väl tänka mig att ta mig en andra hustru. Då kommer jag att ha "Utvecklingsamtal" med min första hustru och lyssna på hennes åsikter.

Du som sitter och yrar om att dem barbariska vikingarna stod för jämlikhet och individualism ska ge fan i att bestämma åt mig om jag vil ha en eller fyra hustruar. Du ska inte heller bestämma åt kvinnorna om dem kan tänka sig att dela på en man.

Det är individualism och frihet det.

Min hustrus plats ska vara hemmet den dagen jag gifter mig och hon ska föda många barn.

Sådana kvinnor finns och dem är inte förtryckta och det är inte "synd" om dem.

Så där sa Johan!

"Den moderna nysvensken"

Hahahaha vilken mupp du är alltså. Har du riktlinjer för hur man blir en "modern nysvensk".

I Tyskland under 30-talets fanns en del kriterier för hur man var en bra tysk.

Du vet väl hur det slutade?

Nä fifäään, nu ska jag röka en vattenpipa här och trixa på börsen över nätet. Utan cash ingen fru och utan mer cahs ingen andra fru.

Sakine, fy fan kjoltyg. Dags för dig att kasta in handduken nu och hitta dig en fin man från Kurdistan som kan ta hand om dig och ge dig fina barn.

Läste att du vill bli polis. Va fan! Ska du springa efter manliga bovar?

Vad springer du 100 meter på?

Anonym sa...

"Danne" banan:

Det låter bra, kör ditt program du, men inte här tack. Förövrigt så vill jag inte förhindra någon att gifta sig vid 18 års ålder. Min princip är att varje individ oavsett kön skall få välja själv hur han eller hon vill leva sitt liv. Om du vill att din hustru (eller hustrur, du får ha fler om dom samtycker till detta)skall vara hemmafru så är det helt ok för mig om det är hon själv som gör detta val. Min mor var hemma med mig tills jag började förskolan och detta var helt hennes eget val.

/Johan K

Anonym sa...

Johan K:

Hur i Tors namn kan du skriva att jag, Dan Banan, inte får köra mitt "program" här? Är det du som är i besittning av denna blogg eller är det en tösabit vid namn Sakine Madon?

Yra som ett pilskt höns om frihet, jämlikhet och vikingar är du bra på, men liktförbannat tar du dig friheten att försöka tysta mig. Inte nog med det så ger du dig in på ett sådant "vikinga-äventyr" på en annan persons blogg? Galen som dina vikinga förfäder äro du kära Johan K.

Annars är vi överens.

Låt Dan Banan få äkta 4 hustruar från världens 4 av världens 7 kontinenter.

Det är frihet vi snackar om här.

Och nåde den jävla stat som förhindrar mig från att bli kär i en, två , tre eller 7 fruntimmer.

Är vi på 2000-talet eller kvar på medeltiden då vi brände käringar på bål och anklagade dem för att vara häxor och när tarmturister spetsades på pål?

Vad säger du Johan? Snart är det läggdags vet du men innan dess ska jag träffa Jennifer och Jenna på TV, medan min favoritkille Rocco ger dem en rejäl jäkla match.

Varför ska han kunna tjäna pengar på att bestiga hundratals honor på TV samtidigt som du påstår att jag, Dan Banan, inte kan bli kär i flera kvinnor samtidigt?

Är du en satans moralpolis pojk?

Anonym sa...

Dan banan:

Jodå, du får köra ditt race. Det var inte bloggen jag syftade på. Och du får ha hur många fruntimmer som helst för min del. Läs igen så ser du nog vad jag menade. Lyckas du hitta fyra till sju brudar som vill vara hemmafruar åt så fine, rock on brother. Men Sakine (och andra tjejer, såväl svenskar som nysvenskar) får ochså välja hur hon/dom vill ha det. För min del får hon gärna skaffa sig en kurdisk man och bli hemmafru, såväl här som "hemma". Eller så kan hon "göra en Gulan" och gänga sig med en stor och stark blond viking. Eller så kan hon fortsätta leva sitt lyckliga singelliv tills hon blir 93 år eller ännu äldre.

Det var ju du som ville att hon skulle gänga sig med en kurd. Det var väl inte frihetligt att utfärda en sådan "order"?

Jag dömer ingen. Följ ditt hjärta bara, kompis.

/Johan K

PS. Moralpolis är det sista jag är. Jag ser inga etiska och moraliska problem med samkönade äktenskap, månggifte, blandförhållanden och/eller män eller kvinnor med fler än en make/maka. Det viktigaste är att samtliga parter är med på noterna. Därför är jag emot tidelag, barnäktenskap, pedofili och förhållanden mellan "friska" och "sjuka" individer.

Anonym sa...

Johan, mina kära vikinga broder!

Jag tror att vi är överens.

Men jag tycker ändå att det är dags för Sakine Madonna att hitta sig en karl.

Anonym sa...

Ja,jo. Jag är i samma ålder som henne och visst det vore inte dumt med en sängkamrat eller två.

Vi/du får väl annonsera.
Formulerar du dig väl så får du nog napp. Men tjejer gillar ju fortfarande grabbar med guldkedja och mycket stålar så du får väl jobba in lite cash innan slår på stort. Min far brukade alltid klaga på att han som värnpliktig inte ens hade råd att bjuda dem på en varmkorv då de hade permis och var på dans.

But theers a will theers a way!

/Johan K

Anonym sa...

Banan:

Ja, vi är överens. Jag har individens (oavsett kön, etnicitet och geografiska koordinater)frihet som främsta princip och ledljus. Visst, finns det kvinnor (och även män) som vill vara hemma. Givetvis skall vi underlätta för dem att vara detta. Tex kan man låta "dagispengen" gå direkt till familjerna så att de själva kan avgöra om de vill ha barnen hemma, på ett kooperativ eller på ett traditionellt dagis.

/Johan K

Anonym sa...

Men alltså, Johan... *suck* I don't know where to begin... Jag går och lägger mig och dör lite av skratt istället.

Anonym sa...

Johan:

Jag är mäkta imponerad över dina ideer. Ta tex det här med dagispengen. Lysande ide. I Sverige förväntar vi oss att stat och kommun ska stå för all jäkla sevice. Varför det? Ge dagispengen till föräldrarna och låt dem skapa någon slags "dagiskooperativ" där man tar hand om ungarna.

Vidare är det av ytterst vikt att vi har respekt för medborgare som har alternativa livsstilar.

När jag skriver att jag vill ha rätten att kunna äkta flera kvinnor så menar jag inte att det bara ska gälla för män. Nej, även kvinnor ska ha rätt att ta sig både en och två karlar. Problemet är bara att en individs kärlek till två andra människor inte erkänns av staten. Låt mig ta ett ex:

Anna träffar Olle på ett house-disco. Efter mycket dans bär det hem till Anna och det älskas intensivt hela natten. Dagen efter käkar båda frukost och dem har det riktigt trevligt. Frukosten leder till promenad som leder till en filmkväll och till slut så väljer Olle att sova över en natt till. Efter en vecka står det klart att Olle och Anna gillar varandra så mycket att dem blir tillsamman.

Några veckor senare går Anna ut med sina tjejpolare på vinprovning där dom träffar Dan. Dan är en hyvens kille och kärlek uppstår vid första ögonkastet.

Anna kommer hem förvirrad och inser att hon faktiskt är kär i två killar. Hon måste välja. Men det vill hon absolut inte göra för både Olle och Dan är fantastiska människor.

Efter mycket tänkande väljer hon att kalla till möte med samtliga inblandade. Under mötet berättar Anna att hon älskar Olle, men även att hon älskar Dan. Olle blir till en början sur som ett bi, men kärleken till Anna är så stor att han accepterar läget.

Anna erbjuder grabbarna att flytta ihop med henne till en större lägenhet där alla kan bo tillsammans. Olle och Dan är lite negativa till Annas förslag till en början men väljer till slut att gå med på förslaget. Samtliga tre flyttar in i en fyra rums lägenhet och nya möbler till lägenheter inhandlas gemensamt. Tom den nya plasma TV delar trion på.

Trion blir alltså sambon. Dem är inte gifta med varandra. Det går ju inte, men både Olle och Dan har sex med Anna.

Sen händer något. Olle blir sur på Dan och Dan blir sur på Anna som tar ut sin ilska över Olle. En ond cirkel uppstår där alla går varandra på nerverna.

Efter 1 år och 4 månader av samboende så beslutar trion för att gå skilda vägar.

Nu Johan undrar jag om Sambolagen, dvs en satans lag stiftad av våra folkvalda, är till någon nytta? Hur ska skiten som har inhandlats gemensamt delas?

Hur kommer en domstol att döma i fallet? Kommer domstolen utgå från att ett samboförhållande endast kan vara mellan två individer eller kommer man att ta hänsyn till trions förhållande?

Samma sak gäller på äktenskapets område. Ponera att jag, Dan Banan, tjänar en massa kulor en dag och gifter mig. I Sverige får man bara gifta sig med en kvinna. Efter några år känner jag att jag vill ha ytterligare en hustru så jag träffar Johanna som gladeligen går med på att bli min andra fru. Självklart gifter vi oss inte i kyrkan eller borgerlig för då begår jag ju ett lagbrott, utan vi drar till en Imam som löser det hela åt oss.

Men men, sen blir min fru som jag är lagligt gift med sur och grinig på mig. Det har gått 10 år och min andra fru Johanna har då varit gift med mig i hela 5 år och har under hela den här tiden varit en hemmafru. Hon har inte kunnat slå sig in på arbetsmarknaden och har inte tjänat egna kulor på flera år.

Min rktiga fru vill skilja sig och jag är trött på både henne och Johanna.

Tror du att Äktenskapsbalken skyddar Johanna?