2008-04-25

Äntligen en svår yttrandefrihetsfråga

Jag tycker att det här är svårt. Hade det handlat om en gymnasieskola hade det inte varit svårt.

Men man kan ju fråga sig varför politiska partier ö.h.t ska springa runt i grundskolor.

16 kommentarer:

Anonym sa...

"Men man kan ju fråga sig varför politiska partier ö.h.t ska springa runt i grundskolor."

Det gäller väl att värva kidsen tidigt så att indokrineringen blir optimal. För egen del har jag inget emot att även "oppositionella" skall ges samma möjligheter (även om jag inte delar deras värdegrund). Tidigare har bla RKU och KPML(R) fått husera fritt på såväl universitet/högskolor, grundskolor som gymnasieskolor. Och dessa är väl knappast att betrakta som demokratins främsta fanbärare i ur och skur. Anledningen till att NSF, SD och ND många ggr nekats tillträde är att rektorer och skolledning pekat på demokratiaspekten (dessa anses inte demokratiska). Men detta faller ju i och med RKU och co. Kanske att lärarkåren lever kvar på det "glada" 1960-talet (läs:68 för att vara exakt).

/Johan K

Anonym sa...

Svårt!?

Släng ut alla partier från grundskolorna, tillåt samtliga partier på gymnasieskolorna. Enklare än så kan det inte bli.

Varför ska 13-årsglin lära sig politiska apkonster 5 år innan dom ens får rösta?

Anonym sa...

Är det inte bra om ungarna blir politiskt insatta så tidigt som mörjligt, så dom förstår det samhälle som dom trots allt ändå är en del av? Om vi ska ha en trovärdig demokrati och yttrandefrihet så ska ingen kunna ta monopol på dom "rätta" åsikterna. Då är det bra att dom olika organisationerna och partierna får föra fram sitt budskap till eleverna så får dom bilda sig sin egen uppfattning efter det.

Ärligt talat så undrar jag varför det är sämre när en 13-åring röstar på något den verkligen tror på och någon invandrare på 35 som röstar vänster bara för bidragen? Jag tycker inte åldern är intressant i sig när man röstar utan om man har satt sig in i dom frågor och ideologi som man röstar på. Att man åtminstonde är såpass insatt i frågorna och ideologin som allmänheten är generellt.

Anonym sa...

viseman:

Tror du att 13 åringar vanligtvis är intresserade och därigenom insatta i politiska och teolgiska spörsmål/frågor? Visst, jag tycker ochså att man kan börja intressera sig för sin omvärld så tidigt som möjligt, men detta tycker jag skall komma inifrån individen själv, inte att någon annan trycker på en sina åsikter. Men visst, om nu sossarna tillåts husera på skolorna så torde rimligtvis även ND få göra det.

/Randor

Anonym sa...

Randor. Det tror jag väl kanske inte, precis som det finns många vuxna som röstar blankt också. Men en 13-åring som är lika insatt i nånting som en vuxen borde ju behandlas på samma sätt. Precis som en kvinna behandlas likadant som en man med samma kompetens. Om vuxna tog deras idee´r på allvar så skulle dom nog bli mer intresserade av att yttra sin åsikter också. Jag tycker det inte är indoktinering. Inte mer indoktinering än den statliga propagandan och rekamfilmer på TV. Eleverna behöver ju inte lyssna på dom eller ta emot deras broshyrer om dom inte vill. Men det är väl inget fel i att dom ges möjlighet till det?

sakine sa...

Det märkliga är att JK under Muhammedbråket skrev så här:

"Med detta i åtanke skall staterna, inom ramen för sina lagar, verka för att medier och andra avhåller sig från att i onödan kränka religioner och deras företrädare."

Med tanke på beslutet häromdagen är det lite svårt att veta vilken sida om sträcket han hamnar ibland. Oberäkneligt. Jag skulle göra tvärtom i karikatyrfallet, och bli av med problemet med ND genom att låta grundskolekiden slippa alla politiska sekter i skolan.

Men på gymnasiet då, är det OK med KKK och alla möjliga föreningar, partier (och företag?) på skolor? Upp till rektorn, skulle jag säga.

Tobias Struck sa...

Sakine. Om skolorna hade annat än floskler att lära ut med avseende på invandring och nationell solidaritet, så hade inte ND utgjort något hot. Om den demokratiska, jämlika och frihetliga skolan inte kan formulera hållfasta argument för hur vi kan förena bevarandet av en liberal demokrati med massinvandring från Nordafrika och Västasien till en välfärdsstat (som ju alla partier utom ND och KLP vill bevara) - så förtjänar de att deras elever kidnappas till infantila fascister. Och eleverna har ändå inget hopp om de inte tänker själva: Det som de blir indoktrinerade med är skitsnack om humanitet, designat att stimulera fram stöd till de rikastes intressen av ökad tillväxt. Invandringspolitiken är inte humanitär: Mer än hälften av invandrarna från Nordafrika och Västasien saknar flyktingsskäl rent officeillt och det finns anledning att tro att stora delar av de som kallas flyktingar - också saknar flyktingsskäl. Om det inte snart tillåts en icke stigmatiserande debatt om detta mellan etablerade intellektuella inom deras institutioner, så kommer Svensson snart att sälla sig till de bruna i vilket fall som helst. Se hur det är i Frankrike. Där slår mobbar av araber ned vita studenter som demonstrerar mot utbildningsreformerna. Mobbarna säger att att de gör det för att de vita är svaga som inte försvarar sig. Klassisk flockbrutalitet. Alltför många Svenssons lever under detta hot och om de inte erbjuds en sund politisk hållning till mentalt värn mot rädslan och ångesten, så kommer de att söka sig till fascismen.

Anonym sa...

Varför ska Socialdemokraterna, Moderaterna och Folkpartiet kunna springa runt i skolorna medan ND, SD och NSF hålls utanför?

Är det rättvist?

Sakine tycker att det ska vara upp till rektorn, men vad skulle Sakine säga om en rektor gav tillåtelse för Vänsterpartiet att bedriva politik på hans skola samtidigt som han höll Folkpartiet utanför?
Det skulle bli ett jävla liv på henne om ni frågar mig.

Och Sakine borde ta avstånd från den marxist leninistiska terroristgruppen PKK innan hon ger sig ut på något korståg mot antidemokratiska grupperingar. Slänga skit på RKU och KPLMr är Sakine oerhört duktig på, men ge sitt indirekta stöd till en marxistisk terroristgrupp är en annan femma för henne.

Man kan även läsa att Sakine tycker att Muhammedkariaktyrerna ligger inom yttrandefrihetens sfär. Intressant, men jag slår än en gång vad om att det skulle bli ett jävla liv på henne om en muslim lanserade antisemtiska bilder på judar. Vad hon skulle säga om NSF eller ND spred sådana bilder har jag ingen aning om.

Luktar hyckleri lång väg.

Sakine vill inte hamna i en situation där hon tvingas till att hålla dörren öppen för vissa partiet samtidigt som hon stänger den för andra. Då gör hon hellre lätt för sig och säger att partier inte har i skolorna att göra.

Lätt ett genomskåda.

sakine sa...

RL, "apkonster" hehe...
Ja, det borde finnas en åldersgräns för att gå med i politiska ungdomsförbund.

Tobias, tror inte att jag begrep ett ord av det där. Inlägget från "Osman" är ännu mer förvirrat. Hur ger man "indirekt stöd" till PKK?

Skriv vad ni själva anser i stället för att spamma. Nästa gång ryker inlägg som inte har med ämnet att göra.

Tobias Struck sa...

Sakine. OK, här kommer kortversionen: Det finns inga bra argument för den invandringspolitik som förs, med massinvandring från Nordafrika och Västasien. Men vettiga humanister som kritiserar invandringen tystas ned. Det är därför som det är farligt att släppa in ND i högstadier: Ungdomarna är tillräckligt smarta för att inse att något är galet med invandringspolitiken, men de är generellt inte tillräckligt smarta för att snacka bort ND, utan riskerar att falla för deras argument. Lösningen är inte att stänga ute ND, utan att föra en djupare och mer saklig debatt om invandringspolitiken - även på skolorna, så att det är inte blir självklart att man måste gå med i ND eller SD för att man är invandringskritisk.

sakine sa...

Tobias, ja jag håller med dig om eleverna och debatten. (Bortsett från det där med "massinvandring", det ger mig rysningar).

Tobias Struck sa...

Sakine. Kalla det vad du vill. Det är många som kommer och vi kan inte göra något bra av det, åtminstonde inte för vanligt folk:

Som du säkert vet togs det emot nära 100.000 invandrare förra året - mer än vad hela resten av Europa tar emot tillsammans. Bara Södertälje tar emot fler irakiska flyktingar än hela USA - trots att det är USA som har skapat situationen i Irak. Hälften av invandrarna är från fattiga länder i Afrika och Västasien, där kultur såväl som psykisk och fysisk hälsa är eftersatta. Över hälften av invandrarna från dessa länder är officiellt INTE flyktingar. Och av de som klassas som flyktingar är av allt att döma väldigt många i själva verket inte flyktingar. Så vad det kokar ned till av humanitet är att Sverige av 100.000 invandrare tar emot runt 10.000 verkliga flyktingar varje år. Tusentals avvisas. Tusentals papperslösa eller avvisade gömmer sig. Den organiserade brottsligheten rekryterar från dessa skikt och frodas som en gödkalv. Flyktingarna bäddas in i segregerade enklaver där de söker trygghet bland lika. Där hindras deras chanser att lära sig svenska och ta del i Sveriges samhälle. Det skapar frustration, utanförskap och konflikter.

Hur kommer det sig då att folk i allmänhet har den bilden att Sverige har en så oerhört solidarisk inställning till flyktingar och att varenda svarthårig människa som vi ser är en stackare som det är vansinnigt synd om och som minsann har "vatt mä i kriiig!!!"?

Jo, det är vad de med makt vill att vi skall tro: Att vi är så solidariska sååå. I själva verket är det så att det föds för få barn i Sverige för att tillgodose den organiska tillväxtens omsättning i mekanisk tillväxt. De mäktigaste i det svenska nätverkandet mellan stat, kapital och media har en tyst överenskommelse om att ge sken av att Sverige tar in så många fattiga invandrare från eftersatta kulturer, för att vi är så Bamse-snälla i Sverige. Men i själva verket vill de bara ha fler som betalar skatt, konsumerar och mutas med bidrag för att välja om systemet: Bidragstagare konsumerar och röstar också.

Det vill de ha för att kapitalet går i cirklar - och för varje varv i spiralens topp finns det mer att skära av till de privata kontona inom makteliten. Alltmedan det är så hemskt att ND får fler sympatisörer och det borde verkligen Svensson skämmas över (tillsammans med allt annat som makthavare tycker att vanligt folk skall skämmas över) och det är minsann så hemskt så att det finns nazister som ger lappar till bebisar att läsa och bla, bla, bla.

Ja, det är jävligt hemskt att det finns empatilösa och farliga nazist-nördar. Men det är faktiskt nästan ännu hemskare att Sverige har blivit en "demokrati med censur" som Fredrik Lindström kallar det: Vissa saker skall man absolut inte påpeka om sin samtid, för då är man en rasist/fascist/sexist etc.

Varför är detta nästan ännu hemskare än nazist-nördar? Jo, för när dessa skadade nördar påpekar de tabubelagda delarna av verkligheten och föreslår något slags psykopatisk perversion för att lösa problemen, så blir dessa nördar vanligt folks enda "räddare". Det är som om Djävulen skulle komma med vatten i öknen. Skulle du nobba? Nej, men att stänga ute ND är som att lämna eleverna i öknen. Deras lärare säger det som är politiskt korrekt - och det tror de nog inte ens själva på länge till. Inte efter tretusen mobilrån till.

Anonym sa...

Varför skall rektorn avgöra vilka som skall hållas utanför respektive innanför? Detta torde ju bli ett ytterata tecknet för gotycke utan adekvat grund. Tänk om rektorn själv sympatiserar med tex ND. Vad blir resultatet? Jo, troligen att han åtminstone indirekt verkar/värnar för att dessa skall få husera fritt. Medan han motverkar FP, SSU och KD mfl att göra detsamma. Och tvärtom givetvis. Är han 68:a så är inte NSF, ND, SD, KKK och KD välkomna medan KMPL(R), PKK, RKU, AFA och SSU får härja fritt. Det bästa torde vara att "reglera" och lagstifta om detta på nationell nivå.

/Johan K

Anonym sa...

Bäste Osman:

"Sakine vill inte hamna i en situation där hon tvingas till att hålla dörren öppen för vissa partiet samtidigt som hon stänger den för andra. Då gör hon hellre lätt för sig och säger att partier inte har i skolorna att göra."

Sakine skrev redan i texten (dvs innan nga kommentarer blev författade) följande:

"Men man kan ju fråga sig varför politiska partier ö.h.t ska springa runt i grundskolor."

Jag tolkar inte det som att hon vill stänga dörren för vissa och hålla öppet för andra. Det verkar mer som att hon inte vill att barn skall indoktrineras i någon ideologi eller religion överhuvudtaget i för tidig ålder. I gymnasiet är de däremot större och troligtvis mer reflektiva. Och kan därigenom själva välja vad de vill ta upp av budskapet och vad de vill lämna därhän. Men jag kan ju ha tolkat det inkorrekt.

/Johan K

Anonym sa...

Tråden har följande rubrik:

"Äntligen en svår yttrandefrihetsfråga"

Det är just detta jag anser att debatten/diskussionen i grund och botten torde behandla. Inte endast skolaspekten (även om den självfallet är viktig). När får och ska man göra inskränkningar i denna grundlagstadgade rättighet?

Några exempel där jag själv bedömer att denna rättighet är en ytterst negativ sådan.

"Vad gör en jude som tittar i en askkopp Jo, han släktforskar."

Från ProPatrias hemsida på internet.

"Vad gör man när man avlägsnar tutsiernas armar och ben med hjälp av panga? Jo, man tar ned dem på jorden."

Noel Hitiama den 21 april 1994 i radio RTLMC (de tusen kullarna fria radio).

"Varför är vi på väg dit? Nåväl, det är på grund av den tredje förändringen — vilket är någonting som jag redan nämnt: nämligen förvekligandet av vårt folk och avstängningen av deras normala urskillningsförmåga. Kan ni föreställa er att en normal och frisk nations folk skulle låta sig själva berövas på det sätt vi berövas? Kan ni föreställa er att ett friskt vitt land tillåter mestiser med så hög fortplantningstakt att strömma över dess sydgräns i en takt om mer än en miljon om året utan att höja ett finger för att stoppa dem? Kan ni föreställa er att en moraliskt frisk nation tolererar den sortens beteende som vi sett i Washington under clintoneran? Hur lång tid har gått sedan vi lät avrätta en enda politiker? Gode Gud, vi är sjuka till döds!

Enligt mitt sätt att se är en vit nation som tillåter sina kvinnor att ränna ute med sina tidigare svarta slavar inte bara sjuk, utan förtjänar inte att leva. En arisk nation som tillåter judar att utbilda dess unga människor och som tillåter judar att kontrollera dess underhållningsmedia och bruket av dessa media för att befrämja rasblandning och varje annan form av självdestruktivt fördärv är inte bara sjuk, utan är mycket nära döden.

Tro mig, om vita amerikaner inte redan härjats av moralisk AIDS och deras regering hade betett sig såsom clintonadministrationen betett sig, skulle de ruttnande kropparna tillhörande politiker, domare och byråkrater dingla från varje gatlykta och elledningsstolpe i Washington.

Högkvartersbyggnaderna till varje större mediakorporation i New York och Hollywood skulle bli utbrända ruiner, och blodet från de människor som arbetat i dessa byggnader skulle flyta i rännstenarna kring ruinerna. Varje innerstad och varje icke-vitt grannskap i Amerika skulle spärras av medan beväpnade grupper gick från dörr till dörr och fick den etniska rensningen av Kosovo att verka som en söndagsskolepicknick i jämförelse. Det är vad som skulle ske om vi hade varit en frisk och moralisk nation istället för en dödligt sjuk nation bringad på fall av spridarna av moralisk AIDS."

Ur den svenska översättningen av "Moralisk AIDS" av doktor William Pierce (NA) den 00-05-13

Endast några exempel där denna mänskliga rättighet kanske kan ifrågasättas.

/Johan K

Anonym sa...

En av Sakines blogginlägg där jag anser att hon ger sitt indirekta stöd
till PKK:

2007-12-26

Olustigt tyst när kurder attackeras

Ingen nyhet direkt, att Turkiet tänkt sabba autonomin i södra
Kurdistan. Ove Bring skrev för några veckor sedan en debattartikel på
temat.

Frågan är bara var reaktionerna mot de senaste dagarnas upptrappade
attacker håller hus.

Hallå, ni som framhöll Halabja och Saddams grymheter mot kurder som en
anledning att befria Irak? Tjo ho, ni som de senaste åren har tjatat er
hesa om att Iraks "suveränitet" kränks? Plötsligt är det inte så
intressant längre, när USA inte är direkt inblandat?

Uppdatering: när jag ändå skriver om kurder måste jag rekommendera en
suverän artikel av Laila Naraghi.

http://sakine.blogspot.com/search?q=Turkiet

Ett exempel på antingen Sakines okunskap eller hennes "smygagenda" där
hon mer än gärna tar en marxistisk och vänsternationalistisk
terroristgrupp i försvar.

Turkiet sa innan attackerna att målet enbart var PKKs terroristbaser i
norra Irak.

USA och Israel försåg Turkiet med underrättelseinformation om PKKs
vaser när Sakine skrev sitt blogginlägg.

Dom enda som resonerade som Sakine innan den turkiska militärens
attacker var PKK.

Sakine för PKK propaganda på sin blogg genom att gömma sig bakom
liberalismens skynke.

Att anfalla en marxistisk terroristorganisation som PKK är att
"anfalla kurder" för Sakine.

Antingen är Sakine väldigt okunnig eller så går hon i sina föräldrars
fotspår som var extrema stalinister under sin tid i Turkiet.