2008-04-09

Apropå Sandelins DN Debatt-artikel

...har jag på ledarsidan i dag en kort text, i papperstidningen. Klipper in här:

I en tid av ständigt etnoporrande - för att använda kommunisten America Vera Savalas ord - påstår journalisten Gunnar Sandelin att journalister mörkar ”obehagliga fakta” om invandrare (8/4 DN Debatt). Visst har han rätt i att offerbeskrivningarna av invandrare har flödat - alltför ofta via journalister och ängsliga politiker fjärran parabolfyllda bostadsområden.
Men vad är det för ”fakta” han tar upp? Vad vill Sandelin? Jo, han önskar sig en statlig utredning (!). Som om det saknas forskning om invandringens ekonomiska effekter sedan 70-talet (Växjö universitet). Som om en siffra som Sandelin langar fram - ”300 miljarder per år” - inte är tagen från den oseriösa sd-bibeln ”Mångkultur eller välfärd?” av Lars Jansson.
”Helhetsbilden kan vara krånglig att reda ut”, skriver Sandelin. Ja, i synnerhet när journalister - på landets största debattsida - rör ihop personliga anekdoter med siffror som ingen seriös ekonom tar i ens med tång.

57 kommentarer:

Anonym sa...

Bra respons. DN-artikeln består av många förenklingar och andas en hel del svenssonrasism. Men jag tänkte kommentera din referens något. Jan Ekberg (Växjö)gjorde mycket riktigt en cost-benefit-analys över invandringen, men den börjar bli till något till åren. Vi vet idagsläget inte hur mycket invandringen kostar, om den är kostnadsneutral eller om vi faktiskt tjänar på invandringen. En sak är dock säker, om det finns kostnader för invandringen, så beror det snarast på fel i politiken (inte i volymerna av flyktingar eller andra). Att man fortfarade primärt ser till bostadssituationen snarare än det lokala arbetsmarknadsläget i placeringspolitiken, medför att den potentiella vinst vi skulle ha med invandring ganska snabbt förbyts i en förlust (se bl.a. IFAU). Och då räknas inte nyttoförlusten av arbetslöshet för de invandrade själva. Om det nu visar sig att invandringen skulle kosta något, bör vi ställa oss frågan "Varför kostar invandringen?"

Tobias Struck sa...

Anonym.

Fråga dig en gång till om detta är rasism:

"Som färsk socialarbetare hamnade jag i en tradition som jag från början instinktivt reagerade mot, men som jag ändå snabbt föll in i. Jag var med om att bevilja asylsökande med uppehållstillstånd semesterresor till de länder som de påstått sig ha flytt från. Jag betalade ut socialbidrag till utländska medborgare som jag nästan säkert visste hade svarta jobb vid sidan om - allt för att undvika obehagliga konfrontationer. Om en folkgrupp sa en av mina chefer att "vi får väl försörja dem som en folkloristisk färgklick." I backspegeln är det tydligt att jag för egen del saknade tillräcklig erfarenhet och det civilkurage som skulle ha krävts för att kunna rucka på det eftergivna och förstående systemet. Många gånger byggde hjälparna upp ett osunt bidragsberoende, oavsett om klienterna var svenskar eller hade utländsk bakgrund."

Ur Sandelins artikel.

Nej, det är fakta. Det är inte heller "anekdotiskt", som Sakine påstår (du är rolig du) - det är ett inifrånperspektiv på den svenska välfärdens strukturella haveri.

På fredag i nästa vecka skall jag på Folkpartiets konferens Samråd om integration ledd av Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag. Där skall jag yttra samma mening som Folkpartiets integrationsgrupp ledd av integrationsministern Nyamko Sabuni ger uttryck för i sin första delrapport Medborgarskap för ett öppet samhället:

Medborgarskapet är ett kontrakt och medborgarskapet i en liberal demokrati förpliktigar till att acceptera kvinnors och mäns jämställdhet, barns rätt att slippa aga samt ungdomars rätt att utan våld och hot fritt välja över sina studier och sina äktenskap.

Undersökningar visar att invandrare är överrepresenterade i våldet mot barn och kvinnor. Vänstern skyller detta på klass, men för en etnolog som jag är det solklart att det handlar om sega strukturer i den kultur som invandrare från främst Nordafrika, Västasien och Latinamerika för med sig till Sverige.

Det är dags att vi svenska liberaler - invandrare såväl som infödda, slutar att blunda för problemen - de sociala såväl som de ekonomiska.

Vi liberaler som värnar individens frid och frihet vet att vi inte är rasister. Och vi vet att detta är Sverige, ett land där öppenhet och jämlikhet skall råda. Så låt oss tala om detta, innan vi har ett parti i riksdagen fullt av bruna löss, bara för att vi inte vågade tala och folket tröttnade på att lyssna till vår tystnad.

Antingen behöver vi minska på invandringen och koncentrera oss på de som verkligen är flyktingar eller har en chans att anpassa sig. Eller behöver vi krossa bosegregationen och ställa hårdare krav på anpassning till de normer som råder i en liberal demokrati: Skyldigheten att respektera mänskliga fri- och rättigheter. Allra helst skulle vi behöva göra både och.

Anonym sa...

Mycket bra Tobias!

Om man inte lyfter upp problemen till ytan ända från dess rötter kan ju heller inget göra åt dem.

Varför inte satsa på verklig blandning av flykting och arbetskraftsinvandring? Kanada är ett mycket bra exempel på detta. Kanada är mångkulturellt så det skriker om det men fungerar ändå inte signifikant sämre än etniskt homogena stater som Island, Japan, Finland eller Botswana.

/Randor

PS. "Bruna löss" var väl något grovt? Man skall väl själv inte skunka lika lågt som dem i sin argumentation?

Tobias Struck sa...

Randor. Alla sverigedemokrater är inte reaktionära - men Sverigedemokraterna är ett i grunden traditionalistiskt och reaktionärt parti med rötter i nazismen. Vore synd om de fick röster - bara för att de är det enda partiet som vågar tala om problemen...

Anonym sa...

Problemet med SD är just att de bygger sitt hus på en mycket instabil för att inte säga rentav fördärvlig grund. Precis som V(PK). Vem tror på allvar att Kalle Larsson och Lasse Ohly verkligen är demokrater? Nej, istället borde de vettiga i toppen som partiledaren, Jomshof och Sten Andersson mfl bildat ett nytt parti efter att de lämnat sina gamla traditionella sådana. Typ som FI, junilistan eller Ny demokrati. Detta istället för att göra om ett redan etablerat parti med stabil ideologi.

/Randor

Anonym sa...

...innan vi har ett parti i riksdagen fullt av bruna löss...

Tja, i såna fall lär det bara bli en nyansskillnad, riksdagen är ju just nu ganska bemängd med röda löss.

Anonym sa...

Haha, jag som trodde att metaforen "ett parti fullt av bruna löss" syftade på framtidens Socialdemokraterna. Du får nog vara lite tydligare i framtiden "Tobias".

Anonym sa...

"Bruna löss"?! Ja, det var ju fint! VILKEN FIN LIBERAL DU ÄR, TOBIAS STRUCK! Riktigt moget. Hur gammal är du egentligen? Vilken människosyn har du?

Du och ditt parti, som samarbetade* öppet med nazister 30-talet och som aldrig kritiserade utan tvärtom stödde tvångssteriliseringen av människor i Sverige ända in på senda 1970-talet, förespråkar, likt samtliga andra riksdagspartier, massinvandring och mångkultur, vilket svenska folket inte vill ha. Därför kommer ni alltid att förlora till Sverigedemokraterna.

Ändra er politik eller acceptera konsekvenserna.

* http://www.sdkuriren.se/expo.php?action=fullnews&id=1782

En annan av Engdahls fascister var Birgit Grabe, vilken som gift senare bar efternamnet Rodhe. Hon gjorde sedermera karriär inom folkpartiet och var i slutet av 70-talet skolminister i en borgerlig regering.

Och:

Under sina forskningar stötte [Bosse] Schön bland annat på en före detta frivillig i Waffen-SS som efter kriget "gjorde en blygsam karriär som fritidspolitiker inom både folkpartiet och socialdemokraterna".

Och:

Vid kommunalvalen 1938 ställde det nazistiska SSS upp i valkartell med folkpartiet och högerpartiet (som numera heter moderata Samlingspartiet) och erövrade mandat i Härnösand och Uddevalla. Det fascistiska Sveriges Nationella Förbund erövrade mandat i kartell med folkpartiet och högern i Haparanda, Nybro och Nässjö.

Vad säger du om den historien, Tobias Struck? När har folkpartiet bett om ursäkt för det? För sd har faktiskt bett om ursäkt för sin i vissa avseenden dåliga historia.

Anonym sa...

Undrar om Struck egentligen menar något helt annat än nationalsocialister när han säger "bruna löss"? En viss ras/etnicitet kanske?

/Svullo

Tobias Struck sa...

Randor. Bra idé.

Kofoten. Skillnaden är att SD har ett renodlat naziförflutet och att det bara ligger ett decennium tillbaka i tiden - och jag tror inte att kammen har haft tillräckligt tätt mellan tänderna. För övrigt tycker jag att du skall läsa Medborgarskap för ett öppet samhälle på folkpartiet.se: Vi tolererar inte att individens frid och frihet offras på mångkulturens altare. Men om det blir litet estetisk blandning är ju bara kul.I övrigt är vi modernister och inte tradtionalister, som SD. Så vi är alternativet för den som vill lukta gott i politiken.

Anonym sa...

Bra grej där, Sakine!

Håller inte med dig i andra frågor, men här skrev du en bra ledare i rättan tid.

DN känns öht som en rätt gubbig och bitter tidning...

Önskar du var vänster, Sakine! (fniss)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tobias Struck sa...

Viseman. Just det ja, det glömde ja ju, Åsa-Nisse. Å tattare passar bäst som rackare och herrsskapsfröknar skall inte te å blanda sej me vanlit fölk.

Du borde verkligen öppna ögonen. Visste du att det finns en verklighet utanför rasistpropagandan som du lever i? Besök den.

Anonym sa...

Tobias. Jag tänker ALDRIG svika min ras! Jag tänker fortsätta kämpa för dess överlevnad. Jag är ingen rasförrädare! Öppna ögonen är precis vad jag gjort det. Och sett att min ras håller på att gå under!

Anonym sa...

Tobias Struck.

Du ljuger så att öronen nästan trillar av. Sverigedemokraterna har inte alls ett "renodlat naziförflutet". Dock har partiet, främst i sin ungdom, haft flera representanter och medlemmar som har varit olämpliga på olika sätt, bland annat genom att de har haft otillåtna kontakter med nynazistiska grupperingar, men dessa personer inom partiet har alltid varit en minoritet och har uteslutits när det har uppdagats eftersom det är oförenligt med ett medlemskap.

För denna mörka historia har man bett om ursäkt flera gånger, något som inte kan sägas för riksdagspartierna idag (förutom kd och mp) som knappast har bett om ursäkt för sina tvångssteriliseringar, nazisamarbeten eller rasbiologiska institut. I början av 2000-talet påbörjades ett stort upprensningsarbete inom sd, och partiet tolerar ingen som helst extremism idag. År 2001 splittrades ju sd, och de mer extrema gick över till nd. Genom åren har ett fåtal personer hoppat av sd och gått med i nazistiska partier. Det visar på att deras åsikter inte fick något stöd i sd, varför de sökte sig till extrema grupper, vilket sd inte är.

Alla som har extrema åsikter utesluts, och ingen som var med när partiet bildades finns med idag. Medlemskåren är helt utbytt, precis som den är inom folkparitet idag jämfört med 1930-talet. När det gäller sd märks denna renhållning exempelviss i och med att sd är mindre brottsbelastat (10 procent) än riksdagspartierna (19 procent). Sd är helt enkelt ett helt annat parti idag, och det känns fel att lasta det för vad som har varit, särskilt när partiet faktiskt har tagit så stort avstånd och bett om ursäkt upprepade gånger. Lika fel som det känns att kalla dagens fp för ett nazistiskt stödparti.

Sverigedemokraterna har alltid varit ett demokratiskt parti och har aldrig haft något nazistiskt i något av sina partidokument, om man faktiskt läser gamla tiders partiprogram. Man respekterar gällande lagar, ställer upp bakom demokratins spelregler och respekterar de mänskliga rättigheterna. Att du inte skäms när du ljuger så flagrant om dina politiska motståndare och att du uttrycker dig i ordalag som "bruna lös" säger verkligen mycket om dig själv och din människosyn, Tobias Struck. Jag saknar ord...

Anonym sa...

Det slank visst med några stavfel i föregående kommentar. Klockan är ju ändå halv tre.

* sägas om riksdagspartierna idag
* exempelvis
* så starkt avstånd
* "bruna löss"

God natt.

Anonym sa...

Man kan ju verkligen fråga sig vad denne sk "etnolog" tillika grovt överviktige, porrfixerade och alkoholiserade halvjude vid namn Tobias Struck säger angående att minst 95% av israelerna vill ha ett rasligt rent Israel fritt från araber. Eller att Japan vill ha ett Japan för just japaner. Eller att Finland samt Island och numera även Danmark vill rena sina respektive riken. Är det så att Tobias Struck endast hatar svenskar för att de just är svenskar? Eller tycker han även att ovanstående mfl andra rasmedvetna folk är sk "rasister"?
Om svaret är att han är emot all form av sk "rasism" så borde han även inkludera de genuint vackra tillika blonda och blåögda vita svenskarna i detta. Och han borde därefter även kritisera andra stater vilka inte önskar några rasfrämlingar på sitt territorium.

viseman:

Tack för att du gör ett bra jobb inom bloggsfären, fortsätt så.

/Peter

Anonym sa...

kofoten:

Vad menar du med att ND skulle vara "extremare" än SD?

Flera personer uteslöts på helt felaktiga eller inga som helst grunder alls. Hit kan tex räknas nuvarande ordförande Marc Abramssom, Anders Steen och Vavra Suk. Såväl Abramssom som Steen har ett förflutet inom M. Även Nils Erik Hennix är fd "M:are" i Borlänge.

/Svullo

Herr Johansson sa...

Sandelins DN debattartikel är kanonbra skriven!
Jag tror att vinden kan vända nu. Det är generationsskifte och även journalister och flumpolitiker har barn som börjar skolan mm. Den hårdnackade PK fasaden man förväntas hålla kommer att mötas av oförstående små flickor som blir kallade hora. Mobiltelefoner kommar att bli stulna och stryk/bötning utdelas för att man är svenne. Alla som är 60-70-80 talister kommer att minnas uppväxten som en safari i Astrid Lindgrenlandet som inte längre finns. Inte ens Anna Hedenmo (om hon nu har barn) kommer att lyckas förklara för sina barn att det är deras fel och alla invandrare är förtryckta. S befinner sig i en omöjlig situation då man inte kan knysta något om misslyckad integration då man satt i system att samla invandraröster. Å andra sidan orkar nog inte traditionella S väljare med Monas prioriteringar på homoäktenskap när man möter Malmös bränder med kompakt tystnad och besök i Rosengård med slöja. Det är inte heller lika häftigt att betala skatt när man vet hur pengarna spenderas. Borgarna har all chans i världen att ta ett grepp om problemet och behålla makten tack vare detta hyckleri.

Fadern till nedmonteringen av Sverige heter enligt min mening Bengt Westerberg. Efter det största landsförräderiet i Sveriges historia har han förutom att medverka till mörkningen av Ludmillas dopning även blivit styrelseordförande i Röda Korset. Där höjde han sin och styrelsens löner till miljonbelopp och såg till att centrum mot rasism agerade mot "Nogger Black".
Solidaritet a la 40 talist med bostadsrätt på Östermalm kallas det.

Den gången han reste sig ur soffan under direktsändning på valnatten borde han ha fortsatt att gå och ta sig ett hederligt jobb. Sverige hade mått bättre då.

Anonym sa...

Sandelin har helt rätt! Så ser det ut och det är fakta om aman inte gömmer sig bakom skygglappar är själv är invandrare så ser man det! Gör man det inte så är mitt tips:öppna ögonen!
Roberth Ström
http://surabloggen.wordpress.com/

Tobias Struck sa...

Peter. "Man kan ju verkligen fråga sig vad denne sk "etnolog" tillika grovt överviktige, porrfixerade och alkoholiserade halvjude vid namn Tobias Struck"

Etnolog kan jag kalla mig för att jag har en Filosofie Magister-examen i ämnet. Det går bra, sa de på universitetet. Jag är överviktig med fem kilo, vad nu det har med saken att göra. Att vara "halvjude" är inget som komprometterar mig i min värld. Jag klarar inte av att dricka alkohol och det var sex månader sedan som jag drack alkohol. Alkohol är ett avslutat kapitel för mig. Vad gäller porr, så roar det mig nog i samma grad som det roar Svensson. Jag ser porr som underhållning och lägger inte några moraliska aspekter på det.

Och jag hatar inte svenskar för att de är svenskar, men ytterst få svenskar bryr sig om det som ni kallar "den rasliga aspekten". Ytterst få svenskar känner lojalitet med andra människor bara för att de har en vis hårfärg och hudfärg eller vissa drag gemensamma med dem. Och även om de skulle göra det, så skulle ändå steget vara långt till att moralisera på det patetiskt traditionalistiska sätt som du gör. Vem tror du att du är, något slags presussisk överste från 1840? Tror du att du blir något för att du talar och tycker som någon idiot från en annan tid, då ekonomin skapade andra medfödda roller än idag? Knappast. Du får nog acceptera att du är ensam, tråkig och oälskad och ta ansvar för det, helt enkelt. Du lever i en fantasi, där vita människor bär varandra mot framsteget. Ingen bryr sig om dig, om du inte har något att ge tillbaka - det är verkligheten. Så vad har du att ge?

Tobias Struck sa...

Kofoten. Jag tror naturligtvis inte att alla sverigedemokrater är nazister, vissa är ju sionister. Men det är ett faktum att de har sitt ursprung i BSS, som var en renodlat rasistisk organisation: Den tog alltså hänsyn till den "rasliga" aspekten.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bevara_Sverige_Svenskt

Vad dock SD är, är att det är ett antimodernt parti i samma anda som nazismen, då vi i alla dess förslag anar föraktet mot global kapitalism, kvinnans frigörelse och gamlas jämställande med unga. När jag skrev "bruna löss" syftade jag på enskilda medlemmar med naziförflutet, men jag tvekar inte att kalla SD ett antimodernt parti i samma anda som nazismen.

Anonym sa...

"Som om en siffra som Sandelin langar fram - ”300 miljarder per år"

...nu är det ju inte det han skriver, utan: mellan 40 och 300 miljarder per år. Ingen har någon säkert fastställd siffra.

sakine sa...

Anonyma inlägg raderas hädanefter, skriv åtminstone en signatur i slutet av inlägget.

Sista anonym, ja därför skrev jag "en siffra" i stället för "siffran".

300 MDKR är inte en vetenskaplig siffra. Läs gårdagens Expressen Debatt. Till exempel.

Anonym sa...

Peter. Budskapet måste finnas i vartenda gathörn och kryphål på internet. Överallt. Så pass viktigt är det!

Tobias. Det är precis som du sagt förut. Lika söker lika. Det är även (prescis som du själv säger) naturligt med "rasism". Genetiskt lika individer tenderar att söka sig till varandra och det har helt evolutionära orsaker. Genetiskt likahets teorin har nämligen vunnit stor framgång inom forskningen.

I ett test man kan göra på internet som miljoner männsikor redan gjort, har det visat sig att vita har svårt att koppla ihop positiva ord med svarta och lätt för att koppla ihop positiva ord med vita. Vita hade också svårt att koppla ihop negativa ord till andra vita, men lättare att koppla ihop negativa ord till svarta. Svarta visade samma tendens fast omvänt. Samtidigt visade forskningen att svarta till viss del kunde koppla samman vita med positiva attribut. Man måste göra testet fort, för resultetet ska bygga på dina instinkter och för att det inte ska gå att fuska. Gör testet: https://implicit.harvard.edu/implicit/sweden/

Anonym sa...

Varför "langade" du fram 300 miljarder då? Och inte 40 miljarder?
Kanske inte sett så anmärkningsvärt ut och då kunde du inte hänvisa till Lars Jansson.
Artikeln rör om i den korrekta grytan vilket är bra.
Leffe45

Anonym sa...

viseman:

Är du rädd för konkurrens om brudarna? Tobias Struck sa ju sanningen, dvs att alla svenskor drömmer om negerkuk. Är det därför du numera ratar honom och vill stänga gränserna?

Artikeln var annars inget att hetsa upp sig över, det var gammal skåpmat mer eller mindre.

/Amalia Nilsson

Tobias Struck sa...

Viseman. "Men det krävs ju en hjärna också och inte bara en snopp om ett förhållande ska bli bra."

Såvitt jag vet så har negrer även hjärnor.

Vad gäller mina tidigare utsvävningar om ras och kön, så bör de ses ur sammanhanget att jag raljerade om kulturskapat massbeteende. Sanningen är att allting flyter och att det är våra idéer som formar vår framtid.

Den idé som jag hyllar som främsta ideal är respekten för individens frid och frihet. Jag struntar i rasers överlevnad, vita som svarta. Jag struntar i vilken kuk eller fitta en vit kvinna vill ha - hon kan få vilja ha två samtidigt, gula, vita, svarta eller ingen alls för min del.

I relationer står människan på sitt självförtroende som grund. Har jag självförtroende nog att öppna mig och vara ärlig mot den som jag samlever med? Har jag självförtroende nog att stödja och ta emot stöd? Har jag självförtroende nog att hänge mig åt det som jag kan lyckas med, njuta, sörja, bygga? Det är det som avgör min framgång. Inte solidaritet med en ras. Rasen skiter i dig. Individer bryr sig om dig i olika grad beroende på vad du representerar för dem.

Anonym sa...

viseman:

Vad har iq nivån att göra med hur man fungerar i ett kärleks- eller annan form av förhållande?

Är det säkert att en professor i kärnfysik är en bättre och mer omtänksam älskare än en sopgubbe?

Det finns ju även ett annat begrepp som numera benäms eq.

/Amalia

Tobias Struck sa...

Amalia. Jag tro att vita tänder är ganska viktigt:

http://tobiasstruck.blogspot.com/2008/04/dentaworks-experiment-1.html

Kolla min första youtubefilm...

Anonym sa...

Hej Tobias!:

bra ide där, jag skall kolla in filmen.

/Amalia

Anonym sa...

viseman:

Du får ochså gärna precisera detta med "ras" något närmare. Inte bara något diffust och vita eller svarta osv.

När det gäller tex hundar så finns det betydligt fler kriterier än att de bara till utseendet skall se olika ut. Detta gäller inte minst psyket vilket skiljer sig markant mellan olika raser. Du kan inte uppfostra/dressera en liten tax på samma sätt som en pittbull. De kräver helt olika nivå av handfasthet och annat. Olika raser behöver vidare olika mycket motion för att fungera optimalt och må bra.

Menar du att detta även är applicerbart på människor? Att tex svenskar och afrosvenskar behöver olika grad av stränghet och respekt från skolpersonal och föräldrar? Eller olika mycket motion? Olika kursplaner i skolan osv?

/Amalia

Anonym sa...

Amalia. Afrikaner har en iq på 70 och i vissa områden 65 och det är ungefär där som gränsen går för att klassas som förståndshandikappad. Afroamerikaner har dock en iq på 80. Mulatter 84. Arier 100.

Ja, iq är inte hela intelligensen utan mäter bara vänstra hjärnhalvan och jag känner till eq, som har med högra hjärnhalvan att göra. Hjärnan brukar dock sträva efter att utvecklas på alla sätt. Så en matematiker med hög iq kan visualisera sina uträkningar i huvet med bilder och på så sätt utvecklar dom även högra hjärnhalvan. Så det är nog inte så troligt att någon med väldigt låg iq, är väldigt kreativa istället. Eller känner du till någon utvecklingsstörd konstnär?. Kopplingen mellan hjärnhalvorna är central och när dom samarbetar båda emellan så blir resultatet fenomenalt. Men självklart finns det väldigt kreativa respektive analytiska männsikor också.
Vad iq-nivån har i ett förhållande att göra beror på vad man söker hos sin partner. Dom civiliserade samhällen som vi lever i behöver hög iq. Det är ju klart fördelaktigt och evolutionärt gynnsamt att skaffa en partner som gör att man klarar sig bättre. Som sagt är det även evolutionärt gynnsamt att att söka sig till en av samma ras.

Ras handlar om mycket mer än iq eller hudfärg också. Men vi kan ju börja med att hudfärgen också har en evolutionär orsak. Eftersom det är solfattigare här i kalla Norden än i stekheta Afrika, så gör vår vita hud att vi tar upp D-vitamin från solen mycket lättare än afrosvenskar. Läkartidningen har ju tom varnat Afrikaner för att dom inte får i sig tillräckligt med D-vitamin och då framförallt afrikanska muslimer som jämt måste bära full mundering. Men sedan är det även andra gener, som den som bryter ner laktos. Det finns mediciner som inte fungerar på svarta osv. Och om utvecklingen av dom olika raserna får fortgå och inte distraheras av rasblandning, så kommer vi snart att få fram nya människoarter.

Angående psyket så har jag hört att asiater ska lättare kunna hämta sig från djupa kriser i livet. Men samtidigt så kan dom inte riktigt uppskatta dom roliga stunderna som andra raser.

Jag menar att olika männsikoraser är anpassade efter olika miljöer på jorden. Afrikaner är inte anpassad efter vår miljö, på samma sätt som arier. Det är ett biologiskt faktum.

Jag anser att man ska möta alla människor och andra levande varelser med respekt. Att våld och hot inte är bra vare sig du ska lära en människa eller en hund någonting. Svarta klarar sig i regel sämre än vita i skolan, så det är klart att det kunde vara bra om skolan försökte anpassa sig mer efter svartas förutsättningar. Angående skolan så tycker jag att, man borde avskaffa skolplikten och låta ungarna läsa(teori) eller göra(praktik) vad dom vill. Så att samhället kunde ta vara på barnens begåvning, istället för att bara pressa dom i någon likgiltig mall.

Tobias Struck sa...

Viseman. "Så att samhället kunde ta vara på barnens begåvning, istället för att bara pressa dom i någon likgiltig mall."

En mall som inte bryr sig, precis som du då. Du har skrivit på min blogg att du inte bryr dig om någon. Din hjärna är alltså en likgiltig mall. Min slutsats är att du inte vill ha ungar pressade in i din hjärna. Jag kan faktiskt förstå dig...

Men du kanske menade likformande mall?

Anonym sa...

Tobias Struck:

Du skrev i veckan om ett mycket angeläget ämne på din blogspot. Det handlade om ett väldigt sorgligt sådant. Men ändå en handling som du mer än väl själv borde genomföra för att förbättra världen, det är du skyldig oss.

Ge dig av av nu och kom aldrig tillbaka!!

/Conan

Tobias Struck sa...

Conan (Barbaren?). Vilka syftar du på med "oss". Barbarerna?

Jag har läst att de gamla grekerna uppfann ordet barbar: De tog enkla bergsfolk som krigsbyten och använde dem som slavar. Eftersom de inte förstod bergsfolkens språk, tyckte de att det lät som "bar-bar-bar" och kallade följdaktligen bergsfolken för barbarer.

För mig är en barbar en svag människa som vägrar att acceptera sitt underläge och försöker upprätta sig själv med hjälp av våld och kollektiva påtryckningar. För det första tror jag att samhällets utveckling saktas ned om barbarer får ta över det: De egensinniga och intelligenta pressas ju tillbaka.

Och jag visste inte att du ägde Sakines blogg.

Anonym sa...

TS. Likgiltig mall är precis vad det är det. Skolan vill göra oss till likgiltiga och viljelösa männsikor. Och om man trots att skolan gjort allt för att kunspap ska vara tråkig ändå vill lära sig saker, så är det viktigt att man lär sig "rätt" saker. Så kan man omedvetet propagera för elitens planer i tron om att det är ens egna.

Efter att jag skrev det på din blogg så verkar du ha bannat mig, igen då? Det är belöningen för att man är ärlig? För nu när du visste vad jag tyckte så, ville du inte bry dig om mina kommentarer?


Vem är värst? Envåldshärskaren eller hycklaren?

Att inte bry sig om nån, är inte samma sak som att se ner på folk, förakta och hata dom. Det är egentligen en väldigt neutral inställning. Antingen så har man männsikor som betyder något för en eller så har man inte det. Men det kanske är svårt för en kristen att förstå, som tror på gränslös kärlek, att man ska älska sina fiender etc.

Eller jag kanske visst bryr mig om någon. Jag "lekte ju bara med olika roller". Eller?
Enligt dig så bör man ju vara asocial och låtsas hata sina debattmotståndare vad dom än tycker. Eller är det socialt att hålla på med personangrepp och kalla andra för "dumma i huvet"?

Tobias Struck sa...

Viseman. Du är inte bannad för att du är ärlig, utan för att om du inte bryr dig om mig, varför skall jag då bry mig om dig? Dessutom verkar det vara jättesvårt att förstå för dig vad en blogg är: En blogg är som ett vardagsrum på internet. Om jag inte vill ha dig i mitt vardagsrum, så är det inte en fråga om statsskcik, utan om min rätt till mitt vardagsrum. Jag behöver inte ens säga varför du inte får vara där för att sparka ut dig.

Tillbaka till ämnet:

Min poäng är att det är en viktig skillnad mellan de som verkligen behöver fly och de som kanske har bott i Ryssland flera år och kommer hit under föresvävningen att de är nära anhöriga till en flykting och behövs eller är behövande i sammanhanget. Etablissemanget, som vill ha den invandringspolitik som vi har, mörklägger det faktum att mindre än hälften är flyktingar av de från Västasien och Nordafrika som får uppehållstillstånd. Mindre än hälften. Betyder inte det att det är litet knäppt att få upp skylten “stackars flykting” så fort vi ser en människa med svart hår? Vem har satt den skylten där? Det är den politiska eliten som har satt den skylten där. Varför? För att vi skall acceptera ett ekonomiskt experiment, som bara gynnar de rikaste, de som inte bor i förorterna… För oss andra får detta följden att vårt värderingsutrymme invaderas av medeltida värderingar och klankultur.

Anonym sa...

Tobias. Jag älskar ju dig. Gullegubben! Har jag aldrig sagt det förut? Det är nog för att jag har lite svårt att uttrycka mina känslor. (;

Får jag komma in i ditt heliga palats nu? :D

Tillbaka till ämnet:

Jag förstår forfarande inte, varför man inte kan låta flyktingarna bo i nåt område i egna landet där det inte är oroligt eller låta dom bo i nåt grannland om regeringen är korrupt. På det viset slipper flyktingströmmar, oavsett hur stor del dom utgör av invandringen, förstöra väst med mångkultur och rasblandning!

Tobias Struck sa...

Viseman. Det är viktigt att kunna uttrycka sina känslor. Det var modigt av dig att göra det här.

Du kommenterar ofta och dina kommentarer är oftast plumpa mot negrer och judar som folkgrupper. Jag kan tänka mig att publicera dig när du inte skriver sådana kommentarer, för att publicera mängder av rasistisk propaganda är dels förbjudet och dels ger det en äcklig ton åt bloggen, som att den är ett utedass på någon skånsk raggarfestival.

Ämnet: Rasblandning blir det nog inte så mycket, om nu det är dåligt, vilket jag betvivlar: Lika söker varandra. Problemet är ju snarare att det blir motsättningar melan olika kulturellt traderade värderingar.

Anonym sa...

Invnadringen kostar därför att det kommer FEL slags invandrare. ID lösa totalanalfabeter från mellanöstern är nästintill ointegrerbara särskilt i kombination med en omfattande anhöriginvnadring.

Om vi bytte ut (mångkulturen) dvs alla muslimer från europa, afrika och arabvärlden i Malmö till thailändare, kineser, judar, fransmän, amerikanare, belgare, buddister, hinduer osv så skulle Malmö bli attraktiv att bo i och dessutom bli mångkulturell.

Den nuvarande biståndstagarinvandringen till sverige är ett arrangerat äktenskap som den absoluta majoriteten i landet både hatar och avskyr.

Att räkna kronor och ören är bara en del av problemen. De enda som betalr för abdulla är de sjuka, barnen och de gamla, ty det är endast dessa som skall dela med sig.

Jag värnar hellre om sjukvården än att nån Abdulla med falsk pass skall få gratis kravlös livstidsförsörjning.

Anonym sa...

Lysande Anonym (men använd ett nick om du inte vill bli raderad)!

Ja, genom ditt förslag så får vi ju såväl mångkultur (som en viss minioritet kräver av sina värdnationer)som en stark ekonomi och låg kriminalitet. Tre elefanter i en smäll.

/Svullo

Anonym sa...

Tobias. Jag tror det är bäst om vi är ärliga och öppna mot varandra. Jag hoppas mina känslor är besvarade?

"Du kommenterar ofta och dina kommentarer är oftast plumpa mot negrer och judar som folkgrupper."
Ja, usch vad hemsk verkligheten är.

"för att publicera mängder av rasistisk propaganda är dels förbjudet"
Jag har gått igenom det förut med dig, varför jag inte bryter mot lagen (HMF). Jag kan meddela att rikspolisstyrelsen har varit inne på min blogg och än har dom inte hört av sig i alla fall.
"och dels ger det en äcklig ton åt bloggen, som att den är ett utedass på någon skånsk raggarfestival."
Ja, tänk så mycket skit det finns utanför din lilla drömvärld...

Jag tänker inte enbart på rasblandning i form av blandäktenskap. Jag tänker på att när man blandar massa olika raser i en miljö, så tar rasfrämlingar tar upp geografisk plats för den ras som egentligen borde få den platsen. Sedan vet vi att invandrarna har en högre nativitet än svensken. Israel är ju livrädda för arabernas nativitet som exempel. Om utvecklingen fortsätter som den gör kommer inte bara vår kultur, utan även våran ras vara en minoritet i vårt eget land! Vår ras kommer då gå under, genom att rasfrämlingar väller in och sprider sig över den ariska samhällskroppen. Blandäktenskap kommer då att skynda på den processen.

Anonym och Svullo. Intressant ide´. Men jag tycker ändå det är bäst att bevara rasen, även om dom kulturella bitarna hade funkat bättre. Massinvandring=lönedumpning. Vi kan få stark tillväxt (BNP), men låga löner och hög arbetslöshet (dålig HDI). Det är storföretagens våta dröm. Och sedan så verkar inte dom grupper som du nämner ha samma problem med fattigdom och förföljelse, varför dom inte heller har något behov av lilla Sverige.

Anonym sa...

viseman:

Du är precis vad Sverige och mänskligheten som helhet behöver, keep up brother!

Ja, Tobias kan ju tex börja med att förklara hur "negrer" som helhet kan benämnas som en etnisk folkgrupp? Med judarna är det väl ok.

Notera ochså att han inte besvarade en annan kommenterares fråga huruvida israeler, japaner, finnar, isländare och botswaner mfl starka invandringskritiker är rasister då de inte önskar massinvandring. Han verkar bara vilja Förinta det svenska folket.
Vilken stinkande brun lus i dess sanna bemärkelse.

/Andy

Anonym sa...

Måhända är Janssons siffror överdrivna, men hans beräkningsmodell är dock intressant och inte "oseriös". Den har ju faktiskt just Sadine Madon själv studerat i den rapport hon gjorde för SBF om invandringens kostnader: Vad kostar invandringen?

Tobias Struck sa...

Kors i taket: Sakine släppte igenom en debattartikel i dagens Expressen där svensk invandringspolitik kritiseras (för er som inte vet det basar hon över Expressen Debatt). Det är festligt att sossarna ojar sig över problemet med monokulturella kulturenklaver. Jag som trodde att det var detta som var deras mening med "mångkulturen". Men det är verkligen helt galet konskekvent att de tolkar problemet som ett uttryck för att invandrarnas frihet att bestämma var de skall bo, har "tvingat dem" att klumpa ihop sig.

Frihet är inte bra, alltså. Eller kan det vara som jag tror, att vanligt folk är det mest kulturreaktionära som finns och att massinvandring från länder med medeltidskultur inte bidrar till majoriteten av invandrarnas modernisering, utan skapar motsättningar mellan invandrarna och de infödda? AYDIN ÖZKAYA (s):

"Hos oss i Södertälje konstrueras monokulturella stadsdelar och så kallade samhällen i samhället. En flykting som nu bor i Södertälje klarar sig med endast sitt eget språk från morgon till kväll. De kan använda det egna språket när de ska handla mat, när de ska hämta barnen i skolan och när de går till tandläkaren. Svenska språket blir därmed helt eller delvis frånvarande i de bostadsområden där många flyktingar bor. Det gör det ännu svårare för flyktingarna att lära sig språket, själva möjligheten att ta sig in i samhället.

Resultatet blir ännu mer utanförskap, ännu svårare integration och ännu mindre deltagande i majoritetssamhället. Man får en biroll i sitt eget liv. Det blir omvända funktioner hos familjerna; barnen tar föräldrarollen genom att de lär sig svenska språket och blir talesmän för sina föräldrar. Över trehundra av de flyktingar som kom var barn under 19 år. Det är naturligtvis svårt för skolan att ta hand om dessa och ge dem en bra utbildning. Vi har flera exempel på klasser utan någon elev med svensk bakgrund. Vi har trerumslägenheter där det bor tolv eller femton personer. Vi har historier om barn som gråter när det är dags för lov, eftersom de vet att hemmet saknar både livsglädje och studiero. Bostadsområdet Hovsjö i Södertälje är byggt för cirka 5000 personer. I dag bor 7000 människor där. Detta utan att en enda ny lägenhet har byggts.

Människor som har flytt färdigt ska vara en resurs som vill och kan bidra i det svenska samhället. Det första steget är att ändra den lagstiftningen, Lagen om Eget Boende, som låser fast människor i utanförskap. Många flyktingar säger att de vill i väg från Södertälje för att hitta jobb och bostad. Många säger också att om de hade känt till förhållandena för flyktingar i Södertälje hade de valt en annan stad. De säger att lagstiftningen måste ändras.
I frihetens namn bidrar lagstiftningen till att fösa ihop människor och legitemera deras utanförskap. Ju längre tid det går desto högre blir avståndet mellan oss och dem."

Vad hindrar dem att flytta? Jo, rädslan att sakna sin egen grupp att ty sig till. Vad skapar modernitet? Kommer detta att lösas genom att tvinga människor att dela sig från sin grupp? Kanske, men utan att minska på invandringen från Nordafrika och Västasien, så skjuter vi ju bara problemet på framtiden. Förra året fick över 40.000 från denna del av världen uppehållstillstånd, där demokratiska val (Irak) resulterar i att länderna sätts tillbaka vad gäller individens jämlikhet och frihet. Mindre än hälften var officiella flyktingar. Över hälften var anhöriga.

Anonym sa...

Invnadringen till England är en ekonomisk katastrof. Det finns det ny utredning på. - I Danmark kalkylerar man med 25 miljarder dkr i förlust om året. Detta pga av FEL slags invandrare. Arbetskygga analfabeter, ofta sjuka, kriminella, saknar studiekultur osv.

Somalier har tex av en socialantropolog i Danmark som levde med den i ett år sammanfattats som "totalt ointegrerbara" i det danska samhället.

Danmark har idag massiva kampanjer för att få in fler invandrare, typ svenskar, ungrare, polacker, kineser osv. - Arabkvoten är överfull med råge.

FN har uppmanat I-länderna att i första hand hjälpa flyktingar i deras närområden, - det är 100 gånger effektivare. För vad en enda arabfamilj kostar här kan man driva en skola i Afrika i en månad. En livsavgörande vaccination kostar 15 kr, läsglasögon 1 dollar, bromsmedecin mot aids 17 dollar per år. För vad 100 000 araber kostar här kan man alltså hjälpa TIO MILJONER afrikaner med mat, bostad, infrastruktur och utbildning.

Svensk flyktingpolitik är därför INTE humanistisk. Sveriges invandringspolitik liknar enbart svantanten som tog hem 11 svanar till lägenheten för att vara "snäll".

Vad jag förstått om Sakine är att hon gärna vill ha mångkultur i Sverige men inte i Kurdistan. Hon är också ganska nationalistisk när det gäller kurdistan men kritisk till svenska nationalister. - Kanske jag har fel.

För min del kan Kurdistan gärna få 50% av alla Somalier o Zigenare i Malmö för att öka mångfalden, men nu vägrar de tom att ta emot ens Kurder som skall utvisas från sverige.

/ Kafir

Anonym sa...

Den nyligen publicerade brittiska rapporten sammanfattningsvis. Publicerad i Finacial Times.

1. Invandringen har gett en tillväxt i ekonomin.

Självklart växer ekonomin, säger rapporten, om nära en halv miljon arbetsvilliga tillströmmar varje år, men för att få fram den reella ökningen bör man enligt lorderna titta på inkomsten per capita i stället. Och här har ingen större skillnad skett, tvärtom, de lägsta inkomsttagarna har fått det sämre ställt. Och ser man enbart på inkomst per infödd medborgare sjunker siffran ännu mer.

2. Invandringen gör att det uppstår färre lediga jobb

Inte alls. Antalet vakanser har inte alls minskat, den siffran är mer eller mindre konstant. Nya jobb skapas, men en stor andel av dessa fylls av arbetssugna invandrare.

3. Invandringen gör att staten får högre skatteintäkter

Inte heller detta stämmer. Regeringen menar att invandrarna tillför den offentliga sektorn mer än de utnyttjar den. Här finns få tillgängliga data, men rapporten påpekar att det gäller enbart för de invandrare som är i arbete. Ofta kommer invandrarna med sin familjer, som i sin tur belastar den offentliga sekorn. Lorderna räknar med att ökade bidraget till skattekistan uppvägs av de ökade kostnaderna för de medföljande i form av hyresbidrag, sjukvård, skolor etc.

4. Invandringen kommer att bidra till framtidens pensionskostnader

En dubbelbluff. Detta är ett problem som inte invandringen kan lösa. Invandrarna kommer ju en dag också bli pensionärer. Det enda sättet att kunna betala utlovade pensioner är att höja pensionsåldern. Det är helt fel att tro att en ökad invandring kan minska det växande betalningstrycket av framtida pensioner.

/ Kafir

Anonym sa...

Intressanta comments.

Det jag alltid funderat över är detta med den sk strukturella diskriminering som sägs vara så stark och utbredd i Sverige. Om den nu är det. Hur kommer det sig då att judar, "euroamerikaner", kineser, assyrier, indier, europeer och en hel del sydamerikaner klarar sig mer eller mindre lika bra (eller dåligt) som infödda svenskar, medan tex zigenare, en hel del svarta afrikaner och araber inte gör detta? Är vi selektiva i vår diskriminering? Jag vill anställa "Mr Li" men inte "Sabina Swartch". Eller beror det snarare på kulturella och eller biologiska orsaker?

En som undrar.

/Den välintegrerade norrmannen

Anonym sa...

Till den välintegrerade norrmannen:

Inte ens araberna själva vill anställa araber. Ta tex Dubai, hela landet är uppbyggt av europeiska och amerikanska ingenjörer samt indiska och kinesiska byggjobbare. Allt servicearbete sköts också av ickearaber. I den arabiska kulturen är det ett tecken på status att sitta på rumpan.

Ang debattartikeln i Expressen någon nämnde som invnadringskritisk så var det samma gamla rappakalja om att ALLA är flyktingar, trots att enbart 3-4% har flyktingstatus.
Artikeln var samma PKgegga jag läst om i snart 10 år där man spekulerar o ojjar sig om vilka "fel" svenskarna gör.

Svantantsmentalitet

/ Kafir

Anonym sa...

Kafir:

Jo, jag har ochså länge misstänkt att "felet" ligger hos invandrarna själva och/eller i deras kultur. Det är precis som du säger. Gräddan av invandrare på såväl svenska som amerikanska universitet är ju indier, övriga asiater främst japaner, koreaner och kineser.

Jo, jag har faktiskt själv träffat såväl zigenare som araber som sagt att det är status att bli betjänad, av andra, dvs få sossebidrag och diverse andra förmåner. Vem vet kanske har de rätt?

/Norrmannen

Anonym sa...

Till Norrmannen

Enligt lärare i Malmö jag talat med så klarar sig asiatiska barn sig bättre än tom de svenska barnen i skolorna i Malmö. - Medans det går helt åt pipan totalt med zigenarbarn, somaliska och arabiska barn. Detta under EXAKT samma sociala och ekononomiska förutsättningar.

Anonym sa...

Anonym:

Var det inte ungefär det jag och Kafir hävdade?

Det beror inte på diskrminering eller annat hokus pokus utan på kulturella och/eller biologiska orsaker.

/Norrmannen

PS. Asiater klarar sig bättre än vita i USA ochså.

sakine sa...

Oj, jag hinner inte läsa allt men hoppas ni håller god ton.

Kafir:
Jag är för mångkultur för att jag tror på heterogena samhällen. Det finns för- och nackdelar med alla system.
Och jag skulle inte kalla mig för särskilt nationalistisk i något sammanhang.

Tobias Struck sa...

Sakine. Att ge runt 40.000 människor uppehållstillstånd varje år från länder där den diskursiva normen ligger 200 år efter den svenska är naturligtvis ett mycket intressant experiment - för den som saknar logik och inlevelseförmåga. Den som är normalt förnuftig och empatisk bör kunna lista ut att det hela inte bara kommer att resultera i små kafferepsdebatter.

FN har nyligen accentuerat behovet av mänskliga rättigheter i arabvärlden:
http://www.sfn.se/news.asp?newsid=1086&nodeid=173&iLev=1&iHasChild=0

Hedersmorden är bara den mest extrema formen av en patriarkal våldsstruktur, som traderas i arabländerna ända sedan tiden innan islam men som islam knappast har luckrat upp:
http://www.minheder.nu/Uppsats%20-ChristerOlsson.pdf

Och visst är det sant att vi har haft denna patriarkala våldsstruktur i Europa och att den fortfarande lever kvar i viss mening. Men det är knappast en skillnad i “åsikter” som återstår att överbrygga;

“I undersökningarna år 2006 svarade var tionde elev att de är positiva till kroppslig bestraffning medan sju procent av föräldrarna svarade detsamma. Elevenkäten och Föräldraenkäten 2006 gav en mycket samstämmig bild över vilka som är mest positiva till kroppslig bestraffning:

* Män och pojkar är överlag mer positiva till kroppslig bestraffning än kvinnor och flickor.
* Föräldrar i familjer där någon eller båda är födda utomlands liksom utlandsfödda elever är betydligt mer positiva till bestraffning än föräldrar i familjer där båda är födda i Sverige liksom svenskfödda elever.¨
* Föräldrar och elever som själva blivit slagna är betydligt mer positiva till bestraffning än föräldrar och elever som inte blivit slagna.”

http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=16593

Allt hade ju varit frid och fröjd om alla de som flyr och deras anhöriga hade varit moderna och upplysta och emigrerade för att slippa traditionens förtryck. Men så är det tyvärr inte. Statistiken visar att det inte är så:

http://tobiasstruck.blogspot.com/2008/03/frenade-fr-sanning-mot-rasism.html

Förutom hedersmorden, så finns det andra extrema uttryck för den patriarkala våldstrukturen, som det knappast talas om i Sverige men som är ett växande problem. Dock fruktar jag att du helt enkelt censurerar mig om jag skulle beskriva omfattningen av detta problem här, så jag låter den som vill studera statistiken själv och själv dra sina slutsatser.

Men vad har då detta med anhöriginvandring att göra? Jo, för det första är det alltså mindre än hälften av de som får uppehållstillstånd från Nordafrika och Västasien som är flyktingar. För det andra så bidrar koncentrationen av lika i de stora städerna till att skapa grupptryck, som kuvar individen och försvårar den för utveckling och framsteg viktiga anpassningen till det nya landets rådande moral och språk. Att sprida ut människorna är bara att skjuta problemet på framtiden.

Vi måste minska invandringen för att rädda moderniteten: Bevarandet av ideal om kvinnans jämställdhet och individens frids- och frihetsrätt, som människor har givit sina liv för att sprida i Europa sedan 200 år tillbaka, kan bara upprätthållas som samhällsdanande värdegrund, om det finns tillräckligt många människor vars hjärtan dessa ideal har givit kulturell näring sedan barnsben.

Anonym sa...

Snacka om att missa tåget. Varför läste du inte hans debattartikel först innan du svamlade ut på din blog? Kom igen näär du fattat vad han skrev och vad han egentligen menade och ville. Det står ju på ganska tydlig svenska i artikeln. Bara att läsa och sedan naturligtvis anstränga sig och de små grå cellerna!

Anonym sa...

Konstigt. Om jag får socialbidrag är det en utgift för samhället. Om en invandrare får desamma kostar det ingenting (enligt somliga). Denna magiska ekonomi låter spännande!

Newman