2008-04-11

Eftersom jag måste vara med i facket

...för att få presslegg, får jag åtminstone tidningen Journalisten i brevinkastet. Det skrevs en fantastiskt bra krönika av Kjell Hägglund i veckans nummer.
I förra numret skrev Johannes Wahström, nominerad till Journalistförbundets styrelse, en intressant text b la om hur felfritt han skötte Ordfronttjäbblet. Utrikeskorrarna är fortfarande rädda för sionistmedia, typ. Han fick hur som helst svar på tal av Lotta Schüllerqvist. Peter på Neo har utvecklat några rader för den vetgirige.

29 kommentarer:

Anonym sa...

...Eftersom jag måste vara med i facket
...för att få presslegg


Jahapp, vissa faller tydligen lättare i lydighetsfållan än andra.

Säger RL som stolt kan deklarera att han uteslöts ur kommunal 1989 :)

Anonym sa...

Självklart äger judar massmedian i Sveige, liksom övriga västvärlden.
Om det inte är Bonniers så är det MTG. MTG ägs av Kinnevik som i sin tur ägs av den judiske bilderbergaren Per G. Gyllenhammar. Dom tidningar som inte ingår i Bonniers eller MTG är Aftonbladet och Svenska Dagladet. Men Aftonbladets chefredaktör är judinnan Helle Klein. SVD ägs av juden Raoul Grünthal, som tidigare var chef för TT. Nu har Bonniers med hjälp av hemliga EU-kontakter lyckats reducera 3/4 av SVDs presstöd i sin jakt efter monopol på tidningsmarknaden. Blir dom av med SVD, så har dom bara Kleins Aftonbladet och Gyllenhammars (genom Kinnevik ägda) Metro kvar på marknaden som dom inte äger. Även i TT så har juden Raoul Grünthal (genom SVD) och Bonniers tidningar majoriteten av aktierna.

Vi vet också vad som hände med Mana när dom råkade "gå över gränsen" mellan Israelkritik och antisemitism. Genast blev det ett jävla liv om presstödet skulle ryka. Dock tyckte sionisterna att tidningen kunde hållas till sist, då den ändå, efter att Gringo lagt ner, var multi-kulti propaganda av sällsynt art som gynnade deras intressen. Annars kan vi lätt konstatera att det inte kan ha handlat om någon "antisemitism" eftersom det i så fall varit "hets mot folkgrupp".

Svensk massmedia skulle aldrig drömma om att ta upp den judiska dominansen i trafficking, hur Israel säljer palestiniernas organ, att majoriteten av Israelerna vill ha etnisk rensning, hur judar dominerar vapenhandeln och ectasyhandeln, hur Israelisk massmedia beskriver icke-judar som dumma djur, Israels kopplingar till 9/11 osv.

Sanna Rayman sa...

Jag trodde också länge att det var endast SJF som kunde fixa presskortet, men man kan få pressleg via Tidningsutgivarna också minsann!

Bara att beställa och få en liten kråka på blanketten från sin chef att man är anställd så blir det pressleg med TU-logga på i stället för SJF:s. Lätt som en plätt!

Visserligen skriver SJF om sitt presskort att "i många sammanhang (är) det enda presskort som accepteras Journalistförbundets", men jag har inte haft några som helst problem med Tidningsutgivarnas variant. The downside är väl möjligen att jag inte får Journalisten hem i brevlådan..

Anonym sa...

Bra viseman!

Fortsätt upplysa den insomnade svensken.

"Vi vet också vad som hände med Mana när dom råkade "gå över gränsen" mellan Israelkritik och antisemitism. Genast blev det ett jävla liv om presstödet skulle ryka."

Hmm, undrar om presstödet ryker när ND snart är uppe i 3000 prenumeranter av "Nationell Idag"?

/Peter

Anonym sa...

Eftersom Visemans inlägg är så fullt av faktafel, passar jag på att korrigera.

Kinnevik ägs inte av Gyllenhammar. Kinneviks största ägare är Swedbank Robur fonder, AMF Pension, AMF Pension Fonder samt Alecta:

http://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/bolagsguiden/bolagsguiden.jsp?companyid=469

Även om Helle Klein är av judisk börd, på vilket sätt har det drivit Aftonbladet i pro-judisk riktning? Ge gärna ETT exempel.

SvD ägs inte av Grünthal. SvD ägs av den norska koncernen Schibstedt, som i sin tur ägs av ett antal institutionella ägare:

http://en.www.schibsted.no/en/investorrelations/theschibstedshare/ownership/

Vidare skriver Viseman att Grünthal och Bonniers äger majoriteten av aktierna i TT. Detta stämmer inte.

TT:s ägare framgår på TT:s hemsida:
http://www.tt.se/detta/styrelse.asp

Ingen koncern eller privatperson ägare alltså majoriteten av TT, särskilt inte Grünthal.

Viseman är bara en puckad rasist, som inte ens kan kolla upp de mest grundläggande fakta. Om Viseman påstår alla dessa falska saker om ägandeförhållanden ovan, varför skulle vi då tro på hans galna idéer om att Israel var inblandat i 9/11?

Trist med så hatiska, okunniga och fega människor som Viseman.

sakine sa...

Tack Simon, jag visste inte ens var jag skulle börja...

Sanna, jasså! Där ser man. Well. Jag kanske går ur facket snart ändå...

Anonym sa...

Jag vet absolut inte vem av Simon eller viseman som har rätt i denna fråga men om det nu är viseman så skulle jag vilja fråga honom vad problemet är med att judarna äger så pass mycket av median? Sverige är väl ett fritt land där hårt arbete skalllöna sig? De är väl skickliga businessmen som är jäkligt klippska? Hats all to them.

Om du vill så kan du väl emigrera, jobba upp dig och och börja köpa upp pressen i Kurdistan, Iran eller Kuwait?

Därefter kan du driva den i "pro Swedish" way.

/Elefanten

Anonym sa...

Simon. OK då, efter att ha kollat upp Gyllenhammar på wikipedia så ser jag att han avgick som som styrelseföreträdare i Kinnevik så sent som 2007.

Här finns ett bra exempel om Helle Klein:
http://www.den-svenske.com/txt/EpZFkuZFEFbOiWvnSx.shtml

Enligt vad som står om SVD på wikipedia, så tillsattes Grünthal som vd på SVD 2006 och det stog inget om att någon efterträtt honom. På den sida du hänvisar till på TT så står det att SVD har Grünthal som vice ordförande. Dock förändrar Schibstedt ingenting eftersom Schibstedt är judiskt. Shibstedt har sina rötter i "Wall-stret" som ägs av judar såsom Rockefeller och deras politiska chefredaktör är en judisk kvinna. Om du läst på mer hade du vetat att judiska Schibstedt också äger 49,9%av aktierna i Aftonbladet och att LO äger resten (50,1%).

PÅ TT:s hemsida som du hänvisar till ser vi följande:
Bonniers tidningar: (Expressen, Dagens nyheter, Sydsvenska Dagbladet) totalt 30%
Svenska Dagbladet: 10%
Totalt 40%
Så jag medger att jag hade fel, även om det inte förändrar någonting.
Aftonbladet äger ju nämligen hela 20%
Och juden Peter Hjörne äger tidningsimperiet Stampen AB, vilka har sina 10% i TT
Totalt: 70% judiskt inflytande i TT

Elefanten. Problemet är att dom judar som äger median är sionister, som kör en Pro-Israelsik agenda och som skiter i andra än judarna. Det högre målet är ett judiskt världsherravälde, där andra folkslag förslavas eller utrotas. Anledningen till att dom har makten är dels pga deras höga iq och dels för att dom hjälper varandra att få maktpositioner.

sakine sa...

Viseman, du låter fullständigt galen. En del människor kommer alltid att konspirera. Det är intressant hur en högerextremist som du hyllar en vänsterextremist som Wahlström.

Att du - som nationalsocialist - "pekar ut" de du tror är judar följer förstås din obehagliga ideologi. Men du påstår dessutom att tidningarna är "pro-judiska". Vad syftar du på då? Helle Kleins eviga kritiserande av Israel? Expressens nuvarande linje?

Du har aldrig märkt att SvD är långt mer pro-Israeliska än de tidningar du fått för dig "styrs av sionister"?

Jag hoppas att du är ung och att du kommer förbi dina föreställningar. Du påminner mig om en turkisk man jag träffade som på allvar trodde att kurder har svansar. Livet är lite för kort för sådant, gå ut och ta lite luft.

Anonym sa...

Viseman.

"Simon. OK då, efter att ha kollat upp Gyllenhammar på wikipedia så ser jag att han avgick som som styrelseföreträdare i Kinnevik så sent som 2007."

So what? Det du påstod i ditt första inlägg var att Kinnevik "ägs av den judiske bilderbergaren Per G. Gyllenhammar".

Det är stor skillnad mellan att äga ett företag och vara styrelseordförande. HÄR VAR DITT FÖRSTA FEL.

Ang. Helle Klein, jag bad om ett exempel på hur hon drivit Aftonbladet i pro-judisk riktning, eftersom du uppenbarligen anser hennes judiska bakgrund vara ett problem. I stället för att ge ett exempel så länkar du till en minst sagt marginell tidskrift, till en artikel där Helle Klein kritiseras av Sverigedemokraterna för att vara anti-judisk, inte pro-judisk. HÄR VAR DITT ANDRA FEL.

Vidare:

Du påstod i ditt första inlägg att "SVD ägs av juden Raoul Grünthal". Jag gav då information om att SvD ägs av norska Schibstedt, inte av Grünthal.

På detta svarar du att:

"Enligt vad som står om SVD på wikipedia, så tillsattes Grünthal som vd på SVD 2006 och det stog inget om att någon efterträtt honom. På den sida du hänvisar till på TT så står det att SVD har Grünthal som vice ordförande."

So what? Jag har inte hävdat att han inte är VD/ordförande, det jag skrev var att han inte äger SvD som du påstår. HÄR VAR DITT TREDJE FEL.

"Dock förändrar Schibstedt ingenting eftersom Schibstedt är judiskt.

Jag länkade till ägarna i Schibstedt i min förra kommentar, men uppenbarligen har du inte läst den.

http://en.www.schibsted.no/en/investorrelations/theschibstedshare/ownership/

Vilken av ägarna är judisk? Folketrygdfondet? Nordea? Handelsbanken? Orkla?

Schibstedt är inte "judiskt", vad nu det skulle vara. HÄR VAR DITT FJÄRDE FEL.

Du säger vidare:

"...och deras politiska chefredaktör är en judisk kvinna."

Helle Klein är TJÄNSTLEDIG från Aftonbladet, för att avsluta sina studier till präst. I januari i år blev hon klar och prästvigdes som pastorsadjunkt i Nacka församling (Stockholm). Hon är alltså numera kristen. Hon jobbar som pastor. HÄR VAR DITT FEMTE FEL.

"Om du läst på mer hade du vetat att judiska Schibstedt också äger 49,9%av aktierna i Aftonbladet och att LO äger resten (50,1%)."

Såklart vet jag det, men vad spelar det för roll? Är LO "judar" för dig också? Såsom prästen Helle Klein?

"Så jag medger att jag hade fel, även om det inte förändrar någonting."

Klart det förändrar "någonting", du har ju konstant fel, varför skall någon tro på dina galna påståenden?

"Problemet är att dom judar som äger median är sionister, som kör en Pro-Israelsik agenda och som skiter i andra än judarna."

Fast som jag visat ovan så har inte "median" (sic!) judiska ägare. Så din tes håller inte.

"Det högre målet är ett judiskt världsherravälde, där andra folkslag förslavas eller utrotas. Anledningen till att dom har makten är dels pga deras höga iq och dels för att dom hjälper varandra att få maktpositioner."

Okej, så det finns en stor konspiration, och "judarna", ja alla 15 miljoner, har hög IQ och "hjälper varandra" (även om du inte presenterat några bevis för något av detta).

Då har jag en fråga till dig Viseman. Du skriver i ditt första inlägg att Bonnier är judiskt, och att SvD är judiskt, och att Bonniers genom "hemliga EU-kontakter" nu reducerat 3/4-delar av SvDs press-stöd. Varför skulle Bonniers vilja göra detta mot stackars SvD? Dom är ju enligt dig judar allihopa och "hjälper varandra till maktpositionerer" - så varför vill judiska Bonniers sabba för judiska SvD? Du har säkert en bra förklaring, så jag ser spänt fram emot den.

Om du ursäktar, så har jag dock lite fullt upp. Jag håller tillsammans med 15 miljoner av världens judar på att ta kontrollen över världens alla banker och media, och det är ett helsike, särskilt alla bloggar tar lång tid att ta över!

Anonym sa...

När det gäller ägandet av tidningar och övrig media så vet jag inte mycket om den saken. Men det övriga viseman påstått om att en del av judarna mördade kristna för att använda deras blod i "matlagning" under medeltiden samt deras rasism mot i synnerhet araber vederläggs av såväl deras egna forskare, journalister som "oberoende media". Dr. David Dukes bok "Den judiska rasismen" bygger helt och hållet på israeliska källor, journalister, politiker, militärer och "vanligt folk" mfl.

Alan Berg sade i ett radiotal efter att han kommit tillbaka från Isarael:

"Antingen måste judarna äga världen eller så måste vi spränga sönder den".

Visst, självklart handlar detta förmodligen om enstaka extremister men det finns alltid smula sanning i varje fördom och stereotyp. Jämför med muslimerna. De flesta spränger, våldtar och mördar inte. Men de fördömer inte heller sina stamfränder som gör detta.

Sakine: Kolla igen, svansen kanske växer fram med åren!:)

/Andy

Anonym sa...

viseman:

"Elefanten. Problemet är att dom judar som äger median är sionister, som kör en Pro-Israelsik agenda och som skiter i andra än judarna. Det högre målet är ett judiskt världsherravälde, där andra folkslag förslavas eller utrotas. Anledningen till att dom har makten är dels pga deras höga iq och dels för att dom hjälper varandra att få maktpositioner."

Jag tror att det mer är som Sakine säger att det finns konspiratörer och maktfullkomliga bland alla folkslag/raser. Självklart finns det säkert enstaka grupper och individer bland judarna som har detta som sitt främsta mål. Och en del av dessa har säkert ochså höga positioner i samhället. Men det är ju samma sak med tex "vita patrioter" och muslimer. En del extrema islamister har världherravälde som mål. De använder såväl strids- som barnvagnar i syfte att uppnå detta. Aryan nations vill ju "återskapa" världen som såg ut innan 1970-talet. Dvs att de vita återigen dominerade världen genom kolonier i afrika, mellanöstern och sydamerika. "A white world" hade de som titel på en pamflett. "Whitepower world wide" är ju ett känt uttryck bland "er" raspatrioter. Många av er vill ju att sydafrika och zimbabwe och återigen skall bli vita.
Kort sagt. Jag tror det finns extremister i/bland alla läger.

/Elefanten

Anonym sa...

Simon. "Det är stor skillnad mellan att äga ett företag och vara styrelseordförande." Jaha, så en VD har ingen makt då?

"Ang. Helle Klein, jag bad om ett exempel på hur hon drivit Aftonbladet i pro-judisk riktning, eftersom du uppenbarligen anser hennes judiska bakgrund vara ett problem. I stället för att ge ett exempel så länkar du till en minst sagt marginell tidskrift, till en artikel där Helle Klein kritiseras av Sverigedemokraterna för att vara anti-judisk, inte pro-judisk."
Det är helt uppenbart att du INTE läst HELA artikeln.

"So what? Jag har inte hävdat att han inte är VD/ordförande, det jag skrev var att han inte äger SvD som du påstår. HÄR VAR DITT TREDJE FEL"

"De tre senaste åren har Raoul Grünthal såsom VD, ansvarig utgivare samt ägare på samma gång haft total kontroll över TT. Under den tiden har TT tidvis fått kritik av andra aktörer inom media för grovt vinklade nyheter i samband med Mellanöstern. Kritikerna menar att TT i Israel-Palestina-konflikten framställer den israeliska saken i alltför god dager för att telegrambyrån ska kunna betraktas som opartisk. Dessutom har det öppet framförts kritik, bland annat i programmet Debatt, mot att TT konsekvent vägra använda begreppet ”mur”, utan istället det mer milda ”barriär”, för att beskriva den mur Israel bygger på ockuperad mark i Västbanken."
http://www.patriot.nu/artikel.asp?artikelID=393
Att han vart både VD och chefredaktör för TT bekräftas på Wikipedia.

"Jag länkade till ägarna i Schibstedt i min förra kommentar, men uppenbarligen har du inte läst den."
Jag skrev att dom har judiska rötter från det judiska "wall street". Jag hörde det på Nordisk.nu, men jag vet inte. Där påstod samma person att Rockefeller var judar, vilket jag betvivlar.

"Helle Klein är TJÄNSTLEDIG från Aftonbladet, för att avsluta sina studier till präst. I januari i år blev hon klar och prästvigdes som pastorsadjunkt i Nacka församling (Stockholm). Hon är alltså numera kristen. Hon jobbar som pastor. HÄR VAR DITT FEMTE FEL."
So what! Hon kan ju vara sionist även om hon är kristen. Du vet väl inte vad hon har för personlig tro?Hört talas om kristna sionister? Ledaren för Livets Ord, Ulf Ekman. Skriver i sin bok "Judarna framtidens folk" hur judarna ska härska över världen och stöder sin tes med diverse bibelcitat.

"så varför vill judiska Bonniers sabba för judiska SvD? Du har säkert en bra förklaring, så jag ser spänt fram emot den."
Ok, Schibstedt kanske har judiska rötter och om dom har judiska ägare är tveksamt. Dock så verkar Grünthal vara VD. Då är det helt klart bättre om Bonniers sänker SVD, därför att det judsika monopolet blir stabilare då. En hel judisk koncern i ryggen är bättre, än en judisk VD som ägs av en icke-judisk koncern.

Askenasjudar boendes utanför Israel har en iq på mellan 110-115, medans dom askenaser i Israel har en iq på 103. Dom andra två stora judegrupperna, sedarder har 91 och semiter vet jag inte, men det borde vara ungefär som arabernas iq i Israel som ligger på 86.

"Om du ursäktar, så har jag dock lite fullt upp. Jag håller tillsammans med 15 miljoner av världens judar på att ta kontrollen över världens alla banker och media, och det är ett helsike, särskilt alla bloggar tar lång tid att ta över!"
Då kan jag glädja dig med att dina trosfränder redan har bra kontroll över det där.

Elefanten. Frågan är inte bara vilka som vill ha makten, utan VILKA SOM HAR MAKTEN! Och varifrån har du fått att patrioter vill ta över världen? Dom vill bevara sin ras och inget annat! "White pride, world wide", tänker du nog på och vad är det för fel med vit stolthet? Sionsiterna strävar efter judiskt världsherravälde och det finns det stöd för i både deras Torah och Talmud, samt Sions Vises Protokoll där planerna beskrivs mer detaljerat. Det är judar som sitter högst upp i den globala konspirationen, så enkelt är det. Sen har dom även sällskap av andra raser, men högst upp siter judar. Den förmodligen världens mäktigaste judiska bankirfamiljen Rothschilds äger centralbanker i alla jordens länder utom 5, däribland Iran som USA och Israel krigshetsar mot just nu.
http://www.lookingglassnews.org/viewcommentary.php?storyid=121

Jag antar att det här citatet säger allt:
"Permit me to issue and control the money of a nation and I care not who makes its laws"
Mayer Anseim Rotschild

Anonym sa...

Snälla viseman:

Jag sa ju att det finns mäktiga judar inom alla områden på samhällstoppen. Och en del av dessa är säkert sionister. Men jag tolkar dig som att du betraktar dem (rasen/folket) som ett homogent kollektiv där mer eller mindre alla har samma åsikter och slutmål, oavsett om de är konvertiter till k-dom eller islam. Elller ortodoxa. Eller ateister som Aschberg och Jonathan Leman. Ungefär som att vissa skulle jobba undercover. Typ. Helle Klein kritiserar Israel och blir kristen. Detta för att förvirra/vilseleda oss. Men när mörkret fallit så tar hon ändå fram Talmud och chattar med hökarna i Knesset angående nästa räd på västbanken. Är det något genetiskt/biologiskt betingat menar du?

Och nej/ja, du får gärna vara stolt över att du vit svensk manlig protestant. Det får även Ayscha från Libanon vara. Men detta var inte min poäng. Vad jag menade var ju att en del muslimer och en del vita ochså strävar efter värdsherravälde, genom tex kolonisering och massemigration.

/Elefanten

Anonym sa...

viseman:

Angående biologi kontra/vs klass.

Jag tror att det snarare är en "klassfråga" vilka vi drar oss till och känner samhörighet med än en biolgisk sådan. Snuskigt rika och framgångsrika judar som Gerald Levin, Sumner Redstone och Alan Greenspan mfl känner nog lika lite samhörihet med utslaga, arbetslösa och lågutbildade judar som snuskigt rika vita (svenskar) som Ingvar Kamprad, Calle-Henke Svanberg, Bill Gates, Stefan Persson, Bush och Antonia Axen Jonsson mfl känner inför sina "stamfränder".

Jag tror det snarare handlar ekonomisk status, utbildningsnivå, intressen och livsinställning.

Fråga bloggägarinnan om hon medevetet söker upp folk oavsett status bara för att de råkar vara av kurdiskt påbrå. Eller om hon hellre minglar med alla möjliga om de har samma preferenser inom andra områden. Typ. arbetslöse kurdiske "Firat" i Huddinge eller Anna Järphammar.

/Elefanten

Anonym sa...

"Jaha, så en VD har ingen makt då?"

Jo, men nu handlar det inte om det, utan att du påstod att han ägde SvD. Och om du hade haft det minsta kännedom om tidningsbranschen så skulle du veta att VDn inte går in och detaljstyr journalisterna - det gör knappt chefredaktören heller. VDn ansvarar för den övergripande ekonomin.

"Det är helt uppenbart att du INTE läst HELA artikeln."

Jag har läst hela artikeln, och det finns en del knäppa påståenden i slutet av artikeln. Du kanske borde vara lite mer källkritisk och inte svälja det som står där med hull och hår? Artikeln har ingen avsändare och inga utgående länkar eller källor. Säger inte det dig något?

"De tre senaste åren har Raoul Grünthal såsom VD, ansvarig utgivare samt ägare på samma gång haft total kontroll över TT."

Återigen, Grünthal är inte ägare, även om det står så på en hemsida på internet som du länkar till. Varför sprider du en massa lögner? Det blir inte mer sant bara för att du lyckas Googla fram flera muppar som påstår samma sak.

"Jag skrev att dom har judiska rötter från det judiska "wall street".

Så, låt se här nu om jag förstår dig rätt. Aftonbladet ägs till hälften av Schibstedt, som (enligt dig) har rötter till Wall Street, som (enligt dig) är "judiskt" (vad nu det betyder) - så det betyder att Aftonbladet är pro-judiskt på något sätt? Det är rätt långsökt, kan du inte se det själv?

"So what! Hon kan ju vara sionist även om hon är kristen. Du vet väl inte vad hon har för personlig tro?"

Fast du påstod ju i din första kommentar att hon är judisk. Nu erkänner du (när jag konfronterar dig med fakta) att hon är kristen pastor, men säger då att hon är sionist. Har du ens läst de texter hon skriver om Israel? Hon är en av de mest Israel-fientliga skribenterna som finns i media-Sverige. Kan du ge några exempel på något som tyder på att hon är sionist?

"Då är det helt klart bättre om Bonniers sänker SVD, därför att det judsika monopolet blir stabilare då. En hel judisk koncern i ryggen är bättre, än en judisk VD som ägs av en icke-judisk koncern."

Hör du inte själv hur knäppt det här låter?

"Askenasjudar boendes utanför Israel har en iq på mellan 110-115, medans dom askenaser i Israel har en iq på 103. Dom andra två stora judegrupperna, sedarder har 91 och semiter vet jag inte, men det borde vara ungefär som arabernas iq i Israel som ligger på 86."

Källa? Du kastar bara ur dig lösa påståenden. Rätt pinsamt faktiskt.

"Sions Vises Protokoll där planerna beskrivs mer detaljerat."

Sions Vises Protokoll är ett falsarium. Du är rätt bra naiv om du går på det.

"Den förmodligen världens mäktigaste judiska bankirfamiljen Rothschilds äger centralbanker i alla jordens länder utom 5, däribland Iran som USA och Israel krigshetsar mot just nu."

Ännu ett fel från din sida. Centralbankerna "ägs" som regel av de olika staterna. I Sverige är t.ex. Riksbanken oberoende från politikerna - men den ägs inte av någon finansiell institution.

Viseman, du borde tagga ned - det är lite skrämmande att lyssna på ditt snack faktiskt. Det låter lite som en paranoid patient på ett psyksjukhus, faktiskt, som dillar om en global konspiration.

Ta ett djupt andetag, och läs nyheter från vanliga nyhetssajter istället för nazi-sidor.

Anonym sa...

viseman och simon:

Israel och "sionistvurmandet" är ytterst en fråga om ideologi. De proisraeliska utgörs främst av social och klassiska liberaler. I Sverige kan vi räkna tex Fredrik Malm, Saga Rosen, Fredrik Federley och Per Ahlmark mfl. Men även på de konservativa/traditionalistiska breddgraderna går sådana att finna. Här snackar vi tex Björn Söder från SD och Bush jr.

"Vänstern" och således Aftonbladet är lika anti Israel som "Der Sturmer" eller "Nationell Idag".

/Randor

Anonym sa...

"Jag har läst hela artikeln, och det finns en del knäppa påståenden i slutet av artikeln."
På vilket sätt är dom "knäppa"? Ska vi gå igenom alla sakerna, en sak i taget? För dom stämmer nämlgen!

"Återigen, Grünthal är inte ägare, även om det står så på en hemsida på internet som du länkar till. Varför sprider du en massa lögner?"
Jag sprider inte "lögner". Jag citerade Nationellt Motstånd och jag hänvisade till att Wikipedia bekräftade uppgifterna att han var VD samt chefredaktör.

"Så, låt se här nu om jag förstår dig rätt. Aftonbladet ägs till hälften av Schibstedt, som (enligt dig) har rötter till Wall Street, som (enligt dig) är "judiskt" (vad nu det betyder) - så det betyder att Aftonbladet är pro-judiskt på något sätt? Det är rätt långsökt, kan du inte se det själv?"
Jag skrev att nån på Nordisk.nu (Carl F närmare bestämt) hävdade att Schibstedt var judiskt pga att det hade rötter från judiska Wall Street. Men det får stå för honom jag känner inte till det där men han hänvisade till lite böcker om Wall Street som jag inte läst. Jag har ingen aning vilka rötter dom har, men jag utesluter ingenting. Det som gör Aftonbladet judiskt är snarare Helle Klein.

"Fast du påstod ju i din första kommentar att hon är judisk."
Judendomen är i första hand en folkgrupp och ingen religion. Det borde du veta eftersom du i en tidigare kommentar beskriver det som att du är jude. För att räknas som jude ska man vara född av en judisk mor. Det går att konvertera till judendomen med två rabbiner som godkänner en, men enligt dom flesta judar så räknas bara dom som fötts av en judisk mor, som riktiga judar. Det finns många ateistiska judar och rabbi betyder på hebreiska lärare, vilket inte låter lika religiöst som t ex präst. Den artikeln som jag gav dig beskriver det bra och den innehåller hänvisningar till andra källor när det gäller vad Helle Klein skrivit. Jag citerar: "I artikeln "Israels fredsrörelse bevarar hoppet" indicerar hon rent av att hon identifierar sig som en av "Israels vänner", men att "den militära logiken" inte får accepteras."

"Hör du inte själv hur knäppt det här låter?"
Nej, för tydligen så ska SVD varit en aning mer kritisk mot Israel än Bonniertidningarna enligt Jinge: http://jinge.se/index.php/mediekritik/bonniers-hemliga-brev-till-eu.htm
Sedan så är det som Hitler skriver i Mein Kampf att judarna kanske verkar som en sammanhållen grupp sett utifrån, men det är bara för att dom gynnas av det, egentligen är dom alla egoister. Så ser Bonnier ett sätt att utöka sin makt, så kan dom garanterat trampa över en jude för det. Sedan så är det som så att för Sion, så helgar medlen målet. Dvs dom använder vilken metod som helst för drömmen om judarnas värld. Även om dom måste offra en del judar i förintelsen eller skapa och uppmuntra antisemitism, så att judarna flyttar till det heliga landet. Så att dom blir övertygade sionsiter. Förintelsen var ett sätt för sionsiterna att skapa opinion åt Sion. http://www.jewsagainstzionism.com/antisemitism/nazisupport.cfm

"Källa? Du kastar bara ur dig lösa påståenden. Rätt pinsamt faktiskt."
Det är rätt jobbigt att redovisa källa för minsta lilla grej, många saker är vedertagna faktum och det är bara att googla lite så ser man att dom stämmer. Det sprids ytterst få konkreta lögner och dom som sprids är lätta att genomskåda om man gräver djupare. Men du ska få en källa: Det är Richard Lynn´s bok "Race Differences in Intelligence: An Evolutionary Analysis" Det finns en recension på boken här: http://www.den-svenske.com/txt/EEuFupAkykEgXBPdDC.shtml

"Sions Vises Protokoll är ett falsarium. Du är rätt bra naiv om du går på det."
Det finns dom som hävdar att det är äkta (som Henry Ford t ex), det stämmer överens med citat från Torah, där flera av punkterna i Sions vises protokoll finns representerade. Många har genom åren menat att protokollen inte är av judiskt ursprung, däribland den judiske författaren Marcus Eli Ravage. I december 1928 beskrev den han på ett närmast arrogant sett huruvida Ford hade fel i frågan: ”En klumpig ryss förfalskade flertalet papper som publicerades som en bok kallad ”Sion vises protokoll” som bevisar att vi genom en komplott skulle tvinga fram ett världskrig”. Men det som står där stämmer väl överens med verkligheten! Och det är väl mer intressant att det som står där stämmer, än vilka som skrev den?

"I Sverige är t.ex. Riksbanken oberoende från politikerna - men den ägs inte av någon finansiell institution."¨
Med andra ord ägs den av en privat aktör, precis som Federal Reserve i USA. Med andra ord har Rothschild kontroll över den.

"Viseman, du borde tagga ned - det är lite skrämmande att lyssna på ditt snack faktiskt. Det låter lite som en paranoid patient på ett psyksjukhus, faktiskt, som dillar om en global konspiration."
Ja, verkligheten är skrämmande...

Randor. "En gång i tiden tävlade USA och Sovjetunionen om vem som skulle vinna Israels gunst. Båda supermakterna arbetade aktivt för att vinna Israel men USA var det land som till sist vann. Därmed fick Israel USA:s stöd medan Sovjetunionen gav sitt stöd till omkringliggande arabstater. Vänsterpartiet följer därför sin historiska bana, trogen sitt kommunistiska arv, och fördömer Israel medan man ser mellan fingrarna när man hör om palestinska brott."
http://www.den-svenske.com/txt/2008-02-14-forintelsebrak_i_riksdagen.shtml
Dock är vänstern väldigt noga med att inte gärna peka ut judarna som folkgrupp utan hålla kritiken endast till Israel. Vänstern tror ju nämligen att "det inte finns några raser" och det faller sig därför ganska naturligt. Ibland tycker någon sionsit att kritiken går över styr. Som i fallet Mana. Men i grunden tror inte vänstern på nån judisk konspiration eftersom allt ont har med det "kapitalistiska systemet" att göra.

USA blev ju för sitt hat av kommunismen och värnande av det kapitalsitiska systemet, samt en del andra friheliga ideal som yttrandefrihet t ex. Ett föregångsland för liberaler. Och eftersom USA stöder Israel i vått och torrt, samt att vänstern stöder Palestina, blev det naturligt för liberalerna att stöda Israel.

Átt SD är sionsitiskt beror på massmedias hets av dom, där dom ständigt utmålades som rasister. Det fick dom att slopa alla poltiskt inkorrekta åsikter som inte antogs vinna stöd hos opnionen. Numera har dom också en jude i partistyrelsen.

Ja, USA och deras kristna sionister är ungefär som Livets Ord i Sverige fast en väldigt större rörelse.

Anonym sa...

viseman.

Kolla in denna film (och fler i höger kolumnen)

http://www.youtube.com/watch?v=ebdgetQmUbA&feature=related

Lite genuim kristen kärlek borde få dig på bättre tankar.

Puss på dig!

/Elefanten

Anonym sa...

Sakine skrev att hon måste vara med i facket dvs stödja LO/SAP som bla enligt Johan Norberg sponsrade sossarnas valkampanjer med 800 miljoner förra valet.

Det är ändrat nu efter efter ett ärende i EU-domstolen. Man behöver INTE vara med i ett fack någonstans i hela Europa. Det strider klart ocg tydligt mot EU-rätten. - Hälsa journalistförbundet det.

I Danmark är fackföreningarna numera helt opolitiska och värnar enbart om medlemarnas intressen.
Precis som det skall vara. Därför är jag själv med i ett danskt fack.
Därför utesluter man tex inte DF medlemar och sponsrar ej heller expo/afa liknande organisationer heller.

Det journalistförbundet påstår är en lögn. Du är inte alls tvungen att stödja LO/SAP ekonomiskt som "opartisk" journalist.

Mvh / Kafir

Anonym sa...

Viseman, det är slöseri med tid att debattera mot dig. Du citerar såväl högerextremister (Hitler) och vänsterextremister (Jinge) och slänger ur dig mängder av sörja - vilket vilken normal person som helst kan se.

Du är en galen rasist, och du är inte värd min tid.

Anonym sa...

Simon:

Håll dig härifrån då. Ingen har bett dig "debattera" med "en galen rasist".

/Andy

Anonym sa...

Viseman, du är spritt språngande galen. Dina utsagor är något av det mest förvirrade jag har läst, och då har jag ändå precis varit inne på bloggen forum för frihet så jag känner mig ganska härdad!

Vänligen skriv in dig på närmaste mentalsjukhus utan att passera gå!

Anonym sa...

Simon. "Du citerar såväl högerextremister (Hitler) och vänsterextremister (Jinge) och slänger ur dig mängder av sörja"
Jag skiljer på sak och person. Och varför inte bemöta den "smörja" jag slänger ur mig då, om det nu var så enkelt att se det?

Elefanten. "Många av er vill ju att sydafrika och zimbabwe och återigen skall bli vita."
Patrioter tror inte att svarta är kapabla att skapa det välstånd i Afrika, som fanns när vita styrde där. Men det betyder knappast att patrioter vill införa apart-heid igen (även om det skulle gynna dom svarta i Afrika).

"Men jag tolkar dig som att du betraktar dem (rasen/folket) som ett homogent kollektiv"
Dom allra flesta judar idag är askenaser(kroknäsorna), vilka utgör över 80%. Den näst största gruppen är semiter och tredje största är sefarder (som ibland blandas samman och kallas då för sefarder), sedan finns det en rad mindre grupper också som kallar sig judar. Men som sagt så är det viktigt att vara född av en judisk mor om man vill bli betraknad som en jude av andra judar. Många judar fördomer blandäktenskap i den judiska folkgruppen. Israel är väldigt måna om att bygga bort alla araber. Askenaserna vill självklart bevara sin höga iq, även om det gör att dom får speciella sjukdomar när dom blir äldre.

Judar har infiltrerat kyrkan
I det medeltida Spanien så var det inte ovanligt att judar konverterade till kristendomen för att på så viss infiltrera den mäktiga kyrkan. Då blev de kardinaler, biskopar i den kristna kyrkan och sedan även påvar av judisk börd. Det var på den tiden då den judiske påven Leo X, hade blivit förbannad på Luther som hade mage att både kritisera judendomen och den katolska kyrkan. Leo X var en av inalles 15 påvar av judisk börd. Andra trofasta judar lät sig döpas, men fortsatte i smyg med sin gamla tro. Spanjorerna hade en rätt så ful betäckning för dessa hemliga judar under kristen mask: Maranos, som betyder svin. Andra härleder ordet från hebreiskan 'mairhein' som betyder skenskristna. Men ordet Maranos används och är känt i Spanien än idag.
Men inte nog med detta, en av de mest framgångsrika försöken att få inflytande på den kristna kyrkan, var grundandet av Jesuitorden år 1534 . Grundaren var Inigo Lopes de Loyola senare kallade han sig Ignatius de Loyola. Han var en spansk Marano. Döpt jude. Och hans medgrundare och närmaste män var en man som heter 'Polanko' och hertigen av 'Bodja de Fransico de Bodja'. Båda var Maranos. Och de två närmast följande ordensgeneraler hette 'Laines' och igen en 'Bodja'. Alla var av judisk börd. Även Påven. Redan 6 år efter grundandet blev orden godkänd av påven Paul III [den tredje], även han av judisk börd.
http://www.radioislam.org/historia/bibel.htm

"Jag tror det snarare handlar ekonomisk status, utbildningsnivå, intressen och livsinställning."
Det finns många judar som "gift in sig" hos höga hökar, för att utöka den judiska makten (ofta judinnor pga deras tro om att judenheten måste komma från mödernet). Men det beror enbart på det och inget annat. Dom har fortfarande vart noga med att bevara "den biologiska juden".
http://patriot.nu/artikel.asp?artikelID=734

Utbildningsnivå är som folk konstaterat i kommentare till ett tidigare inlägg på bloggen också väldigt beroende av ras. Jag tror folk av samma ras lättare utvecklar liknande intressen och livsinställning.

Patrik. "Viseman, du är spritt språngande galen."
Det var väl han som sa att jorden var rund också?

"Dina utsagor är något av det mest förvirrade jag har läst"
Säg mig, varför jag gör din hjärna så förvirrad då, så kan vi nog bringa klarhet i saker och ting.

"Vänligen skriv in dig på närmaste mentalsjukhus utan att passera gå!"
Var vänlig och berätta varför du är så förvirrad, kanske behöver du en visit där?

Anonym sa...

viseman!!

Lite off topic men jag kan inte låta bli.

Är du möjligen en självhatande jude? Det finns en del av dessa faktiskt, precis som bland hbt folk och svarta. Eller är du en arab (läs:muslimsk fundamentalist)?
Det senare tolkar jag in av all din kritik och önskan om ett "utplånande" av staten Israel.

Vad jag vet så brukar inte västerländska patrioter bry sig så mycket om mellanöstern och folket där, oavsett om de judar eller något annat, de är ju ändå inte lika ädla och vita som "er".

/Aik "den förvirrade"

Anonym sa...

Det finns inga "självhatande judar". Alla judar är inte sionister, även om många är det.

Patrioter förstår patrioter i andra länder som också kämpar för sitt land. Det inkluderar palestinierna som kämpar mot judestaten Israel, som ockuperat deras land. Vi menar att alla raser har sin plats på jorden som dom är bäst anpassade till.

Men personligen tror jag den ariska rasen är den bästa:
Det faktum att européer (IQ 100) har gjort flest intellektuella upptäckter, medan östasiater har gjort relativt få, trots att de besitter en högre genomsnittlig IQ-nivå (105). Denna paradox har blivit utförligt dokumenterad av Charles Murray i boken Human Accomplishment från 2003. Lynn föreslår en förklaring till detta: det kan bero på att östasiater är mer konforma än européer, något som hämmar kreativa prestationer (i Race, Evolution, and Behavior framlägger jag bevis för att detta personlighetsdrag har genetiska rötter).

Sedan tror jag inte det är bra med för hög fokusering på genetisk IQ:
Askenasjudarna utanför Israel har en genomsnittlig IQ på 108-115, medans dom i Israel har 103.

Det tredje kapitlet i boken Ras och IQ - 30 års forskning framlägger ett par nya forskarrön angående ras och IQ där bland annat en studie från 2005 undersökt heritabiliteten vid askenasers, sk östjudars, utveckling och visat hur en starkt selektiv grupp kan höja den generella IQ:n genom att låta personer med högre IQ skaffa fler barn. Studien ges även stöd genom att förekomsten av genetiska sjukdomar som kopplas till en gengrupp som även tros inverka vid utvecklandet av högre IQ i högre grad förekommer hos denna starkt selektiva grupp.
http://www.den-svenske.com/txt/EEylkAVVApOeFCspzv.shtml

Enligt juden Howard Gardner så finns det nio olika intelligenser. Tre av dom mäter man i IQ-test(Visuell/Spatital, Lingvistisk, Logisk-matematisk). Enligt Gardener så är det vanligste att en eller flera av dessa nio inteligenser är speciellt framträdande hos en person. Då skulle man kunna tänka sig att askenasjudarnas genetiska fokusering på hög IQ, gör att dom tappar intelligens vad gäller dom sex intelligenstyper som man inte mäter i IQ-test.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Howard_Gardner

Sakine. "Att du - som nationalsocialist - "pekar ut" de du tror är judar följer förstås din obehagliga ideologi."
Det är ofta lätt att se om någon är jude eller inte pga att personen själv skryter med att vara jude, judarnas ingifte med varandra, judiska namn, judiska drag såsom kroknäsor eller Israels nogranna kontroll över allt sånt här.

Jag har emellertid aldrig kallat mig för nationalsocialist. Men jag tycker inte om att folk har fördomar om saker och ting som inte stämmer överens med verkligheten, vilket inkluderar nationalsocialism. Jag kallar mig nationalliberal. Jag köper nämligen ingen ideologi rakt av. Till skillnad från en nationalsocialist så gillar jag exempelvis direktdemokrati och är för en legalisering av narkotika, samt prostitution.

Anonym sa...

"Till skillnad från en nationalsocialist så gillar jag exempelvis direktdemokrati och är för en legalisering av narkotika, samt prostitution."

Tror du inte att detta skulle "försvaga" den "ariska" rasens kvaliteter avsevärt? Men du tycker väl att vi är så överlägsna så det kan vi väl bjuda på, typ som handikapp i golf.

Och hur vill du då "lösa judefrågan"? Om nu Israel skall väck från kartan och de som finns i europa och nordamerika ochså måste väck härifrån?

I övrigt mycket intressant "snack" om iq forskning. Pluggar själv psykologi och medicin så den boken vill jag absolut läsa. Var kan man beställa den?

/Randor

Anonym sa...

viseman:

"Afrika är allas vår moder, och Egypten hennes äldsta dotter"

Boutros Ghali

http://news.nationalgeographic.com/news/2008/02/080221-human-genetics.html

Du är nog närmare släkt med Nyamko Sabuni än du anar.

/Elefanten

Anonym sa...

Randor. Jag tycker att man får göra vad man vill så länge man inte skadar någon annan. Rasfrämlingar skadar arier antingen genom kriminalitet eller för att dom tar upp geografisk plats, som borde vara ämnad arierna då dom är bättre anpassade till att leva på den här delen av jordklotet. Det är även dåligt att sätta rasblandade barn till världen, som då inte har nån egentlig miljö, där dom är bäst anpassad till och därför kommer känna sig vilsna. Rasfrämlingar som redan bor i Sverige och sköter sig får stanna. Men deras barn ska adopteras bort till utlandet, till en familj av samma ras som barnet. Om det är ett blandrasbarn så får barnet adopteras bort till en familj som består av antingen den ena eller den andra rasen som barnet är en blandning av. Eller till en familj som som består av samma rasblandning, vilket är ännu bättre då barnet blir mer genetiskt likt föräldrarna.

Sverige skall i alla fall inte ha några judar eller halvjudar i framtida generationer, och sedan får andra länder avgöra om dom vill ta emot dom. Hitler föreslog att flytta judarna till Madagaskar. Det är många Israeliska ungdomar som reser till Indien och knarkar. 60% av Israels ungdomar använder droger. Sedan dominerar judar narkotikahandeln och lobbyn för en legalisering av narkotika. Det ska tydligen finnas judiska kolonier i Indien, där allting står på hebreiska. Ungdomarna tycker det är skönt att komma bort från världens farligaste land, att befinna sig i om man är jude. Så Indierna verkar ju tolerera judarna i alla fall.

Du kan köpa böcker om Ras och IQ i Nordens största nationella butik: http://www.arminius.se/

Elefanten. Man har hittat en 1,2 miljoner år gammal käke i Spanien och stenverktyg som beräknas vara 1,5 miljoner år gamla i Frankrike och Italien. Den 1,2 miljoner år gamla käken tror forskarna tillhör en homo antecessor, vilket antas vara den sista gemensamma förfadern för neanderthalmänniskan och dagens människor.
http://www.folketsnyheter.se/?sida=artikel&aID=487

Forskarlaget fann verktyg, ornament, bearbetade elfenben, samt mänskliga tänder under ett lager av uråldrig vulkanisk aska vid Kostenki, söder om Moskva, vilken ligger vid floden Don. Artefakterna tillhör till allra största sannolikhet moderna människor och är daterade till 45 000 år gamla, uttalade professor Hoffecker till BBC News.
http://patriot.nu/artikel.asp?artikelID=855

600 gamla vita mumier hittade i Sydamerika. Sin historiska gärning i Sydamerika bestod i att de skapade en av de mest avancerade civilsationerna där, som var organiserad som ett stort kungadöme i Anderna och existerade från omkring år 800 till 1500. Chachapoyas hade ett rykte om sig att vara dugliga krigare.
http://patriot.nu/artikel.asp?artikelID=844

Människoraserna utvecklas i ännu snabbare takt än någonsin och fortsätter utvecklingen så kommer det bli nya arter.
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/science/article3031104.ece