2007-12-08

Vinter och motion

Fördelen med global warming är att det går att jogga utomhus såhär års utan att få ont i halsen. I dag blev det drygt en mil, första rundan på länge.

Men jag är rädd att kylan kommer i januari. Vad gör man då? Jag hatar gym. Innebandy eller inomhusfotboll vore roligt, men det krävs ju spelare och hall. Jag gillar skridskor i alla former, men ingen annan gör det och då är det inte roligt.

Varje vinter samma problem. Det var så enkelt när man var barn: ena dagen gymnastikträning, andra dagen skidor och tredje något annat. Pulka eller äventyrsbad kanske.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig varit speciellt lockad av lagsporter av någon anledning. Däremot friluftsliv i alla dess former.

Åker du långfärdsskrillor?

btw. Att du inte satsar på multisport... Du skulle vara grym i det.

sakine sa...

Maria, du boxar väl och har för dig? Kul! Min kusin är grym på boxning, men jag har nog fått världens svagaste handleder. Jag gick på gymnastik när jag var barn och hjulade _hela tiden_. Jag kunde hjula på ett finger. Men sedan gick det som det gick. Kanske förvärrades lederna av att jag envisades med att vara vegan som tonåring.

Långfärdsskridskor var länge sedan, men ja: jag gillar det. Mycket.

Friluftsliv kan vara härligt. Bergsklättning te x.

Multisport har jag aldrig funderat på, ska kolla upp.

Marathon sprang jag förra året, i år fick jag ju helt galna pollenproblem. Envis som jag är var jag tvungen att försöka. Ramlade nästan ihop efter en lite mer än en mil.

Usch! Kan man ta starka piller mot pollen så försöker jag nästa år igen.

Anonym sa...

Ja, herre min get. Jag har givit upp för länge sedan och inser att jag aldrig kommer bli en yogatjej som går på spinningpass, räknar kalorier och kallar vanliga makaroner för "vitpasta".

Suck!

Det jag tränar nu är inte pk för fem öre. Men jag har kul och det är det viktigaste.

Länk till dig: http://www.multisport.se/

En av Sveriges bästa kvinnliga multisportare är för övrigt en felira ;-)

Och det där ökenracet är garanterat pollenfritt :-)

Kan ge dig fler tips när vi stöter på varandra nästa gång!

sakine sa...

Suck...hälsohysteriska yogamänniskor gör mig rädd. De där som bara äter "organiskt odlade grönsaker" och inte låter sina barn dricka läsk.

Ja, att ha kul är alltid underskattat. När jag bodde större hade jag en bra studsmatta inomhus och kunde hjula, stå på händer osv. Det blir svårt när man bor på 24 kvm :)

Tack för länken!

En vanlig $vensson sa...

Brukar inte den här posten dyka upp varje år? Spinning är bra för konditionen, men kräver vanligen svindyrt gymkort på helårsbasis. Annars kan du kanske lira badminton, då behöver du inte dra ihop ett helt lag.
Men det går som sagt utmärkt att springa när snön väl har lagt sig. Det är en vanesak.
Apropå träningsmål. Har du sett det här ? http://www.ultra50k.se/start/invitation_extra.cfm?Rac_ID=21
Jag är så sugen. Notera också att om du inte anmält dig till Stockholm marathon (själv tvekar jag men ska förmodligen om Johan Norberg hänger på) så tar platserna nog slut på måndag eller tisdag den här veckan.

sakine sa...

Mattias, va?! Inte tar platserna slut så här snabbt? Nu får jag panik.

Finns det väldigt bra hjälp mot pollenastma?

Kollar länk strax.

Och ja: den här posten kommer minst 1 gång/år :)

Ozjeppe sa...

Håller med om denna "fördel" med den sk värmen att kunna löpträna ute. Det är vidrigt att inandas minusgradig luft, det känns fan som hela lungsäckspartiet ska spricka.

Men Sakine: löparband, löparband! Snart en självklar investering för mig själv; och begagnat om så krävs! Skulle inte du dra ihop ett innebandygäng för nåt år sen, btw?

Björn Brändewall sa...

Friskis&Svettis!

Ni har ju hur många lokaler som helst i Stockholm! Och (relativt) billigt är det också!

Hittar man sen en ledare som spelar discomusik så blir det som att dansa!

Unknown sa...

Jag kan träna fotboll 3-4 gånger i veckan, innebandy 2, och basket minst 1 bara genom jobbet och vänner. I en skitstad på 70 000 människor.

Det är bara att dra ihop ett par lirare och hyra en hall, det är asvanligt här iaf. Speciellt att företaget man jobbar på ställer upp också, och organiserar och hyr hallar.

sakine sa...

Bra tips! Löpband vore perfekt - om jag hade PLATS.

Friskis är lite väl långt bort, orkar inte åka tåg för att träna lite.

Men nu fick jag mejl, kanske finns det ett fotbollslag som behöver spelare på fredagar. Ligger en bit bort men det är det värt.

Firre, ja vissa saker är väl enklare i småstäder. Ironiskt nog :)