2007-12-23

Fånerier

Bojkott kan vara bra, utan tvekan. Men när Liberala kvinnor "kräver Lindexbojkott" ter sig det hela en smula patetiskt.

Om könsfördelningen i styrelsen är a och o för att företaget ska gå bra kommer Lindex att få sota för att de proppat styrelsen full med män. Och hör och häpna: det sker utan att politiker "kräver" bojkotter.

Lustigt är också att dessa feminister samtidigt skiter fullständigt i att tjejer inte kan bada på lika lika villkor i offentliga simhallar. Det om något är en fråga för politiker, till skillnad mot att företag gör eventuella misstag som kommer att påverka deras försäljning.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jooo... Klart är väl att en grupp konsumenter alltid har möjligheten att välja bort varor från vissa företag. Men nog känns det lite som att Liberala Kvinnor är på jakt efter något som kan motivera deras existensberättigande. Den som googlar på "Lindex kastar ut kvinnorna ur styrelsen" får bl a fram en DN-artikel. Emma och de två andra kvinnorna kickades när Lindex köptes av finska Stockmann. Enligt deras tf informationschef Sara Carlsson är 2 av 6 i Stockmanns styrelse kvinnor och hälften av Lindex ledningsgrupp. Så kanske LK har råkat hitta en väderkvarn att slåss mot...

Källa: "Därför fick Emma Wiklund lämna Lindex styrelse" (DN, 2007-12-19)

Anonym sa...

"Lustigt är också att dessa feminister samtidigt skiter fullständigt i att tjejer inte kan bada på lika lika villkor i offentliga simhallar."

Jag skulle definitivt inte ha något emot ni bruttor fick bada på samma villkor. Får väl köra mer på traditionella nudisthak.

Lennart Nilsson sa...

Tja,
medialogiken säger ju att vill man ha uppmärksamhet utan att faktiskt göra någonting så kan man alltid kräva en bojkott. Media säljer på att 80% tycker att man är en idiot, därigenom når man ut till de 20% som man vill nå.
Gud vad jag börjar bli cynisk, trots att det är jul...
Ang. simhallarna så vore det ju logiskt för de som inte står ut med tuttar att kräva att även männen ska vara påklädda på överkroppen.

sakine sa...

Ulf, jo de vet ju knappast vilket ben de ska stå på. En sak är dock klar: några liberalfeminister är det inte tal om...

Äsch, varför inte slå ihop alla kvoteringsdyrkande borgerliga tanter i ett sådant där förbund?

Randor, inte jag heller! Folk är ju tokiga som ens reagerar på några tuttar i ett mycket osexigt sammanhang.

Lennart, jo men visst är det så...men de skulle kunna hitta på mycket bättre PR än desperata "vi bojkottar"-utspel.

Finns ju ingen logik alls. Däremot hade det varit bra om de ryckte ut när tjejerna i simhallarna diskriminerades av _det offentliga_, för att illustrera vikten av en icke-diskriminerande stat (och det fick man garanterat media på). Men nää...roligare att hojta om bakåtsträvande företag.

I så fall har ju t o m Gudrun en vettigare linje.

Anonym sa...

Lustigt är också att dessa feminister samtidigt skiter fullständigt i att tjejer inte kan bada på lika lika villkor i offentliga simhallar.

Håller med, det hade sparat mycket surfmöda om deras överdelar varit av från början ;D

En fråga: vad sysslar du med under julen? ...för du räknar väl knappast grisar :)

sakine sa...

RL, no pigs. Jag har det förbaskat tråkigt måste jag erkänna. "Mellan två jobb" och försöker hitta en bra och liten bärbar innan året är slut. Har ju en enskild firma.

Tänkte tvinga en förälder att övningsköra med mig också, men man måste väl ha tillstånd först. Nåja, jag ska åtminstone fylla i blanketterna är det tänkt.

Jag har hursomhelst varit på en mycket trevlig jullunch på julafton. Och jag fick ett paket choklad och några värmepåsar (super!! värmen håller längre än vetekuddens). Och så fick jag strumpbyxor och en film (Fellini kvinnostaden, skitskum film).

Vad har ni fått då?

Anonym sa...

Härligt Saki och god fortsättning!

Går det inte att fixa en hygglig computer nu i mellandagarna, och dessutom ordentligt prissänkt?

Om du kan styrka att du är registrerad som enskild företagare har jag för mig att du kan få ännu mer rabatt, i varje fall hos vissa handlare.

Ska du ta körkort? Herre G.., då vågar jag inte komma upp till Sthlm utan störtkruka. Har själv funderat på det länge men det blir aldrig av, man kommer inte till skott. Priset är det värsta, så kör så mycket med pappsen som det bara går. Ibland får man vänja sig av med vissa felgrepp när man väl kommer till experterna men det får man ta. Själv fick jag inga julklappar, inte ens ett kok stryk som jag önskat mig! Gav heller inga.

Anonym sa...

Tänkte tvinga en förälder att övningsköra med mig också, men man måste väl ha tillstånd först.

Oh, herregud, livsfara utlyses för fredlig trafik ;)

Och så fick jag strumpbyxor och en film (Fellini kvinnostaden, skitskum film).

Fick du nätstrump-byxor? ;) ...men vad gäller Fellini: Kvinnostaden är en PK-skitfilm, du skulle önskat dig 'Amarcord' istället :)

Vad har ni fått då?

En chockladask, en bok om SS-Normänn, ett par boxerkalsingar o en flaska whiskey :oD

Anonym sa...

RL

En flaska whiskey är aldrig fel! Det borde jag ochså önskat mig. Önskar mig alltid endast ett rejält kok stryk men ingen vågar ge mig det. Vad var det för Whiskey?

Norska SS? Vilken författare?

Trevlig fortsättning!

Anonym sa...

Norska SS? Vilken författare?

En norsk icke-pk-författare, vad annars? :D

Handlar f ö om en norsk frivillig i SS-div Wiking, ...ganska sviniga storys om hur hans tillfångana polare behandlas av bolsjeviksvinen.