2007-12-21

Hjälp - någon KAN bli full

Fångar kan klämma i sig choklad (!) för att bli fulla. Dyr och osmart strategi om målet nu var berusning, be en anhörig om en fuktad vattenmelon i stället.

Häromdagen läste jag även i Metro att någon ville förbjuda baginbox-viner för att "kvinnor dricker mer". Som tur var kommenterade tre "vanliga" medborgare förslaget och sågade det.

Förbudsivrare är alltid lite mer på hugget såhär års.

10 kommentarer:

En vanlig $vensson sa...

Många förbud blir det. Och som småbarnsförälder är man typ barnmisshandlare om man tar sig en nubbe till sillen.

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.1073903

sakine sa...

Ahh...inte förrän all alkohol är förbjuden är de ju nöjda.

Minns på Hultsfred där de har ett tält varje år. "Man kan ha kul utan alkohol" är budskapet, men så finns det ju ca 5 personer (säkert anställda) som dansar vid deras tält.

Men lite tappert är det ju ändå.

En vanlig $vensson sa...

Jo, jag är väldigt svag för alla som vågar avvika, inklusive folk som står på sig i att vara nykterister veganer etc i miljöer där detta inte är vanligt. Skillnaden går mellan att vara sig själv och att diktera vägen för andra.
Din granne skrev exempelvis väldigt bra om alkonormativiteten för ett tag sedan:
http://ablativ.blogspot.com/2007/09/ottar-skl.html

sakine sa...

Tanja är ju så bra! Bra inlägg som vanligt.

Anonym sa...

Jag har för mig att G Schyman tidigare ville förbjuda dessa boxar just pågrund av tidigare angivna skäl. Hon kanske själv är ett talande exempel på att det ibland kan bli lite för mycket av det goda. Men hon kan nog inte tala för halva Sveriges befolkning.

Nej, köp en smarrig box i morgon. Typ Rocky Creek (vitt från USA) eller Cedre Heritage (rött från Frankrike)).

MS sa...

Tanja:
"Jag har inga större problem med att andra dricker för att ha roligt, men jag har ingen som helst förståelse för att regelbundet dricka så att man får minnesluckor och eller kräks."

Tolerant och bra. My ass.

Sakines plötsliga inspel att "Tanja är ju så bra! Bra inlägg som vanligt." – hur skall det tolkas? Bara för att det brukar vara bra, så är det fortfarande bra?

sakine sa...

MS, ja jag instämmer ju i det.

Folk får förstås göra vad de vill, precis som hon skriver.

Och särskilt "plötsligt" är det inte att jag tycker att hon skriver bra. Det har jag gjort länge ;)

Byggaren sa...

Om nu kvinnor inte anses vara förmögna att bedöma vilken alkohol de inköper så varför inte införa ett förbud för kvinnor att inköpa lådvin?

Va, skulle det vara diskriminerande? I så fall undrar jag varför det skulle vara mer diskriminerande än att anse att kvinnor inte kan vara förmögna att bedöma sina egna alkoholinköp?

Anonym sa...

Människor i allmänhet verkar sakna egen vilja och är alltså totalt oförmögna att tänka själva. Jag såg nyss på Ring TV4! där kanalens tittarombudsman Janne Andersson ledde en diskussion med kanalens VD Jan Scherman och andra ansvariga. En kvinna ringde in och var väldigt upprörd över en reklamfilm för vitvaror. I reklamen sitter en kille i diskmaskinen och frysen så han tittar ut när ett äppelkindat par öppnar. Hur kan TV4 sända detta? Det kan ju leda till att barn gömmer sig i diskmaskinen och skadar sig...

sakine sa...

Ulf, jag såg också det där. Haha!

Det var nästan bättre än ring P1.