2007-08-23

Dagens texter

Erkänn folkmordet.

Leve Robin Hood.

51 kommentarer:

Anonym sa...

Din text om Robin Hood var helt underbart bra! Fortsätt så!

sakine sa...

Tackar!

Grue sa...

Lysande text om Robin Hood! Verkligen sant. Återerövrandet av metaforer på det där viset tror jag är mycket viktigare än diverse torrt snack om skattenivåer hit och dit. Det handlar om att bryta sossarnas problemformuleringsprivilegium (långt ord).

En annan grej i samma anda - ur Internationalen:

"Båd' stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Internationalen_(s%C3%A5ng)

Förresten, du skrev ju om Vilksbråket. Muslimerna på Sindbad är inte glada över teckningen, minst sagt:

http://i16.tinypic.com/67zrcd2.jpg

http://i11.tinypic.com/6d2hj53.jpg

Anonym sa...

Jag tror du missuppfattat hela grejen Sakine. Robin Hood tog från de rika och gav till de fattiga.
De rika på den tiden var kyrkan, hovet och adeln. De fattiga var övriga befolkningen som främst bestod av bönder. De orättvisa skatterna du pratar om var inte skatt i modern mening utan orimliga avgifter som gick till krigsföring, kyrkan och expanderandet av kungadömmet och alltså inte tillbaka till innevånarna som de gör i vårt samhälle.

Anonym sa...

Matte:
Du menar alltså att skatter "i modern mening" per automatik går till bra saker? Väldigt naiv syn.

Anonym sa...

Jonas:
Och du/ni menar att de är stöld och går nästan uteslutande till dåliga saker.
Mycket cynisk inställning.
Men sen är ju cynism ett av nyliberalernas heliga signum.

Anonym sa...

Matte:
Ja, för jag skrev ju väldigt mycket om hur skatt är stöld ovan... *suck*

Och plötsligt gnäll om cynism och nyliberalism, grattis till dina hjärnspöken.

Skatt går mestadels till bra saker, men jag tycker helt klart att såväl hög- som låginkomsttagare beskattas på tok för hårt i goda tankars namn.

Anonym sa...

Underbart med nya rader!

Om vi idag lever i en modern tappning av den stat som "Robin Hood" levde i/under, vem inom statsmakten är då den giftiga gröna ormen (Sr. Väs)?

Lennart Nilsson sa...

Angående folkmordet så blev det prototypen för 1900-talets alla förintelser och etniska rensningar. Hitler sa ju "Vem kommer ihåg armenierna...". Att sätta tryck på Turkiet att erkänna att det ägt rum och sin skuld, att ge en verklig bild i skolböcker, att börja rädda det som finns kvar av kyrkor och profana byggnader och att erkänna att de kristna minoriteterna är en del av Turkiets historia, skulle inte bara hjälpa till att "civilisera" Turkiet, det skulle också bidra till att minska legitimiteten för dagens och morgondagens mördare.

Johan k:
Sir Väs måste väl rimligen vara Anders Borg...

Lennart Nilsson sa...

På medeltiden tog man ut skatt genom att fogden kanllade hem till folk och tog deras mat, även om skatten bara var några procent så blev folk urförbannade och slog ihjäl fogden, startade bondeuppror osv. Idag tar man ut mer än hälften men gör det via lönen, momsen m.m. Vi är visserligen mycket mesigare nu än på medeltiden, men också det orättvisa att ge sig på lönetanten eller icahandlaren bidrar till att staten kan skinna oss till den milda grad...

Anonym sa...

Lennart Nilsson,

Fast nu är EU-lagen antagen till Turkiets fördel så det är bara acceptera lagar och förordningar som vi gör i "civiliserade" länder.

Googla gärna på:

EU makes it against law to condone genocide

Lennart Nilsson sa...

Anki:

det är tydligen skillnad på folk och folkmord. Definitionen på folkmord enligt EU är tydligen "folkmord begågna av förlorarna i en konflikt"...

Sven Holmström sa...

Bra artiklar.

Det blir nog en vanlig hederlig anarkokapitalist av dig också, så småningom.

Anonym sa...

Super Saki! Vet att man alltid kan lita på dig i viktiga frågor. Fortsätt skriva om erkännande av Seyfo och armeniska folkmordet, det behövs!

BOZKURT sa...

Lennart Nilsson

Något sådant uttal har INTE ägt rum.

Sakine:
Du skriver om att det ständigt hittas massgravar..Kan vi be om de senaste 5 hittade massgravar.

Det förefaller som att LÖGN är mer regel än undantag hos "kurder"

Som sagt de fem senaste påträffade massgravarna på slaktade armenier.

Lennart Nilsson sa...

Bosse-Kurtan och alla andra förintelseförnekare: lägg ner va. Om det före 1915 fanns ett stort område i östra Anatolien som huvudsakligen beboddes av armenier och som kallades Armenien, så måste väl något skumt ha hänt om dessa människor efter 1915 är borta... Om det dessutom är så att det flyttar in turkar och kurder i området så verkar det inte trovärdigt att påstå att det var armenierna som massakrerade turkar...

BOZKURT sa...

Jag visste väl det,du har noll koll på händelserna 1915-.

Dessutom anser jag att det är på sin plats att du hänvisar till KÄLLAN för det påstående om att Hitler skulle ha yttrat de orden...

Anonym sa...

Turkar och kurder var i majoritet i östra Anatolien 1915. Armenierna utgjorde ca 30%. Det var just därför armeniska banden försökte etnisk rensa området från muslimer, de behövde vara i majoritet för att bilda Armenien.De lyckades i nuvarande Armenien samt Kars, Erzurum och Ardahan, hela området rensades på muslimer(vilket naturligtvis såna som Sakine alldrig skulle nämna, offren är ju muslimer...Bara för att ett område kallas med ett namn, betyder det inte att just det folkslaget var i majoritet i området.

Titta bara på namn som "Normandie" som kommer från Normander eller Lambordia som kommer från Lamborder. Varken Normander eller Lambordier existerar idag i Italien och Frankrike men namnet kvarstår.

Att de sista 5 massgravarna skulle vara armeniska i Turkiet...Är det ett nytt Sakine påhitt?

Micro

Anonym sa...

Sluta nu sakine!! Du skriver massa saker, massakern på armenierna, syriarnana, ataturk, pippi böcker o allt det har med kurdiska frågan. Ta ditt ansvar o skriv lite om den riktga kurdiska frågan. De kurder som lever i turkiet just nu o kämpar för kurdiska rättigheter, de politiker (DTP) som får långa fängelse straff för att de kämpar för den kurdiska språket o identiteten. De civila kurder som demonstrerar i 100 tusentals, som blir beskutna, grippna, torterade. o.s.v. Kom igen va inte som många andra som inte vågar nämna ett ord om den kurdiska kampen. Skilj dig från mängden, miljontals lidande kurder skulle uppskatta det. cizira Botan

Lennart Nilsson sa...

Angående Hitlers uttalande se:
Akten zur Deutschen Auswartigen Politik 1918-1945, Serie D, Band VII, (Baden-Baden, 1956), pp. 171-172.

Anonym sa...

Fan alltså, Om herr Hitler har sagt det där, måste det ju vara sant. Hahahahahha, ni är fan roliga. Att ha Adolf Hitler som alibi...Snacka om desperation....

Micro

Anonym sa...

Tack för två mycket intressanta texter. Dels för att min lilla guddotter är assyriska, dels för att jag själv har bott en tid i Sherwoodskogen. Leve Robin Hood!

Hoppas den här länken är rätt:
Sherwood Forest Trust

BOZKURT sa...

Lennart Nilsson

Skitsnack!!!

Enligt originallögnen fanns de orden med i Nurnberg rättegångarna vilken visade sig att vara kögn.

Lennart Nilsson sa...

Vänner,

det är mycket möjligt att Hitler aldrig sa detta, liksom att ett armeniskt folkmord aldrig ägt rum, eller förintelsen, morden på Palme och Kennedy, månlandningen, VM-58. Möjligen är det också så att världen styrs av gäng kroknästa farbröder/rymdisar/illuminati/norrmän som hittat på allt detta för att förhindra att den verkliga sanningen kommer ut...

Anonym sa...

Lennart Nilsson skrev:

"det är mycket möjligt att Hitler aldrig sa detta, liksom att ett armeniskt folkmord aldrig ägt rum"

Turkiska regeringen har vid en flertal gånger uppmanat den Armeniska att lösa frågan i en internationell kommision genom att ledande historiker presenterar sina fakta. Armeniska regeringen har avböjt...

Ett internationell konferans under FN där BÅDA sidor får presentera sina historiska källor hade nog rett ut saken, speciellt om båda länderna förbinder sig att acceptera utslaget. Jag skulle acceptera det.

Men jag hör aldrig personer som du eller Sakine föreslå eller stödja ett sådant förslag, trots att ni gärna talar om detta. Varför? Om allting är så självklar, varför är ni rädda för att det granskas av experter?

Micro

Anonym sa...

Fredrik Malm,

Det är märkligt att du som sitter i riksdagen kallar det för folkmord när inte ens FN eller EU vill klassificera det som hände under första världskriget som det.

Det var Ottomanska rikets befrielsekrig inom sitt eget territorium där 5 miljoner Ottomaner förlorade sina liv.

...och enl. den senaste EU-lagen har själva ordet folkmord blivit en JURIDISK TERM där enbart Brottsmålsdomstolen (ICC) får ta ställning till och döma i frågan om det är folkmord eller inte...så varken Sakine, du eller ngn annan har rätt att slänga ur sig massa konstigheter i framtiden.

..och förresten så anklagar jag dig för att vara terrorist eftersom du inte tar avstånd från PKKs terrorattentat.

P.S. PK-kurdterroristorganisationen är terroriststämplat av både EU, FN, USA och Interpol.

De som stödjer terrorister är terrorister själva (både moraliskt och finansiellt stöd)

Om du hade bott i Tyskland hade du blivit åtalad för länge sedan eftersom du gör reklam för PKK. Allt som har med PKK att göra i Tyskland är kriminellt.

Anonym sa...

Lennart Nilsson;

Sagan är inte som den tolkien saga du tror på där muslimen utgör orken :)

Armenier utgjorde ej majoritet i östra turkiet där de ville etablera en Armenisk stat. De utgjorde endast 30% av befolkningen, resten var muslimer- medlemmar av den muslimska nation som Osmanska riket accepterade som typ av etnicitet.

Hur kunde nu Armenier få för sig att de kunde driva eller underkuva 70% av befolkningen i området ?

Av bulgarisk modell naturligtvis. Visste Lennart om att över 50% av befolkningen i det land som idag kallas Bulgarien bestod utav muslimer ?

Nej, naturligtvis inte... Nu utgör muslimerna endast 10% av folket som bor i Bulgarien... Men visst sådana saker nämns inte när Bulgarerna skall bli medlemmar i EU ... Hur bulgarerna mha ryssarna slaktade och massakrerade muslimer nämner ingen... Det är så pinsamt tyst... Varför nämna förresten, samma sak hände ju i Bosnien inte allför länge sedan. Slaktet på muslimer har fortgått ända sedan 1821 tom 1995.

Att vi stoppade Armeniernas "wet dream" var tur det. Annars skulle vi ha befunnit oss i samma situation som palestinier idag... Vi skulle ha bott i reservat i vårt eget hemland. Vi har ju facit i hand vad imperialister har i fickan för oss... Se på palestina, se på Irak.

Kurden Sakine borde egna sig åt varför Assyrier i dessa dagar tömmer hela Norra Irak och flyr till Sverige ? Hon borde värna om Yezidier som dagligen slaktas i det Kurd kontrollerade området i Norra Irak.

Unknown sa...

Kunde inte låta bli att prisa och hylla: http://fridholm.net/2007/08/26/vem-skulle-robin-hood-ta-ifran-i-vart-nutida-sverige/

Anonym sa...

Kanonledare, Sakine. Svensk media har gjort två bra kap den här sommaren. SvD fick Per Gudmundson, och Expressen fick dig. :)

Även jag har hyllat, förstås.

sakine sa...

Tack alla för kommentarer!

Malm, bra jobbat själv.

---

Ni som fortfarande gnäller här kring folkmordet ser ut att bli allt mer desperata; när argument saknas klagas det på "Sakine du skriver inte om deeeet i ställeeeet".

Underhållande och tragiskt på samma gång.

Anonym sa...

"Ni som fortfarande gnäller här kring folkmordet ser ut att bli allt mer desperata; när argument saknas klagas det på "Sakine du skriver inte om deeeet i ställeeeet". "

Du har inte nån aning om vad du skriver om överhuvudtaget. Du kan inte svara på varför 1.3 miljoner muslimer dog i området. Du vet inte vad armeniska rebellgrupper gjorde i området under Rysk och Fransk ockupation. Och du har definitvt ingen aning om orsaken till deportationerna som skedde.

Enda anledningen till att du tjafsar om "folkmord" är för att du är kurd. Du bryr dig inte heller om att lära dig om vad som verkligen hände...

Hade du verkligen brytt dig om civila offer, så hade du också nämnt de muslimska förlusterna i området...

Anonym sa...

"Ni som fortfarande gnäller här kring folkmordet ser ut att bli allt mer desperata; när argument saknas klagas det på "Sakine du skriver inte om deeeet i ställeeeet". "

Du har inte nån aning om vad du skriver om överhuvudtaget. Du kan inte svara på varför 1.3 miljoner muslimer dog i området. Du vet inte vad armeniska rebellgrupper gjorde i området under Rysk och Fransk ockupation. Och du har definitvt ingen aning om orsaken till deportationerna som skedde.

Enda anledningen till att du tjafsar om "folkmord" är för att du är kurd. Du bryr dig inte heller om att lära dig om vad som verkligen hände...

Hade du verkligen brytt dig om civila offer, så hade du också nämnt de muslimska förlusterna i området...

Micro

Anonym sa...

Att dessutom finna en diskussion som handlar om en konflikt där hundratusentals människor från båda sidor dör som "underhållande" säger mycket om dig som person...

Verkligen tragisk... Gav inte din mor dig den kärlek som behövdes när du var liten?

Micro

sakine sa...

Micro, skicka gärna länkar till det du påstår?

Att ett folk har utsatts utesluter inte att andra har det. Men det folkmord jag skrev om slog mot kristna i syfte att radera kristenheten.

Och ja, jag är road (och tycker att det är tragiskt på samma gång) av er som ballar ur så fort folkmordet på kristna kommer på tal. Freuda på om det gör dig gladare!

Anonym sa...

Eftersom vi ändå upprepar samma ämne...

Varsågod. Det gäller att uppdatera sig då och då...


Turkiet kan INTE anklagas för ngt folkmord!

Här kommer artikeln om den nya EU-lagen antagen april 2007:

EU har äntligen fattat beslut om det så kallade armeniska/assyriska folkmordsfrågan...och Turkiets fall. Det så kallade "armeniska/assyriska folkmordet" kommer i fortsättningen att hamna UTANFÖR EU's DEFINITION av folkmord och det kommer dessutom INTE att kunna leda till rättsliga påföljder...vilket innebär att alla 27 EU-länder måste anpassa sina lagar efter EU-lagarna om vad som gäller som folkmord.

Eu definierar folkmord som det som hände

1.Judarna under andra världskriget,

2.Det som hände 800 000 Tutsier i Rwanda(Frankrikes inblandning med vapen, pengar och utbildning av HUTUER)

3.Samt det som hände i Yugoslavien på 90-talet (Serbernas massakering av muslimer)

Dessutom så KRÄVER EU att för att det i fortsättningen ska stämplas som folkmord måste ICC (International Criminal Court-Internationella Brottmålsdomstolen))tar ett JURIDISKT BESLUT om det.

Alltså det som hände under första världskriget i Ottomanska riket dvs Armeniers KONSPIRATION med invaderande krigsmakter som Frankrike och Ryssland i förhoppningen om att ha egen stat inom Ottomanska riket och därmed påföljande inbördeskriget räknas INTE som folkmord utan snarare som OTTOMANSKA RIKETS BEFRIELSEKRIG enl. den senaste EU-lagen som blev antagen april 2007.

Gratulerar Turkiet! Deras enorma insatser i historiebeskrivning har äntligen gett resultat.

Går att läsa mer om den nya EU-lagen i följande länk:

http://business.timesonline.co.uk/tol/business/law/article1680192.ece

Anonym sa...

Sakine

Eftersom det är många kurder som bor i området (i östra Turkiet där vi också kommer ifrån) så är det många kurder som har mördat oss assyrier.

Du kanske ska fråga din kurdpappa och mamma först och skaffa dig material om varför ni kurder mördade oss kristna....istället för att skylla allt ifrån dig.

sakine sa...

Nuri, vad menar du?

För övrigt har jag iget till övers för kollektivt skuldbeläggande.

(Och om du nu är så nyfiken på mina förfäder kommer de inte från regionen där människor slaktades).

Utveckla gärna dina egna resonemang: varför tror du att kurder deltog i mördandet?

Anonym sa...

Death And Exile
The Ethnic Cleansing of
Ottoman Muslims,
1821-1922

The Darwin Press, Inc.
Princeton, New Jersey ISBN
0-87850-094-4
by Justin McCarthy
-----------------------------------
David Bloxham: The Great Game of Genocide. Imperialism, Nationalism, and the Destruction of the Ottoman Armenians (Oxford University Press 2005)
-----------------------------------
Guenther Lewy: The Armenian Massacres in Modern Turkey. The Historiography of a Disputed Genocide (Utah University Press 2005)
-----------------------------------
Och länk till en annons på New York Times 1985 där 40 historiker som är experter på Turkiet lånar sina namn där de säger att händelserna 1915 inte kan kallas för "Genocide", dvs att det har planerats och utförts av den Ottomanska Staten.

http://www.tallarmeniantale.com/69histors.htm

Länken är till tidningen. Böckerna får du sitta och läsa. Du kan också läsa igenom Bernard Lewis, Stanford Shaw, Halil Inalcik och Justin Mccharty som alla är ledande inom varsitt område av historia. Ingen av de kallar händelserna för "Genocide" och samtliga erkänner de muslimska förlusterna.

Lägg märke till att jag inte ger några(med undantag av Halil Inalcik) turkiska namn på historiker som forskar i ämnet. Då skulle vi inte ha plats på sidan ;-)

Micro

Anonym sa...

Jag läste till slut din text om Robin Hood, lysande. Allt tjatter om Robin Hood från vänstern hade fått mig att glömma bort vad Robin Hood egentligen gjorde.

Lennart Nilsson sa...

"Alltså det som hände under första världskriget i Ottomanska riket dvs Armeniers KONSPIRATION med invaderande krigsmakter som Frankrike och Ryssland i förhoppningen om att ha egen stat inom Ottomanska riket och därmed påföljande inbördeskriget räknas INTE som folkmord utan snarare som OTTOMANSKA RIKETS BEFRIELSEKRIG enl. den senaste EU-lagen som blev antagen april 2007."

Well, jag tror inte att särskilt många av dem som tog beslutet skulle hålla med om just den beskrivningen. EU:s definition av folkmord utgår ifrån de tre fall när specifika domstolar upprättats för att utreda "brott mot mänskligheten". Att man använder detta som kriterium för ev. åtal för krigsförbrytelser utesluter inte den vidare definition av folkmord som finns i internationell lag, där definitivt det armeniska folkmordet passar in (om det nu inte är en konspirationsteori).

Anonym sa...

", där definitivt det armeniska folkmordet passar in (om det nu inte är en konspirationsteori)."


Som sagt, forskarvärlden är inte enig där. Jag gav en link till ett antal historiker som inte håller med...

Varför inte följa den turkiska regeringens förslag om att bilda en internationell kommission för att avgöra frågan, dvs. om det är "genocide" eller inte? Vad är ni rädda för? Att det även ska framkomma att ett större antal muslimska civila har dött i området? Eller att den armeniska sidan inte på något sätt kan bevisa att den Ottomanska regeringen planerade och utförde ett folkmord?

Micro

sakine sa...

Micro, utländsk närvaro (forskare) är en nödvändighet när Turkiet påstår att massgravar är "2000 år gamla" för att mörka folkmordet.

Vad man är rädd för? Tja, Turkiet, du och dina likasinnade är förstås rädda för att hela er världsbild ska raseras. Den förljugnna nationen darrar.

Anonym sa...

sakine skrev:
"Micro, utländsk närvaro (forskare) är en nödvändighet när Turkiet påstår att massgravar är "2000 år gamla" för att mörka folkmordet."

Just därför har ju turkiska regeringen föreslagit en kommision med forskare på båda sidor.

"Vad man är rädd för? Tja, Turkiet, du och dina likasinnade är förstås rädda för att hela er världsbild ska raseras. Den förljugnna nationen darrar."

Hade jag varit rädd så hade jag och den turkiska regeringen inte föreslagit att en INTERNATIONELL kommission skall undersöka saken. Men Armenien svarar inte och såna som du försöker att bortse från detta genom att plötsligt prata om massgravar som döljs. En sådan kommission kommer ju att undersöka påstådda massgravar också...

Jag är beredd på att acceptera det en kommission kommer fram till, det har också den turkiska regeringen sagt flertal gånger. Åter igen, vad är ni rädda för?

Micro

sakine sa...

Micro, du lär få större gehör för dina åsikter ("Turkiet är förhandlingsvilligt!" = skrattretande) hos turkiska ungdomsförbundet än här.

Varför tror du att människor åtalas och förföljs i Turkiet, enbart för att ha nämnt folkmordet (eller haft en romankaraktär som har gjort det!)?

Varför tror du att frågan är så känslig? Varför är den turkiska nationella identiteten så patetisk som måste lagstifta mot "kränkningar" mot identiteten?

Gissa var rädslan kommer från.

Anonym sa...

"Micro, du lär få större gehör för dina åsikter ("Turkiet är förhandlingsvilligt!" = skrattretande) hos turkiska ungdomsförbundet än här. "

Jag sa att den turkiska regeringen har kommit fram med förslaget om att dra det här inför en kommision. Om jag eller den turkiska regeringen hade varit rädd så hade "vi" agerat som du. Med en massa ovidkommande anklagelser. Här har du en länk;

"The Turkish Embassy in Washington ran a full-page ad in Monday's New York Times calling for a commission of historians from Armenia, Turkey and other nations to investigate the World War I-era events."

http://www.spme.net/cgi-bin/articles.cgi?ID=2152

"Varför tror du att människor åtalas och förföljs i Turkiet, enbart för att ha nämnt folkmordet (eller haft en romankaraktär som har gjort det!)? "

Hur förhåller sig Armenien i frågan? Glöm inte att Turkiet har tillåtit att man har hållit seminarier där händelserna kallats för folkmord, medan Armenien förbjuder det motsatta. Rädsla?

"Varför tror du att frågan är så känslig?"

Som sagt, varför är du så rädd för en kommission? Kan du inte berätta för oss vad du tycker om det?

"Varför är den turkiska nationella identiteten så patetisk som måste lagstifta mot "kränkningar" mot identiteten?"

En sån där lag finns i flertal EU länder. Det vet du va?

Patetisk är just de folkgrupper som har gjort myten om folkmordet till identitet...

"Gissa var rädslan kommer från."

Varifrån kommer din rädsla när jag nämner ordet kommision? Jag säger det igen, låt en internationell kommision med forskare från båda sidor plus andra avgöra frågan på ett vetenskaplig sätt. Turkiska regeringen har föreslagit det flertal gånger, vad är det som skrämmer er att ni måste ta upp andra saker så snabbt någon nämner det? ;-)

Micro

sakine sa...

Att du skriver "myten om folkmordet" säger nog det mesta i den här "diskussionen".

I övrigt är dina påståenden fortfarande skrattretande. Den dagen ni slutar att trakassera människor för att ha nämnt folkmordet kan du återkomma med tomt prat om att regeringen har ändrat policy i frågan.

Ett tips i all välmening:
Håll till på turkiska ungdomsförbundets forum - där hittar du diskussioner på sandlådenivå.

Anonym sa...

'Att du skriver "myten om folkmordet" säger nog det mesta i den här "diskussionen". '

Ja, jag anser att det är en myt. Och jag har gett dig länkar och forskare som har liknande åsikter... Och jag säger också att, man borde bilda en internationell kommision för att avgöra frågan. Jag är beredd att acceptera resultatet, oavsett vad de kommer fram till. Vad tycker du om detta?

"I övrigt är dina påståenden fortfarande skrattretande."

Precisiera gärna. Jag har gett dig länkar till mina påståenden. Du vågar ju inte ens säga vad du tycker i frågan. Påstår du att turkiska regeringen INTE har kommit med förslag till internationell kommission? Påstår du att Armenien TILLÅTER att man genomför seminarier där man säger att det inte är folkmord. Påstår du att Turkiet INTE har haft seminarier där händelserna 1915 beskrivs som folkmord? Kom gärna med åsikter i dessa frågor.

Än engång, varför blir ni rädda när såna som jag säger att frågan bör avgöras i en kommision? Om nu Turkiet ljuger, så skulle ju turkarnas lögner komma fram ganska snabbt..

"Den dagen ni slutar att trakassera människor för att ha nämnt folkmordet kan du återkomma med tomt prat om att regeringen har ändrat policy i frågan. "

Men kära Sakine, du har ju fått länkar om att regeringen HAR kommit med förslag. Tråkigt att du känner dig trakkasserad bara för att jag ställer dig några frågor. Hade du haft lite mer kunskap i ämnet så hade du kanske inte tyckt så...

"Ett tips i all välmening:
Håll till på turkiska ungdomsförbundets forum"

Oj, vad du var för yttrandefrihet då. Så snabbt du inte kan bemöta mina synpunkter så ber du mig att dra...

Micro

sakine sa...

Hemlig registrering av ickemuslimer i Turkiet 30.Aug.2007

Den turkiska staten fortsätter att särskilt r egistrera ickemuslimer och även sådana kristna som tv&arin g;ngskonverterade till islam under folkmordsåret 1915.

Ordföranden för Türk Tarih Kurumu (Den turkiska historiska institutionen), professorn Yusuf Halacoglu, uttalade under ett seminarium den 20 augusti 2007 i Kayseri att många kurdiska klaner härstammar från turkmener och att en del av dem som är alewiter ursprungligen "tyvärr är armenier". Dessa hade konverterat till islam för att "slippa bli deporterade"1915. (Deportation innebar döden.)

Halacoglu påstod även att dessa tvångskonverterade i själva verket hade övergått till islam av förslagenhet och egentligen fortfarande är kristna. Han tillade att de ligger bakom terrorn i Turkiet och sade i samma sammanhang att de till och med försöker bygga kyrkor där de bor.

Det var ovannämnde professor Halacoglu som inbjöd den svenske historieprofessorn, David Gaunt, för att tillsammans undersöka de massgravar som upptäcktes 2006 i Mardin. När David Gaunt reste ned till Turkiet hade alla skelett redan förts bort från massgraven. Halacoglu påstod att det hade regnat och att skeletten därför hade spolats bort.

Senare under seminariet började Halacoglu vifta med en tjock bok och framförde hotfullt att alla dessa namn i boken är listan på de personer som har omvänts till islam. Han sade vidare att de vet vilka dessa är och var de finns. Han avslutade dock med att försäkra att ingen behöver vara orolig och att han inte har någon avsikt att publicera detta.

Den historiska institutionen är direkt knuten till och opererar på direktiv av statsministeriet. Barbariet fortsätter. Rasismen och nazismen sitter kvar i den turkiska regimens ådror.

Dessa listor användes redan 1942, nä r man införde särskilda straffskatter, varlik vergisi, mot alla ickemuslimer. Straffskatterna innebar bland annat att fast och annan egendom som innehades av ickemuslimer genom ett summariskt förfarande inom tre veckor i mycket stort antal övertogs av muslimer.

Listorna används flitigt än idag av militär, polis och underrättelsetjänst. De personer som ingår, har inte en chans att få ett offentligt yrke i Turkiet.

Det är nu dags att kräva en korrigering av det rasistiska Turkiet.

Södertälje den 29 augusti 2007

ACSA

Assyrian-Chaldean-Syriac Association

Özcan Kaldoyo
Jakob Rohyo
Olle Wiberg

BOZKURT sa...

Vad Halacoglu menade med TYV�RR �r att de forts�tter att vara CONVERSO!!

Vad st�r det om dig i Sveriges folkbokf�ring tro?!!

Har man RADERAT bort att du hette Bahceci...i efternamn fr�n registret?

Kan man INTE g� tillbaka och kolla i registret om s�d�r 100 �r och komma framtill att du hette Bahceci..innan du bytte till Madon?!!

Svenska foket �r klok nog att INTE ha dig som v�gvisare...ty De �r flitiga sl�kforskare och p� den v�gen vet de hur arkiven �r kontruerade...

Anonym sa...

Onödig diskussion om detta så kalalde folkmordet.

FN och EU (Brottsmålsdomstolen=ICC) är de enda instanser som kan döma et land för folkmord eller inte och bägge instanserna har sagt sitt i denna fråga nämligen att det var ottomanska rikets befrielsekrig där 5 miljoner Ottomaner förlorade sina liv pga Armeniers konspiration med invaderande krigsmakter som Frankrike och Ryssland.

EU:
http://business.timesonline.co.uk/tol/business/law/article1680192.ece

andra bra länkar:
www.tallarmeniantale.com

http://www.ermenisorunu.gen.tr/english/intro/index.html

sakine sa...

Ja, jag är förstås mycket nöjd med att ha _bytt tillbaks_ till mitt riktiga släktnamn Madon. I stället för att behålla det som hittades på då den turkiska staten tvingade folk att ha turkiska efternamn.

Jag skrev en Turkiet-kritisk text i samband med mitt namnbyte, ni måste ha missat det?