2007-08-21

Fy f------------

Sic.

Det blir ett ledarstick på temat i morgon. Skamligt är vad det är. Jag antar att det var gubbarna från Turkiska riksförbundet, väl insyltade i socialdemokraterna i Botkyrka, som inte fick "retas".

32 kommentarer:

Eklindh sa...

Gooo baby go

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Skriv med signatur, anonyma inlägg tas bort.

Emil, puss!

Anonym sa...

"Yttrandefriheten ska gälla så länge det framförda budskapet inte går emot partilinjen, säger Yilmaz Kerimo till Ekot."
Yttrandefriheten tycks verkligen meningsfull i Yilmaz Kerimos värld.

Grue sa...

Att assyrier och turkar inte ens kan komma överens när deras överkucku halalhippien Måna ska komma på besök säger en del om vilken naiv illusion det multikulturella samhället är.

sakine sa...

Grue, äsch det är snarare så här det ligger till: I Turkiet kör man en stenhård assimileringslinje som totalt misslyckas. Det gör att miljontals assyrier/syrianer, armenier, kurder mfl lever i exil.

När socialdemokraterna ska "ta över norra Botkyrka" plockar de fram lämpliga kandidater. Kandidaterna får tjusiga politiska poster, och deras föreningar får bidrag. Och partiiit får röster.

I norra Botkyrka finns Turkiska riksförbundet, bland annat. De har en rubbad syn på demokrati. Därav socialdemokraternas lilla problem i det aktuella fallet.

Grue sa...

Visst, det tvivlar jag inte på. Men är det inte lite ironiskt att just underhuggarna till multikulti-Måna börjar tjafsa inbördes? Säger inte det nånting om att det finns nåt inneboende problem med etnisk blandning?

Anonym sa...

> Säger inte det nånting om att det finns nåt inneboende problem med etnisk blandning?

Öh, nej, ljushuvud. Turkriksförbundarna och de assyriska demonstranterna bråkar inte för att de är genetiskt inkompatibla, utan för att de är politiskt oense om ett folkmord och lite annat smått och gott.

Grue sa...

Jag menar förstås inte att dom är "genetiskt inkompatibla". Däremot verkar dom va inkompatibla i största allmänhet, nåt som borde va en stötesten för multikultisarna som menar att alla kommer att leva i fred bara man samlar dom på en och samma plats.

Anonym sa...

Folkmord: Vad betyder begreppet? Ar det en juridisk term? Hur bestammer man om en handelse skall klassificeras som ett folkmord? Vilka rekvisit maste anses vara uppfyllda for att man ska kunna saga att det ar fraga om ett folkmord?
Eller racker det med ens egen subjektiva uppfattning?

Det var inget folkmord sager jag. Vad har jag for belagg for ett sadant uttalande?

Inget, bara min subjektiva uppfattning efter lite lasning om det som utspelade sig i ostra turkiet under 1:a varldskriget i ostra turkiet.

Det ar lika farligt att forneka Forintelsen som att anklaga ett helt folk (turkar och kurder) for ett folkmord.

Den turkiska staten erkanner 3-400.000 doda under konflikten eller fordrivningen av armenierna under 1:a varldskriget. Visst var det sa att man skickade militar for att sla ner armeniska uppror for att slippa att strida pa annu en front. Kanske dog fler an 400.000 armenier i oknen under fordrivningen fran Turkiet. Men var det ett industriellt massmord? Var de osmanska soldaternas avsikt att aka till ostra Turkiet for att ta ihjal varenda armenier? Fanns en slutgiltig plan for att utrota det kristna folken i ostra Turkiet?

Svaret maste bli ett nej. Missbruk av laddade begrepp som folkmord ar farligt. Aven om det sker i yttrandefrihetens namn.

Anonym sa...

Det mest problematiska och olyckliga i sammanhanget torde rimligtvis vara att Jens Sjöström (S) ingrep och avlägsnade plaktatet. Är S verkligen för yttrandefrihet eller inte?

Rimligtvis borde mötesdeltagarnas (självklara rätt till) säkerhet garanteras av polis och inte av social(o)demokrater.

Anonym sa...

Eftersom vi ändå upprepar samma ämne...

Varsågod. Det gäller att uppdatera sig då och då...


Turkiet kan INTE anklagas för ngt folkmord!

Här kommer artikeln om den nya EU-lagen:

EU har äntligen fattat beslut om det så kallade armeniska/assyriska folkmordsfrågan...och Turkiets fall. Det så kallade "armeniska/assyriska folkmordet" kommer i fortsättningen att hamna UTANFÖR EU's DEFINITION av folkmord och det kommer dessutom INTE att kunna leda till rättsliga påföljder...vilket innebär att alla 27 EU-länder måste anpassa sina lagar efter EU-lagarna om vad som gäller som folkmord.

Eu definierar folkmord som det som hände

1.Judarna under andra världskriget,

2.Det som hände 800 000 Tutsier i Rwanda(Frankrikes inblandning med vapen, pengar och utbildning av HUTUER)

3.Samt det som hände i Yugoslavien på 90-talet (Serbernas massakering av muslimer)

Dessutom så KRÄVER EU att för att det i fortsättningen ska stämplas som folkmord måste ICC (International Criminal Court-Internationella Brottmålsdomstolen))tar ett JURIDISKT BESLUT om det.

Alltså det som hände under första världskriget i Ottomanska riket dvs Armeniers KONSPIRATION med invaderande krigsmakter som Frankrike och Ryssland i förhoppningen om att ha egen stat inom Ottomanska riket och därmed påföljande inbördeskriget räknas INTE som folkmord utan snarare som OTTOMANSKA RIKETS BEFRIELSEKRIG enl. den senaste EU-lagen som blev antagen april 2007.

Gratulerar Turkiet! Deras enorma insatser i historiebeskrivning har äntligen gett resultat.

Går att läsa mer om den nya EU-lagen i följande länk:

http://business.timesonline.co.uk/tol/business/law/article1680192.ece

Anonym sa...

Det är mycket störande att det fortfarande finns folk som förnekar folkmordet på Armenier. Att förneka detta är absurt. Det är uppenbart för alla som ens är hjälpligt insatta i händelseförloppet vad som hände. Händelseförloppet är dessutom inte något undantag utan helt kongruent med många historiska skeenden i den islamiska världen. Det finns dessutom så många paralleller i resten av världshistorien att man måste se dessa fasansfulla händelser som ett uttryck för människonaturen sådan den ibland kan bli när civilisation inte längre hämmar vår inneboende ondska.

Att turkiska riksförbindets aktivister trots att de lever i Sverige känner sig så nedsolkade av turkarnas folkmord på kristna att de med hat ylar ut en sedan länge död blodtörstig diktators lögner om saken, talar för att det finns någonting i grunden sjukt i dessa kretsar. Jag har aldrig hört sådant strunt från kurder och kurder var lika insyltade i folkmordet. Vad som är värre är att jag träffar folk som omväxlande förnekar folkmordet och säger att offren fick vad de förtjänar. Så talar bara en fullständigt motbjudande barbar.

Att den turkiska staten framhärdar i detta visar bara att den ännu inte är kapabel att bli eleverad till vår värld.

EU har ingenting med saken att göra medan RJ Rummel har det.

Anonym sa...

Här är definitionen av folkmord i svensk lag, den överesntämmer helt med FN:s folkmordskonvention från 1947-48 (osäker på årtalet). Detta är den internationellt vedertagna definitionen av folkmord även om den av många anses vara en dålig sådan. Vissa anser tex att allt storskaligt dödande skall vara folkmord. Själv anser jag nog att man inte skall urvattna begreppet för mycket. Vad jag har läst om Turkiet-saken så tycker jag att det omfattas av folkmordbegreppet även om ordet inte ens existerade vid denna tidpunkten. Det engelska ordet genocide uppfanns 1944 och fanns vad jag vet inte heller i svenska språket innan dess. Tyvärr har ju folkmord skett även innan dess.

Anonym sa...

Och så den utlovade lagtexten: Förövar någon gärning, för vilken enligt lag är stadgat fängelse i fyra år eller däröver, mot en nationell, etnisk, rasmässigt bestämd eller religiös folkgrupp med avsikt att förgöra gruppen helt eller delvis, dömes för folkmord till fängelse på viss tid, lägst fyra och högst tio år, eller på livstid.

Och enligt folkmordskonventionen:
genocide means one of following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical,
racial or religious group, as such:
(a) Killing members of the group;
(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring
about its physical destruction in whole or in part;
(d) Imposing measures intended to prevent births within the group;
(e) Forcibly transferring children of the group to another group.

I turkiet-fallet torde väl (c) i alla fall kunna vara tillämpligt för att fastställa att det var ett folkmord?

Anonym sa...

Men va? fick Emil en puss!?? Det.. vill ju jag också ha... Är ni ihop nu?

Anonym sa...

Andreas!

Du har helt fel vad gäller Turkiet frågan.

1. Det var 1.världskriget, inbördeskrig och därmed Ottomanska rikets befrielsekrig inom sitt eget territorium

2. Turkiet bildades 1923...de händelser som avses hände 1915. Italien är INTE samman sak som Romerska riket, Tyskland är iNTE samma sak som HAbsburgska riket samt Turkiet är INTE samma sak som Ottomanska riket.

3. Båda EU och FN har satt punkt på denna fråga. EU-lagen om folkmord är redan antagen och de avser Judar, Rwanda och Serber

4. Sverige begick seklets värsta folkmord genom sin steriliseringslag som har gett upphov till att 63 000 männisikor blev steriliserade. Lagen avskaffades så sent som 1975...och steriliseringlagen avsåg att UTROTA JUDAR, ROMER, samt FÖRSTÅNDShandikappade. Detta var FOLKMORD utan like och SKAMFLÄCK i Sveriges historia...och se punkt (d) i ditt eget inlägg. Denna hemska steriliseringslag av Sverige hamnar där utan tvekan.

Anonym sa...

Till samtliga!

Eftersom trådens innebörd redan verkar ha runnit ut i sanden, så tänkte jag ställa en "sidofråga".

Heter/hette det Ottomanska eller Osmanska riket? Jag har nämligen hört båda delarna.

Anonym sa...

"Det är mycket störande att det fortfarande finns folk som förnekar folkmordet på Armenier."

Japp "vanligt folk" som internationellt erkända historiker som Bernard Lewis, Justin McCharty, Stanford Shaw och Halil Inalcik som inte kallar händelserna som "Genocide".

"Att förneka detta är absurt. Det är uppenbart för alla som ens är hjälpligt insatta i händelseförloppet vad som hände."

Här har du en länkt till 69 historiker som inte ansåg att händelserna kunde beskrivas om "Genocide", majoriteten av de bibehåller samma åsikt. Glöm inte att dessa är historiker, inga parlamentsledamöter som röstar om folkmord efter 15 minuters debatt där de inte ens har nån aning om vart Turkiet/Armenien ligger eller några kulturbimbon i Svenska tidningar...

http://www.tallarmeniantale.com/69histors.htm

"Händelseförloppet är dessutom....."

Bla, bla, bla....

"Att turkiska riksförbindets aktivister trots att de lever i Sverige känner sig så nedsolkade av turkarnas folkmord på kristna att de med hat ylar ut en sedan länge död blodtörstig diktators lögner om saken, talar för att det finns någonting i grunden sjukt i dessa kretsar."

Det sjuka finns inom kurdnationalistiska kretsar samt fanatiska Assyrier i Sverige. Det tragiskt att de under sin isolering i Sverige man väljer att uppfostra en hel generation nersjunken i hat mot andra...

"Jag har aldrig hört sådant strunt från kurder och kurder var lika insyltade i folkmordet."

Kurdnationalister i utlandet "erkänner" allt som skulle kunna skada Turkiet. Om du tex kommer med påståenden om att turkarna har mördat x antal romer tex. så kommer dessa kurder att springa ut att säga att det är sant....

"Vad som är värre är att jag träffar folk som omväxlande förnekar folkmordet och säger att offren fick vad de förtjänar."

En förfärlig massa kristna och muslimer dog i området. Främst pga sjukdomar(hört talas om den spanska sjukan som hade fler offer om själva kriget?), svält som härjade i östra Anatolien samt etniska massakrar som skedde på båda sidor. Bara i Östra Anatolien dog 1.3 miljoner muslimer...Konstigt att de som pratar om folkmordet på assyrier/armenier etc. aldrig nämner de muslimska förlusterna i området... Det är vidrigt att vissa endast tar upp förluster bara på den kristna sidan utan att nämna och hedra alla offren...

"Att den turkiska staten framhärdar i detta visar bara att den ännu inte är kapabel att bli eleverad till vår värld."

Turkiska staten har åtminståne erkänt att någrahundratusen armenier dog i området, vilket är stor skillnad jämfört med tex Armenien som inte erkänner muslimernas förluster i området....

Friday

Anonym sa...

"Heter/hette det Ottomanska eller Osmanska riket? Jag har nämligen hört båda delarna."

Orginalnamnet är "Devlet-i Aliye-yi Osmaniye". Alltså Osmanska Riket. Anledningen till att man använder Ottomanska är att engelsmännen verkar ha tagit den arabiska(orginella) versionen av namnet Osman vilket är Uthman på arabiska....

Anonym sa...

Undrar en sak bara Sakine. Hur kommer det sig att du skriver så litet om ex Öcalan, som anses av väldigt många kurder som en kurdisk folk ledare. Eller om pro kurdiska partiet DTP eller allmänt om den kurdiska kampen i norra kurdistan (kurdiska delen i turkiet). Är du rädd för att bli anhängare till PKK som tyvärr är terorist stämplade eller är du helt enkelt mot de? Sist men inte minst så tycker jag att du som är kurdisk journalist/ skribent har lite extra ansvar för den kurdiska frågan. Öcalan, PKK, o DTP är de som står för huvudkampen för kurderna i norra kurdistan! Aslan från sthlm

Anonym sa...

Till Steriliseringslagen:

Steriliseringslagen som du nämner skulle mycket väl kunna vara ett sätt att begå folkmord. Förståndshandikappade är dock inte en folkgrupp i folkmordskonventionens mening.

EU-lagen kriminaliserar tex förnekelse av folkmord. Men EU kan inte bestämma vad som i internationell rätt är folkmord. En svensk domstol är i ett brottmål där någon är tilltalad för att ha begått folkmord inte alls bunden av denna EU-lag. FN-har satt punkt för definitionen i intenationell lag genom folkmordskonventionen, hur denna tolkas är upp till de domstolar som har att göra detta. Rwanda och jJugoslavien-tríbunalen har gjort detta och förhoppningsvis även ICC så småningom.

Vad gäller turkietfrågan har du rätt att det var det Ottomanska riket och inte Turkiet. Att det inte var ett folkmord har du inte övertygat mig om. Det kommer inte att kunna leda till rättsliga påföljder eftersom de faktiska gärningsmännen är döda. Men EU-lagen hade INTE hindrat lagföring i svensk domstol av dessa om de fortfarande varit i livet. Ett befrielsekrig förtar inte ansvar om de gärningar man begår syftar till att helt eller delvis utrota en folkgrupp.

Anonym sa...

Tycker inte nu dom flesta att Sakine har lite väl mycket tunnelseende? Jag menar, det finns väldigt många saker att skriva om men hela tiden Turkiet, Turkiet och Turkiet. Börjar faktiskt att bli lite tjatigt. Och sen håller jag med Aslan. Skriv om kurdiska frågor ist, men försök att inte få det till en turkisk grej då... Kurder kan existera utan att hänvisa till Turkiet hela tiden, du vet.

Anonym sa...

Signerat /Botan

Anonym sa...

Ja men min vän Botan,

Om Sakine inte skrev skit om Turkiet och turkar- tidvis i rent rasistiska termer- hur skulle hon kunna plocka poäng hos PKKurder och 2:a generations assyrier och komma in i riksdagen som medlem av det "liberala partiet" som värnar om rätten att kränka och tjuva.

Det går jätte bra och kallas vara demokrati när dina åsikter passar Sakines... men må du inte tycka något annat- för hennes opponenter har får inte ha någon "yttrandefrihet" :)

Anonym sa...

Du har helt fel vad gäller Turkiet frågan.

1. Det var 1.världskriget, inbördeskrig och därmed Ottomanska rikets befrielsekrig inom sitt eget territorium


Mao ett legitimt mördande?

4. Sverige begick seklets värsta folkmord genom sin steriliseringslag som har gett upphov till att 63 000 männisikor blev steriliserade.

Oj, var det hela 63 000!!, ...men isf måste det ju varit universums största folkmord av icke ens påtänkta individer? ...Nästan läge för Guiness rekordbok

Anonym sa...

Jävla idioter!

Skit ner/på er själva!

Unknown sa...

"Om Sakine inte skrev skit om Turkiet och turkar- tidvis i rent rasistiska termer- hur skulle hon kunna plocka poäng hos PKKurder och 2:a generations assyrier och komma in i riksdagen som medlem av det "liberala partiet" som värnar om rätten att kränka och _tjuva_. "

öööh.. va?

nog för att Sakine förmodligen tycker det är idiotiskt att folk ska kunna snyfta med kränkningar, för att slippa undan åsikter och fakta, men vart kom 'tjuva' in i bilden? suttit och tänkt i 10 minuter nu och lyckas inte koppla det. Du la bara till det för att få Sakine att verka ännu elakare? buhUHuu :'(

Och du menar också att Sakine sysslar med medlemsvärvning till ett parti som inte existerar i riskdagen, när hon själv inte är partipolitiskt aktiv? geni

För övrigt:

"Yttrandefriheten ska gälla så länge det framförda budskapet inte går emot partilinjen, säger Yilmaz Kerimo till Ekot."

Skämtar han?

Anonym sa...

TJUVA kommer in i bilden när du som LUFfare snor information från andra inför ett val eller subventionerar det hela , helt bortom all etik.

Vem kan ha tagit Sakine`s foto som pryder detta forum undrar jag ?

Skämtar hon ?

Unknown sa...

Ok nu är jag förvirrad. Menar du att jag eller Sakine är en tjuv nu?

Gillar att du snackar snackar om etik, samtidigt som du på inga grunder alls börjar anklaga folk till höger och vänster.

Anonym sa...

"Gillar att du snackar snackar om etik, samtidigt som du på inga grunder alls börjar anklaga folk till höger och vänster. "

Han har nog lärt det där från Sakine...

Qam

sakine sa...

Firat, jag förstår inte riktigt heller ;)

Aslan, jag skriver visst om kurder. Du läser mig dåligt.

Ps. Skriv inte anonymt! Jag raderar inlägg då. Ds.