2007-08-12

Dagens text

Här. Som ni ser finns en text om talet i Vaxholm också. Efter att ha kikat runt lite ser jag att somliga tyckte att Reinfeldt lät som en vänsterpartist. Sahlin lät som en engagerad socialliberal. Nästan som en äldre Birgitta Ohlsson.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Mona Sahlin kan strö miljarders av miljarders över förorterna,men kommer det att bli bättre?

Nej knappast.
Inte Så länge de ska envisas med att ta in cirka 100 000 nya "flyktingar" per år.

Visst får hon många invandrarröster,det är ju själva tanken med detta fiske.

För min del som är en hårt arbetande fabriksarbetare så väljer jag bort både Sahlin och Reinfeldt,då jag känner att skattepengarna ska fördelas av sverigevänner istället.
Sd har min röst 2010.

sakine sa...

Anonymous, skriv ett nick!

Invandringsfrågan verkar engagera sd-sympatisörer, ja.

Är du även mot arbetskraftsinvandring?

Anonym sa...

Svar till Sakine.

Jag tycker inte att vi ska ta emot fler flyktingar.
Inte på ett bra tag.
Tycker att det vore bra om vi kunde "fösa" ut de många invandrare och svenskar som står utanför arbetsmarknaden först.
Varför spä på utanförskap ännu mera.

Jag får en känsla av dig att det enda alternativet som finns är att fylla hela sverige med flyktingar.

I såfall,vad skulle det vara bra för?
Hjälper det världen?
Hjälper det sverige?
Mitt svar är nej.

I stället tycker jag att vi ska lägga alla befintliga resurser som finns gällande detta ändamål,för att se till så att människor i behov av skydd får det på plats eller i närområden.

Sen är det Givetvis oxå så att jag är för bevarandet av den svenska kulturen.
Du som kommer ifrån ett kurdiskt hem vet ju hur viktigt det är med era traditioner.

Mvh Lars.

sakine sa...

Lars, du kanske skojar. Men om du nu inte gör det:

Svaret blir nej på alla dina frågor/påståenden.

Alla invandrare borde arbeta.

Att minska arbetslösheten bland befintliga invandrare i Sverige står inte i motsats till att låta människor bosätta sig i olika länder p g a arbete.

Anonym sa...

Till samtliga!

En mkt viktig och förmodligen grundläggande orsak till varför vissa områden utvecklats till "bidragsområden" medan andra blivit "tillväxtområden" är förmodligen koncentrationen av stora grupper nysvenskar till just vissa/dessa specifika områden.

Det senaste exemplet i raden är Södertälje, vars "huvudsakliga befolkning" rätt och slätt skulle kunna benämnas assyrisk/syriansk. Och i takt med att Irakkriget alltmer "går åt fel håll" så fylls denna "lilla" stad med sina ca 80 000 invånare på med ytterligare flyktingar. I skrivande stund har Södertälje totalt sett tagit emot fler individer än Förenta staterna (vilka utlöste kriget!). Malmö är ett annat betydande exempel. Här är de två vanligaste pojknamnen sedan flera år tillbaka Ali samt Muhammed, Mayada är mkt vanligt på flickebarn. I Vellinge inte alltför långt från Malmö är det däremot Per och Linda som gäller.

Vad då säga om ovanstående? Jo, att den väldigt starka koncentrationen av stora grupper av nysvenskar till vissa specifika områden skapar denna form av utanförskap (som artikeln vittnar om). Skolor, allmän sjukvård, näringsliv och övrig samhällsservice står i förlängningen inte pall för detta tryck, vilket dessutom har en hög hastighet och inte heller verkar avta med tiden. Naturligtvis är det fullt förståligt att msk vill bosätta sig där de känner störst trygghet (i varje fall i början). I fallet Södertälje är det framförallt "kristenheten" och rädslan för islamistiskt förtryck som medför att stora mängder assyrier, syrianer och kaldeer "väljer" att bosätta sig där, trots att detta ibland medför att tio personer tvingas bo i en normalstor etta.

Kommunerna har i dagsläget "fortfarande" kvar rätten att själva avgöra om och hur många nysvenskar de önskar få/ha bosatta hos sig. Detta är självfallet en regel med såväl en fram som baksida. Till framsidan kan framförallt den demokratiska aspekten (folkviljan) och rätten att känna sig välkommen räknas. Till baksidan hör det tidigare berörda, dvs att ansvarsfördelningen milt sagt blir väldigt skev. En del kommuner uppvisar ständigt plussiffror medan andra knappt har sett sådana på vykort. Lagstiftning med syftet att samtliga kommuner med reela möjligheter skall dela jämlikt på ansvaret för nyanlända flyktingar kan vara en möjlighet, men endast om det inte är möjligt att finna alternativa vägar (av ovan angivna orsaker). Värnamo, Järfälla, Västerås och till viss del även Eskilstuna är "mönsterkommuner" för en lyckad integration. Att betrakta dessa som "föregångsmodeller" och eftersträva att applicera ideerna på övriga "mindre lyckade" områden är naturligtvis värd att pröva.

Det viktigaste är samspelet mellan etablissemang (makthavarna), näringsliv, offentlig förvaltning och de civila medborgarna. Tillsammans avgör vi graden av, eller förhoppningsvis helt avsaknaden av friktion!

Unknown sa...

Eftersom du inte har något klotterplank får jag pejsta här:

Sveriges fetaste komiker läser syrrans blogg, _NU_ kan jag dö lycklig.

http://www.magnusbetner.com/user_diary.php?ID=1624

sakine sa...

JK, intressant inlägg!

Firat, haha :oD Du är rolig du. Kom tillbaks till Sverige snart.

/Sakine
- nyss hemkommen från dif-hammarby...1-0! Mwhhh! Godnatt.

Unknown sa...

HohohO själv har jag snackat med norrmän i 12 timmar idag, nEEED_SLEEP så att säga. GN.

Anonym sa...

Fantastiskt Sakine!

Livet i förorten behöver självfallet inte endast/alltid vara nattsvart, utan kan rentav vara något eftersträvansvärt (om man gör saker och ting "rätt").

Kolla tex in denna artikel:

http://www.expressen.se/1.253563
(skrolla ner en aning)

Även denna: http://www.expressen.se/1.255070

vill jag starkt anförtro till läsning.

Sakine, är du "diffare"?

Ok. Godnatt!

Marcus sa...

Bra skrivet Sakine.