2007-08-09

Kommentar hos socialdemokratiska Folkbladet

En rolig insändare (?) här*. Apropå min text om Greider och sd.

"Sd:s välfärdsnationalism kan locka traditionella s- och v-väljare. Sakine Madon på Expressens ledarsida (7/8) citerar till exempel ur en intervju där vänsterdebattören Göran Greider diskuterar välfärd och invandring: "Ta till exempel USA. Där har det varit svårare att bygga upp välfärdssystemen för att det har varit ett ständigt invandrarland". (Ordfront magasin 7/2005) Och visst är det ungefär vad sverigedemokraterna hävdar. Fast sd uttrycker sig på ett grövre sätt förstås."

Så långt överens. Men så kommer detta:

"Sakine Madon skriver dock inget om att sd:s krav- och batongnationalism också kan locka borgerliga, konservativa väljare."


Men jag skriver ju om deras "högerdrag": "Släng in nationalism, värdekonservatism och skattelättnader" och "Partiet gillar välfärds(national)staten och är mot sänkta ersättningsnivåer i trygghetssystemen, samtidigt som de ifrågasätter Las och vill sänka arbetsgivaravgifter."

Hur balanserat som helst. Nämn någon socialist med "balans" i frågan? Antar att det blir knepigt. Att jag inte fick plats med en fördjupning av allt sd står för beror på att jag kritiserade debatten som förs snarare än något annat. Just kriminalpolitiken, familjepolitiken och invandringspolitiken finns det mycket att tycka till om. Ha tålamod.

*Tipstack till Grue

4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt förvirrad artikel i Folkbladet. Vad är det dom vill? Jag antar att syftet är helt enkelt att säga att Sd är höger - sen tar dom bara din artikel som en förevändning för att kunna säga det. Ännu mer förvirrat blir det eftersom artikelförfattaren i början tar avstånd mot försöken till guilt-by-association-attackerna mot högern respektive vänstern med Sd som batong - och sen ändå gör exakt samma sak!

Men det här är dessvärre signifikativt för den ytterst förvirrade debatten kring Sd och invandringen. Din artikel var en av få ljuspunkter från den synvinkeln på senare tid - även om jag förstås inte håller med om innehållet.

Anonym sa...

Härligt Saki!

"Att jag inte fick plats med en fördjupning av allt sd står för beror på att jag kritiserade debatten som förs snarare än något annat. Just kriminalpolitiken, familjepolitiken och invandringspolitiken finns det mycket att tycka till om. Ha tålamod." Helt korrekt!

Idag har SD publicerat en artikel på sin hemsida där de hävdar att de är ett trovärdigare alternativ för småföretagen än vilka tror ni?

Jo, Centern, "så klart"!

"Centerpartiet har gjort ett utspel om att förändra arbetsrättslagstiftningen. Tydligen känner man ett behov av att profilera sig som ett företagsvänligt parti."

Läs mer på hemsidan!

Anonym sa...

Det är förmodligen ingen insändare, jag gissar att W.A. står för Widar Andersson. Han är politisk redaktör på Folkbladet.

Tobias Struck sa...

Det som fattas i verktygslådan för att förstå dagens Sverige är definitivt en analys av den korporativistiska alliansen mellan staten, bankerna och storföretagen, som ligger bakom skapandet av den utvidgade underklassen genom överdriven anhöriginvandring, som hämmar assimilation och därmed hämmar invandrares deltagande och avancemang på arbetsmarkanden. Korporativet. Nu vill dessutom migrationsministern ta in ännu mer arbetskraftinvandrare. Asylkraven skall däremot skärpas! Och trots att Sverige ger fler anhöriga än flyktingar PUT samt tar emot fler invandrare än hela resten av Europa tillsammans, så gnäller nu Korporativets lakejer om ännu mer "återförening" av familjer (trots att det oftast rör sig om någon avlägsen vän eller släkting som sätter press på klannens deltagare att hjälpa honom till Sverige, så att han kan få vara patriark i ett i-land).

VAD vill Korporativet? De vill ha en globalioserad marknad med oändlöig tillväxt utan inflation. Sociala konsekvenser för folkflertalet, skiter de i - det är de rikaste familjerna som de tjänar. Massinvandring av personer som svårligen anpassar sig till svenska språket och svenska kärnvärderingar, syftar till att öka efterfrågan på okvaklificerade jobb så att lönerna kan dumpas men fler anställas och konsumera samt betala skatt. Bidragstagarna blir lydiga omväljare av systemet. Och den frustration som växer i segregationens vidder och traditionslösheten, tröstar trender, mediciner, tobak, alkohol och socker.

Den som inte inse det förstörande i detta slags regim, förstår inte behovet av en ny ideologi.