2007-08-15

Läsvärda bloggar

Jag skäms ibland över att jag inte uppdaterar min länklista här till höger tillräckligt ofta. Låt mig därför rekommendera några bloggar tillhörande några spännande personer;

Mattias Svensson - åter på Metro men den här gången i bloggform. Mattias är en av mina absoluta favoritliberaler, trots hans kärlek för Randtanten och objektivism. I höstas lyckades han lura mig - han sa att han hade tillfrågats om han ville bli kulturminister efter Cecilia Stegö Cilo (och jag trodde till slut på det! Min vilja hjälpte nog till). För er som inte känner till Mattias är han nyliberal så att det skriker om det.

Komikern Magnus Betnér. Yttrandefrihetsvän är han också, och tydligen en av lillebrorsans idoler. Bäst humor i Sverige just nu.

Helena Sandklef - med en blogg som jag nyligen har upptäckt. Hon har upplevt Kosovo, är intresserad av folkmord och till min stora lycka - av yttrandefrihetsfrågor!

Annars brukar vi mest vara en handfull liberala kufar som gnäller oss hesa. Apropå högerkuf så finns en sådan i Johan Ingerö. Han skriver så galet bra. Även om vi inte alltid är överens så är han oslagbar med udden riktad mot mot bortskämda studenter, kränkta gnällspikar och liknande typer.

Hax och Blogge är också underbara bloggare. LouiseP likaså. Äsch, mitt inlägg kommer ju aldrig att ta slut. Alla andra som jag inte nämnt men borde ha nämnt: säg till. Jag uppdaterar ju inte länklistan varje dag...

För övrigt kan jag nämna att jag skulle ha varit kär, om jag nu var lesbisk/bi, i Petra Östergren. Eller charmiga Syrran kanske. Ibland får man ju för sig att kära ner sig i sin motsats.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Saki!

Ngt tips på läsvärda rader!

1. Christer Sturmark. http://sturmark.blogsome.com/
(Humanisternas ordförande) Motivering: Hyfsat neoliberal, hbt och yttrandefrihetsvän.

2. Carl Bildt. http://carlbildt.wordpress.com/
Motivering: Samma som föregående.

3. "Tovan". http://tovan.se/
Motivering: Hon "tycker, tänker, trilskas, tolkar, tipsar och tror".

3. Nuri Kino. http://www.nurikino.com/
Motivering: Gott och blandat!

Och sist men absolut ine minst!: Vår (ALLAS) man i verkligheten! Vem? Jo, självfallet, Tobias Struck.
http://tobiasstruck.blogspot.com/

sakine sa...

Förstås!

Sedan finns ju en mörkhårig smart tjej. Castillo eller vad hennes blogg nu heter...

Fan att jag är så usel på namn (ink. bloggnamn).

Anonym sa...

Saki!

http://callistosbikt.blogspot.com/

Dvs den "mörkhåriga tjejen"!

Jag har inte läst henne tidigare men kommer att "börja" göra det nu.
Tack för tipset!

Även: http://sverigedemokraterna.blogspot.com/

verkar vara helt ok. Om jag uppfattat det hela korrekt så handlar det om en avhoppare vid namn Tommy Funebo. Mkt Intressant.

Anonym sa...

Hm, det är en stor ära att bli nämnd på Sakines blogg!

I övrigt finns det säkert massor av bra bloggar man inte känner till av olika anledningar. Jag ska göra en ny djupdykning snart och se vad som finns, och med en slumpmässig blogroll som visar 60-70 bloggar per sidvisning kan man få med hur många som helst.

Anonym sa...

Åh! Nu vet jag inte om du är ironisk, men jag tar risken.

Du är ju fantastisk (trots dina mot mina totalt antitetiska åsikter) och jag tror att jag framförde det på ett ganska pinsamt sätt under Almedalsveckan... hoppas att du var för full för att notera det.

Jag är tyvärr inte heller flata trots allt, men du finns solklart med på min "om jag vore"-lista!

Mvh Syrran

Anonym sa...

Hm, nu börjar det bli RIKTIGT intressant...

Anonym sa...

(och tänk för fem år sedan - eller tiden går så fort det kanske är längre sedan - hade jag nog legat på en hat-lista! Jävla kärring-listan...haha)

Callisto är jättebra! Spana in.

Anonym sa...

Jävla idioter!

Skit ner er själva!

Tobias Struck sa...

Syrran. Varför skyr du en dialog med mig? Den enda gången som du svarade på mina kommentarer, så skrev du att vi har för olika åsikter för att kunna debattera.

Jag identifierar mig inte som man i första hand och äcklas av att klä skott för vad "män som kollektiv" eller "man som norm" ställer till med. Min erfarenhet av människor är att det finns mer eller mindre ärliga, fridsinnade och rättvisa av båda könen. I din närhet känner jag mig misstänliggjord på grund av mitt kön. Dessutom känner jag mig misstänkliggjord som rasist på grund av min kritik av invandringspolitiken. Men jag backar inte för en dialog bara för det. Så om du känner dig smutskastad som stalinist av mig, så ligger jag ändå på karaktärsplus, vilket ger dig litet att jobba med ur mitt perspektiv.

Blogge. Vore kul om du hävde avstängningen av mig, jag har alltid gillat att läsa dig och ber om ursäkt för mitt dåliga skämt.

Ojdå, verkar som att jag har kommunikationsproblem... Hmm, jag försöker i alla fall att lösa dem. Så duktig så.

Fredrik Lindholm sa...

Men nu är du ju varken bi eller flata, Madon...