2007-08-27

Politiskt våld

Det här är galet. Oavsett vem som drabbas måste det (yttrandefrihet, tolerans, markering mot våld) tas på större allvar.

Skriver mer om det i morgon.
Uppdatering: Idioter.

"Jävligt bra jobbat kamrater, själv anser jag att dem borde belönas, Skulle gärna vilja få kontakt med deras ledare eller någon av dem, någon som har upplysningar om det?
Sådana kamrater som dessa behöver fler kamrater i sin grupp, och vi är ett flertal som gärna går med"

Etcetera. Vi lär se en upptrappning av våldet, och många oskyldiga kommer att drabbas. Tack vare olika gäng snorungar som ballar ur.

Uppdatering: Dagens ledarkrönika på ämnet.

15 kommentarer:

Lennart Nilsson sa...

Det verkar finnas grupper inom bland de mest extrema elementen på både höger- och vänstersidan som försöker skapa ytterligare polarisering och våld genom att attackera respektive sidors mer legitima företrädare, Sverigedemokraterna och Ung Vänster.

sakine sa...

Lennart, just min tanke!

Ett jäkla lyckat sätt för den som vill få fler fienden.

Anonym sa...

Dessa extremister ser ungefär likadana ut också, svarta kläder, huvor, militärkängor - är vi säkra på att de inte är samma människor? ;-)

Anders_S sa...

Nu är det ju så att våldsbrottsligheten är mer än 10 gånger så hög bland högerextremister än bland vänsterextremister. Allt enligt BRÅ och Säpo:s statsitik.

Vänsterextremisters brott är faktiskt så få att de inte längre finns med i den årliga rapporten om hatbrott och politiskt motiverade brott.

Anonym sa...

AFA? de finns en debatt som lutar åt de hållet, skumt värre..

Unknown sa...

fjönsar hela bunten

Tobias Struck sa...

Spännande tanke att det är samma gäng: Svartklädda, hyllar palestinsk "befrielsekamp", hatar globalisering och judar, gillar våld som politisk metod... Vad skiljer egentligen nassar från afar nuförtiden? Personligen tror jag att de är fett infiltrerade av statsmakten och syftar till att skapa folklig rädsla för kritiken mot tillväxthysterin, kulturförskingringen, miljöförstöringen och ojämlikheten i Korporativets kölvatten. En del "gatukämpar" bär Nike-kläder på nyhetsbilder från upplopp. Min gissning är att det är kodspråk för statlig infiltration: Polisen skall låta de med Nike-kläder vara ifred.

Anonym sa...

Tobias Struck är verklgien uppe i det blå(!). AFA infiltrerade? Jo du Johnny, om du tror att det går att infiltrera så små grupper så visst, men det funkar inte så riktigt. Extremhögern vet jag inte, för den har jag ingen insyn i.

Jonas Barkå sa...

Så du tror att det inte går att infiltrera en grupp bara för att den är liten? Roligt!

Sen tror inte jag heller att staten har infiltratörer i AFA, men omöjligt skulle det inte vara.

Anonym sa...

Till samtliga!

Jag tror och anser att ytterlighetsvänstern (den militanta grenen) indirekt bär ett väldigt stort ansvar för det senaste dådet, och många tidigare, riktade emot just "vänsterfolk". Genom att utse sig själv till enväldigt språkrör för hela denna ideologiska inriktning så bidrar AFA mfl att avskyn (läs: bla fysiskt våld) från främst SD och "riktiga gatupatrioter" riktas mot samtliga vilka inte delar deras värdegrund, främst liberaler och hederliga rödingar förstås. Detta framgår ju även av artikeln här ovan. Ju fler terroraktioner AFA och co genomför mot SD och andra nationellt sinnade desto fler motaktioner kommer att drabba (förmodligen till största delen) oskyldiga antifascister. En fridebatt är (självfallet) det bästa vapnet mot extremism, men även förtigning fungerar betydligt bättre än hot och våld. Självklart är allt våld oberoende av vem förövaren respektive offret är lika förkastligt, odemokratiskt och kontraproduktivt, men det går däremot inte att komma bort från det faktum att AFA mfl snarare hjälper än stjälper de nationella genom sitt odemokratiska leverne/beteende.

Grue sa...

AFA har redan gett sig på borgarna x antal ggr, både borgerliga lokala företrädare och Ja till Europa-kampanjen.

Sd är inte främlingsfientliga. Det finns betydligt mer skumma element i Ung vänster som enligt Anna-Lena Lodenius, expert på extremism, härbärgerar en hel del "autonoma".

Anonym sa...

Kära Grue!

Om SD inte är främlingsfientliga hur kan det då förklaras att de(kraftigt) vill höja återvandringsbidragen för nysvenskar vilka inte längre har ngt skyddsbehov? Många av dessa har förmodligen hunnit skaffa sig såväl vänner, utbildning som arbete, kanske tom med familj. Är de inte en en del av Sverige då?

Självfallet har de ingen rasteori längre, men fortfarande så ses tex islam som ett stort hot mot den sk "svenska" kulturen. Extremvänstern har naturligtvis många "skumma" och farliga element vilka förmodligen utgör en stor samhällsfara i flera avseenden, men två fel gör/ger inte ett rätt.

Anonym sa...

Bra text som vanligt, jag var dock lite rädd att PM återvänt efter gårdagens Bildt-krypskytte, och att ditt vikariat var över för denna gång. Vi hoppas på 100 dagar till för dig (minst!).

Hans Li Engnell sa...

Nästa gång är det ungkommunister som raidar en vit makt-konsert eller en NSF-demonstration. Idioter som slåss mot idioter. Sjukt, skulle en halva av mig säga. Självsanering, skulle den andra halvan säga.

Unknown sa...

hahaha, kom just över ett sjukt passande klipp på youtube;

http://www.youtube.com/watch?v=_wNGO5rcL9o