2006-12-28

Snart N Y Å R

Kicki ska tydligen äta kräftor (yeah, r) och inte fira nyår. Hon har den där "jag skiter i nyår-attityden". Hrm. Själv drabbas jag av panikångest om årets roligaste fest blir dålig. Förra årets sög lite. Okej, jag ska vara fräck och erkänna att den sög ordentligt. Det var trevligt att vara hemma hos en vän och hans tjej, med kompisar, ute (åt helvete) i Kallhäll. Kallt som satan. Konstiga drinkar. Jag hade nyss kommit hem från Israel/Palestina och var trött. Folk spelade ett löjligt dataspel och vips var kvällen slut. Happ.

I år blir det (privat) fest med enstaka jag känner och större delen människor jag inte känner. Spännande. Men vadå, man kan ha en plan a, och skulle det mot förmodan skita sig så kan man faktiskt ha en plan b. Så gör man ju ofta. Det blir säkert roligt (om Slätt säger att det blir det, då blir det det). Hört att det ska finnas Nintendo Wii på festen. Ganska centralt i staden håller vi till också. Ja. Förutsättningarna är goda. Jag är i a f alltid på bra festhumör.

Vad ska ni göra då?

29 kommentarer:

Wille sa...

Vad ska ni göra då?
Pimpla champagne med en ung flicka som jag försakade lite under december pga andra "åtaganden".
Finns väl värre sätt att fira nyår på och trösta sig med..

sakine sa...

Hehe! Bra där. Bästa sättet att gå vidare.

Själv får jag nöja mig med Nintendo Wii (lite kompishångel med valfri tjejkompis på sin höjd) under nyårskvällen. Så våga inte klaga.

Wille sa...

lite kompishångel med valfri tjejkompis på sin höjd
Se till att ta bilder och publicera! ;)

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Ja det är enkelt. Först lurar man folk till att leka sanning eller konsekvens och när de väljer konsekvens slår man till.

:)

Äh, skämt å sido. Jag lär vara fullt upptagen med nintendospelandet.

Anders Wallner sa...

Farsta, baby. Yeah! Och hångel och bubbel står på önskelistan.

Anonym sa...

På nyårsafton är det tvättstuga som gäller. Det är amatörernas afton. Jag super alla andra kvällar i stället.

sakine sa...

Anders! Åh...säg inte att det är med en massa sockersöta GU:are. Lyx!

Jonas, vad är det för Kicki-inställning! Man kan inte tråka på nyår heller.

Anonym sa...

Sitter du och spelar Nintendo på nyårsfesten!? :D

Själva brukar vi ta det rätt lugnt, vi käkar en bra middag hos en polare som bor på 9:e våningen, med fri sikt över Lund. Vid tolvslaget kollar vi alla som bränner upp ett par tusen spänn på raketer, samtidigt som vi själva groggar inne i värmen.

Redaktör Slätt sa...

Sakine, du kommer inte vilja gå vidare från våra fester. Lovar det lätt. Först krubb vid sjutiden och sedan är det rivningskåken som gäller hela natten. Blir grymt, grymt serru. Innan dess ska jag hitta Lacosteaffären, hatar när man flyttar butiker lite hur som helst.

Anonym sa...

Ha så kul, ungdomar. Själv ska jag mysa med ett tiomånaders litet värmeaggregat med feber o titta på Grevinnan och betjänten.

Så passa på att skänka en tanke åt en stackars sate som får sitta nykter - nåja, lite champagnefryntlig på sin höjd - på nyårsafton.

Det jag saknar mest är att man inte får vara bakfull på nyårsdagen. Hur ska man kunna uppskatta backhoppningen från Garmisch-Partenkirschen utan huvudvärk och långsamhet i hela kroppen?

Och förresten - gott nytt förmynderi på er:

Det är bara någon vecka sedan Statens Folkhälsoinstitut lät meddela att champagnesprutande på krogen i fortsättningen ska vara förbjudet. http://www.aftonbladet.se/vss/rss/story/0,2789,951610,00.html

Nu vill EU införa överstatliga åldersgränser och säkerhetsregleringar för fyrverkerier (verkligen nödvändigt att avgöra på överstatlig nivå). Som vanligt med EU är det tillåtet för enskilda länder att vara än mer restriktiva. http://euobserver.com/9/23180/?rk=1

Smäll korkarna och lys upp himlavalvet! Snart är det förbjudet i vår nya sköna värld. I ordningens, folkhälsans och säkerhetens namn. Amen!

/Mattias $

Anonym sa...

$akine,

jag var lite ironisk och citerade Dean Martin som vid något tillfälle påstås ha sagt att han brukar vara nykter på nyårsafton eftersom han söp alla andra dagar.

I vilket fall kommer jag att vara hemma hos en kompis på Sveavägen som är god vän till både mig och den i blogsammanhang inte helt obekante HAX.

Jag brukar i vilket fall ta det ganska lugnt på nyår.

Anonym sa...

Iom att du frågade:

privatfest i paradvåning på slussen med alternativa folk och BDSM rum. Blir nog inte bättre än så :P

Gott nytt år!

sakine sa...

RL, heh..låter ju rätt så vuxet det där ;)

Slätt, bra! Jomen klart som fan att det blir skoj. Vi får höras om tid & plats & vilket vapen jag ska ha med mig.

Mattias, ah. Som syrran (tvåbarnsmamma) sa i telefon nyss "drick ett glas för mig också!". Folkhälsoinstitutet och EU:s fånerier...jag får svårt att andas.

Hoppas jag får tillfälle att ödsla en flarra (alkoholfri - annars skulle jag vilja ha den själv) champange genom att dundra in på folkhälsoinstitutets "fikarum" med grahamsbullar utan smör, och skaka & spruta ner alla. Rakt i ögonen.

Jonas, det låter trevligt! Inget mesande nu.

Sixdays, okej. Men vad betyder BDSM??

Gott nytt år detsamma!

Fredrik Lindholm sa...

"Jag hade nyss kommit hem från Israel/Palestina och var trött."

Välkommen tillbaka till Sverige, men vad faen hade du där nere att göra överhuvudtaget? Är det inte roligare att semestra i Thailand?

sakine sa...

Gratisresa dummer (nåja, inte helt gratis men mycket intressant).

Välkommen tillbaka till jorden!

Thailand har jag aldrig varit i. Det verkar vara ett vackert land våldtaget av turister.

Anonym sa...

RL, heh..låter ju rätt så vuxet det där ;)

Jo, men det visste du väl? ...jag är ju så gammal att jag skulle kunna vara din farsa :)

Men ok, jag lirar väl iofs själv dataspel till o från ...men dock lite mera intressanta o strategiska prylar från riktiga krig typ 2 vk o sånt.

Wille sa...

Sixdays, okej. Men vad betyder BDSM??
Bondage & Discipline + Sadism & Masochism.

..fråga inte..

Anonym sa...

Sixdays, okej. Men vad betyder BDSM??
Bondage & Discipline + Sadism & Masochism.


Ok

..fråga inte..

Det där är nog no-prob, för jag tror nog att 'Mr' Slätt o Saki-boy redan fixat en fest med hyfsade skandalinslag :D ...jag ser fram emot reportage på nyårsdan :o)

Anonym sa...

Sixdays, okej. Men vad betyder BDSM??

Hört talas om en ny uppfinning som heter Google?

Anonym sa...

Om inte halva festen hade däckat hade det förmodligen varit skitkul. Men det skrev du minsann inget om.

Tack för att just du ansträngde dig för att göra den lyckad... biatch.

=)

sakine sa...

Tim, du är helt underbar! (Alex också).

Ert party ikväll lät faktiskt inte helt dumt det heller. Skönt förort ;)

Jag ska plinga er i kväll för att kolla att allt är okej. Man vet ju aldrig med er ungdomar.

RL, ja jag vet! Det ger mig hopp. Jag ser fram emot att bli ca 45-50. Det skulle underlätta lite i arbetslivet (i a f som konsult) och man blir ju faktiskt både smartare och lyckligare med åren. Det trista är att så många blir trista med åren, men något säger mig att vi är en promille som aldrig blir av med vår sjuka humor. Skål för det!

Wille, eh okej.....

Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

Sakine: Hur mycket hade du fått betala för att slippa resan?

Nu är det såhär att Israel och Palestina är IRL-troll som trollar IRL.

Israels trollande är väldigt enkelt att förstå sig på och skall inte behandlas här. Palestinas trollande är mer förrädiskt, då de drar in omgivningen i det, ja hela världen om de kunde.

Palestinierna spränger inte bomber för att få uppmärksamhet, de spränger bomber för att de får uppmärksamhet. Och de har fått sina 15 minuter. Alla som har gett Palestina uppmärksamhet efter de 15 minuterna har blod på sina händer, vilket är jättekul.

P.S. Visste du inte vad BDSM var? Så gulligt. Här är en snabbkurs så att du kan ta igen.

Anonym sa...

RL, ja jag vet! Det ger mig hopp. Jag ser fram emot att bli ca 45-50. Det skulle underlätta lite i arbetslivet (i a f som konsult) och man blir ju faktiskt både smartare och lyckligare med åren.

Japp, du behöver inte oroa dig alltför mycket, det är rätt kul när man e 48 också :)

Det trista är att så många blir trista med åren

Jo men då handlar det om alla de tråkiga karriäristerna, typ fackombudsmän och pk-journalister ...dvs dom där idioterna som försöker, att med blajpladder, lura i oss att allt handlar om 'utanförskap'

men något säger mig att vi är en promille som aldrig blir av med vår sjuka humor. Skål för det!

Ja det skålar vi för! ...Gott nytt år förresten

Fredrik Lindholm sa...

"(lite kompishångel med valfri tjejkompis på sin höjd)"

Man kan inte korsa Niagarafallet i en tunna bara litegrann...

Leve homofobin! Leve den repressiva toleransen!

Anonym sa...

Sakine,

Jo, spruta ner folkhälsofascister med champagne var min första tanke också.

Med det slutade med att jag på klassiskt svenskt manér författade en insändare http://www.blt.se/article/841789_138-0-0-0

Hoppas festen var trevlig. Vi hade en snubbe som var på riktigt partyhumör hemma hos oss. Han raglade omkring stödd mot diverse föremål, pigg och leende till en bit efter kl 3.

/Mattias $

sakine sa...

Bra skrivet som vanligt Mattias! Och jönsarna inspirerade även mig som skickade in en krönika i morse på champagnetema ;-)

Jorå, festen var väldigt trevlig. Men på efterfesten mådde jag plötsligt illa (efter EN klunk av ölen, som förvisso gavs från Slätt) och skyndade hem till sängen. Hela gårdagen ar förstörd, med det förtjänade jag nog. Kanske kan folkhälsoinstitutet döma mig till några piskrapp??

Anonym sa...

Äsch, ni tjejer har inte riktigt fattat det där. Det är mysigt att vara bakis! Tänk att få tycka synd om sig själv en hel dag. Äta pizza och titta på film och lalla omkring i mjukisbyxor. Ett tips är att redan när man rasar i säng lägga fram ett par Arne Anka-album vid sängkanten, så kan man trösta sig direkt på morgonkvisten.